Μπισκότα με 6 κρόκους για διακόσμηση
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 2 ταψιά φούρνου
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ βούτυρο (χρησιμοποίησα Lurpak) κομμένο σε κύβους
- 150 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 6 κρόκους αυγών
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανακατεύουμε στο μπώλ του μίξερ ολα τα στέρεα υλικά (αλεύρι , ζάχαρη , αλάτι)
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ψίχουλα
- Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάτζο μέχρι να γίνει ζύμη
- Την πατάμε να πλατύνει και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
- Επάνω σε μία λαδόκολλα και ανάμεσα από 2 οδηγούς (χρησιμοποιώ 2 μικρές επιφάνειες κοπής) ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας και με τα κουπάτ μας κόβουμε τα μπισκότα και τα εναποθέτουμε στα ταψιά
- Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα
- Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σχάρα να στεγνώσουν τελείως.
- Διακοσμούμε κατά προτίμηση
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/egg-sugar-cookies.html
3.4.3177