Spaghetti Carbonara
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2-3 μερίδες
Συστατικά
  • 250γρ spaghetti
  • 125γρ καπνιστό μπέικον χονδροκομμένο
  • 6 κρόκους αυγών
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα γεμίζουμε με ¾ νερό και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, αλατίζουμε και βάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  3. Σε ένα τηγανάκι και σε μεσαιό μάτι σωτάρουμε σκέτο το μπέικον και το ξεροψήνουμε κατά προτίμηση.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
  5. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα (όχι πάνω στο μάτι).
  6. Προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε να πάει η κρέμα παντού.
  7. Προσθέτουμε και το μπέικον και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις
Τα μακαρόνια δεν τα σουρώνουμε πολύ ίσα ίσα να στραγγίξουν τα υγρά
Είναι σημαντικό να είναι ζεστά τα μακαρόνια πριν περιχύσουμε με την κρέμα για να ψηθούν οι κρόκοι
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/spaghetti-carbonara.html