nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt

Επέστρεψα λοιπόν ανανεωμένη και με γεμάτες τις μπαταρίες !! Ετοιμοπόλεμη για το χειμώνα που έρχεται 😉 ! Ελπίζω να τα περάσατε σούπερ ντούπερ τέλεια ή να είστε ακόμα διακοπές ή ακὀμα καλύτερα να ξεκινάτε τώρα για διακοπές ( το καλύτερο, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος). 

Χωρίς να το πολυσκεφτώ φέτος πήρα άδεια και από το μπλογκάκι μου! Ευτυχώς έχει κατανόηση και με περίμενε καρτερικά να βάλω τους κωδικούς μου και να αρχίσω και πάλι να πληκτρολογώ. Ελπίζω να με καταλάβετε και εσείς. Όποιος διαβάζει τακτικά τις αερολογίες μου θα είχε φάει αρκετή γκρίνια αυτό το χειμώνα (πόσο δύσκολα είναι, δεν προλαβαίνω να φτύσω και άλλα τέτοια ευχάριστα…). Κάτι μου λέει ότι και φέτος μια από τα ίδια με περιμένουν. Ευελπιστώ στην καλύτερη (γκουχου γκουχου) οργάνωση του χρόνου μου. Για κάποιο περίεργο λόγο τα new year’s resolutions για μένα γίνονται πάντα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα σκέφτομαι τότε ότι θέλω να χάσω βάρος, να τρώω πιο υγιεινά, να φτιάξω το σπίτι μου, να οργανώσω την ακαταστασία μου κλπ κλπ. Το συζητούσαμε και πρόσφατα αυτό με τη φίλη Βέρα που κάπως έτσι είναι και εκείνη οπότε δεν νοιώθω μοναξιά. Για μένα πάντα η χρονιά αρχίζει με τη σχολική σεζόν (για πάντα μαθήτρια!). 

Τέλος πάντων αρκετά με τις εισαγωγές πάμε στο ψητό… ή μάλλον στο επιδόρπιο! Μιλάμε για το ευκολότερο -ever- παγωτό: θέλει μόνο τρία υλικά και δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη. Δεν έχω καλύτερο. Επίσης αυτή ήταν φέτος η – με καθυστέρηση- τούρτα των γενεθλίων μου καθώς όταν είχα Αυγουστιάτικα τα γενέθλιά ήμουν εν πλω και δεν είχα τούρτα. Όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια! Μια χαρά να είσαι διακοπές στα γενέθλιά σου! 

Οπότε αν σκέφτεστε ένα εύκολο επιδόρπιο μπορείτε κάλιστα να σκαρώσετε αυτό το πανεύκολο παγωτάκι. Με τη φόρμα Mini Dome της Silikomart μπορείτε να του δώσετε και εντυπωσιακή μορφή! Πάμε λοιπόν να δούμε την πανεύκολη συνταγή ; 

Το ευκολότερο παγωτό πραλίνα !

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 200γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 150γρ πραλίνα φουντουκιού (χρησιμοποίησα nutella, 3 γεμάτες κ.σ.)
  • 1 κ.σ. κακάο για διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πραλίνα ώστε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα
  2. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα μας και με το πίσω μέρος ενός κουταλίου πιέζουμε ώστε να γεμίσουμε ομοιόμορφα.
  4. Παγώνουμε για ένα δύωρο ακόμα στην κατάψυξη.
  5. Ξεφορμάρουμε.
  6. Με ένα μικρό σουρωτήρι απλώνουμε το κακάο σε όλη την επιφάνεια.
  7. Σερβίρουμε αμέσως
Σημειώσεις
Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή μπορούμε να αναμίξουμε τα υλικά στο μίξερ απλά η υφή του παγωτού θα είναι πιο σκληρή
Η φόρμα Mini Dome είναι προσφορά της Silikomart και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Το ευκολότερο παγωτό πραλίνα !

  1. Χμμμ συνδυασμός γιαουρτιού και πραλίνας! Το είχα δοκιμάσει για γέμιση τάρτας, αλλά μου αρέσει πολύ και για παγωτό! Ωραία έμπνευση! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  2. σουπερ τελειο το παγωμενο γιαουρτι σου Αθηνα μου!! Ευκολο και με λιγα υλικά… Αυτο με τις αποφάσεις μετα τις διακοπές.. το’χουμε κι αλλες…χεχεχε…. Κι εγω παντα ετσι ειμαι… Αποφασιζω για τις μεγαλες αλλαγες το Σεπτέμβριο… πολλα φιλια

  3. Είπαμε… εμείς το Σεπτέμβριο οργανωνόμαστε 🙂 Βέβαια στο πρόγραμμα της δίαιτας δεν ταιριάζει κανένα παγωτό δυστυχώς αλλά guess what… δεν είναι ακόμα Σεπτέμβριος! Χεχεχεχε! Πες πες, για μένα το έκανες… να έχω άνετα 3 μέρες για να το φτιάξω και να το απολαύσω πριν αποσύρω παγωτομηχανές και πραλίνες!

    • Ε ναι δεν είναι ακόμα Σεπτέμβριος και γενικά όσο φοράμε κοντομάνικα δεν μετράει χα χα !! Μετά έρχονται οι γιορτές κλπ κλπ!! Κατά την άνοιξη για δίαιτα χα χα !!

  4. oh like it!!! Δίαιτα; Διατροφή; τι είναι αυτά που λες ακόμα ζέστη έχει! Λοιπόν σχετικά με το γλύκισμα με ενθουσίασε η ευκολία στην εκτέλεση, τα λιγοστά υλικά και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οπότε αποθηκεύεται στα αγαπημένα μου! Σμουτς girl!

  5. Kαλημέρα Αθηνά!! Εγώ προσωπικά επέστρεψα και πέρασα καλά! Χαίρομαι που κι εσύ πέρασες καλά και γέμισες τις μπαταρίες σου!! Ξεκινάμε λοιπόν μια νέα χρονιά με νέα σχέδια κι ελπίδες αλλά και νοστιμιές!!!
    Το παγωτό σου είναι ΥΠΕΡΟΧΟ!! Πέρα από την εμφάνιση που είναι πανέμορφη και η γεύση του πρέπει α είναι τέλεια!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλιά σου και του χρόνου με υγεία, αγάπη και χαρά!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

  6. Καλωσόρισες Αθηνούλα!!
    Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι η εποχή που όλοι οργανωνόμαστε. Το σύνδρομο του μαθητή νομίζω πως δεν φεύγει ποτέ!
    Χρόνια σου πολλά! Το παγωτό σου είναι τέλειο!! Απλό και γρήγορο, το καλυτερότερο! 🙂
    Σε φιλώ!

  7. Τι ωραία παρουσίαση, απλή και λαχταριστή! Και εγώ όλους τους στόχους τους βάζω για το Σεπτέμβρη, σχεδόν πάντα δεν πιάνω ούτε τους μισούς 🙁 Αλλά η προσπάθεια μετράει 🙂

    • Καλά ναι και εγώ από αυτούς πού βάζω μην νομίζεις ότι πιάνω περισσότερους… οπότε μη νοιώθεις μοναξιά!! Σημασία έχει όπως είπες η σκέψη και εννοείται η προσπάθεια! Καλημέρα!!

  8. Καλως ήρθες μπακ και αναμενω με αγωνία τις νέες σου “υγιεινες” (γκουχου γκουχου) αναρτησεις! Αν κρινω απο το παγωτο… ε ναι, το εχουμε ριξει στο υγειηνο…τρεις nutela καμαρι μου????