Angel Food Cake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ
Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 12 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & ¼ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κρεμόριο (creme of tartar)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν ελαφρώς. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κρεμόριο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας
  4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουμε μία σφικτή μαρέγκα
  5. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι στην μαρέγκα με μία σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε μία αντικολλητική φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο
  7. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και γυρνάμε ανάποδα την φόρμα
  9. Ξεφορμάρουμε αφού περάσουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω τη φόρμα όταν κρυώσει εντελώς το κέικ
Σημειώσεις
Η μαρέγκα μας είναι έτοιμη όταν έχουμε τη δυνατότητα να αναποδογυρίσουμε τον κάδο του μίξερ και το μίγμα να μένει σταθερό να μην τρέχει
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/angel-food-cake.html