post

Ατομικές Pavlova Σοκολάτας με σμέουρα

chocolate pavlova DSC_0307 chocolate pavlova DSC_0301 chocolate pavlova DSC_0317 chocolate pavlova DSC_0293 chocolate pavlova DSC_0319 chocolate pavlova DSC_0285 chocolate pavlova DSC_0282Το εορταστικό μας γεύμα το είδατε εδώ. Στο επιδόρπιο αποφάσισα να αφιερώσω μία ολοδική του ανάρτηση. Το γλυκό αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό όσο και αέρινο. Αν θέλετε να μάθετε για την προέλευσή και την ονομασία του μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στην εκδοχή που δοκίμασα εγώ πρόσθεσα κακάο ώστε να δώσω την αγαπημένη μου σοκολατένια γεύση και φυσικά φρούτα του δάσους τα οποία τα λατρεύω! Η συνταγή είναι εύκολη και έχει το θετικό ότι μπορείς τις μαρέγκες να τις ψήσεις από την προηγούμενη με την ησυχία σου και είτε να συναρμολογήσεις το γλυκό λίγο πριν το σερβίρεις (έτσι έκανα) είτε το πρωί.

Άσχετο: πώς σας φαίνονται οι φωτό; Για τη μαμά ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα και έφερε ένα νέο φακό για την φωτογραφική μηχανή μου. Οπότε για μένα καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Φωτογραφίζω τα πάντα στο σπίτι για να τον δοκιμάσω 🙂

Πάμε να δούμε τη συνταγή και εγώ με την ανάρτηση αυτή να σας ευχηθώ μία υπέροχη Πρωτοχρονιά!! Να περάσετε όμορφες, ανεπανάληπτες στιγμές με ανθρώπους που αγαπάτε και να μην ξεχνάτε: η ζωή είναι μικρή, φάτε ! Δίαιτα από το νέο έτος :Ρ

Ατομικές Pavlova Σοκολάτας με σμέουρα

Ποσότητα: 16 ατομικά γλυκά

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγού θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κσ. αγλυκο κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 2 κ.γ. νισεστές
  • 1 κουτί morfat creamy 250γρ
  • 4 κ.σ. νουτελα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 200γρ σμέουρα αποψυγμένα
  • σιρόπι σμέουρου ή σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου αέρα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν λευκά.
  3. Ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κρεμόριο, το νισεστέ και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία σφικτή μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε το κακάο και αναμιγνύουμε με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  5. Σε ένα μακρόστενο μπολ βάζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη χοντρή πλαστική σακούλα με το άνοιγμα προς τα πάνω (χρησιμοποίησα αυτήν) 2 μεγάλα τεμάχια) .
  6. Με την βοήθεια της μαρίζ γεμίσουμε την σακούλα με την μαρέγκα.
  7. Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
  8. Με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μύτη από την άκρη της σακούλας και κάνουμε από δύο γεμάτα κυκλάκια με την μαρέγκα διαμέτρου 6-7 εκατοστών.
  9. Ψήνουμε για 90 λεπτά.
  10. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.
  11. Αφαιρούμε τις μαρέγκες και τις διατηρούμε εκτός ψυγείου σε ένα τάπερ ή μεταλλικό κουτί με καπάκι.
  12. Για τη κρέμα χτυπάμε στο μίξερ το morfat μέχρι να αφρατέψει.
  13. Προσθέτουμε την νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  14. Με τον ίδιο τρόπο όπως στην μαρέγκα, βάζουμε την κρέμα σε πλαστική σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Με έναν αποφλοιωτή κόβουμε την κουβερτούρα σε νιφάδες.
  16. Για να στήσουμε το γλυκό, βάζουμε επάνω στην μαρέγκα μία στρώση από την κρέμα μας, το σιρόπι, λίγα σμέουρα και τις νιφάδες σοκολάτας

 

 chocolate pavlova letters DSC_0267

 

post

Το Χριστουγεννιάτικο Γεύμα μας 2015

christmas meal 2015 DSC_0364

christmas meal 2015 DSC_0346 christmas meal 2015 DSC_0373 christmas meal 2015 DSC_0334 christmas meal 2015 DSC_0352 christmas meal 2015 DSC_0368 christmas meal 2015 DSC_0372

 Χρόνια Πολλά!! Πώς τα περάσατε;;; Ελπίζω να  περάσατε τέλεια με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Εμείς κλασικά σκάσαμε στο φαγητό. Ευτυχώς φέτος και στον ύπνο. Δύο μέρες άδεια, μία αργία και ένα Σαββατοκύριακο βοήθησαν να φορτιστούν λίγο οι μπαταρίες. Το πρόγραμμα φυσικά περιελάμβανε και σινεμά τόσο παιδικό όσο και για μεγάλους (λέμε τώρα) με τον απαιραίτητο μαραθώνιο των προηγούμενων ταινιών για να φρεσκάρουμε την μνήμη. 

Αν θυμάστε και από πέρισυ, κάθε χρόνο παραδοσιακά μαγειρεύω για την οικογένειά μου ανήμερα τα Χριστούγεννα. Δείτε τί τους είχα φτιάξει πέρισυ εδώ. Φέτος το μενού εννοείται ήταν διαφορετικό. Δοκίμασα ολόκληρο κομμάτι από παϊδάκια χοιρινά γάλακτος ( pork baby ribs) με σως barbecue καθώς και μία σούπα με κάστανα και τσένταρ. Οι φωτογραφίες είναι λιγοστές γιατί όσο και να οργανωθείς δεν προλαβαίνεις να φωτογραφίσεις όταν μαγειρεύεις, άσε που όλοι με κοιτούσαν με απειλητικά βλέματα οπότε και σταμάτησα να φωτογραφίζω και άρχισα να σερβίρω ;). Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το μενού και πώς μπορούμε να οργανωθούμε ώστε και να μην πελαγώσουμε αλλά και να ευχαριστήσουμε τους συνδαιτυμόνες μας.

Το μενού μας καταρχήν περιελάμβανε:

Σπαράγγια με προσούτο και σως μπαλσάμικου

Ριζότο με δαμάσκηνα και βερύκοκα σερβιρισμένο σε στρογγυλή κολοκύθα (θα ακολουθήσει αναλυτική ανάρτηση)

Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους και κάστανα

Σαλάτα με μαρούλια, λόλα και ξηρούς καρπούς

Στράτα με μπέικον, edam και chives

Barbecue Baby Pork Ribs

Για το επιδόρπιο που ήταν Ατομικές Pavlova σοκολάτας ακολουθεί πάραυτα χωριστή ανάρτηση και φωτογράφιση.

Καταρχήν για το στρώσιμο του τραπεζιού αποφάσισα να κάνω μία αλλαγή φέτος και να αγοράσω ένα δεύτερο τραπεζομάντηλο (ναι μέχρι σήμερα είχα ένα και μοναδικό και αγαπημένο 🙂 ). Το τραπεζομάντηλο είναι από εδώ και τα σουπλά από τα χριστουγεννιάτικα του Jumbo.

Η προετοιμασία ξεκίνησε από την προηγούμενη ημέρα όπου εκτός από την προετοιμασία του γλυκού, προετοίμασα την κολοκύθα για το ριζότο, την στράτα και συγκέντρωσα όλα τα υλικά μου. Καλή ιδέα είναι επίσης να πλύνετε τα μαρούλια της σαλάτας (δεν το έκανα και έτρεχα ) και να βράσετε τα κάστανα (έκλεψα λίγο και τα αγόρασα προβρασμένα 😉 ).

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησα από το πρωί, βάζοντας το κρεατάκι να σιγοψήνεται, συνέχισα με το γλυκό, έβγαλα τη στράτα από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, έψησα την κολοκύθα στο φούρνο και μετά συνέχισα με τη σούπα, το στήσιμο της σαλάτας, τα σπαράγγια, έψησα την στράτα ενώ προετοίμασα το ριζότο. Τέλος φούρνισα το ριζότο στην κολοκύθα, ξερόψησα για λίγο το κρεατάκι και τσουπ έτοιμα!! Ακούγεται πολύπλοκο αλλά τελικά αν οργανωθείς και βοηθήσει και λίγο το έτερον ήμισυ όλα καλά (ειδικά όπου χρειαστεί να κοιτάς δύο φαγητά ) :). 

Η συνταγή της στράτας είναι από το αγαπημένο blog της Ερμιόνης The one with all the tastes και μπορείτε να την βρείτε εδώ. Η μοναδική δική μου πινελιά ήταν να προσθέσω 1κ.σ. αποξηραμένου σχινόπρασου (chives). 

Baby Pork Ribs με σως barbecue

Ποσότητα: 10-12 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 5 κιλά ολόκληρων κομματιών από παϊδάκια χοιρινού γάλακτος
  • αλάτι
  • 2 συσκευασίες barbecue σως ( χρησιμοποίησααυτήν)
Οδηγίες
  1. Αλατίζουμε το κρέας και απλώνουμε με πινέλο μία πλούσια στρώση με barbecue sauce. Κρατάμε μισό μπουκάλι σως για το τέλος.
  2. Στριμώχνουμε το κρέας στη γάστρα ή σε κατσαρόλα με σκληρό πάτο βάζοντας στα τοιχώματα την πλευρά από την πέτσα. Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς γκριλ.
  4. Απλώνουμε σε ένα ταψί το κρέας επάνω σε λαδόκολλα με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε με την υπόλοιπη barbecue σως.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να κάνει μία τραγανή κρούστα.
  6. Το ζουμάκι από το κρέας το σουρώνουμε και το κρατάμε για το σερβίρισμα σαν σάλτα.
Σημειώσεις
Εάν θέλουμε μπορούμε να πήξουμε το ζουμί από το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και αφού το σουρώσουμε προσθέτοντας 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ διαλυμένες σε λίγο νεράκι.
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 
Σπαράγγια με προσούτο και σως μπαλσάμικου

Ποσότητα: 8 τεμάχια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 8 σπαράγγια
  • 100γρ προσούτο ( χρησιμοποίησααυτό)
  • 1κ.σ. ελαιόλαδα (χρησιμοποίησα με άρωμα λεμόνι)
  • σως μπαλσάμικου (είναι πηκτό σαν σιρόπι)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  2. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το πολύ σκληρό κοτσάνι.
  3. Τυλίγουμε από μία φέτα προσούτο σε κάθε ένα σπαράγγι και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
  4. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδα και τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με τη σως μπαλσάμικου.

 
Σούπα με μανιτάρια πλευρώτους και κάστανα

Ποσότητα: 8 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ πλευρώτους ψιλοκομμένο
  • 400γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200ml ξυνόγαλα
  • αλάτι
  • 400ml ζεστό νερό
  • 200γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία.
  4. Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε.
  5. Λιώνουμε με μεταλλική ράβδο ανάμιξης ή στο μπλέντερ μας τα υλικά.
  6. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέτουμε το ξινόγαλα και το τυρί
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  8. Αν θέλουμε πιο αραιή την σούπα μας προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

 
Σαλάτα με ξηρούς καρπούς και αρωματικό ξύδι

Ποσότητα: 10 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 1 κούπα καρύδια καθαρισμένα
  • 1 κούπα macadamia
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα κρουτόν (τα αγόρασα έτοιμα )
  • 100 γρ ρόδι
  • ½ κούπα κουκουνάρι
  • αλάτι
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. αρωματικό ξύδι (χρησιμοποίησα αυτό)
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα μαρούλια μας σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός των κρουτόν.
  3. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορούμε να πλύνουμε τα μαρούλια από την προηγούμενη και να τα φυλάξουμε σε σακούλα, αφού τα στραγγίξουμε πολύ καλά, τυλιγμένα με χαρτί κουζίνας ώστε να διατηρήσουν την υγρασία τους χωρίς να χαλάσουν.

 

 

 

 

post

Πρωινό από βραδύς

overnight raspberry breakfast DSC_0110overnight raspberry breakfast DSC_0115overnight raspberry breakfast DSC_0119overnight raspberry breakfast DSC_0129overnight raspberry breakfast DSC_0121Τα Χριστούγεννα είναι μαγικά. Δεν είναι μόνο τα φωτάκια, οι στολισμοί και τα δώρα. Είναι η αγάπη, οι οικογενειακές στιγμές και η χαρά να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς. Η λάμψη στα μάτια των παιδιών όταν ανοίγουν τα δώρα τους, οι μυρωδιές από τα μαγειρέματα στο σπιτικό μας. Όλα αυτά με κάνουν απλά να λατρεύω τις γιορτές! Και δεν είναι τέλεια οι μυρωδιές να ξεκινούν από το πρωί; Το πρωινό που βλέπετε είναι απλά σούπερ λαχταριστό και ζουμερό. Το σιρόπι λεμονιού δίνει μία γλυκόξινη νότα, το τυρί κρέμα και τα αυγά πλούσια γεύση. Προετοιμάζεται από βραδύς και το πρωί μπορείς να ξυπνήσεις για μία φορά πριν από όλους τους άλλους, να πατήσεις στις μύτες, να το βάλεις στο φούρνο, να ξαναχουζουρέψεις για λίγο (απλά βάλε κανένα χρονόμετρο μην μας καεί κιόλας έτσι 😉 ) και μετά να το απολαύσετε όλοι μαζί. Α και αν μείνει δεν πειράζει: τρώγεται και την δεύτερη ακόμα και την τρίτη μέρα αφού το ζεστάνουμε στα μικροκύματα (σας το λέω εγώ που το έτρωγα κάθε πρωί μέχρι να τελειώσει!! ). Με αυτήν την συνταγή θέλω να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και χαρά για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Καλή τύχη με τα εορταστικά σας μαγειρέματα!! Ευχηθείτε μου και εμένα γιατί μάλλον θα την χρειαστώ με όλα αυτά που έχω σκεφτεί να σκαρώσω  🙂 

Πρωινό από βραδύς

Ποσότητα: 6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ψωμί μπαγκέτα
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα σε κύβους
  • 60γρ ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κούπες σμέουρα αποψυγμένα
  • 8 αυγά
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κούπας νερό
  • ⅓ κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. νισεστές
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Κόβουμε την μπακέτα σε κυβάκια.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
  3. Απλώνουμε μία στρώση φρούτων και τυριού κρέμας.
  4. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ψωμιού και φρούτων τυριού κρέμας καταλήγοντας με στρώση φρούτων.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια το σιρόπι σφένδαμου, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα.
  6. Περιχύνουμε το πυρέξ και βουλιάζουμε ό,τι κομμάτι ψωμιού περισσεύει ώστε να εμποτιστεί από τα αυγά
  7. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο.
  8. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα
  9. Ψήνουμε 30 λεπτά με το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια αφαιρούμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
  10. Για το σιρόπι λιώνουμε στο νερό τον νισεστέ και τον προσθέτουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά.
  11. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το βούτυρο και σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηκτό σιρόπι.
  12. Μετά τα πρώτα 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
  13. Αφού σερβίρουμε περιχύνουμε με το σιρόπι.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ

 

overnight raspberry breakfast lgDSC_0111

post

Gingerbread Cupcakes με βουτυρόκρεμα μανταρίνι

tangerine gingerbread cupcakes DSC_0003

tangerine gingerbread cupcakes DSC_0046tangerine gingerbread cupcakes DSC_0041 tangerine gingerbread cupcakes DSC_0007 tangerine gingerbread cupcakes  DSC_0019tangerine gingerbread cupcakes  DSC_0034Κάθε χρόνο ψἠνω cupcakes στις γιορτές, είναι κάτι σαν προσωπική παράδοση. Εννοείται και τα υπόλοιπα κλασικά γλυκά όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Καμμιά φορά όταν πιέζομαι πολύ από άποψη χρόνου (δηλαδή κάθε χρόνο) κάτι θα παραλείψω να κάνω. Αλλά cupcakes ποτέ. Και αυτό γιατί μου αρέσει να τα στολίζω να τα καμαρώνω. Τα βρίσκω τόσο χαριτωμένα ειδικά όταν είναι έτσι πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικα καραμελάκια και με εορταστικά καραμελόχαρτα.

Φέτος τα cupcakes μου έχουν χριστουγεννιάτικο άρωμα και γεύση. Η κανέλα και το γαρύφαλλο κάνουν το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα. Η βουτυρόκρεμα με μανταρίνι είναι αναπάντεχα δροσερή και αρωματική (άσε που αξιοποίησα και τα τόσα μανταρίνια που είχαν μαζευτεί στην φρουτιέρα μου και κοίταγαν με λάγνο βλέμμα τον κάδο). Λοιπόν αρκετά σας τα διαφήμισα, πάμε να δούμε τη συνταγή;  

Gingerbread Cupcakes με βουτυρόκρεμα μανταρίνι

Ποσότητα: 12 cupcakes

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 150γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια

  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μανταρίνι
  • χυμός από 2 μανταρίνια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη φαρίνα, με το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα στο μίξερ.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαία μίγμα
  5. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε το ξύσμα και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν με δώδεκα θέσεις βάζουμε καραμελόχαρτα και αδειάζουμε το μίγμα μέχρι τα ¾ της κάθε θέσης
  7. Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά
  8. Αφού κρυώσουν για 10 λεπτά, απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς
  9. Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία πυκνή κρέμα
  10. Στολίζουμε με ένα κορνέ την βουτυρόκρεμα στα κεκάκια αφού έχουν κρυώσει τελείως.
Σημειώσεις
Δείτε πώς να φτιάξετε κορνέ μίας χρήσης από λαδόκολλα εδώ
Η αρχική συνταγή εδώ

 

 

post

Μπισκότα με 6 κρόκους για διακόσμηση

egg sugar cookies DSC_0101 egg sugar cookies DSC_0104 egg sugar cookies DSC_0088 egg sugar cookies DSC_0090 egg sugar cookies DSC_0105 egg sugar cookies DSC_0097 egg sugar cookies DSC_0014 egg sugar cookies DSC_0035 egg sugar cookies DSC_0039 egg sugar cookies DSC_0026 egg sugar cookies DSC_0031

Και η αξιοποίηση των υλικών μας συνεχίζεται με μπισκοτάκια να κλείνουν την τριλογία των συνταγών με τα 12 αυγά αυτής της εβδομάδας που ξεκίνησε με αυτήν την συνταγή και συνεχίστηκε με αυτήν εδώ. Είχα πραγματικά μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω πώς μπορεί να είναι γευστικά αυτά τα μπισκότα. Τελικά αποδείχθηκαν ότι είναι πολύ πλούσια σε γεύση, δεν χάνουν καθόλου το σχήμα τους και γίνονται άριστα μπισκότα διακόσμησης. Επίσης ενώ είναι κιτρινωπά άψητα, όταν ψήνονται γίνονται λευκά και λαχταριστά. Ακολουθείστε τις οδηγίες για το άνοιγμα της ζύμης και τον τρόπο χειρισμού τους στο ψήσιμο και μετά και δεν θα χάσετε! Μπορείτε φυσικά να τα φάτε και σκέτα αλλά μπορείτε επίσης και να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα ή με καραμελάκια. Εγώ επέλεξα να δοκιμάσω (χμ με μέτρια αποτελέσματα) τις δυνάμεις μου στη ζωγραφική σε ζαχαρόπαστα, έκανα μποτούλες του Άγιου Βασίλη (πανευκολούρες ) και χιονόμπαλες. Για αυτές μην τις βλέπετε έτσι. Βρήκα φανταστικές οδηγίες εδώ, τα κουπάτ εδώ και τα διακοσμητικά ζαχαρωτά εδώ, οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξετε τις δικές σας. Α και η διακόσμηση έγινε με κόκκινη και λευκή ζαχαρόπαστα. Δεν είναι τέλεια τα μπισκοτάκια αυτά για βρώσιμα δωράκια; Βάλτε τα σε μία σακουλίτσα διάφανη με μία όμορφη κορδελίτσα και χαρίστε κάτι που φτιάξατε με τα χεράκια σας στους ανθρώπους που αγαπάτε. Εξάλλου αυτά τα δώρα έχουν την μεγαλύτερη αξία. Σας χρωστάω σίγουρα πολλές πολλές αναρτήσεις σχετικά με tips για τη ζαχαρόπαστα το ξέρω, αλλά προς το παρόν ότι απορία σας προκύψει μη διστάσετε να την εκφράσετε είτε με email (athena@craftcooklove.gr), είτε με σχόλιο ή όπως αλλιώς σας βολεύει! Καλές ζαχαροδημιουργίες εύχομαι ! Α και οι εορταστικές αναρτήσεις δεν τελειώνουν φυσικά εδώ. Έρχονται και την επόμενη εβδομάδα, οπότε μην πάτε μακρυά 🙂

Μπισκότα με 6 κρόκους για διακόσμηση

Ποσότητα: 2 ταψιά φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ βούτυρο (χρησιμοποίησα Lurpak) κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 6 κρόκους αυγών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε στο μπώλ του μίξερ ολα τα στέρεα υλικά (αλεύρι , ζάχαρη , αλάτι)
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάτζο μέχρι να γίνει ζύμη
  4. Την πατάμε να πλατύνει και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  6. Επάνω σε μία λαδόκολλα και ανάμεσα από 2 οδηγούς (χρησιμοποιώ 2 μικρές επιφάνειες κοπής) ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη.
  7. Απλώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας και με τα κουπάτ μας κόβουμε τα μπισκότα και τα εναποθέτουμε στα ταψιά
  8. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να στεγνώσουν τελείως.
  10. Διακοσμούμε κατά προτίμηση
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ

 

 

post

Spaghetti Carbonara

pasta carbonara DSC_0076pasta carbonara DSC_0087 pasta carbonara DSC_0081 pasta carbonara DSC_0079Δεν πιστεύω να πετάξατε τους κρόκους από τα αυγά που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή για το Angel Food Cake έτσι; Γιατί έχουμε τριλογία συνταγών με αυγά αυτήν την εβδομάδα στο blog ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως και γευστικά τα υλικά μας. Και ποιό είναι το κορυφαίο comfort food του χειμώνα;  Μία λαχταριστή καρμπονάρα με ζουμερό μπέικον θα σας πω εγώ. Πολλές φορές έχεις απλά όρεξη για μία μακαρονάδα που να έχει πλούσια υφή και να σου αφήνει την πιο υπέροχη και γεμάτη γεύση. Τόσο υπέροχη που να λες χαλάλι οι θερμίδες 😉

Για πολλά χρόνια την μαγείρευα με κρέμα γάλακτος αγνοώντας επιδεικτικά τη συνταγή που έλεγε ότι η σάλτσα παρασκευάζεται με κρόκους αυγών. Αλλά αποφάσισα μία φορά να την δοκιμάσω έτσι για αλλαγή. Και αυτό ήταν: έρωτας. Δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η πλούσια γεύση σε συνδυασμό με το χονδροκομμένο μπέικον. Και δεν μυρίζει καθόλου αυγό (σας διαβεβαιώ εγώ που έχω οξυμένη αίσθηση όσφρησης). Γίνεται τόσο απλά και γρήγορα που την σκαρώνεις στο πι και φι μία καθημερινή μετά τη δουλειά ή όποια μέρα τέλος πάντων έχεις όρεξη για μία χορταστική και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα. Η προέλευσή της διχάζει. Άλλοι λένε ότι προέρχεται από τους φτωχούς Ιταλούς εργάτες του κάρβουνου που ήθελαν ένα γεμάτο ενέργεια γεύμα και άλλοι λένε ότι δημιουργήθηκε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αυγά του αμερικανικού στρατού. Αν έχετε όρεξη για διάβασμα δείτε πληροφίες σχετικά με την προέλευσή της εδώ και εδώ . Όποιος πάντως και να ευθύνεται για αυτό το λαχταριστό πιάτο, τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Σας έπεισα ή όχι ακόμα; Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Spaghetti Carbonara

Ποσότητα: 2-3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ spaghetti
  • 125γρ καπνιστό μπέικον χονδροκομμένο
  • 6 κρόκους αυγών
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε με ¾ νερό και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, αλατίζουμε και βάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  3. Σε ένα τηγανάκι και σε μεσαιό μάτι σωτάρουμε σκέτο το μπέικον και το ξεροψήνουμε κατά προτίμηση.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (όχι πάνω στο μάτι).
  6. Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει η κρέμα παντού.
  7. Προσθέτουμε και το μπέικον και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Τα μακαρόνια δεν τα σουρώνουμε πολύ ίσα ίσα να στραγγίξουν τα υγρά
Είναι σημαντικό να είναι ζεστά τα μακαρόνια πριν περιχύσουμε με την κρέμα για να ψηθούν οι κρόκοι

 

 

 

pasta carbonara LET DSC_0081

post

Angel Food Cake

angel food cake DSC_0029

angel food cake DSC_0015angel food cake DSC_0016Angel Food Cake, η τροφή των αγγέλων όνομα και πράγμα. Μιλάμε για το πιο αφράτο κέικ που μπορείτε να φτιάξετε. Περιττό να σας πω ότι το έψησα και έγινε ανάρπαστο. Να φταίει η σούπερ ανάλαφρη υφή του; ότι δεν έχει βούτυρο και πολλά λιπαρά; Όπως και να έχει θα χρειαστείτε μόνο μόλις έξι υλικά για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας angel food cake μεταξύ των οποίων απράδια αυγών. Και τους κρόκους δεν τους πετάμε έτσι; Τους κρατάμε σε ένα αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο μας ανά έξι και ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες συνταγές άμεσης αξιοποίησής τους. Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Angel Food Cake

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 12 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κρεμόριο (creme of tartar)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν ελαφρώς. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρεμόριο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας
  4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουμε μία σφικτή μαρέγκα
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι στην μαρέγκα με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε μία αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο
  7. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και γυρνάμε ανάποδα την φόρμα
  9. Ξεφορμάρουμε αφού περάσουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω τη φόρμα όταν κρυώσει εντελώς το κέικ
Σημειώσεις
Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν έχουμε τη δυνατότητα να αναποδογυρίσουμε τον κάδο του μίξερ και το μίγμα να μένει σταθερό να μην τρέχει
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

angel food cake letters DSC_0013 copie

 

post

Μελομακάρονα my way

melomakarona DSC_0040melomakarona DSC_0054melomakarona DSC_0046melomakarona DSC_0035Είμαι άνθρωπος του κουραμπιέ θα το έχετε καταλάβει όσοι διαβάζετε το μπλογκ μου. Δείτε την εκδοχή μου εδώ. Αλλά πραγματικά ο Γιάννης λατρεύει τα μελομακάρονα. Όχι όμως όλα. Τα θέλει έξτρα έξτρα μελωμένα. Είχα φτιάξει παλιότερα χωρίς να τον αφήσω απόλυτα ικανοποιημένο οπότε και έκτοτε τα αγόραζα έτοιμα.

Μελέτησα πολύ τις συνταγές. Και κατέληξα ότι υπάρχουν (εκτός από τις ευφάνταστες εκδοχές του) δύο σχολές μελώματος: Κρύο σιρόπι με ζεστά μελομακάρονα ή ζεστό σιρόπι με κρύα μελομακάρονα. Επέλεξα την πρώτη σχολή. Τα μελομακάρονά μου βγήκαν μελωμένα αλλά όχι τόσο ώστε να ικανοποιήσουν τον αντρούλη μου. Για το λόγο αυτό προτείνω να κάνετε το μέλωμα σε δύο στάδια! Για μένα πάντως που δεν τα θέλω και τόσο νιανιά (επιστημονικός όρος) έγιναν σούπερ τέλεια, αφού έκανα δύο τρία κολπάκια! Ακολουθεί η συνταγή και οδηγίες για να τα δοκιμάσετε και εσείς!

Μελομακάρονα my way

Ποσότητα: 40 σε μέγεθος μπουκιάς

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250ml νερό
  • 400γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 πορτοκάλι πλυμμένο και κομμένο στη μέση
  • 80γρ μέλι
  • 200ml χυμό πορτοκάλι (χρησιμοποίησα φρεσκοστυμμένο)
  • 200ml αραβοσιτέλαιο
  • 90ml ελαιόλαδο
  • 25γρ ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ξύσμα από δύο πορτοκάλια
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • μέλι και 100γρ ψιλοκοπανισμένο καρύδι για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας
  2. Σε μεσαία προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Μόλις λιώσει καλά αποσύτουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
  4. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα και μοιράζουμε σε δύο βαθιά μπολάκια βάζοντας από ένα μέρος κανέλας και πορτοκαλιού στο κάθε μπολ
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά (το άφησα δύο ώρες με την τρέχουσα θερμοκρασία)
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς Κελσίου αέρα
  7. Σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε να πάνε παντού στο αλεύρι
  8. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τα λάδια, το ξύσμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
  9. Προσθέτουμε και τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε και πάλι
  10. Προσθέτουμε το υγρό μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά ώστε να γίνει μία ενιαία ζύμη
  11. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ρηχά ταψιά φούρνου
  12. Με τα χέρια μας πλάθουμε τα μελομακάρονα. Τα έκανα μπουκίτσες αλλά μπορείτε και να κάνετε την κλασική μορφή τους
  13. Τα τοποθετούμε στα ταψιά με απόσταση μεταξύ τους
  14. Με το δάκτυλο μας τα πιέζουμε ελαφρά ώστε να μην είναι στρογγυλά (βοηθάει στο μέλωμα) και με ένα πιρούνι κάνουμε δύο με τρεις σειρές τρυπίτσες (ομοίως βοηθάει στο μέλωμα)
  15. Τα ψήνουμε ταυτόχρονα τα ταψιά στον αέρα για 25 λεπτά.
  16. Κλείνουμε το φούρνο και βγάζουμε το ένα ταψί. Το άλλο το αφήνουμε στο φούρνο με μισάνοικτη την πόρτα του φούρνου για να μην κρυώνουν.
  17. Με μία τρυπητή φαρδιά κουτάλα βάζουμε από δύο μελομακάρονα σε κάθε μπολ και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  18. Τα αφήνουμε για περίπου μισό λεπτό και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα όπου από κάτω έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
  19. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία με όλα τα μελομακάρονα
  20. Πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. μέλι από πάνω και αφήνουμε να στραγγίσουν. Κρατάμε το σιρόπι
  21. Την επόμενη μέρα τα δοκιμάζουμε. Εμένα μου φάνηκαν σκληρά και τα ξαναπέρασα με μέλι
  22. Εναλλακτικά μπορούμε να ζεστάνουμε το σιρόπι και να τα περάσουμε και πάλι από το ζεστό σιρόπι ανά τέσσερα ώστε να γίνουν έξτρα έξτρα μελωμένα
  23. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το καρύδι
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ

melomakarona DSC_0036 letters

 

 

 

post

Woodland meets Christmas – Το Χριστουγεννιάτικο deco μας

woodland christmas deco DSC_0026Στολίσαμε λοιπόν και φέτος το σπιτάκι μας και γέμισε φωτάκια και ζεστασιά! Φέτος, προς ενθουσιασμό του μικρού ένοικου του σπιτικού μας, ήρθαν τα ζωάκια του δάσους και το ζεστό κόκκινο να μας κάνουν παρέα! Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιουργούμε στον χώρο μας. Πάμε λοιπόν να σας δείξω το φετινό εορταστικό μας  στολισμό; (τον περσινό μπορείτε να τον δείτε εδώ): 

woodland christmas deco IMG_0060

Το στεφάνι στην πόρτα το αγόρασα έτοιμο όπως το βλέπετε από εδώ. Ήταν τόσο οικονομικό και εντυπωσιακό από μόνo του που δεν άξιζε τον κόπο να το φτιάξω μόνη μου. 

woodland christmas deco DSC_0085 woodland christmas deco DSC_0005 woodland christmas deco

Στο δέντρο μας χρησιμοποίησα τα diy στολίδια woodland που σας έδειξα εδώ και εδώ. Οι νέες προσθήκες στο δέντρο μας ήταν μικρά οικονομικά στολιδάκια όπως οι τάρανδοι και οι πολικές αρκούδες (που φόραγαν κόκκινο κασκόλ αλλά τους το έβγαλα για να ταιριάζουν στο θέμα μας ). Επίσης νέες προσθήκες ήταν και οι μπεζ vintage μπάλες και τα (επίσης vintage) χρυσά μεταλλικά ρομβάκια. To στολισμό του δέντρου μας συμπλήρωσαν αυτά τα κόκκινα τύπου γκι και αυτή η κορδέλα. Στη βάση του δέντρου έβαλα ένα κομμάτι λινάτσα.

woodland christmas deco DSC_0011 woodland christmas deco DSC_0013

Στον καναπέ τα κόκκινα μαξιλάρια είναι με μαξιλαροθήκες που ήδη είχα  H&M home & IKEA. Το μαξιλάρι τάρανδος είναι από εδώ και η μαξιλαροθήκη κουκουβάγια είναι από το H&M home. 

woodland christmas deco DSC_0109

To τραπεζάκι το σαλονιού στολίστηκε με τεχνητά μπουκετάκια από το Jumbo επάνω σε αυτό το σουπλά. 

woodland christmas deco DSC_0018

woodland christmas deco DSC_0015Στην τραπεζαρία έγινα δύο κύριες συνθέσεις πάλι με τη λογική του θέματός μας. Στη γυάλα με το κερί έβαλα τεχνητό χιόνι και κομμάτια ξύλου που προμηθεύτηκα από εδώ. Το κερί το είχα πολλά χρόνια, γενικά δεν αγόρασα τίποτα σε κερί φέτος καθώς έχω μαζέψει άπειρα με τα χρόνια 🙂 Το ξύλο που χρησιμοποίησα σαν βάση είναι από ελιά και αγορασμένο από τη αγαπημένη μας Κέρκυρα. Το  λευκό έλατο στον δίσκο είναι από το Tiger. Το ξύλινο αστέρι το βρήκα στα Lidl και το κερί επίσης το είχα από παλιά.  

woodland christmas deco DSC_0022 woodland christmas deco DSC_0155

Στον τραπεζάκι χρησιμοποίησα ξύλινα γράμματα που βρήκα εδώ. Στην γυάλα έβαλα δύο ταρανδάκια (βλ. άνωθεν για link ) και λίγη πάχνη. Τον στολισμό συμπληρώνουν διάφορα κηροπήγια και το φανταστικό σπιτάκι μου από τη Δήμητρα του decorasylum που μπορείτε να βρείτε εδώ.

woodland christmas deco DSC_0063 woodland christmas deco DSC_0066 woodland christmas deco DSC_0067 woodland christmas deco DSC_0073

Στον μπουφέ το runner είναι κατακκόκινο και από το H&M home και το εκτυπώσιμο στην κορνίζα είναι αυτό εδώ . Τα κλαδιά μου στολίστηκαν με κάτι μανταλάκια κουκουναράκια από το Tiger και λευκές μάλλινες μπαλίτσες που ήδη υπήρχαν στα στολίδια μου. 

woodland christmas deco DSC_0082

woodland christmas deco DSC_0090Το γούρι στην πόρτα (πάλι ανάλογο του θέματός μας) είναι χειροποίητο από τη χρυσοχέρα μανούλα και το φανάρι απέναντι από την είσοδο στολίστηκε με την κορδέλα και τα ανθάκια που περίσσεψαν από το στολισμού του δέντρου. 

woodland christmas deco DSC_0145

Ελπίζω να σας αρέσει η φετινή μας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και να πήρατε καμιά ιδέα. Η διαδικασία του στολισμού, η μαγεία από τα λαμπιόνια και όλη αυτή η αλλαγή πραγματικά μας αλλάζει τη διάθεση και μας βάζει άμεσα στο εορταστικό πνεύμα. Βέβαια η τρέχουσα επικαιρότητα δυσχεραίνει αρκετά την κατάσταση, αλλά όσο μπορούμε ο καθένας με τον τρόπο του να προσφέρει έστω και κάτι,  έστω και λόγω των εορτών, κάποιος συνάνθρωπος μας θα λάβει βοήθεια και αυτό είναι για μένα το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Και του χρόνου με υγεία !!

post

Woodland Diy Στολίδια

diy woodland ornaments DSC_0008

diy woodland ornaments DSC_0007 diy woodland ornaments DSC_0010 diy woodland ornaments DSC_0005 diy woodland ornaments DSC_0015Το Σαββατοκύριακο που πέρασε μέσα σε όλα που είχαμε να κάνουμε στολίσαμε κιόλας (το δέντρο μην φανταστείτε τα υπόλοιπα δεν τα πρόλαβα). Χρησιμοποίησα τα στολίδια που σας έδειξα στο προηγούμενο ποστ (δείτε το εδώ) και αυτά που βλέπετε άνωθεν συμπλήρωσαν το φετινό μας στολισμό. Πρόκεται εννοείται για πανεύκολα στολιδάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας απλά και χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες δεξιοτεχνίες!

Τα ζωάκια του δάσους έγιναν λοιπόν με πηλό σε χρώμα τερακότα που στεγνώνει στον αέρα (τον προμηθεύτηκα από εδώ) και τα κουπάτ που χρησιμοποίησα είναι αυτά εδώ και εδώ. Η διαδικασία πολύ απλή και διασκεδαστική  ειδικά αν έχετε και μικρά χεράκια για βοηθούς: επάνω σε μία λαδόκολλα (για να μην κάνουμε χάλια τον πάγκο μας), ανοίγουμε με ένα πλάστη τον πηλό σε κομμάτια (θα σας παιδέψει όλος μαζί) και κόβουμε με τα κουπάτ. Με ένα καλαμάκι κάνουμε τρυπούλες για την κορδέλα και τα αφήνουμε απλωτά σε μία λαδόκολλα να στεγνώσουν. Την επόμενη μέρα δένουμε με κορδέλα της αρεσκείας μας  ( χρησιμοποίησα λευκό νήμα για κορδέλα)  και έτοιμα!! Έτσι συμπληρώνουμε τα στολίδια του δέντρου μας και ανανεωνόμαστε εύκολα και οικονομικά !

Πώς σας φαίνονται;

diy woodland ornaments letters DSC_0015