Κέικ με άρωμα και γλάσο φρέσκιας φράουλας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Αφράτο και αρωματικό κέικ με φρέσκιες φράουλες
Author:
Ποσότητα: 1 μικρή στρογγυλή φόρμα 15εκ
Συστατικά
  • 100γρ φράουλες
  • 45γρ γιαούρτι
  • 15γρ γάλα
  • 80γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40γρ φυτικό λάδι
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
  2. Λιώνουμε τις φράουλες στον επεξεργαστή τροφίμων
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας από το αυγό και καταλήγοντας στο αλεύρι
  4. Προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες
  5. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Προσθέτουμε το μίγμα σε καλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα
  7. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε
  9. Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την άχνη με το λεμόνι
  10. Με σουρωτήρι προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες λιωμένες
  11. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  12. Γλασάρουμε όταν το κέικ είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  13. Προαιρετικά στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι για μικρή φόρμα. Για κανονική φόρμα κέικ διπλασιάζουμε τα υλικά
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2023/04/%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%ac%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%bb%ce%ac%cf%83%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%86%cf%81%ce%ac%ce%bf%cf%85.html