Πάει και αυτό το Πάσχα. Βρε παιδιά εμένα μου φαίνεται ότι είχαμε Χριστούγεννα μόλις πριν 2 εβδομάδες…. Πώς γίνεται αυτό; 

Ελπίζω να τα περάσατε τέλεια και κάπου πολύ όμορφα. Αν κρίνω από το πόσο άδεια ήταν η Αθήνα μάλλον γιόρτασαν αρκετοί από εμάς εκτός Αθηνών. Εμείς από την άλλη μείναμε εντός των τειχών και αποχωριστήκαμε για μία φορά την Κερκυρούλα μας αλλά είχαμε λόγο σοβαρό. 

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 16 του Απρίλη δηλαδή, το μικρότερο μέλος της οικογένειας μας έκλεισε τα δύο της χρόνια. Και ναι πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η Γεωργιάννα μας ήρθε δυναμικά και τσαμπουκαλεμένα σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Θέλαμε λοιπόν να την γιορτάσουμε έστω και με λίγους (και καλούς) και κυρίως τις γιαγιάδες της. 

Εδώ θα έρθει μία νέα ανάρτηση λίαν συντόμως ελπίζω με το μίνι πάρτυ μας και παρελκόμενα και ότι πρόλαβα να φωτογραφίσω. 

Πάμε όμως πίσω σε αυτά τα λαχταριστά ψωμάκια. Η ζύμη έχει δύο βασικά υλικά: γιαούρτι και φαρίνα. Άντε να προσθέσετε και λίγο αλάτι (προσωπικά έβαλα νιφάδες αλατιού σαν από πάνω οπότε το παρέλειψα). Γίνονται σε 5 λεπτά. Και άλλα 15 ψήσιμο στο μαγικό μας μηχάνημα την Φαγιούλα aka AirFyer (απέκτησε όνομα από τη μεγάλη βοηθό). Σε 20 λεπτά λοιπόν μπορείς να σκαρώσεις φρέσκα αχνιστά ψωμάκια… Μαγικό;

Δεν περιγράφω άλλο πάμε βουρ για την συνταγή:

Bagels στο Air Fryer

Ποσότητα: 4 μίνι ψωμάκια

Πανεύκολα ψωμάκια στο Air Fryer
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 200γρ στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • λίγο λευκό και μαύρο σουσάμι και προαιρετικά νιφάδες αλατιού για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. ασπράδι αυγού
  • σπρέι λαδιού
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι
  2. Ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία ελαστική ζύμη
  3. Αλευρώνουμε τον πάγκο και κόβουμε σε 4 κομμάτια
  4. Ανοίγουμε μακρόστενα την ζύμη και ενώνουμε να κάνουμε ένα κυκλάκι
  5. Ψεκάζουμε το λάδι στο Air Fryer
  6. Τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους τα ψωμάκια
  7. Αλείφουμε με το ασπράδι αυγού
  8. Προσθέτουμε το σουσάμι και τις νιφάδες αλατιού
  9. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά
  10. Έτοιμα ζεστά και αχνιστά

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *