Ε ναι λοιπόν κατάφερα να κάνω τον Άγιο τον Βαλεντίνο τριλογία φέτος. Σας έδειξα τα σοκολατάκια, σας έδειξα την κάρτα της Λίας, να μη το τερματίσω με λίγο θεματικό deco;;
Φέτος μετά την διακοσμητική κατάθλιψη που με πιάνει μετά τις γιορτές, είπα να πνίξω τον πόνο μου σε λίγες καρδούλες. Έτσι λοιπόν μετακινώντας από εδώ και από εκεί τα διακοσμητικά του σπιτιού, πρόσθεσα λίγες πινελιές που να μου φτιάχνουν το κέφι και να ταιριάζουν με το Saint Valentine’s θέμα. Τα μαξιλάρια του καναπέ με τα μηνύματα αγάπης είναι από το H&M , οι καρδούλες στα κλαδιά είναι από το Crafts and Paper. Το πόστερ μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η καρδιά στο φανάρι μου είναι από το δώρο του Secret Santa. Όσο για τις πινακίδες στις πόρτες τις προμηθεύτηκα από το Primark στην Ισπανία. Όσοι τυχεροί κατοικοεδρεύετε στη Δυτική Ευρώπη σπεύσατε, οι υπόλοιποι απλά ευχόμαστε να ανοίξει κάποιο κατάστημα και στην ταλαίπωρη Ελλαδίτσα μας.
Πώς σας φαίνεται λοιπόν η ιδέα; Θα το τολμούσατε στο σπιτικό σας; Πάντως εγώ χαμογελώ κάθε φορά που βλέπω ένα από τα αγαπησιάρικά μου….
Μετά τα σοκολατάκια που σας έδειξα, τί θα λέγατε να φτιάχνατε με τα χεράκια σας και κάρτα για τον αγαπημένο/η σας και να τον αφήσετε άφωνο/η; Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται με τις κάρτες θα ασχοληθούμε και τον Άγιο τον Βαλεντίνο; Και θα σας πω με τη σειρά μου ότι συμφωνώ απολύτως, απλά η ζωή μας τρέχει και επειδή ο χρόνος πάει και πίσω δεν γυρνάει, δεν είναι ωραίο να μας μένουν και κάποιες χαρούμενες αναμνήσεις; Και τί έγινε που είναι εμπορική η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Και ότι πρέπει να γιορτάζουμε όλες τις ημέρες ;
Η αφορμή εορτασμού σε οποιαδήποτε μορφή πάντα είναι ευπρόσδεκτη, τουλάχιστον στο δικό μας σπιτικό. Επίσης προσπαθώ να γιορτάζω κάθε μέρα αλλά δεν προλαβαίνω, όσο και να το προσπαθώ. Έτσι λοιπόν ειδικά φέτος με όλα τα άσχημα που ακούω τριγύρω αποφάσισα να γιορτάσω πανηγυρικά τον εμπορικό Άγιο Βαλεντίνο. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια της Λίας, μία πολύ πολύ ταλαντούχου δημιουργού που της αρέσει να φτιάχνει όμορφα πράγματα και να τα μοιράζεται μαζί μας! Δείτε όλες τις όμορφες δημιουργίες της στο Etsy κατάστημά της εδώ καθώς και στη σελίδα της στο facebook εδώ.
Η Λία είναι τόσο καλή που μας χαρίζει και μία τρις χαριτωμένη καρφίτσα αυτήν εδώ για εσάς. Μπείτε στη σελίδα μου του facebook μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου για να λάβετε μέρος για να την κερδίσετε! Ευχαριστούμε πολύ Λία για το δωράκι!
Το βήμα λοιπόν στην ταλαντούχα δημιουργό για να μας δείξει την πανέμορφη κατασκευή της!
Εκεί ακριβώς που ζωγραφίσαμε με το μολύβι πατάμε με το χρυσό μαρκαδόρο. Όταν φτάσουμε στο τέλος του λαβύρινθου, έχουμε δύο επιλογές, είτε να ζωγραφίσουμε την καρδιά με τον χρυσό μαρκαδόρο, είτε να κόψουμε με τον διακορευτή μία.
Κόβουμε την καρδιά.
Στο μαύρο χαρτί σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα χαρτί 14εκ Χ 28εκ. Το κανσόν χαρτί έχει δύο επιφάνειες : μία λεία και μία τραχιά. Για το λόγο αυτό, πριν το διπλώσουμε στη μέση για να γίνει η κάρτα 14εκ Χ 14εκ, πρέπει να αποφασίσουμε, ποιά επιφάνειά του θέλουμε να φαίνεται.
Κολλάμε την καρδιά στην κάρτα.
Διαδικασία για να φτιάξουμε το φάκελο
Αφού η κάρτα μας είναι 14εκΧ14εκ ο φάκελός μας πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο μέγεθος.
Επομένως, οι κύκλοι που θα σχεδιάσουμε θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 14εκ σε διάμετρο. Έτσι, λοιπόν, ανοίγουμε το διαβήτη στα 7+ εκατοστά και σχεδιάζουμε 4 κύκλους.
Κόβουμε τους κύκλους προσεκτικά.
Τους διπλώνουμε στη μέση προσέχοντας, όχι μόνο ποιά επιφάνεια του κανσόν χαρτιού θα φαίνεται, αλλά και όλοι οι κύκλοι να είναι διπλωμένοι από την ίδια πλευρά.
Τοποθετούμε τους κύκλους τον ένα μέσα στον άλλον, όπως δείχνει η φωτογραφία.
Κολλάμε με κόλλα stic το τέταρτο κάθε κύκλου, χωρίς να τους βγάλουμε από τη θέση τους. Προτιμούμε την κόλλα stic για την κατασκευή αυτή, καθώς δε στάζει και δεν απλώνει με κίνδυνο να λερώσει το χαρτί κατά την εφαρμογή.
Πριν στεγνώσει τελείως η κόλλα, βάζουμε και την κάρτα στον φάκελο για να δούμε αν κλείνει σωστά και κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις στη θέση των κύκλων.
Σημειώσεις
Αν εσείς δεν τη θέλετε τόσο minimal, μπορείτε να γράψετε με το χρυσό μαρκαδόρο κάτι του στυλ : “One way or another you found the way to my heart!” ή ό,τι άλλο σκεφτείτε!
Οι καιροί μας απαιτούν οικονομία. Για όλους μας είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα και προσπαθούμε όπως μπορούμε να εξοικονομούμε χρήματα στην καθημερινότητά μας. Ομολογώ ότι προτού αποκτήσω την κόρη μου και φτιάξουμε το σπίτι μας, μικρή σημασία έδινα σε προσφορές, κουπόνια και εκπτώσεις τροφίμων. Διάλεγα ό,τι μου κατέβαινε, το έβαζα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ, υπολόγιζα στο περίπου το σύνολο του λογαριασμού και πλήρωνα στο ταμείο.
Τα τελευταία χρόνια που μεγάλωσε η οικογένειά μας, καθώς και οι οικονομικές μας υποχρεώσεις, πάντα νοιάζομαι για τις τιμές των προϊόντων (αυτά δηλαδή ακριβώς που κορόιδευα στη μαμά μου). Θα προτιμήσω το καλύτερο στην καλύτερη τιμή και θα χρησιμοποιήσω τα εκπτωτικά κουπόνια που πέφτουν στα χέρια μου. Ειδικά από τότε που έστησα το διαδικτυακό μου «σπιτάκι» οι ανάγκες σε τρόφιμα είναι ένα τσικ παραπάνω, όσο και να προσέχω τις ποσότητες που φτιάχνω και τα υλικά που χρησιμοποιώ. Οπότε είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έκπτωση μπορώ να βρω.
Το πρόγραμμα Νοιάζομαι είναι ακριβώς αυτό. Μία διαδικτυακή πύλη με προσφορές και κουπόνια, ώστε να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα προϊόντα της εταιρίας Nestlé σε οικονομικότερες τιμές. Η εγγραφή στο site είναι πολύ εύκολη και μπορούμε να την κάνουμε από εδώ.
Διαλέγουμε τα κουπόνια που θέλουμε, εγκαθιστούμε ένα πρόγραμμα που δίνει το site και τα εκτυπώνουμε έγχρωμα σε χαρτί μεγέθους Α4. Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να εκτυπώσουμε τα κουπόνια μας και στα συνεργαζόμενα καταστήματα Vodafone. Μπορείτε να δείτε τα καταστήματα εδώ. To Νοιάzομαι είναι επίσης και ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, στο οποίο τα μέλη κερδίζουν πόντους και τους εξαργυρώνουν δημιουργώντας επιπλέον εκπτωτικά κουπόνια, για τα προϊόντα που προτιμούν. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επιβράβευσηςεδώ!
Έτσι λοιπόν μπήκα, γράφτηκα, εκτύπωσα τα κουπόνια μου και προμηθεύτηκα (τι άλλο;) πρώτες ύλες για τους μαγειρικούς μου πειραματισμούς. Συγκεκριμένα αγόρασα κουβερτούρες NestléDessert, που είχαν πολύ καλή έκπτωση και δεν μου φτάνουν ποτέ (μα ποτέ), καθώς και τα αγαπημένα μου SMARTIES.
Η συνταγή που προέκυψε είναι γλυκιά και πολύ πολύ εύκολη. Τα fudge είναι η πιο… κολασμένη επινόηση κατά την ταπεινή μου γνώμη. Με ελάχιστα υλικά μπορείτε να σκαρώσετε τα πιο απίθανα σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα. Τα SMARTIES έδωσαν την τσαχπινιά που έψαχνα για να τα χαρίσω στον Βαλεντίνο μου, καθώς προμηθεύτηκα μία τριπλή συσκευασία και έψαξα μόνο τα κόκκινα και τα ροζ καραμελάκια (προσωπικός ψυχαναγκασμός, δεν χρειάζεται φυσικά να τον ακολουθήσετε).
Χαρίστε λοιπόν στον Βαλεντίνο ή στη Βαλεντίνη σας τα πιο γλυκά σοκολατάκια φτιαγμένα από τα χεράκια σας! Απλά μία μικρή προειδοποίηση: είναι άκρως εθιστικά. Αν καταφέρετε να φάτε μόνο ένα, σας κερνάω καφέ 😉
Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προκύψει ένα ενιαίο μίγμα.
Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 11εκ x 26εκ απλώνουμε το λάδι με ένα πινελάκι ή το χέρι μας να πάει σε όλο το μήκος και τα τοιχώματα.
Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να μπορεί να καλύψει και τα τοιχώματα του πυρέξ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε τα SMARTIES και ανακατεύουμε να πάνε σε όλο το μίγμα.
Απλώνουμε ενιαία επάνω στη λαδόκολλα και χτυπάμε ελαφρά το πυρέξ στο πάγκο για να μην έχει το μίγμα φουσκάλες.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσουν τα σοκολατάκια.
Σε ένα δίσκο κοπής βάζουμε το κομμάτι με τη λαδόκολλα προς τα πάνω και την ξεκολλάμε.
Με ένα μαχαίρι χωρίς δοντάκια και μακριά λεπίδα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια περίπου 2εκ. Μπορούμε επίσης να κόψουμε και καρδούλες με κουπάτ.
Τα συντηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ.
Σημειώσεις
Τα SMARTIES μπορούμε εναλλακτικά να τα προσθέσουμε στο μίγμα αφού το έχουμε απλώσει στο πυρέξ. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στα σημεία που θέλουμε και τα βυθίσουμε με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού του γλυκού. Η ανάρτηση αυτή δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη της εταιρίας Nestlé.
Σας έχει τύχει να περνάτε περιόδους που να παθαίνετε μανία με κάποιο ή κάποια φαγητά;; Αυτό παθαίνω με συγκεκριμένα υλικά τα οποία σταθερά προτιμώ κατά περιόδους στους γαστρονομικούς μου πειραματισμούς. Τρέχουσες εμμονές: τα αυγά (το έχετε ήδη καταλάβει νομίζω), το αβοκάντο, το λεμόνι χμ αυτά νομίζω. Με μαγικό τρόπο καταλήγω να χρησιμοποιώ ένα από τα υλικά /εμμονή στις συνταγές μου. Έτσι έγιναν και τα pancakes που βλέπετε. Το λεμονάκι ήταν μία ευχάριστη αλλαγή στην κλασική τους συνταγή. Όπως και ο παπαρουνόσπορος. Βέβαια τον τελευταίο τον χρησιμοποίησα με μέτρο φοβούμενη μη μου πικρίσουν οι αφράτες λεμονάτες τηγανίτες μου.
Χαρίστε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας ένα πλούσιο πρωινό το ΣΚ που έρχεται. Φτιάχνει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις και βοηθά για ένα πραγματικά ευχάριστο ξεκίνημα της ημέρας.
Υ.Γ. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές για περαστικά!! Έπιασαν καθώς είμαι πολύ καλύτερα. Βέβαια μετά από εμένα αρρώστησε σύσσωμη όλη η οικογένεια αλλά τί να κάνουμε αυτά έχουν οι ιώσεις!
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό
Το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα άλλα υλικά πλην του βούτυρου
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ενιαίο μέτρια υγρό χυλό
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο να λιώσει
Με μία βαθιά κουτάλα σούπας, βάζουμε μισή κουταλιά περίπου από τον χυλό και το περιχύνουμε στο τηγανάκι. Το κουνάμε ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια και να έχουμε μία στρογγυλή τηγανίτα.
Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες και να μπορεί να ξεκολλήσει ( περίπου 3 λεπτά)
Με μία πυράντοχη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας ( οι επόμενες τηγανίτες θα θέλουν από 2 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά)
Η εβδομάδα μου είναι φανταστική, ανεπανάληπτη. Ψήνομαι από προχθές στον πυρετό, ανήμπορη να κάνω το οτιδήποτε, πέραν ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων. Έτσι στάθηκε αδύνατο να τηρήσω το ραντεβού μας της Τετάρτης. Βρήκα λοιπόν την ευκαιρία τώρα που είμαι υπό την επήρεια του αντιπυρετικού να γράψω γρήγορα γρήγορα αυτή την πολύ απλή και συνάμα νόστιμη detox και low carb συνταγή. Αποτοξίνωση δεν σημαίνει έλλειψη γεύσης. Και τώρα που σας έδειξα και το κολπάκι για πανέυκολα αυγά ποσέ εδώ ποιός μας πιάνει! Ανακάλυψα τυχαία και αυτό το ελαιόλαδο το οποίο ενώ δεν είναι τόσο έντονο στη γεύση, δίνει μία έξτρα νοστιμιά! Πάμε για νόστιμη αποτοξίνωση λοιπόν!
Υ.Γ. A επίσης να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό και να σας πω ότι οι τυχερές είναι η Despina D.(κερδίζει την ποδιά ) και η Elena M. (κερδίζει τον σκούφο) ! Εύχομαι να χαρείτε τα δωράκια σας και να περάσετε φανταστικές στιγμές με τους δικού σας μικρούς σεφ!
Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε ¼ νερό και φέρνουμε σε σημείο βρασμού
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
Κόβουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι με τις άκρες να προεξέχουν αρκετά
Λαδώνουμε με τη μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο το εσωτερικό της μεμβράνης
Σπάμε το αυγό μέσα στη μεμβράνη και το αλατίζουμε
Κάνουμε τη μεμβράνη ένα μπουκί και τη βάζουμε στο νερό που σιγοβράζει
Βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
Εν τω μεταξύ λαδώνουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα (του τοστ) ή στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο θέλουμε να κρατάνε.
Για να σερβίρουμε βάζουμε από κάτω τα σπαράγγια, κόβουμε με ένα ψαλίδι χαμηλά το πουγκί που φτιάξαμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε το αυγό με το άνοιγμα προς τα κάτω.
Με προσοχή τραβάμε την μεμβράνη και βάζουμε μισή κουταλιά chives
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη να είναι κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα
Το λες και ένα απόλυτα χειμωνιάτικο και πλούσιο γεύμα. Ό,τι πρέπει για τον λεγόμενο επερχόμενο χιονιά (στην Αττική δεν έχει ακόμα έρθει τώρα που γράφω το ποστ, έναν ήλιο τεράστιο βλέπω). Τέλος πάντων το ριζότο αυτό το είδα σε βιντεάκι στο fb και έπρεπε οπωσδήποτε να το δοκιμάσω! Μπέικον, μπύρα, ριζότο;;; Οκ είχα ήδη πεισθεί! Η γεύση είναι πολύ πλούσια και γεμάτη, ό,τι πρέπει για μία δύσκολη μέρα μετά τη δουλειά!! Comfort Food με τα όλα του. Αφιερώστε 25 λεπτά από τον χρόνο σας και θα με θυμηθείτε 😉
Δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ και από το διαδικτυακό μου σπιτάκι, όλους τους νικητές και υποψηφίους των φετινών και πρώτων Food Blog Awards στην Ελλάδα. Εύχομαι πραγματικά να συνεχιστούν να γίνονται τόσο όμορφες ενέργειες ώστε να αναδεικνύονται αξιόλογοι bloggers. Συγχαρητήρια Αγγελική, Θεοδώρα, Δήμητρα και Ελένη !!! I am your biggest fan!!!
2 κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives) για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, το βγάζουμε όταν ψηθεί και το αφήνουμε στην άκρη
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον
Προσθέτουμε και το ρύζι και σωτάρουμε για ένα λεπτό
Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Βράζουμε το 1 λίτρο νερού, το βάζουμε σε ένα πυράντοχο μπολ και βάζουμε τον κύβο λαχανικών ώστε να λιώσει
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό με τον ζωμό αφήνοντας να το τραβήξει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20λεπτά
Μόλις το ρύζι είναι βρασμένο σύμφωνα με τα γούστα μας, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά.
Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, δεν πρόκειται για αυθεντική συνταγή αυγών benedict. Είναι αυτά της κουρασμένης νοικοκυράς που θέλει κάτι ιδιαίτερο για πρωινό και δεν τυχαίνει να της βρίσκονται εύκαιρα english muffins ή το ζαμπόν που απαιτεί η αυθεντική συνταγή. Η αυθεντική συνταγή μου αρέσει φυσικά πάρα πάρα πολύ και δεν παραλείπω να την παραγγέλνω όταν πάω για brunch ( brunch ονομάζουμε το μασαμπούκιασμα από νωρίς το μεσημέρι, το λέμε και πάω για φαγητό όπου μπορεί κάποιος συνδαιτυμόνας να τρώει pancakes, ένας άλλος hamburger, ένας τρίτος (η υποφαινόμενη) ευφάνταστες ομελέτες και ένα άλλος να πίνει απλά καφέ :P).
Ήθελα λοιπόν πολύ να δοκιμάσω τα αυγά ποσέ. Μου φαινόντουσαν ιδιαίτερα δύσκολα τεχνικά μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτό το βιντεάκι του αγαπημένου Jamie Oliver. Α εντάξει είπα, θα δοκιμάσω αυτό με την μεμβράνη και τα τα : επιτυχία ! Είναι τόσο εύκολα που εφεξής όλες τις αυγοσυνταγές μου τις δοκιμάζω με αυγά ποσέ! Η σως hollandaise περιλαμβάνει δύο ωμούς κρόκους αυγών.. χμ σας νοιώθω σχετικά με την χρήση ωμών αυγών, δοκιμάστε αν θέλετε αυτό το κολπάκι για την αποστείρωση των αυγών. Επίσης αν αφήσετε λίγο της σως γίνεται αρκετά σφικτή και στέκεται πάνω στα αυγά, η ρευστή σάλτσα ήταν δική μου γευστική επιλογή γιατί ήθελα να πάει παντού 😉 Αυτό το ΣΚ λοιπόν, αφιερώστε ένα τέταρτο στην κουζίνα και κάντε δώρο στον εαυτό σας και στους ανθρώπους που αγαπάτε ένα σπέσιαλ πρωινό. Σας αξίζει!
2 φέτες στρογγυλή καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό στρογγυλό
6 φέτες ψωμί του τοστ
λίγο λάδι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
3 σταγόνες χυμό λεμονιού
διαφανής μεμβράνη
2κ.γ. αποξηραμένα chives (σχινόπρασο)
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μία μεσαία κατσαρόλα γεμίζουμε με ¼ νερό και βράζουμε
Πριν φτάσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
Σε ένα μικρό μπωλ απλώνουμε ένα μεγαλούτσικο κομμάτι διάφανης μεμβράνης και με ένα πινελάκι το λαδώνουμε
Σπάμε μέσα το αυγό και στρίβουμε το πάνω μέρος ώστε να κάνουμε ένα πουγκάκι. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο αυγό.
Προσθέτουμε τα αυγά στο νερό και βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά
Κόβουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ με ένα στρογγυλό κουπάτ διαμέτρου 10εκ (ή τσέρκι) και τις ψήνουμε στην τοστιέρα-γκριλ ή στο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς
Βγάζουμε προσεκτικά τα πουγκάκια με ένα κουτάλι σε πιάτο
Σε δύο πιάτα βάζουμε από 3 φέτες ψωμιού και από πάνω το αλλαντικό μας
Στα πουγκάκια κόβουμε την άκρη του με ένα ψαλίδι και βάζουμε με την ανάποδη (δηλ το άνοιγμα προς τα κάτω ) επάνω στο αλλαντικό
Τραβάμε προσεκτικά την μεμβράνη
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους, αλατίζουμε και προσθέτουμε το (σε θερμοκρασία δωματίου) λιωμένο βούτυρο και το λεμόνι ανακατεύοντας συνεχώς
Περιχύνουμε με την σως και τα chives τα αυγά μας.
Καταναλώνουμε αμέσως!
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη που χρησιμοποιείται να είναι κατάλληλη για απευθείας επαφή με τρόφιμα
Η αγαπημένη blogger Ζίνα, κάτοχος του υπέροχου και πολυμήχανου blog Efzin Creations, επιμελήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία μυστική ανταλλαγή δώρων μεταξύ bloggers. Κάθε φορά που συμμετέχω σε μία τόσο αξιόλογη ενέργεια, νοιώθω τόσο καλά !! Η αναμονή, η ετοιμασία του δικού σου δώρου, η αγωνία αν αρέσει το δωράκι που έστειλες είναι τόσο όμορφα! Φέτος η μυστική μου Αγιοβασιλίτσα είναι ένα κορίτισι με άπλετο ταλέντο στις κατασκευές: η Ελευθερία από το makelife.gr. Το πακετάκι της ήταν τόσο πλούσιο και τόσο όμορφο που φωτογράφιζα επί μία ώρα τα καλούδια που περιείχε το πακέτο μου!! Και εντυπωσιάστηκα που εκτός από εμένα, δεν ξέχασε και την μικρούλα μου και είχε και εκείνη δωράκι (προς μεγάλο της ενθουσιασμό!).
Το δώρο μου λοιπόν περιελάμβανε δύο χειροποίητες καρτούλες (έπαθα πλάκα μαζί τους, δεν είναι απλά τέλειες;), ένα καδράκι που πλέον κοσμεί τον τοίχο στο δωμάτιο της Πηνελόπης, τα χειροποίητα μαγνητάκια της που την τεχνική μας την έχει ήδη παρουσιάσει σε αυτό εδώ το ποστ και υλικά ζωγραφικής για την Πηνελόπη! Όλα τόσο όμορφα τυλιγμένα και περιποιημένα!
Πραγματικά σε ευχαριστούμε οικογενειακώς πολύ Ελευθερία μου για την τόσο όμορφη κίνηση και να σου πω ότι είσαι ταλεντάρα τέλος! Ανυπομονώ για το Secret Bunny έτσι Ζίνα;
Χα σας ξεγέλασα έτσι; περιμένατε τα στρογγυλά κλασικά τρουφάκια έτσι; (τα οποία παρεπιμπτόντως λατρεύω!). Ο ζαχαροπλαστικός μου όμως πειραματισμός με οδήγησε σε διαφορετικά σοκολατένια μονοπάτια και συγκεκριμένα στα truffles! Πολύ καιρό ήθελα να δοκιμάσω να τα φτιάξω αυτά τα γεμάτα γεύση και άρωμα σοκογλυκάκια! Και η αναμονή πέτυχε!! Είναι πανεύκολα, μπορούν να γίνουν όσο εύκολα γίνονται και τα fudge και οι δυνατότητες συνδυασμών γεύσεων είναι άπειρες! Ένας νέος γευστικός κόσμος απλώθηκε μπροστά μου! Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και να κάνετε γλυκά κεράσματα με τα δικά σας χεράκια εύκολα και οικονομικά. Τα συγκεκριμένα τα κέρασε στη δουλειά του ο αντρούλης που γιόρταζε του Αγίου Ιωάννη. Επίσης μπορούν να γίνουν και στρογγυλά και να μας θυμίζουν τα κλασικά τρουφάκια! Απλά κατά την ταπεινή μου γνώμη κάντε τα μικρά γιατί είναι τόσο πλούσια η γεύση που μπορεί να λιγώσει (σας έχω τρελάνει στους επιστημονικούς όρους, συγχωρέστε με 😛 )
Όσο για τον κρόκο αυγών που αναφέρεται στα υλικά μην σας φοβίζει καθώς με το βραστό νερό νομίζω ότι είμαστε οκ 😉
Λίγο πριν δούμε τη συνταγή, να σας πω ότι η Αλεξία με τις απίθανες χειροποίητες ποδιές που σας έδειξα εδώ, επιθυμεί να προσφέρει έναν παιδικό σκούφο και μία παιδική ποδιά σε δύο τυχερούς! Στο τέλος της ανάρτησης ακολουθεί το πρόγραμμα για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό. Κάθε ενέργεια που θα κάνετε σας διασφαλίζει από μία συμμετοχή. Εάν ακολουθήσετε όλα τα βήματα του προγράμματος θα μπορέσετε να διασφαλίσετε τέσσερις συμμετοχές. O διαγωνισμός θα διαρκέσει από 11/01/2016 έως και 18/01/2016 και αποστολές θα γίνουν σε διεύθυνση εντός Ελλάδας. Σε ευχαριστούμε πολύ Αλεξία και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
Απλώνουμε στην επιφάνεια και στα τοιχώματα ενός ορθογώνιου πυρέξ 18εκ x 26εκ αλουμινόχαρτο.
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις σοκολάτες με το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σκληρύνουν οι κρόκοι.
Σουρώνουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα με τις σοκολάτες και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε ενιαία κατά μήκος στο καλυμμένο με αλουμινόχαρτο πυρέξ
Το χτυπάμε στον πάγκο για να μην έχουμε φυσαλίδες αέρα και βάζουμε στο ψυγείο
Μετά από περίπου 2 ώρες (άφησα όλο το βρἀδυ να παγώσει) αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το πυρέξ σε ένα ξύλο κοπής ανάποδα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το κακάο.
Αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και με ένα μαχαίρι με μακριά λεπίδα και χωρίς δοντάκια κόβουμε σε κυβάκια.
Τα βουτάμε στο κακάο και καλύπτουμε τις πραλίνες με κακάο σε όλες τις πλευρές.
Φυλάμε σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σοκολάτες πραλίνας και γάλακτος με απλή κουβετούρα. Για στρογγυλά τρουφάκια, μετά από 2 ώρες στο ψυγείο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό στρογγυλό κουτάλι γαρνιρίσματος (δείτε για παράδειγμα εδώ) για να φτιάξουμε σφαιρικά truffles. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!! Ελπίζω να περάσατε τέλειες γιορτές μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Να ευχηθώ το νέο έτος να φέρει μόνο υγεία, χαρά και ηρεμία.
Σχετικά με την παρασκευή της συνταγής που ακολουθεί, θα ήθελα πολύ να σας πω ότι ζήσαμε μαγικές στιγμές με την κόρη μου εκτελώντας την μαζί (όπως είχα αρχικά σχεδιάσει μη λογαριάζοντας προφανώς τον ξενοδόχο Πηνελόπη), τα πράγματα όμως δεν πήγαν ακριβώς έτσι (άσχετο τί φαίνεται από τις φωτό).
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: εδώ και καιρό σχεδιάζω να κάνουμε μαζί με την κόρη μου πράγματα στην κουζίνα σαν μία μορφή δημιουργικής απασχόλησης και δοκιμάζοντας συνταγές που κυρίως αρέσουν σε εκείνη. Η κόρη μου λατρεύει λοιπόν τα μπισκότα digestive. Τα τρώει σε όλες τους τις μορφές, κλασικά, χωρίς ζάχαρη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Επίσης, κάθε φορά που κάνω κάτι στην κουζίνα πάντα θέλει να ανακατεύεται και συνήθως να φυσά το αλεύρι προς όλες τις κατευθύνσεις (γκρρρ), οπότε οι ενδείξεις ήταν καλές για να αποπειραθώ να οργανώσω μία τέτοια δραστηριότητα.
Έλα όμως που την βροχερή ημέρα που βγάλαμε τις άνωθεν φωτό η Πηνελόπη δεν είχε καμία όρεξη. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου έλα, τίποτα. Μέχρι που είδε την ποδιά και το καπέλο chef της Αλεξίας. Οι κραυγές ενθουσιασμού ακολουθήθηκαν από πόζες, σκέρτσο και φυσικά να βάζει τα χεράκια στη ζύμη με μεγάλη χαρά. Κοίτα τί σου κάνουν τα αξεσουάρ!
Η δική μου ποδιά καθώς και της Πηνελόπης είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τη μανούλα επτά (ναι επτά!) παιδιών και blogger, την Αλεξία! Μπορείτε να δείτε και να παραγγείλετε μία από τις δημιουργίες της εδώ. Επίσης μπορείτε να προσωποποιήσετε την ποδιά σας γράφοντας το όνομά σας, διαλέγοντας το ύφασμα της προτίμησής σας και να είναι φυσικά ραμμένη στα μέτρα σας! Δεν είναι πανέμορφες; Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της για λεπτομέρειες και μέσω της σελίδας της στο fb.
Α και σαν δέλεαρ εκτύπωσα παιχνιδιάρικα τη συνταγή μπας και κάτσει να μαγειρέψει (πέτυχε αυτό, δείτε το εκτυπώσιμο εδώ., απλά αγνοήστε το baking powder γιατί στην τελική συνταγή το παρέλειψα). Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή και καλά μας μαγειρέματα (και ξεμπερδέματα μετά την επέλαση νηπίων στην κουζίνα) !
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τις νιφάδες βρώμης.
Κοσκινίζουμε τις νιφάδες με το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ και με το μίξερ μας χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα (όχι πάρα πολύ).
Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Ζυμώνουμε και με τα χέρια μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη.
Επάνω σε λαδόκολλα και με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας δύο οδηγούς.
Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τα μπισκότα και τα τρυπάμε σε όλη την επιφάνει με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Απλώνουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μισή κούπα αλεύρι με ολικής άλεσης. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ Οι ποδιές είναι προσφορά του Θαλασσί Handmade την οποία ευχαριστώ θερμά