in

Βρε παιδιά από ιώσεις πως πάτε; Πείτε μου και εσείς ότι κάπου αρρωστήσετε και εσείς για να μην νοιώθω μοναξιά. Εμάς περιττό να σας πω ότι μας έχει πάει μονότερμα. Με διάφορες ιώσεις για να έχουμε ποικιλία στη συλλογή μας. 

Περιμένουμε λοιπόν πως και πως την άνοιξη και την άνοδο της θερμοκρασίας. Για να συνέλθουμε λίγο. 

Και να απολαύσουμε ξανά αυτό το λαχταριστό κείκ με φρέσκιες φράουλες. Όλο χρώμα και άρωμα. Και χωρίς μίξερ εξαιρετικά σημαντικό επίσης 

Πάμε να δούμε τη συνταγή και αν ανήκετε στη δικιά μου κατηγορία εύχομαι περαστικά (και αγύριστα 😉)

Κέικ με άρωμα και γλάσο φρέσκιας φράουλας

Ποσότητα: 1 μικρή στρογγυλή φόρμα 15εκ

Αφράτο και αρωματικό κέικ με φρέσκιες φράουλες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 100γρ φράουλες
  • 45γρ γιαούρτι
  • 15γρ γάλα
  • 80γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40γρ φυτικό λάδι
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
  2. Λιώνουμε τις φράουλες στον επεξεργαστή τροφίμων
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας από το αυγό και καταλήγοντας στο αλεύρι
  4. Προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες
  5. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε καλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
  7. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
  9. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την άχνη με το λεμόνι
  10. Με σουρωτήρι προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες λιωμένες
  11. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  12. Γλασάρουμε όταν το κέικ είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  13. Προαιρετικά στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι για μικρή φόρμα. Για κανονική φόρμα κέικ διπλασιάζουμε τα υλικά

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *