Αλατίζουμε το κρέας και απλώνουμε με πινέλο μία πλούσια στρώση με barbecue sauce. Κρατάμε μισό μπουκάλι σως για το τέλος.
Στριμώχνουμε το κρέας στη γάστρα ή σε κατσαρόλα με σκληρό πάτο βάζοντας στα τοιχώματα την πλευρά από την πέτσα. Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 6 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς γκριλ.
Απλώνουμε σε ένα ταψί το κρέας επάνω σε λαδόκολλα με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε με την υπόλοιπη barbecue σως.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να κάνει μία τραγανή κρούστα.
Το ζουμάκι από το κρέας το σουρώνουμε και το κρατάμε για το σερβίρισμα σαν σάλτα.
Σημειώσεις
Εάν θέλουμε μπορούμε να πήξουμε το ζουμί από το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και αφού το σουρώσουμε προσθέτοντας 2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ διαλυμένες σε λίγο νεράκι. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/christmas-meal.html