post

Τούρτα Luau

luaou cake IMG_3015 luaou cake DSC_0015 luaou cake DSC_0016 luaou cake DSC_0011 luaou cake DSC_0018 luaou cake DSC_0013 luaou cake DSC_0025 luaou cake DSC_0027

H διάθεση είναι πολύ πολύ καλοκαιρινή !! Τόσο που αποφάσισα τις προσεχείς εβδομάδες οι αναρτήσεις μου να έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το καλοκαίρι!! Χρώματα, θάλασσα, βραδιές στη βεράντα μας κλπ κλπ. 

Στα πλαίσια λοιπόν του απόλυτου summermood μου θέλω με μεγάλη μου χαρά να σας δείξω την τούρτα που έφτιαξα για τον ανιψιό μου Κωνσταντίνο που έκλεισε τα 10 του χρόνια ή αλλιώς το ηλικιακό τέρμα κατά την Πηνελόπη (μαμά πότε θα μεγαλώσω να γίνω δέκα; Η μαμά μου είναι δέκα χρονών κλπ κλπ). Και το αγόρι μου ήθελε να το γιορτάσει στην παραλία. Και ζήτησε ομολογουμένως πιο απλή τούρτα από αυτή που τελικά του πήγα γιατί νόμιζε ότι δεν θα τα καταφέρω (Αυτή η τούρτα είναι για επαγγελματίες, δεν μπορεί να την κάνει η Αθηνούλα-έτσι με λέει από μωρό). 

Αλλά τον διέψευσα. Και το χαμόγελο έγινε πιο πλατύ. Και ο αδερφός του και βαπτιστήρας μου (θυμάστε την τούρτα που του είχα κάνει; ) φρόντισε να μάθει όλη η παραλία ότι την τούρτα του Κωνσταντίνου την έφτιαξε η νονά του. Για μένα δεν έχω καλύτερο από το να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους χαρούμενους με κάτι που τους έχω φτιάξει εγώ. Και να το ευχαριστιούνται. 

Η μαγείρισσα έγινε και διπλά ευτυχισμένη γιατί ανακάλυψε το πιο αφράτο παντεσπάνι e v e r που απαιτεί απλά και οικονομικά υλικά καθώς και την πιο σούπερ μους σοκολάτας στιγμής για τη γέμιση. Διπλή, τριπλή χαρά χα χα!! 

Για την τούρτα αυτή λοιπόν με θέμα luau (σημαίνει πάρτυ στα Χαβανέζικα) χρειάστηκα 2 1/2 δόσεις από τη συνταγή που θα σας δώσω για το παντεσπάνι και μία από τη μους. Για την διακόσμηση, χρειάστηκα 2 κουτιά πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (θα σας περισσέψουν),750γρ ζαχαρόπαστα σοκολάτας, 50γρ κίντρινη ζαχαρόπαστα και άλλα 50γρ λευκή ζαχαρόπαστα την οποία χρωμάτισα πράσινη, φούξια και γαλάζια με χρώματα πάστας ζαχαροπλαστικής. Για το εφέ της άμμου έτριψα τις άκρες του κέικ που έκοψα μαζί με 5 μπισκότα digestive (επίσης περρίσεψε). Η θάλασσα είναι χτυπημένο morfat creamy με μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα βότσαλα είναι 100γρ γκρίζας ζαχαρόπαστας σε μπαλάκια. Το τοτέμ το είδα στο pinterest (αυτή είναι η τούρτα- έμπνευση) Και με ένα κοφτερό μαχαίρι έκανα τα σχήματα. Το κόλπο για την ισομετρία είναι να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο διακοσμητικό που σχεδιάζουμε για οδηγό για το δεύτερο ή να το σχεδιάσουμε σε λαδόκολλα, να την κόψουμε και να το χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό. Τα διακοσμητικά τα κολλάμε στη ζαχαρόπαστα με ελάχιστο νεράκι. Το surf έγινε από ζαχαρόπαστα με σκόνη τυλόζης ( σας έδωσα εδώ την αναλογία) και έκανα ένα αρκετό παχύ κομμάτι ζαχαρόπαστας το οποίο στήριξα σε 2 οδοντογλυφίδες και το άφησα να στεγνώσει για ένα 24ωρο. Την τούρτα κάλυψα με λίγη βουτυρόκρεμα (τον πάνω όροφο). Τον κάτω όροφο κάλυψα με μόρφατ και κόλλησα πάνω τα πουράκια. Τα στήριξα με 2 κομμάτια σπάγγου. Η τούρτα στήθηκε στο κέντρο ορθογώνιας βάσης (βασικά είναι φόρμα για κέικ αλλά και ένα ρηχό ταψί μας κάνει μια χαρά!). Στο μισό κομμάτι έβαλα το τριμμένο κείκ-μπισκότο και στο άλλο μισό με ένα μαχαίρι άπλωσα την σαντυγί κάνοντας με ένα μαχαίρι κύματα. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και πάλι με τον Γιάννη για την βοήθεια γιατί εκείνη την μέρα είχα να κάνω 2 τούρτες και έτρεχα πανικόβλητη ( σας την χρωστάω την δεύτερη τούρτα θα σας την δείξω σύντομα). Μαζί μου έχει γίνει και ζαχαροτέχνης ! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή για το παντεσπάνι και την μους ώστε να την δοκιμάσετε και εσείς!! Είναι πραγματικά πολύ πολύ εύκολη, μην την βλέπετε έτσι. 

Παντεσπάνι βανίλιας

Ποσότητα: 2 ταψάκια 23εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2½ κούπες (300γρ) κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες (434γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 4 αυγά (203γρ καθαρό βάρος) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα (134γρ) γάλα
  • ¾ κούπας (100γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στο μίξερ μας ανακατευούμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Δεν το παραχτυπάμε.
  4. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης 2 ταψάκια μίας χρήσης διαμέτρου 23 εκατοστών.
  5. Περιχύνουμε στα ταψάκια το μίγμα
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 
Μους Σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 7γρ ζελατίνη σε σκόνη (χρησιμοποιώ αυτήν)
  • 340γρ σοκολάτα κουβερτούρας σε κομμάτια
  • 2½ κούπες κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
Οδηγίες
  1. Σε λίγο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πάγο και αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι περιχύνουμε την ¾ κούπας κρέμα γάλακτος και την φτάνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει εντελώς.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά σιγά από την οπή του επεξεργαστή τροφίμων ενώ δουλεύει μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο μπολ με τον πάγο ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα για να κατέβει η θερμοκρασία. Αν το μίγμα σβολιάσει, το βάζουμε πάλι στον επεξεργαστή ώστε να γίνει ενιαίο.
  7. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντυγί με ένα μίξερ χειρός ή ράβδο και προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας με μία μαρίζ ανακατεύοντας απαλά.
  8. Βάζουμε την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη προς χρήση.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

post

Caramel Cheesecake

caramel cheesecake DSC_0032 caramel cheesecake DSC_0044 caramel cheesecake DSC_0041 caramel cheesecake DSC_0036Το cheesecake το αγαπώ τρελά και όποιος έχει διαβάσει έστω και λίγο το μπλογκάκι μου θα το έχει καταλάβει. Το έχω δοκιμάσει με sneackers, φράουλα, το κλασικό (εννοείται αν και δεν το έχω ανεβάσει ακόμα), σε παγωτό σε όποια παραλλαγή μπορείς να φανταστείς! Αυτό που κυρίως αγαπώ σε αυτό το γλυκό είναι ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες. Φαντασία να έχεις και οι παραλλαγές φτάνουν στο άπειρο! Το συγκεκριμένο στις οθόνες μας το σκάρωσα για τα γενέθλια της μανούλας μου τον Μάιο ! Η μανούλα είναι ένα κλασικό Ταυράκι που λατρεύει τα γλυκά αλλά από την άλλη δεν της αρέσουν τα σοκολατένια (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου) ! Οπότε αυτό ήταν ό,τι έπρεπε! Η καραμέλα στην κορυφή και οι μαρέγκες έκαναν τη διαφορά πιστεύω! Μετά την δική μου εμπειρία συνιστώ να μην βάλετε τις μαρέγκες στο ψυγείο αλλά να τις διακοσμήσετε τελευταία στιγμή για πιο τραγανό αποτέλεσμα!! 

Χρόνια πολλά μανούλα να σε χαιρόμαστε να είσαι πάντα καλά να αγαπιέστε με πάθος με την εγγονούλα σου !!

Caramel Cheesecake

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα 24εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγού (160γρ)
  • 1 και ¾ κούπα (417γρ) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 4 κ.σ. νισεστές
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 250γρ digestive
  • 100γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ ανάλατο τυρί κρέμα
  • 250γρ τυρί ρικότα
  • 500ml φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • ¾ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Οδηγίες
  1. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό (πάντα να σκεπάζει το κουτί) βράζουμε το ζαχαρούχο για μίαμιση ώρα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου αέρα
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 217γρ ζάχαρης με το αλάτι, το νισεστέ και το κρεμόριο
  4. Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ (σας συνιστώ καθιστό μίξερ) χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να γίνονται λευκά και στη συνέχεια προσθέτουμε σαν βροχή το μίγμα ζάχαρης.
  5. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε ανάποδα το μπολ του μίξερ και δεν τρέχει.
  6. Στρώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα
  7. Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη από γερό πλαστικό (χρησιμοποίησα μία μεγάλου μεγέθους με ζίπερ) και κόβουμε την ακρούλα της σακούλας.
  8. Επάνω στη λαδόκολλα σχηματίζουμε στρογγυλές μυτούλες μαρέγκας απλά τραβώντας προς τα πάνω το μίγμα με τη σακούλα ώστε να κάνει μυτούλες.
  9. Ψήνουμε για περίπου 90 λεπτά
  10. Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα digestive
  11. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το απλώνουμε στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ με αποσπώμενο δακτύλιο.
  12. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαντιγύ
  13. Προσθέτουμε τα τυριά με την υπόλοιπη (200γρ) ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μικρή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  14. Επάνω από το μπισκότο απλώνουμε το μίγμα τυριών
  15. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει όλο το βράδυ
  16. Τρεις ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε απλώνουμε την καραμέλα επάνω από το cheesecake.
  17. Καίμε τις μαρέγκες με ένα φλόγιστρο ή ψήνοντας για ένα δεκάλεπτο στο γκριλ του φούρνου
  18. Στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις πιο εμφανίσιμες μαρέγκες, αφαιρούμε το δακτύλιο και σερβίρουμε αμέσως

 

post

Φραουλένιο Smoothie

strawberry smoothie DSC_0006 strawberry smoothie DSC_0016 strawberry smoothie DSC_0007 strawberry smoothie DSC_0011 strawberry smoothie DSC_0021Εντάξει τί ήταν αυτό που περάσαμε όσοι μείναμε στην Αττική!! Μιλάμε για την άπειρη ζέστη…Τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με φωτό που έδειχναν τα θερμόμετρα αυτοκινήτου να έχουν χτυπήσει κόκκινο στην κυριολεξία.. 45, 47 (;) βαθμούς Κελσίου και δεν συμμαζεύεται. 

Και να πω ότι δεν προσπαθήσαμε να αποδράσουμε μιας και είμαστε από τους τυχερούς που είχαμε αργία;; Σας πληροφορώ δεν βρήκαμε διαθέσιμο κατάλυμα σε κανέναν κοντικό προορισμό. Και σε όποιον προορισμό βρήκαμε κατάλυμα δεν βρήκαμε ακτοπλοϊκά… Οπότε είπαμε, δεν πειράζει θα μείνουμε στο καλό μας το σπιτάκι!! Και αυτό πράξαμε… Βέβαια όπως καταλαβαίνετε με αυτήν την ζέστη δεν πλησίασα καν τις συσκευές φούρνου και κουζίνας… Μόνο το μπλέντερ αγάπησα που είναι το εργαλείο μου για λαχταριστά και δροσερά smoothies.. Εντάξει και την παγωτομηχανή μου ! Αυτά και μόνο. 

Κάπως έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω τον τελευταίο μου πειραματισμό σε smoothie: έχει φράουλα, έχει μπανάνα, και σπόρους chia γιατί ήθελα κάτι δροσιστικό και δυναμωτικό ταυτόχρονα!! Πάμε να δούμε τις αναλογίες ώστε να φτιάξετε και εσείς το δικό σας σε ελάχιστο χρόνο;

Φραουλένιο Smoothie

Ποσότητα: 2 μικρά ποτήρια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 μεγάλες φράουλες (119γρ) πλυμμένες χωρίς κοτσάνι σε φετάκια
  • 1 μπανάνα (210γρ) καθαρισμένη σε ροδέλες
  • 60γρ παγωμένο γάλα (χρησιμοποίησα χαμηλών λιπαρών)
  • ½ ποτήρι θρυμματισμένο πάγο (77γρ)
  • 1 κ.γ (4γρ) σπόροι chia
  • 2 κ.γ. (7γρ) σιρόπι σφενδάμου (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με αραιωμένο μέλι)
Οδηγίες
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή το μούλτι μας.
  2. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα

 

 

post

Τούρτα Μίνιον για κορίτσια

minion girl cake 1 girl minion cake 2 girl minion cake 4 girl minion cake 3 girl minion cake 5Έχω πάρει φόρα και δεν σταματώ λέμε… νοιώθω σαν να μιλάω στην αγαπημένη μου φίλη την οποία έχω να δω καιρό και θέλω να της πω μονοκοπανιά όλα μου τα νέα. Έτσι λοιπόν μετά την διοργάνωση του πάρτυ, τα μπισκότα και τα κεκάκια δεν θα μπορούσα παρά να καταλήξω με την τούρτα Μίνιον που φτιάξαμε για το πάρτυ γενεθλίων της Πηνελόπης. Να πω ότι ήταν πανεύκολη και τέτοια δεν θα το κάνω γιατί με παίδεψε αρκετά ομολογώ. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο να γίνει. Οργάνωση χρόνου, υπομονή, φαντασία και όλα γίνονται!!  Και βέβαια και η βοήθεια αν υπάρχει είναι ανεκτίμητη! Αν δεν είχα τον Γιάννη δεν θα είχα προλάβει να την φτιάξω είναι το μόνο σίγουρο! Άσε που ήταν ασήκωτη, ούτε να την κουβαλήσω δεν θα μπορούσα. 

Φέτος είπα να μην ακολουθήσω τη συνηθισμένη συνταγή για παντεσπάνι και να πειραματιστώ…χμ δεν πέτυχε και τόσο για αυτό και δεν έχει νόημα να σας τη δώσω. Μπορώ να σας πω βέβαια πού την βρήκα. Την βρήκα εδώ. Την χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη χα χα !! Η γέμιση όμως βγήκε σούπερ και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η συνταγή που χρησιμοποίηση είναι αυτή εδώ και είναι τέλεια. Πρόσθεσα τρεις κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο μου Nesquik φράουλας και έγινε μία σούπερ φραουλένια μους- γέμιση. Για την τούρτα που βλέπετε χρειάστηκα 4 δόσεις από τη συνταγή του κέικ και 1 δόση από τη μους. Η κάλυψη της τούρτας έγινε με βουτυρόκρεμα και χρειάστηκα περίπου 3 δόσεις της συνταγής. Όσον αφορά τη ζαχαρόπαστα που χρειάστηκα χμμ… περίπου 1,5 κιλό λευκή, 500γρ κίτρινη, 400γρ φούξια, 250γρ ροζ απαλό, 100γρ γκρι και 100γρ μαύρη. Τις προμηθεύτηκα από εδώ και από εδώ. Το μάτι του μίνιον μας ήταν βρώσιμη εκτύπωση με αυτό το σχέδιο την οποία παρείγγειλα απο εδώ. Το χαμόγελο του μίνιον έγινε με βρώσιμο μαρκαδόρο που προμηθεύτηκα από τον Αλημπράνη (το link είναι στις ζαχαρόπαστες). Πάμε λοιπόν να σας δώσω τα tips που θεωρώ απαιραίτητα για να φτιάξετε μία τέτοια τριώροφη τούρτα;

Tip 1: Προετοιμασία: αυτό που απαιτεί μία τέτοια τούρτα είναι κυρίως χρόνο. Σας προτείνω να προετοιμάσετε τα στοιχεία της διακόσμησης από τις προηγούμενες ημέρες. Μπορείτε άνετα να τα διατηρήσετε ακόμα και μία εβδομάδα. Στις πολλές ζέστες μπορείτε να τα βάλετε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο. Το άλλο μυστικό της επιτυχίας είναι η σκόνη τυλόζης. Μαγικό υλικό γιατί σκληραίνει τη ζαχαρόπαστα και την κάνει πρώτη τάξεως πρώτη ύλη ώστε να φτιάξουμε διακοσμητικά στοιχεία για τις τούρτες μας. Η αναλογία είναι μισή κουταλιά του γλυκού για κάθε 200γρ ζαχαρόπαστας. Το αστεράκι στο ραβδί, τα χεράκια, ποδαράκια και όλα τα περιφερειακά στοιχεία της τούρτας έγιναν με ζαχαρόπαστα μοντελισμού´την οποία έφτιαξα με σκόνη τυλόζης. Το αστεράκι το στερέωσα (πριν στεγνώσει η ζαχαρόπαστα) σε ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Τα υπόλοιπα στοιχεία τα στερέωσα σε οδοντογλυφίδες. Τα φρου φρου της φούστας τα έκανα με στρογγυκά κομματάκια ζαχαρόπαστας τα οποία τσαλάκωσα σε δύο σημεία και τα φύλαξα σε μακρόστενο τάπερ σε σειρές όπου ανάμεσα έβαλα λαδόκολλα. Για τον φιόγκο δείτε αυτό το διαφωτιστικό βιντέακι για την κατασκευή του. Όλα έγιναν 4 μέρες πριν το πάρτυ μας. Τὀτε ήταν που ψήθηκαν και τα παντεσπάνια της τούρτας τα οποία φύλαξα στο ψυγείο καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη. 

Tip 2: Στήριξη της τούρτας: συνήθως δεν βάζω στηρίγματα στις τούρτες μου, αλλά με 3 ορόφους δεν το ρίσκαρα. Έβαλα 4 μεγάλα καλαμάκια από σουβλάκια και στήριξα και τους τρεις ορόφους από κάτω προς τα πάνω. Η μίνιον νεράιδα δεν θα πήγαινε πουθενά!!! Έντυσα την βάση της τούρτας με ζαχαρόπαστα και έβαλα λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο πριν αρχίσω να βάζω τα παντεσπάνια μου. 

Tip 3 : Φύλαξη της τούρτας: στο ψυγείο ΠΑΝΤΑ σκεπασμένη με χάρτινο κουτί. Και εύλογα θα μου πείτε: πού να το βρούμε κυρά μου τόσο μεγάλο κουτί; Στα link που σας έδωσα μπορείτε να βρείτε κουτιά με επεκτάσεις για ψηλές τούρτες. Επίσης προτείνω να μην κάνετε την επικάλυψη με ζαχαρόπαστα πολλές μέρες πριν το πάρτυ. Καλό είναι να γίνει το αργότερο μία μέρα πριν το πάρτυ ώστε να διατηρηθεί φρέσκια και να μην έχετε θέματα με διαρροή χρωμάτων, αλλοίωση της υφής κλπ. Τέλος σας δείτε και αυτό το βιντεάκι για τούρτα μίνιον που μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. 

Τώρα που την ξαναβλέπω δεν πιστεύω ότι κατάφερα να κάνω τρίπατη τούρτα !! Και του χρόνου λοιπόν πάμε για άλλα !!! Καλή επιτυχία και στη δική σας προσπάθεια!! Λέω να την τολμήσετε!! 

post

Μάφιν Βανίλιας

vanilla cupcakes 1 vanilla cupcakes 2 vanilla cupcakes 3 vanilla cupcakes 4Απλά και απολαυστικά χωρίς μίξερ και πολύπλοκα υλικά γίνονται εύκολα και μας ξελασπώνουν σε δύσκολες καταστάσεις κεράσματος. Τα χρησιμοποιώ συχνά και πολλές φορές τα φτιάχνω με το μάτι. Τελευταία φορά επικαλέστηκα τη συνταγή στο πάρτυ της Πηνελόπης που δεν μου έφταναν όλα τα άλλα ήθελα να έχω και candy bar. Ομολογουμένως είναι από τις ετοιμασίες που δεν με ταλαιπώρησαν καθόλου. Γρήγορη προετοιμασία, λίγη υπομονή στον φούρνο και μετά στόλισμα με ό,τι μας κάνει κέφι: ζαχαρόπαστα, βουτυρόκρεμα. Τα δικά μου στολίστηκαν με ροζ βουτυρόκρεμα και κίτρινα κας κας ώστε να ταιριάζουν στο θέμα του πάρτυ μας. Αυτή τη φορά φρόντιζα να μετρήσω τα υλικά ώστε να μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Πάμε να την δούμε;

Μάφιν Βανίλιας

Ποσότητα: 12 μάφινς

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125γρ βούτυρο (Lurpak ή τέτοιου τύπου) λιωμένο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
  5. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων βάζουμε από ένα καραμελόχαρτο
  7. Αδειάζουμε ενιαία το μίγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μάφιν
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  10. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αφού κρυώσουν εντελώς
Σημειώσεις
Τη συνταγή για τη βουτυρόκρεμα μπορείτε να την βρείτε εδώ
Τα καραμελόχαρτα και τα κας κας τα προμηθεύτηκα από εδώ

 

post

Το νέο τεύχος του C2 με αέρα καλοκαιρινό

chicken tortilas small DSC_0058 chicken tortilas small DSC_0062 chicken tortilas small DSC_0074 chicken tortilas small DSC_0085

Το νέο τεύχος του C2 είναι εδώ. Στην ομάδα του περιοδικού είμαστε ενθουσιασμένες και εύχομαι να μπορούμε να σας μεταδώσουμε λίγο τον ενθουσιασμό μας και λίγη καλοκαιρινή αύρα. Κατασκευές, βελονάκι, συνταγές ομορφιές, καλοκαιρινά βραχιολάκια, παγωτά και συνταγές όλα τα έχει το περιοδικούλι μας αυτό το καλοκαίρι!!

Αυτή τη φορά είμαι ακόμα περισσότερο χαρούμενη που γνώρισα από κοντά τα κορίτσια που συμμετέχουν στο περιοδικό στο φανταστικό craft party που διοργάνωσαν η Μάρω και η Ζίνα ! Μας έλειψε η Δημητρούλα (aka Decorasylum) που είναι εκτός Αττικής αλλά κατά τα άλλα περάσαμε τέλεια!! Φάγαμε, γελάσαμε, είπιαμε τον καφέ μας και φτιάξαμε φανταστικές ονειροπαγίδες με υλικά και οδηγίες που μας πρόσφεραν τα κορίτσια. Δείτε τα όλα αναλυτικά εδώ ! Η δική μου ονειροπαγίδα είναι αυτή που ακολουθεί (χα χα στην χάλασα Ζίνα ) και πλέον κοσμεί το wall gallery στο δωμάτιο της Πηνελοπίτσας μου! Να σας πω και από εδώ κορίτσια ευχαριστώ πολύ για όλα!! 

dream catcher IMG_3279

Ας επανέλθουμε στο θέμα μας λοιπόν: το καλοκαιρινό τεύχος του C2. Η δική μου συνεισφορά είναι τα μαγειρέματα που μου αρέσουν πολύ τώρα το καλοκαίρι: αξιοποίηση του κοτόπουλου που μας περίσσεψε σε ένα δροσερό και τραγανό πιάτο!! Ξεφυλλίστε το νέο μας τεύχος ! Εύχομαι να σας αρέσει !

 

 

post

Μια στρατιά με μίνιονς … μπισκότα

girl minion cookies DSC_0036 girl minion cookies DSC_0039 girl minion cookies DSC_0010 girl minion cookies DSC_0017 girl minion cookies DSC_0020Tώρα που πήρα φόρα προχωράω με ταχείς ρυθμούς στις αναρτήσεις που σας έταξα στο ποστ για τη διοργάνωση του φετινού μας πάρτυ. Τα δωράκια του πάρτυ μας ήταν φέτος και βρώσιμα, ευκαιρία να εξασκήσω λίγο τα όσα έμαθα στα μαθήματα της Ζαχαροτεχνίας!! Μην τα βλέπετε έτσι είναι αρκετά εύκολα. Απαιτούν χρόνο και υπομονή…. Σας το λέω βέβαια εγώ που δεν φημίζομαι για την υπομονή μου γενικά… φαίνεται και από τις συνταγές και projects που συνήθως κάνω χα χα !!! Τα 40 λοιπόν μπισκοτάκια αυτά ήταν και το μεγαλύτερο ξενύχτι μου σε αυτό το πάρτυ, σε κάποια στιγμή η στρατιά με τα μίνιον πήγε να βρεθεί στον κήπο να κάνει παρέα με τα χόρτα…. αλλά με λίγη επιμονή το αποτέλεσμα με αποζημίωσε!! Κοριτσάκια μίνιον στόλισαν για λίγες μέρες το σαλόνι μας μέχρι να βρουν το δρόμο τους στους λιλιπούτειους καλεσμένους μας!! Ένα ακόμα που κατάλαβα πολύ καλά με το συγκεκριμένο project είναι ότι τα χρήματα που ζητούν για τέτοια μπισκότα είναι απόλυτα δικαιολογημένα !! Έχουν πολλή πολλή δουλειά!! Αν λοιπόν φέτος έχετε το μεράκι να κάνετε και εσείς τέτοια μπισκοτάκια ακολουθήστε τα δικά μου βήματα και τολμήστε το!! Θα κάνετε μικρά μουτράκια πολύ πολύ χαρούμενα!!

girl minion cookies CollageΗ συνταγή που χρησιμοποίησα είναι αυτή εδώ. Ψήστε τα μπισκότα σας εφόσον έχετε αέρα στο φούρνο σας με το ένα ταψί πάνω από το άλλο κάνοντας μία εναλλαγή στα ταψιά στο μισό χρόνο ψησίματος ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο. Για 40 μπισκότα χρειάστηκε μιάμιση δόση της συνταγής περίπου. Η διάμετρος των μπισκότων είναι τα 5εκατοστά στο στρογγυλό μου κουπάτ. 

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα σας καθαρίστε ένα μικρό κομμάτι του πάγκου σας για τη ζαχαρόπαστα και τοποθετήστε να τα μπισκότα στα ταψιά που τα ψήσατε ώστε να μπορείτε να τα επεξεργάζεστε εύκολα. Βάλτε σε ένα μικρό μπολ νεράκι και πάρτε ένα καθαρό μικρό πινέλιο ζωγραφικής που να μην μαδάει. Ξεκινήστε με τη βάση δηλαδή την κίτρινη ζαχαρόπαστα. Χρειάστηκα 2 συσκευασίες 250γρ (χρησιμοποίησα αυτή την ζαχαρόπαστα). Κάντε την τόσο λεπτή ώστε να μπορείτε να τη διαχειριστείτε χωρίς να χαλάει το στρογγυλό σχήμα του. Κόψτε με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα. Απλώστε λίγο νεράκι στο κάτω μέρος και κολλήστε τα πάνω στα μπισκότα. Μόλις τελειώσετε με τα στρογγυλά κάντε τα μάτια. Αποφασίστε αν θα έχουν ένα ή δύο ματάκια. Κατά την ταπεινή μου γνώμη προτιμήστε τα μονόφθαλμα μίνιον (είπαμε είμαι άνθρωπος της ευκολίας!) . Με λευκή ζαχαρόπαστα (χρειάστηκα περίπου 100γρ) κάντε με ένα πολύ μικρό κουπάτ τα μάτια. Χρησιμοποίησα για κουπάτ τη βάση μίας μύτης κορνέ. Κάλλιστα μπορείτε να βρείτε ένα πολύ μικρό καπάκι. Αν κολλήσει όπως κόβετε τη ζαχαρόπαστα χτυπήστε ελαφριά το καπάκι για να πέσει ο κύκλος. Με λίγο νεράκι κολλήστε τα πάνω στην κίτρινη ζαχαρόπαστα στο κέντρο και ελαφρά προς τα πάνω. 

Με γκρι ζαχαρόπαστα (δεν χρειάστηκα πάνω από 100γρ για όλα τα ματάκια) κάντε έναν κύκλο με ένα καπάκι με λίγο μεγαλύτερη διάμετρο από αυτό που κάναμε τα ματάκια και μετά κάντε έναν ακόμα κύκλο με το κουπάτ για τα ματάκια. Προτείνω για πιο ωραίο αποτέλεσμα να κάνετε λίγο πιο παχιά την γκρι ζαχαρόπαστα. Αφού κόψετε τα γκρι κυκλάκια τοποθετήστε με προσοχή γύρω από τα ματάκια και εφόσον υπάρχον κενά με το πίσω μέρος ενός μικρού κουταλιού κολλήστε το με προσοχή πάνω στα ματάκια (είπαμε θέλει λίγο υπομονή). Στη συνέχεια με λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα (χρειάστηκα περίπου 40γρ). κάνουμε πολύ μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε επάνω στο κέντρο της λευκής ζαχαρόπαστας και με ισιώνουμε τις μπαλίτσες με το πίσω μέρος από το κουταλάκι μας. Με λευκό κας κας βάζουμε προς τα κάτω ένα μπιλάκι επάνω στη μαύρη ζαχαρόπαστα. Στη συνέχεια ανοίγουμε άλλη μία μικρή ποσότητα μαύρης ζαχαρόπαστας (περίπου 100γρ) σε μακρόστενο σχήμα. Με οδηγό έναν χάρακα και ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ορθογώνια σχήματα πλάτους περίπου 0,5εκ. Μετράμε πόσο θα χρειαστούμε γύρω από το κάθε μάτι και το τοποθετούμε με λίγο νεράκι. Στο τέλος για την κορδέλα χρησιμοποίησα δύο ροζ καρδιές κας κας (τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ της περιοχής μου και είναι αυτής της εταιρίας) την μία αντικριστά από την άλλη. Και στο τέλος με ένα μαύρο βρώσιμο μαρκοδόρο σχεδίασα το χαμόγελο και τα ματάκια. Ο μαρκαδόρος ζαχαρόπαστας είναι πολύ χρήσιμος αρκεί να κάνετε απαλές κινήσεις και να μην πιέζετε έντονα πάνω στη ζαχαρόπαστα. Τα υλικά μου (ζαχαρόπαστες, λευκό κας κας και βρώσιμο μαρκαρόδορο τα προμηθεύτηκα από εδώ και εδώ ). Τα συσκεύασα σε λευκά διάφανα σακουλάκια και τα σφράγισα με washi tape (κολλητική ταινία με σχέδια ) από τα Tiger.  

Καλή επιτυχία εύχομαι σε όσους τα δοκιμάσουν !!! Μην πάτε μακρυά γιατί έρχoνται τα cupcakes και η τούρτα minion !!!

girl minion cookies IMG_2829

post

Πάρτυ Μίνιον για κορίτσια με δωρεάν εκτυπώσιμα

Σας είπα ότι δεν έμενα με σταυρωμένα χέρια τόσο καιρό που έλειψα από την πολυαγαπημένη μου μπλογκόσφαιρα. Το μεγαλύτερο project που είχα αναλάβει αυτήν την περίοδο ήταν αναμφίβολα το πάρτυ της Πηνελόπης μας. 
 
Φέτος το κορίτσι μας έκλεισε τα πέντε !!! Το θέμα των γενεθλίων της το είχε επιλέξει από πολύ πολύ νωρίς όπως το συνηθίζει άλλωστε: Μίνιον για κορίτσια ή κατά την Πηνελόπη Μίνιον Νεράιδα. Μάλιστα, άντε τώρα να βρεις υλικό: κι όμως το αγαπημένο μου pinterest μου έδωσε την λύση για ακόμα μία φορά. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι δική μας πρωτοτυπία, οπότε πήρα πολλές ιδέες. Μπορείτε και εσείς να δείτε τον πίνακα στο pinterest εδώ Βέβαια αντίθετα με το περσινό μας θέμα δεν ήταν εύκολο να βρω έτοιμα και πολλά πράγματα στα καταστήματα με είδη πάρτυ οπότε… έπεσε πολύ ξενύχτι. Αλλά για εσάς τα έχω όλα έτοιμα οπότε μην μου ανησυχείτε! 😉 

Παίρνω ανάσα και ξεκινώ την βήμα βήμα περιγραφή για την διοργάνωση ενός μίνιον πάρτυ που θα μείνει σε όλους τους καλεσμένους αξέχαστο!! 

Οι προσκλήσεις

Το facebook έδωσε τη λύση για ακόμα μία φορά. Οι γονείς είχαν όλες τις λεπτομέρειες του πάρτυ μέσω της διοργάνωσης event που προσφέρει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Φέτος ανακάλυψα ότι μπορείς να κατεβάσεις τη λίστα των καλεσμένων σου και σε excel πςςςς σούπερ wow!! Η φωτό που χρησιμοποίησα για το event είναι αυτή:

Fb Event Photo

 

 


Εννοείται ότι σας την έχω έτοιμη για το δικό σας event και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Για το σχολείο μας οι προσκλήσεις μας ήταν αυτές:

Invitation Girl Minion

Οι προσκλήσεις εκτυπωθηκαν σε λευκό χαρτόνι (αυτό εδώ) και συσκευάστηκαν σε πλαστικά σακουλάκια για μπισκότα τα οποία προμηθεύτηκα από το κέντρο της Αθήνας (15εκ επί 21εκ). Εκτύπωσα τα ονόματα των συμμαθητών σε αυτοκόλλητες ετικέτες και η εορτάζουσα φρόντισε να τις λάβουν προσωπικά όλοι τις οι συμμαθητές παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το πάρτυ της ως το γεγονός της χρονιάς (μην τυχόν και δεν παρεβρεθούν). girl minion party invitation

Τα δωράκια

girl minion party favors girls girl minion party favors boys

Και φέτος τα δωράκια μοιράστηκαν σε δύο μέρη: στην υποδοχή και στον αποχαιρετισμό. Καθώς ο χρόνος προετοιμασίας φέτος ήταν αρκετά περιορισμένος έπρεπε να σκεφτώ κάτι εύκολο και ταυτόχρονα ταιριαστό με το θέμα μας: Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να μεταμορφώσω όλους τους ανήλικους καλεσμένους μας σε μίνιονς!! Για τα κορίτσια χρησιμοποίησα στέκες που αγοράζονται σε τριάδες από το Jumbo. Χρησιμοποίησα σύρμα πίπας σε μαύρο χρώμα (το βρήκα εδώ) ώστε οι νεραίδες μας να γίνουν μίνιονς, το στερέωσα με λίγη κόλλα χειροτεχνίας τυλίγοντας το στις στέκες και.. έτοιμες!! Τα αγόρια περίμεναν μάσκες μίνιονς που της βρήκα εδώ

girl minion party favors girl minion party favors bagsΓια ευχαριστήρια δωράκια οι μικροί μας καλεσμένοι λάμβαναν από ένα σακουλάκι (το ίδιο που χρησιμοποίησα για τις προσκλήσεις) με ένα μπισκότο μίνιον (χειροποίητο παρακαλώ θα ακολουθήσει ανάρτηση αναλυτική) και σαπουνόφουσκες με το θέμα μας φυσικά. Tο εκτυπώσιμο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Διακόσμηση και Αναλώσιμα 

girl minion party decogirl minion party photo booth
Το πάρτυ μας έγινε και φέτος στον φιλόξενο και τόσο αγαπημένο μας PlaygroupΕίχα σκεφτεί άπειρα πράγματα όπως καταλαβαίνετε: όπως για παράδειγμα να στολίσω εξωτερικά το χώρο με πόστερς με ατάκες των μίνιονς και να το γεμίσω μπαλόνια. Αλλά η μετεωρολογική πρόβλεψη για ηλεκτρική (;;)  καταιγίδα την ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσής μας με κράτησε πίσω. Για πολύ καλή μας τύχη έβρεξε αμέσως μετά το τέλος του πάρτυ, αλλά και πάλι δεν κατάφερα να υλοποιήσω όλα μου τα σχέδια διακόσμησης του χώρου…

Εσωτερικά ο χώρος στολίστηκε με χειροποίητα banners που εκτυπώθηκαν σε Α3 χαρτί. Μπορείτε να τα βρείτε για το δικός σας πάρτυ εδώ και εδώ. Ένας από τους τοίχους χρησιμοποιήθηκε ως αυτοσχέδιο photobooth ( με αυτά τα σούπερ photo props). Τα αναλώσιμα που χρησιμοποίησα ήταν σε φούξια και κίτρινο χρώμα και χρησιμοποίησα κίτρινο τραπεζομάντηλο μίας χρήσης. 

To candy bar

girl minion party candy bar girl minion party lemonade

Φέτος λοιπόν είχα και την έμπνευση να στήσω ένα μίνι σταντ γλυκών. Έτσι λοιπόν ο φούρνος μας φούρνισε υπερωρίες και έφτιαξα cupacαkes βανίλιας και πραλίνας με ροζ βουτυρόκρεμα. Τη συνταγή για τα cupcake πραλίνας θα την βρείτε εδώ και για τη βουτυρόκρεμα εδώ. Σας χρωστώ τη συνταγή για τα cupcake βανίλιας (χμ πόσες μελλοντικές αναρτήσεις έχω υποσχεθεί έως εδώ…. δύο ε;;; καλά πάμε ). Τα κεκάκια ψήθηκαν 3 ημέρες πριν το πάρτυ μας και διατηρήθηκαν στο ψυγείο σε αεροστεγή σακούλα (εννοείται χωρίς τη βουτυρόκρεμα χα χα !) . Τα κίτρινα καραμελόχαρτα και τα κίτρινα κας κας τα προμηθεύτηκα από το pastry ideas. Σε μία μακρόστενη γυάλα έβαλα ζαχαρωτά μπανάνες ( τα βρήκα εδώ) και σέρβιρα την λεμονάδα της μανούλας με χυμό cranberry ώστε να γίνει ροζ (στη δική μου περίπτωση που μου έπεσε πολύ ο χυμός cranberry έγινε σκούρο ροζ 🙂 Τα χάρτινα καλαμάκια και τα χωνάκια είναι από Jumbo. 

Το μενού

Στο υπέροχο πάρτυ της Ασπασίας aka My Lovable Baby (μπορείτε να το απολαύσετε εδώ) είδα τόσο όμορφα πράγματα!!! Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν το χωριστό παιδικό μενού που ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με τα γευστικά γούστα των περισσότερων νηπίων! Έτσι αποφάσισα να το κάνω και εγώ χειροποίητο με την πολύτιμη βοήθεια της πεθερούλας! Το μενού είχε τυροπιτάκι, κεφτεδάκι, μίνι φιογκάκια, σαλάτα αγγούρι με τοματίνια και κοτομπουκιά δοκιμασμένη συνταγή από το βιβλίο της Ερμιόνης ! Τα lunch box τα προμηθεύτηκα από εδώ και επάνω είχαν αυτό το αυτοκόλλητο το οποίο το βρίσκετε εδώ :

minion lunch box sticker h

 

 
 
 
girl minion party lunch box Δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω τίποτα από τα φαγητά καθώς το να ετοιμάσεις 40 lunchbox δεν ήταν τελικά και τόσο απλό οπότε με την πεθερούλα σερβίραμε ασταμάτητα χα χα!! Το μενού των ενηλίκων είχε κοτομπουκιές, σπιτική τυρόπιτα και σπανακόπιτα (από την αγαπημένη πεθερούλα η οποία έδωσε ρεσιτάλ φέτος),  πίτσες (delivery) και μία εξωτική μακαρονοσαλάτα την οποία επίσης δεν κατάφερα να φωτογραφίσω ! 

girl minion party efi

Φέτος μας κράτησαν παρέα η Τέτα και η Έφη από τα Παιδικά Γλέντια ως μίνιον και ροζ νεράιδα. Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν face painting και έσπασαν την υπέροχη πινιάτα που μας έφτιαξε η φίλη μας Χριστίνα την οποία ευχαριστούμε θερμά!! Δεν έχω λόγια για τα κορίτσια από τα Παιδικά Γλέντια,  καταφέρνουν πάντα να κάνουν το πάρτυ μας τόσο ξεχωριστό !! Σας ευχαριστούμε πολύ! Όσο για την αγάπη μας για την Τέτα δεν θα πω άλλα παρά θα σας δείξω την εικόνα που ισούται με χίλιες λέξεις:

girl minion party teta girl minion party pinata

Η τούρτα 

girl minion party cakeΦέτος η τούρτα μας ανέβηκε ένα επίπεδο και έγινε τριώροφη!!! Πανικός ! Θα ακολουθήσει ανάρτηση εννοείται με tips και dos και dont’s από την δική μας εμπειρία!!! Πειραματίστηκα αρκετά φέτος με τις συνταγές για την τούρτα και τελικά ανακάλυψα μία τέλεια μους φράουλας στιγμής. 

Όλα τα εκτυπώσιμα για το πάρτυ μπορείτε να τα βρείτε εδώ . Περιλαμβάνει όσα σας περιέγραψα, συν το παιδικό μενού να συμπληρώσετε, καρτελάκια για τα φαγητά και αυτοκόλλητα για τα νεράκια!

Περιττό να σας πω την χαρά που δώσαμε στην μικρούλα μας !!! Τα κάνει όλα να αξίζουν: και τον κόπο και τα χρήματα. Το ξέρω ότι περνάμε στιγμές δύσκολες οικονομικά αλλά έστω για 2 καλεσμένα παιδάκια αξίζει τον κόπο να διοργανώσετε ένα πάρτυ για τα παιδάκια σας!! Δημιουργούν τόσο ευχάριστες αναμνήσεις!! Επίσης να λάβετε όποια βοήθεια σας προσφέρεται (ή μπορείτε να ζητήσετε!). Προσωπικά χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη, της πεθερούλας μου, της Χριστίνας και της μανούλας μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα από όλα αυτά!!!

Χρόνια σου πολλά Πηνελόπη μου εύχομαι να είσαι πάντα ευτυχισμένη και γερή!!!

Υ.Γ. Tip της μαμάς Χριστίνας για την πινιάτα : βάλτε τα δωράκια σε μικρά πουγκάκια ώστε να μην δημιουργηθούν τσακωμοί !

Και του χρόνου να είμαστε καλά !

girl minion party making off

 
 

 

 

post

Easter Bunny 2016

secret bunny 2016 DSC_0068 secret bunny 2016 DSC_0070 secret bunny 2016 DSC_0075 secret bunny 2016 DSC_0088 secret bunny 2016 DSC_0091 secret bunny 2016 DSC_0086 Εδώ είμαι, κουρασμένη, αγχωμένη αλλά και πολύ χαρούμενη που ήρθε το καλοκαιράκι!!! Το Πάσχα πέρασε για μένα λες και ήταν χθες!!! Το πότε ήρθε ο Ιούνιος πραγματικά δεν το κατάλαβα. Λες και ανοιγόκλεισα τα μάτια μου… Δεν έχω κάτσει εννοείται με σταυρωμένα χέρια όλο και κάτι έφτιαχνα και το πάρτυ της Πηνελόπης κάναμε και τούρτες ψήσαμε και πολλά άλλα!!! Όσοι με παρακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα θα έχετε πάρει μία ιδέα. Έχω φωτογραφίσει τα πάντα σχεδόν, να κάτσω κάτω να τα γράψω δεν έχω καταφέρει ακόμα… Αλλά που θα μου πάει… θα επανέλθω στους ρυθμούς μου. 

Η ανάρτηση αυτή όπως καταλαβαίνετε έπρεπε εδώ και καιρό να έχει γίνει… Απολογούμαι και δημόσια στην αγαπημένη μου φίλη Ζίνα που ήταν και φέτος μία άψογη διοργανώτρια στο Secret Bunny. Και τί είναι αυτό θα μου πείτε;;; Ανταλλαγή πασχαλιάτικων δώρων θα σας πω εγώ και κάθε φορά ενθουσιάζομαι με το πόσο ταλαντούχα πλάσματα υπάρχουν εκεί έξω!!! 

Φέτος η μυστική μου κουνελίτσα είναι η Τζία. Μπορείτε να δείτε τη δουλειά της εδώ και εδώ. Κατά απόλυτη σύμπτωση ήταν και η παραλήπτρια του περσινού μου δώρου στο Secret Bunny που ήταν αυτά εδώ τα σαπουνάκια !! Καλό;;; 

Έτσι λοιπόν παρέλαβα ένα σούπερ πακετάκι με λουλούδια για μένα και την κορούλα μου!! Μα δεν είναι φανταστικά;;; Ευχαριστώ πολύ πολύ Τζία και φυσικά Ζίνα για όλα !!! Και του χρόνου !!! Υπόσχομαι θα είμαι καλή 😉

 

post

Πασχαλινά Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα σε Στικ

The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies Όσοι με παρακαλουθείτε στο instagram θα έχετε δει ότι εδώ και καιρό παρακαλουθώ μαθήματα ζαχαροτεχνίας στον Δήμο του Νέου Ηρακλείου ! Είναι πραγματικά τόσο χρήσιμα και αγχολυτικά, όποτε (προλαβαίνω) να πηγαίνω περνάω απλά τέλεια! Η δασκάλα μας Ζοζεφίνα (aka okeik) μας έχει μάθει πολλά και διάφορα μυστικά σχετικά με την ζαχαρόπαστα και τον χειρισμό της. Αυτό που όμως μου έχει μείνει είναι η προτροπή της να προσπαθούμε κάθε φορά να φτιάχνουμε κάτι αφήνοτνας την φαντασία μας ελεύθερη και να προσπαθούμε να είμαστε ευρηματικοί όσον αφορά τα εργαλεία μας και το πώς μπορούμε να σχηματίσουμε αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε! 

Κάπως έτσι προέκυψαν και τα μπισκότα που βλέπετε, που κάπου τα είχα πετύχει στο timeline του Facebook (δεν θυμάμαι πού ειλικρινά) και μετά άφησα την φαντασία μου ελεύθερη. Λαγουδάκια, παπάκια και καροτάκια έκαναν τα πιο γλυκά βρώσιμα δωράκια για το Πάσχα. Κάπου εδώ έκανα και την πρώτη μου απόπειρα διακόσμησης (χμ χμ δεν θέλω σχόλια 🙂 ) με royal icing (αυγόγλασο). Ευτυχώς που η Silikomart μου έστειλε το έτοιμο μίγμα για γλάσο και μου έλυσε τα χέρια! Πάμε να δούμε τη βασική συνταγή για μπισκότα βουτύρου διακόσμησης και πώς μπορούμε να τα ψήσουμε σε στικ, φτιάχνοντας ένα όμορφο και εντυπωσιακό βρώσιμο δωράκι!  Επίσης να σας ευχηθώ ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !! Να τα περάσετε όμορφα με πολύ φαγητό, καλή παρέα και τους αγαπημένους σας ανθρώπους ολόγυρα!! 

Μπισκότα Βουτύρου για Διακόσμηση

Ποσότητα: ανάλογα το μέγεθος των κουπάτ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ βούτυρο Lurpak
  • 200γρ κρυσταλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα
  3. Μόλις αρχίσει ελαφρά το βούτυρο να μαλακώνει το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι απλά να ανακατευτούν τα υλικά
  4. Προσθέτουμε το αυγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ
  6. Ενώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και το κάνουμε μία μπάλα
  7. Απλώνουμε στον πάγκιο μας μία λαδόκολλα και με 2 οδηγούς (προσωπικά χρησιμοποιώ δύο μικρούς λεπτούς δίσκους κοπής) ανοίγω λίγη λίγη τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
  8. Κόβουμε με τα κουπάτ μας, βάζουμε με προσοχή το χάρτινο καλαμάκι στη βάση του μπισκότου έτσι ώστε να μην τρυπήσει το πίσω του μέρος και με μία φαρδιά σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί που επίσης έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για περίπου 7 με 8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες του μπισκότου
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και να σκληρύνουν και μετά τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  11. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο, ζαχαρόπαστα και καραμελάκια της προτίμησής μας συνδυάζοντας τα υλικά μεταξύ τους .
  12. Για τα λαγουδάκια, τα μάγουλα τα έκανα με καπάκι από εμφιαλωμένο νερό, τα αυτιά και τους φιόγκους με το κοπιδάκι μου!
Σημειώσεις
Το μίγμα για αυγόγλασο μπορείτε να το βρείτε στην Ελλάδα εδώ. Το δικό μου μίγμα ήταν σε χρώμα πράσινο χακί όπως βλέπετε στις φωτό. Πρόσθεσα ελάχιστο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και το πράσινο έγινε πολύ εντονότερο!
Τα κουπάτ, ζαχαρόπαστα και χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι από εδώ
Τα καραμελάκια τα προμηθεύτηκα από το σούπερ μάρκετ και είναι από αυτήν την εταιρία
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Silikomart για την προσφορά του μίγματος για αυγόγλασο.
Τα καλαμάκια είναι από εδώ

 

 

The cutest easter sugar cookies