Εάν θα έπρεπε να διαλέξω από τα γλυκά των εορτών διαλέγω χωρίς δισταγμό τους κουραμπιέδες. Σας παρουσιάζω λοιπόν την δική μου εκδοχή για κουραμπιέδες βασισμένη στις δοκιμές μου και στα γούστα μου φυσικά. 

Κουραμπιέδες my way
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  2. 150γρ βούτυρο Lurpak ή President σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 60γρ ζάχαρη άχνη & επιπλέον για το πασπάλισμα
  4. 80γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ανάλατα
  5. 1/4 κ.γ. baking powder
  6. 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 20 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Θέλουμε να αφρατέψει πολύ το μίγμα μας.
  2. Στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα όχι πολύ γιατί τα θέλουμε χοντροκομμένα.
  3. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας ή τη βανιλίνη στο μίξερ.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  5. Χαμηλώνουμε σε μεσαία ταχύτητα το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το baking powder αφού τα έχουμε κοσκινίσει.
  6. Προσθέτουμε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα να ενωθούν όλα τα υλικά. Αν αρχίζει λίγο να τρίβεται το μίγμα μας δεν τρομάζουμε.
  7. Κλείνουμε το μίξερ, βγάζουμε τα δακτυλίδια μας ( ή βάζουμε γάντια) και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια- μπουκίτσες.
  8. Τα ψήνουμε μέγιστο 12 λεπτά ίσα ίσα να ροδίσουν πολύ ελαφρά.
  9. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε ένα δεκάλεπτο να κρυώσουν.
  10. Σε ένα μπολ βάζουμε την επιπλέον ζάχαρη άχνη και τους χλιαρούς κουραμπιέδες και με απαλές κινήσεις τους ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού η ζάχαρη άχνη.
Σημειώσεις
  1. Τα υλικά επαρκούν για ένα ταψί φούρνου & κάτι σε μέγεθος μπουκιάς
Τα "δικά"μου μυστικά για τους κουραμπιέδες
  1. Χρησιμοποιώ πάντα βούτυρο Lurpak. Χρησιμοποιώ μόνο εσάνς βανίλιας και όχι βανιλλίνη γιατί δίνει πιο έντονο άρωμα. Τα αμύγδαλα δεν τα καβουρδίζω τα αφήνω ωμά γιατί έχουν πιο διακριτική γεύση και αναδεικνύεται το άρωμα του βούτυρου και της βανίλιας. Και φυσικά χτυπάμε πολλή ώρα σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο για να κάνουμε αφράτα κουραμπιεδάκια.
  2. Ο εξοπλισμός: μίξερ, μούλτι
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

24 σχόλια στο “Κουραμπιέδες my way – Greek Traditional Sweets

  1. Εγώ σήμερα λέω να κάνω την πρώτη απόπειρα σε παρασκευή μελομακάρονων. Κάθε χρόνο έχω την τύχη να λαμβάνω μία τεράστια πιατέλα με κουραμπιέδες και μελομακάρονα από την πεθερά μου αλλά φέτος είπα να δοκιμάσω κι εγώ (την τύχη μου;; θα δείξει!). Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή Αθηνά μου! Ευχές για μία μερά τόσο γλυκιά όσο οι κουραμπιέδες σου. Φιλιά :*

    • Ειμαι σίγουρη για την επιτυχία !!Άντε και ψάχνομαι ακόμα με τα μελομακαρονα δεν τα έχω !!τα φιλιά μου !!καλό βράδυ και σε ευχαριστώ !!

  2. Φέτος η δουλειά στην εταιρεία με κράτησε και θα με κρατήσει αρκετές ώρες οπότε τα παραδοσιακά γλυκά δεν είναι στο πρόγραμμα μου. Ας είναι καλά η μαμά! Γλυκές καλημέρες και καλή εβδομάδα Αθηνά μου 🙂

  3. Με έπεισες να φτιάξω για πρώτη φορά φέτος κουραμπιέδες που λατρεύουμε ιδιαιτέρως εγώ και η κόρη μου! Έχω ερώτηση: το ανθόνερο (ή πως αλλιώς λέγεται δεν ξέρω γιατί το βάζουν και καλά;)
    Θα τιμήσω την συνταγή σου στα σίγουρα!!!!

  4. Τρελαίνομαι για κουραμπιέδες! Επειδή έτσι κι αλλιώς με τη μαμά μου φτιάχνουμε πολλές δόσεις όλες τις Γιορτες θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταγη!

  5. Φέτος θα βασιστώ πάνω σου για τους κουραμπιέδες Αθηνά. Είμαι σίγουρη ότι μας έχεις καλυμμένους :))
    Δεν μας αρέσει βέβαια το αμύγδαλο, οπότε θα δοκιμάσω άνευ.
    Όπως επίσης, έχω αγοράσει ένα καινούριο-κοσκινάκι-μου πιστόλι που βγάζει τη ζύμη σε σχέδια, οπότε θα το δοκιμάσω και αυτό. Κουραμπιέδες με σχήματα. Είδομεν τί θα βγει…