pasta carbonara DSC_0076pasta carbonara DSC_0087 pasta carbonara DSC_0081 pasta carbonara DSC_0079Δεν πιστεύω να πετάξατε τους κρόκους από τα αυγά που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή για το Angel Food Cake έτσι; Γιατί έχουμε τριλογία συνταγών με αυγά αυτήν την εβδομάδα στο blog ώστε να αξιοποιήσουμε πλήρως και γευστικά τα υλικά μας. Και ποιό είναι το κορυφαίο comfort food του χειμώνα;  Μία λαχταριστή καρμπονάρα με ζουμερό μπέικον θα σας πω εγώ. Πολλές φορές έχεις απλά όρεξη για μία μακαρονάδα που να έχει πλούσια υφή και να σου αφήνει την πιο υπέροχη και γεμάτη γεύση. Τόσο υπέροχη που να λες χαλάλι οι θερμίδες 😉

Για πολλά χρόνια την μαγείρευα με κρέμα γάλακτος αγνοώντας επιδεικτικά τη συνταγή που έλεγε ότι η σάλτσα παρασκευάζεται με κρόκους αυγών. Αλλά αποφάσισα μία φορά να την δοκιμάσω έτσι για αλλαγή. Και αυτό ήταν: έρωτας. Δεν συγκρίνεται με τίποτα αυτή η πλούσια γεύση σε συνδυασμό με το χονδροκομμένο μπέικον. Και δεν μυρίζει καθόλου αυγό (σας διαβεβαιώ εγώ που έχω οξυμένη αίσθηση όσφρησης). Γίνεται τόσο απλά και γρήγορα που την σκαρώνεις στο πι και φι μία καθημερινή μετά τη δουλειά ή όποια μέρα τέλος πάντων έχεις όρεξη για μία χορταστική και πλούσια σε γεύση μακαρονάδα. Η προέλευσή της διχάζει. Άλλοι λένε ότι προέρχεται από τους φτωχούς Ιταλούς εργάτες του κάρβουνου που ήθελαν ένα γεμάτο ενέργεια γεύμα και άλλοι λένε ότι δημιουργήθηκε στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με αυγά του αμερικανικού στρατού. Αν έχετε όρεξη για διάβασμα δείτε πληροφίες σχετικά με την προέλευσή της εδώ και εδώ . Όποιος πάντως και να ευθύνεται για αυτό το λαχταριστό πιάτο, τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Σας έπεισα ή όχι ακόμα; Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Spaghetti Carbonara

Ποσότητα: 2-3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ spaghetti
  • 125γρ καπνιστό μπέικον χονδροκομμένο
  • 6 κρόκους αυγών
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε με ¾ νερό και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, αλατίζουμε και βάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  3. Σε ένα τηγανάκι και σε μεσαιό μάτι σωτάρουμε σκέτο το μπέικον και το ξεροψήνουμε κατά προτίμηση.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (όχι πάνω στο μάτι).
  6. Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει η κρέμα παντού.
  7. Προσθέτουμε και το μπέικον και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Τα μακαρόνια δεν τα σουρώνουμε πολύ ίσα ίσα να στραγγίξουν τα υγρά
Είναι σημαντικό να είναι ζεστά τα μακαρόνια πριν περιχύσουμε με την κρέμα για να ψηθούν οι κρόκοι

 

 

 

pasta carbonara LET DSC_0081

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 σχόλια στο “Spaghetti Carbonara

  1. Πες τα! Αυτή είναι η καρμπονάρα! Έφαγα πρώτη φορά πέρσι στην Ρώμη και ξετρελάθηκα! Η άλλη με την κρέμα είναι επίσης πολύ ωραία…αλλά δεν είναι καρμπονάρα! Φιλάκιααααα!

  2. Δεν βοηθάς Αθηνούλα! Δεν βοηθάς!!!! Πεινάω και βρήκα λίγο χρόνο να σεργιανίσω στα αγαπημένα μου ιστολόγια κι εσύ μού βάζεις λαχταριστές φωτογραφίες ενός εξίσου λαχταριστού πιάτου;;;; Δεν βοηθάς 😀

  3. O, τι και να λέμε, ό, τι και να γράφουμε… σαν τα μακαρόνια δεν έχει – τέλος! Μπορώ να κόψω ό,τι θες από τη διατροφή μου αλλά τα μακαρόνια jamais!! τέλεια φαίνεται η καρμπονάρα σου, άνετα τα τσάκιζα 2 πιάτα!! σλουρπ!

  4. Ενα έχω να πω η δολια μακαρονού!
    Βασανίζομαι!!!!!!!!!!!!!
    Πωπωπωπω κολάστηκα ! Τετοια ωρα, τετοιες εικονες-συνταγες!!!!!!!
    Γεια στα χερια σας
    Καλο μας ξημέρωμα!
    Φιλια πολλά 🙂