angel food cake DSC_0029

angel food cake DSC_0015angel food cake DSC_0016Angel Food Cake, η τροφή των αγγέλων όνομα και πράγμα. Μιλάμε για το πιο αφράτο κέικ που μπορείτε να φτιάξετε. Περιττό να σας πω ότι το έψησα και έγινε ανάρπαστο. Να φταίει η σούπερ ανάλαφρη υφή του; ότι δεν έχει βούτυρο και πολλά λιπαρά; Όπως και να έχει θα χρειαστείτε μόνο μόλις έξι υλικά για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας angel food cake μεταξύ των οποίων απράδια αυγών. Και τους κρόκους δεν τους πετάμε έτσι; Τους κρατάμε σε ένα αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο μας ανά έξι και ακολουθούν τις προσεχείς ημέρες συνταγές άμεσης αξιοποίησής τους. Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Angel Food Cake

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 12 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κρεμόριο (creme of tartar)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν ελαφρώς. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρεμόριο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας
  4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουμε μία σφικτή μαρέγκα
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι στην μαρέγκα με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε μία αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο
  7. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και γυρνάμε ανάποδα την φόρμα
  9. Ξεφορμάρουμε αφού περάσουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω τη φόρμα όταν κρυώσει εντελώς το κέικ
Σημειώσεις
Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν έχουμε τη δυνατότητα να αναποδογυρίσουμε τον κάδο του μίξερ και το μίγμα να μένει σταθερό να μην τρέχει
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

angel food cake letters DSC_0013 copie

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Angel Food Cake

  1. Καλημέρα Αθηνά!!
    Φαίνεται τόσο αφράτο και τόσο αέρινο! Οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες, μου αρέσει ιδιαίτερα η 3!
    Καλή εβδομάδα 🙂

  2. Ανάλαφρο και υγιεινό θα έλεγα Αθηνα μου,αφού δεν έχει βούτυρο και κρόκους αυγών.Μέσα στις προτιμήσεις μου και στη διατροφή μου είναι αυτή ή συνταγή Θα την μεταφέρω στην κόρη μου.Εξαίσιες οι φωτό σου όπως πάντα.την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα…. πολλά φιλακια!

  3. Για το συγκεκριμένο κέικ έχω ακούσει τόσα πολλά και κολακευτικά σχόλια που δε γίνεται να μην το δοκιμάσω.
    Και κλασικά απορώ γιατί δεν το έχω φτιάξει ακόμα. Μου αρέσει που χρησιμοποιείς μόνο ασπράδια αυγών, φαντάζομαι θα έχει και πολύ αέρινη υφή!
    Σε φιλώ

  4. Πολυ ενδιαφερον το κεκακι των αγγελων Αθηνα! Αγαπω τα κεικ και αγαπω και τη γευση της βανιλιας! Φαινεται πολυ ελαφρυ και λαχταριστο και αξιο δοκιμης! Ευχαριστουμε!

  5. καταπληκτικες φωτογραφιες και το κεικ φαινεται καταπληκτικο!!! σιγουρα θα το δοκιμασω
    καλη χρονια
    υ.γ. η τουρτιερα ειναι φοβερη, ψαχνω να βρω αντιστοιχη??????