post

Πασχαλινό DIY SEW EGG KIT

diy easter egg sew kit DSC_0063 diy easter egg sew kit DSC_0005 DIY Sew Egg Kit diy easter egg sew kit Ομολογώ ότι είμαι πανάσχετη σε ό,τι αφορά το ράψιμο. Έχοντας μία μητέρα επαγγελματία μοδίστρα επαφίεμαι σε εκείνη σε ό,τι αφορά ράψιμο, κόντεμα, επιδιόρθωση. Όχι ότι η γυναίκα δεν έχει προσπαθήσει να με διδάξει. Πολλές φορές και πλέξιμο και κέντημα και ράψιμο. Οι προσπάθειες της δεν είχαν μεγάλη επιτυχία καθώς δεν το πολυέχω… το έχω αποδεχθεί. 

Όταν λοιπόν μου έστειλαν το κιτ ραψίματος από το Ψαλίδι και Κορδέλα είχα λίγο τρομοκρατηθεί. Αποφάσισα όμως αυτή την φορά να μην τρέξω στην εύκολη λύση (aka μαμά ) αλλά να κάνω την προσπάθειά μου και ό,τι βγει. Και έχω να πω ότι το καταευχαριστήθηκα, τα έραψα στη βεράντα μου ένα ηλιόλουστο Σάββατο όπου η μικρή μου έπαιζε στον κήπο και εγώ απολάμβανα το smoothie μου ( συνταγή προσεχώς). Ζήλεψα και τις χρυσοχέρες φιλενάδες μου Μάρω, Ζίνα και Ελένη και αποφάσισα να κάνω αναλυτικό tutorial. 

Ανοίγοντας τη χαριτωμένη συσκευασία, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Ομολογώ ότι εμένα η κλωστή δεν μου έφτασε καθότι και ατζαμού, οπότε ας έχετε λίγη επιπλέον λευκή κλωστή εύκαιρη. Τα extra εργαλεία που χρειάστηκα είναι ελάχιστα: ένα ψαλίδι, μία βελόνα και 4 καρφίτσες. 

Έκοψα το πατρόν που δίνουν στις οδηγίες και αφού δίπλωσα το ύφασμα στη μέση έκοψα τα αυγά μου ως εξής: χρησιμοποίησα το πατρόν για το πρώτο και στο δεύτερο χρησιμοποίησα ως οδηγό το πρώτο υφασμάτινο αυγό ώστε να είναι όμοια, στηρίζοντας το πρώτο κομμένο ύφασμα με καρφίτσες. Έβαλα προς τα μέσα την καλή πλευρά και αφού έραψα κατά 3/4 και στήριξα το κορδόνι που τα κρεμάμε στην κορυφή, το γύρισα στην καλή πλευρά και γέμισα με τη μισή γέμιση. Μετά έκανα (απόπειρα) κρυφοβελονιάς ώστε να ράψω και το υπόλοιπο (δείτε τις 2 τελευταίες φωτό). Μετά δένεις ένα φιόγκο με την κορδέλα που επίσης περιλαμβάνεται στο κιτ επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για το δεύτερο και είναι έτοιμα!! Δεν έχουν πολλή πλάκα ( το κιτ μπορείτε να το βρείτε εδώ) ; Σε βάζουν και στο κλίμα των ημερών. Άσε που είναι και χαλαρωτικό να ράβεις… μήπως να αναθεωρήσω για το ράψιμο;

diy easter egg sew kit DSC_0029

diy easter egg sew kit 
post

Πανακότα Σοκολάτας

Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Φτάσαμε λοιπόν και στη Μεγάλη Εβδομάδα, σχεδόν χωρίς να το πάρω είδηση… Και εννοείται ότι συνεχίζω ακάθεκτη στη σοκολάτα και στα γλυκά, αυτή τη φορά σε κάτι μη νηστίσιμο. Η κλασική πανακότα είναι από τα λευκά γλυκά που λατρεύω! Τόσο φίνα και δροσερή πάντα είναι το απόλυτο επιδόρπιο σε ένα καλό γεύμα ! Την σοκολατένια εκδοχή δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ, και η φόρμα Armony της Silikomart μου έδωσε την αφορμή (καλέ έκανα ρίμα!). Η πανακότα μου στολίστηκε με φρέσκιες φράουλες και πλέον, σκέφτομαι σοβαρά να γίνει το επιδόρπιο στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Δροσερό, σοκολατένιο και με φράουλες γίνεται εύκολα και απλά από το προηγούμενο βράδυ, τι καλύτερο; Πάμε να δούμε πώς να την φτιάξουμε εύκολα για το πασχαλιάτικο τραπέζι μας; 

Πανακότα Σοκολάτας

Ποσότητα: φόρμα 22 εκατοστών

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 2 φακελάκια ζελατίνης ( 20γρ εναλλακτικά 12 φύλλα ζελατίνης)
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρας (65% κακάο)
  • 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 φράουλες μεσαίου μεγέθους (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο)
Οδηγίες
  1. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος
  3. Λιώνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς
  4. Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα μας
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα
  6. Με ένα μαχαιράκι σάμε τις φουσκαλίτσες που τυχόν έχει το μίγμα μας
  7. Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ
  8. Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι.
  9. Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα την πανακότα και στολίζουμε με τις φράουλες
  10. Συντηρούμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Τη φόρμα Armony μπορείτε να την βρείτε στην Ελλάδα εδώ
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Silikomart για την προσφορά του προϊόντος.

 

Rich Flavored Chocolate Panna Cotta
post

Νηστίσιμη Μους Σοκολάτας

Instant Yummy Vegan Mousse

Instant Yummy Vegan Mousse

Instant Yummy Vegan Mousse

Instant Yummy Vegan MousseΦέτος δηλώνω εντελώς ανέτοιμη για το Πάσχα: δεν νηστεύω ακόμα, δεν έχω κάνει τίποτα (μόνο αγόρασα κάτι κουπάτ) και το κεφάλι μου είναι γεμάτο ιδέες και το σώμα μου αδυνατεί να το ακολουθήσει. Εναποθέτω τις ελπίδες μου στις μέρες που έρχονται καθώς θα μείνουμε στο σπίτι μας (και φέτος) το Πάσχα οπότε λέω ότι θα έχω χρόνο. 

Επίσης, δηλώνω ευθαρσώς αθεράπευτα γλυκατζού: τρελαίνομαι για τα γλυκά και κάθε φορά που τελειώνω το γεύμα μου πάντα (μα πάντα) αφήνω λίγο χώρο για το επιδόρπιο. Παραλληλά είμαι συνεχώς σε αναζήτηση συνταγών που ενώ είναι γευστικές είναι ταυτόχρονα και υγιεινές, με καλά λιπαρά και γενικά με καλύτερη διατροφική αξία από τα κλασικά γλυκά. 

Ειδικά κατά την περίοδο της νηστείας, πάντα αναρωτιόμουν τι γλυκό θα μπορούσα να φάω (καλέ εννοείται σοκολατένιο) και να μην έχει κανένα ζωικό προϊόν. Θυμάμαι τον εαυτό μου να μασουλάει ένα κομματάκι σοκολάτας κουβερτούρα ελαφρώς απογοητευμένη…. Μέχρι που ανακάλυψα τη μους σοκολάτας που βλέπετε: γίνεται στην στιγμή εύκολα και γρήγορα και ικανοποιεί απόλυτα όλους τους chocaholics εκεί έξω!! Πλούσια γεύση σοκολάτας, αφράτη υφή και άμεση ικανοποίηση της επιθυμίας μας για ένα σοκολατένιο γλυκό, με μόλις δύο υλικά και 5 λεπτά από το χρόνο μας. Η μόνη προετοιμασία  που χρειάζεται είναι να έχουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο από την προηγούμενη. Πάμε να δούμε πώς εύκολα και γρήγορα μπορούμε να το φτιάξουμε!

Νηστίσιμη Μους Σοκολάτας

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • ένα κουτί γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά (400ml)
  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο & χωρίς γάλα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το κουτί με το γάλα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ)
  2. Την επόμενη μέρα, ανοίγουμε το κουτί και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ μας μόνο το συμπαγές κομμάτι από το γάλα καρύδας και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  3. Σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε τη σοκολάτα (είτε σε μπεν μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων)
  4. Με μία μαρίζ ενώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
  5. Μοιράζουμε σε μπωλάκια και απολαμβάνουμε!
Σημειώσεις
Αν βάλουμε την μους στο ψυγείο για αργότερα θα σκληρύνει αρκετά στην υφή
Η γεύση της συγκεκριμένης μους είναι αρκετά έντονη στη γεύση της κουβερτούρας. Εάν προτιμούμε περισσότερη γλύκα στη μους μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αραιωμένου μελιού την ώρα που ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε την μους μας με μία φρέσκια φράουλα και νιφάδες κακάο (cocoa nibs)

 

Super Yummy Instant Vegan Chocolate Mousse/div

post

Μακαρόνια με πέστο αβοκάντο

avocado pesto DSC_0054 avocado pesto DSC_0094 avocado pesto DSC_0070 avocado pesto DSC_0098 avocado pesto DSC_0102Η εβδομάδα τελειώνει και η μετεωρολογική πρόβλεψη μας υπόσχεται ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Πραγματικά αδημονώ καθώς είναι ένα ΣΚ χωρίς πολλές υποχρεώσεις (παιδικά πάρτυ, αγώνες κλπ κλπ όσοι έχετε παιδιά με νοιώθετε..). Φυσικά όλα θα ήταν καλύτερα εάν η Πηνελόπη δεν ήταν μπουκωμένη και στα πρόθυρα της ίωσης αλλά υποθέτω ότι δεν μπορεί κάποιος να τα έχει όλα έτσι;; 

Σε ρυθμούς λοιπόν ενός πρώιμου καλοκαιρινού ΣΚ η πρότασή μου είναι να δοκιμάσετε την μακαρονάδα αυτή. Είναι τόσο εύκολη ώστε δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ώρες στην κουζίνα. Είναι τόσο αρωματική και χρωματιστή που θα σας φτιάξει το κέφι! Επιπλέον όποιος νηστεύει μπορεί να παραλείψει την παρμεζάνα (είναι εξάλλου σε μικρή ποσότητα)! Συνοδέψτε την με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί και ονειρευτείτε από το μπαλκόνι σας παραλίες και νησάκια και ας είναι ακόμα Απρίλης. Πάμε να δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να την σκαρώσουμε;

Μακαρόνια με πέστο αβοκάντο

Ποσότητα: 4 μερίδες ( 272γρ πέστο)

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ spaghetti
  • 2 κούπες (28γρ) ρόκα
  • 1 ώριμο αβοκάντο (128γρ)
  • ¼ κούπας (33γρ) κουκουνάρι
  • ⅔ κούπας (98γρ) αγνό παρθένο ελαιόλαδο AKI
  • ¼ κούπας (23γρ) τριμμένη παρμεζάνα
  • 10γρ χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το αβοκάντο και την πλυμμένη και στραγγισμένη ρόκα
  2. Στο μούλτι μας ή στον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό βάσει των οδηγιών της συσκευασίας σε δυνατή φωτιά και με ανοικτό καπάκι
  4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα
  5. Προσθέτουμε το πέστο μας και επάνω στο σβησμένο μάτι ανακατεύουμε να πάει παντού
  6. Σερβίρουμε
Σημειώσεις
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία AKI για την προσφορά του προϊόντος

 

post

Νηστίσιμο Hummingbird Cake

vegan hummingbird cake DSC_0202 vegan hummingbird cake DSC_0201 vegan hummingbird cake DSC_0193 vegan hummingbird cake DSC_0205Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους αγκάλιασαν την νέα μας προσπάθεια του περιοδικού μας C2!! Πραγματικά είχαμε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τη μπλογκόσφαιρα όσο και από τους αναγνώστες των blog μας κάτι που εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη !! Είμαι ευγνώμων πραγματικά 🙂 

Μετά από αυτή τη σύντομη αλλά απαραίτητη για μένα εισαγωγή πάμε στο cake που βλέπετε άνωθεν στις φωτογραφίες. Είναι νηστίσιμο όπως επιβάλει η εποχή της νηστείας!! Είναι θρεπτικό και τόσο μα τόσο ζουμερό που πολύ δύσκολα θα υποθέσει κάποιος ότι στερείται γαλακτοκομικών και ζωικών προϊόντων! Το hummingbird cake προέρχεται από τις ΗΠΑ που κυκλοφορεί με πολλές και διαφορετικές εκδοχές! Η δική μου είναι vegan και πολύ πολύ ζουμερή !! Αν ψάχνετε λοιπόν για ένα νόστιμο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα cake στην περίοδο της νηστείας σας βρήκα τη λύση !! Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Νηστίσιμο Hummingbird Cake

Ποσότητα: φόρμα σιλικόνης 24εκ x 24εκ x 9εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1½ κούπα (330γρ) ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κούπα (90γρ) φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2½ κούπες (365γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. baking powder
  • 300γρ ανανά (1 κονσέρβα 580γρ μικτού βάρους)
  • 1 κούπα (90γρ) καρύδια χοντροκοπανισμένα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά σε σκόνη πλην της ζάχαρης (αλεύρι, σόδα, αλάτι, κανέλα, baking powder) και ανακατεύουμε.
  3. Στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας πολτοποιούμε την μπανάνα με τον ανανά και την ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι τα φρούτα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα (δεν ανακατεύουμε πολύ)
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Σημειώσεις
H φόρμα ψησίματος του cake είναι από εδώ
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

post

Ζυμαρικά Λαχανικών και ενθουσιασμός!

vegetable pasta small DSC_0002 vegetable pasta small DSC_0015 vegetable pasta small DSC_0026 vegetable pasta small DSC_0006Είναι καιρός τώρα που μία εξαιρετική παρέα με bloggers η Αγγελική, η Ελένη, η Ζίνα, η Δήμητρα, η Μάρω και η υποφαινόμενη κάτι ετοιμάζουμε…. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό σχετικά με την μαγειρική και τις κατασκευές. Το περιοδικό μας τιτλοφορείται C2 και έχει σκοπό να συγκεντρώνει όλα αυτά που η ομάδα μας λατρεύει: εύκολες κατασκευές και tutorials, εκτυπώσιμα και φυσικά συνταγές και μαγειρέματα!!

Το πρώτο μας τεύχος που με χαρά σήμερα εκδόθηκε περιλαμβάνει άρθρα με εύκολες ανοιξιάτικες και πασχαλινές κατασκευές, γλυκιές και αλμυρές νηστίσιμες συνταγές! Σκοπός μας είναι να σας δώσουμε ιδέες για πασχαλινά δωράκια, για δημιουργική απασχόληση των μικρών μας, για μαγειρικές πέρα από τις συνηθισμένες νηστίσιμες συνταγές!! Δείτε τα όλα εδώ: 

 

Ελπίζουμε να αγαπήσετε και εσείς το περιοδικό μας όσο το έχουμε αγαπήσει και εμείς τόσο καιρό που το ετοιμάζουμε…  Μπορείτε αν θέλετε να μην χάνετε κανένα νέο μας να κάνετε like στη σελίδα μας στο facebook εδώ και στη σελίδα του instagram εδώ.

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να πω ευχαριστώ σε όλες τις συμμετέχουσες οι οποίες αγκάλιασαν όλη την προσπάθειά μας πάντα με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σε μία τόσο όμορφη συνεργασία και εύχομαι αυτή να ανθίσει και να μας κάνει πάντα περήφανες!!

Super Easy Vegetable Pasta & Our new C2 Magazine,/div>

post

Αυγό σε αβοκάντο

avocado egg DSC_0062 avocado egg DSC_0058 avocado egg DSC_0055 avocado egg DSC_0080

Πώς περάσατε το τριήμερο; Ελπίζω να τα περάσατε σούπερ με ανθρώπους που αγαπάτε! Εμείς είπαμε να απολαύσουμε το πολυαγαπημένο μας χωριό (σας έχω μιλήσει για αυτό εδώ) και να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας και να καθαρίσουμε τα πνευμόνια μας. Βέβαια καταφέραμε να γυρίσουμε και κανένα κιλό βαρύτεροι, επιβεβαιώνοντας το πόσο ωραία περάσαμε. Όσοι ακολουθείτε τη σελίδα του blog στο instagram θα είδατε λίγες από τις όμορφες εικόνες που είδαμε αυτές τις μέρες. 
 
Επιστρέφοντας λοιπόν στο κλεινόν άστυ, είπαμε να δοκιμάσουμε και κανένα φαγητάκι λίγο πιο ελαφρύ έτσι για να ελαφρώσουμε λίγο και τις τύψεις μας για την γαστρονομική μας κραιπάλη 😉 Το γεύμα αυτό μπορεί να δοκιμαστεί ως πρωινό, μεσημεριανό και βραδυνό. Είναι ελαφρύ, χαμηλό σε υδατάνθρακες, και γενικά προσφέρεται για μία λίγο πιο ελαφριά διατροφή μη θυσιάζοντας φυσικά τη νοστιμιά! 
 
Ακολουθεί η συνταγή ώστε να το δοκιμάσετε και εσείς! 
 
 
Αυγό σε αβοκάντο

Ποσότητα: 1 μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μικρού μεγέθους αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. λάδι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Κόβουμε περιμετρικά το αβοκάντο και το στρίβουμε ώστε να το κόψουμε στη μέση
  3. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από το αβοκάντο (αφήνοντας μία λεπτή στρώση) και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι. Αμέσως περιχύνουμε με το λεμόνι την σάρκα του αβοκάντου
  4. Σπάμε με προσοχή το αυγό στο αβοκάντο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας
  6. Ψήνουμε σε ένα πυρέξ για 15 με 20 λεπτά
post

Νηστίσιμος Κορμός με Λάδι Καρύδας

vegan kormos DSC_0034 vegan kormos DSC_0054 vegan kormos DSC_0065 vegan kormos DSC_0042

Περνάνε πάλι οι μέρες και όλο το αμελώ το αγαπημένο μου blogακι!! Οι ρυθμοί της καθημερινότητας εξακολουθούν να μην μου αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο και η μέρα τελειώνει χωρίς καλά καλά να το καταλάβω! Τα μαγειρέματά μου δεν έχουν σταματήσει ωστόσο και προσπαθώ πάντα να δοκιμάζω πάντα κάτι νέο (και να το φωτογραφίζω βεβαίως βεβαίως)! 

Η άνοιξη λοιπόν έκανε και επίσημη πρεμιέρα την Κυριακή που μόλις μας πέρασε ακολουθώντας την Σαρακοστή!! Φέτος μετά από μία -δυστυχώς- αποτυχημένη προσπάθεια να νηστέψω καθόλη τη διάρκειά της, είπα να εναλλάσσω τις νηστίσιμες με τις μη νηστίσιμες συνταγές μου ώστε να ικανοποιώ όλα τα γούστα !! Πάντως έχω να πω ότι όσες νηστίσιμες συνταγές έχω δοκιμάσει έως σήμερα ( οι οποίες αναμένουν καρτερικά την ανάρτησή τους), είναι σούπερ λαχταριστές και δεν υστερούν καθόλου σε γεύση και υφή!! 

Ο κορμός που βλέπεται είναι η συνεισφορά μου στο νέο τεύχος του περιοδικού Familives που κυκλοφορεί και σας περιμένει να το ξεφυλλίσετε! Αν και χωρίς βούτυρο, η γεύση του είναι πλούσια και λαχταριστή!! Το μπισκότο δένει τέλεια με το βούτυρο κάσιους και το λάδι καρύδας !! 

Κάντε λοιπόν κλικ εδώ και δείτε πώς να τον φτιάξετε και εσείς εύκολα και γρήγορα τον νηστίσιμο κορμό σας !!! Εύχομαι Καλή ανάγνωση!! 

post

Ρολάκια Πίτσας

pizza rolls DSC_0001 pizza rolls DSC_0012 pizza rolls DSC_0008 Υπάρχουν κάποιες στιγμές που απλά νοιώθεις ότι δεν ελέγχεις τον εαυτό σου, δεν ξέρω αν το παθαίνετε και εσείς! Ο Φεβρουάριος πέρασε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να πάρω ανάσα, σχεδόν με κατάπιε… Κάποιες φορές ένοιωθα η μέρα να τρέχει πολύ πιο  γρήγορα από εμένα και εγώ απλά να κυνηγάω να την φτάσω… Κάθε πρωί ξυπνούσα γεμάτη ιδέες και ενέργεια αλλά οι τρελοί ρυθμοί της καθημερινότητας με έβρισκαν κατά τις 21:30 στον καναπέ σε λιπόθυμη κατάσταση ;). Δεν μπορώ να πω ότι τα πέρασα άσχημα, και αποδράσαμε για ένα ΣΚ, και πάρτυ κάναμε και τούρτες φτιάξαμε. Πρόλαβα κάτι λίγα να μοιραστώ μαζί σας μέσω instagram αλλά για να στήσω post ούτε λόγος…

Τελοσπάντων τον χαιρετήσαμε τον Φλεβάρη και μαζί με αυτόν και τον χειμώνα τουλάχιστον τυπικά… Οι Απόκριες έφτασαν και δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς φέτος είμαστε από το ένα (παιδικό) μασκέ στο άλλο, τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ιώσεις!!! Η μικρή μου έχει αποφασίσει να ντυθεί πριγκίπισσα Σοφία, οπότε σέρνουμε το φουστάνι μας από πάρτυ σε πάρτυ!!! Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά και την γνωστή και μη εξαιρετέα Έλσα από το Frozen, της οποίας το φουστάνι μας πέφτει κάπως μικρό όχι ότι κάτι τέτοιο μας πτοεί.

Τα ρολάκια πίτσας που βλέπετε ήταν η συνεισφορά μας στο παιδικό πάρτυ μασκέ που πήγαμε την Κυριακή που μας πέρασε! Είναι πραγματικά τόσο εύκολα που μπορείς να τα φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο και να συμπληρώσεις τον μπουφέ σου με ένα σούπερ νόστιμο finger food. Και επειδή πάντα όταν δοκιμάζω (και πετυχαίνω) κάτι τέτοιο το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι να το μοιραστώ στο blog μου, παραμέρησα όλες τις άλλες συνταγές που είχα προγραμματισμένες για να σας την δείξω!!! Ελπίζω να σας φανεί όσο χρήσιμη φάνηκε και σε εμένα!!! Εύχομαι να γιορτάσετε φέτος τις Απόκριες και να κάνετε και εσείς το δικό σας μασκέ!! Δεν χρειάζονται πολλά: καλή διάθεση, τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους και αν τα φαγητά είναι ρεφενέ, εσείς ξέρετε τί θα φέρετε 😉 

Ρολάκια Πίτσας

Ποσότητα: 35 με 40 μπουκίτσες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 400γρ έτοιμη ζύμη για πίτσα (χρησιμοποίησα αυτήν την αφράτη)
  • 100γρ σάλτσα τομάτας (χρησιμοποίησα έτοιμηαυτήν)
  • 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένα (gouda)
  • 6 τετράγωνες φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • λαδόκολλα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη. Αν δεν είναι έτοιμη, την ανοίγουμε όσο μπορούμε πιο ορθογώνια.
  3. Παίρνουμε μία φέτα γαλοπούλας και τα τοποθετούμε κατά μήκος της ζύμης
  4. Αφαιρούμε την φέτα , απλώνουμε με ένα κουταλάκι από μία κουταλιά σάλτα τομάτας και την επανοθετούμε.
  5. Απλώνουμε τυρί πάνω από τη γαλοπούλα.
  6. Με ένα μαχαίρι ή το κοφτάκι για πίτσα κόβουμε τα τετράγωνα έτσι ώστε να έχουν ένα πλάσιο γύρω γύρω από τα υλικά.
  7. Τυλίγουμε σε ρολάκι το κάθε τετραγωνάκι και ενώνουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νεράκι
  8. Με ένα πολύ κοφτερό κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες
  9. Απλώνουμε στο ταψί του φούρνου μας μία λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί τις μπουκίτσες οριζόντια.
  10. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε και άλλο τυρί
  11. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  12. Τρώγονται ζεστά, χλιαρά και κρύα
Σημειώσεις
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σάλτα, μπορούμε να την φτιάξουμε χρησιμοποιώντας 100γρ σάλτσα τομάτας συμπυκνωμένη (τύπου κύκνος) με λίγο αλάτι, μισή κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και μισή κουταλιά ρίγανη αποξηραμένη.

 

post

Cheesecake Φράουλα με πολύχρωμη τρούφα

strawberry cheesecake DSC_0019 strawberry cheesecake DSC_0007 strawberry cheesecake DSC_0025strawberry cheesecake DSC_0077 strawberry cheesecake DSC_0085strawberry cheesecake DSC_0081

Αγαπώ τα cheesecake, σχεδόν σε όλες τους τις μορφές! Είναι λίγο αδικημένα στο blog μου καθώς έχω παρουσιάσει μόνο ένα με sneackers και αυτό αρκετά κακοφωτογραφημένο (μπορείτε να το δείτε εδώ, επιεικία στην φωτό, η συνταγή όμως είναι πολύ δυνατή!). Αυτό που μου αρέσει πολύ στο cheesecake είναι ότι μπορείς να πειραματιστείς πάρα πολύ με τα υλικά: το μπισκότο βάσης, τη γέμιση, το topping! Άπειρες δυνατότητες. Αν και δεν σας τις έχω δείξει έχω δοκιμάσει αρκετές παραλλαγές! Και κάπως έτσι προέκυψε και το cheesecake που βλέπετε και το οποίο ήταν η συνεισφορά μας σε οικογενειακό τραπέζι! 

Η σοκολατένια βάση με την πολύχρωμη τρούφα συνδυάζεται ιδανικά με την φραουλένια γέμιση. Τα πολύχρωμα κας κας από πάνω δίνουν μία παιχνιδιάρικη νότα στο γλυκό μας που ενθουσίασε ειδικά τους νεότερους συνδαιτυμόνες μας αλλά προσέλκυσε και το ενδιαφέρον των μεγαλυτέρων 😉 . Πρόκειται για μία εννοείται πανεύκολη συνταγή η οποία μας λύνει τα χέρια στα τραπεζώματα. Το φτιάχνουμε από την προηγούμενη, το βάζουμε στο ψυγείο μας, ξεφορμάρουμε την επομένη και έτοιμο! Μπορούμε να το κάνουμε μέχρι και τούρτα 🙂 Πάμε να δούμε τη συνταγή;   

Cheesecake Φράουλα με πολύχρωμη τρούφα

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 616γρ μπισκότα οreo
  • 160γρ βούτυρο
  • 600γρ τυρί κρέμα ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 185γρ nesquik φράουλας
  • 2 κουτιά των 250γρ morfat creamy
  • 7 κουταλιές πολύχρωμης τρούφας
  • 80γρ πολύχρωμο στρογγυλό κας κας (καραμελάκια)
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μίξερ μας χτυπάμε την έτοιμη συμπυκνωμένη σαντιγύ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Προσθέτουμε την σκόνη φράουλας και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ροζ μίγμα.
  3. Στο μούλτι μας κάνουμε σκόνη τα μπισκότα.
  4. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με την πολύχρωμη τρούφα και το κρυωμένο λιωμένο βούτυρο και κάνουμε μία πάστα.
  5. Σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο δακτύλιο στρώνουμε την πάστα του μπισκότου στον πάτο της φόρμας και στα πλαινά.
  6. Με το δάκτυλό μας ισιώνουμε με οδηγό την φόρμα το μπισκότο στα πλαϊνά και προσπαθούμε το μπισκότο να έχει ένα ενιαίο πάχος παντού.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα της γέμισης στο μπισκότο και με την μαρίζ διανέμουμε το υλικό παντού. Χτυπάμε ελαφρώς την φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  9. Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα πολύχρωμα στρογγυλά κας κας επάνω από τη γέμιση.
Σημειώσεις
Είναι σημαντικό το βούτυρο να είναι κρύο γιατί κάνει το μπισκότο μας πιο μαλακό και εύκολο στο σερβίρισμα