Μπισκότα με 6 κρόκους για διακόσμηση
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 ταψιά φούρνου
Συστατικά
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ βούτυρο (χρησιμοποίησα Lurpak) κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 6 κρόκους αυγών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε στο μπώλ του μίξερ ολα τα στέρεα υλικά (αλεύρι , ζάχαρη , αλάτι)
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάτζο μέχρι να γίνει ζύμη
  4. Την πατάμε να πλατύνει και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  6. Επάνω σε μία λαδόκολλα και ανάμεσα από 2 οδηγούς (χρησιμοποιώ 2 μικρές επιφάνειες κοπής) ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη.
  7. Απλώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας και με τα κουπάτ μας κόβουμε τα μπισκότα και τα εναποθέτουμε στα ταψιά
  8. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να στεγνώσουν τελείως.
  10. Διακοσμούμε κατά προτίμηση
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/egg-sugar-cookies.html