Η συνταγή αυτή είναι τόσο εύκολη που είναι προκλητικό. Βέβαια και εγώ πριν το δοκιμάσω πρώτη φορά στα γενέθλια της Πηνελόπης δεν είχα ιδέα. Η συγκεκριμένη δίνει κάτι ιδιαίτερο στα cupcakes σας και κατά τη χειμερινή περίοδο μπορεί να σταθεί και για λίγο εκτός ψυγείου.Τα υλικά ( για 12 cupcakes) :

100gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( η πιο λευκή σύμφωνα με τις δικές μου δοκιμές γίνεται με Lurpak)

100gr ζάχαρη άχνη

χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας ( προαιρετικό)

Μίξερ

Μαρίζ 

Σακούλα ή κορνέ ζαχαροπλαστικής

 Η εκτέλεση:

Απλά πράγματα: βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για κανένα πεντάλεπτο ώστε να γίνει μία ενιαία κρέμα. Εάν θέλουμε να τη χρωματίσουμε ρίχνουμε το χρώμα στο τέλος και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να πάει παντού. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία μαρίζ και μετά δημιουργούμε πάνω στα κρύα μας cupcakes.

 

 

Extra Τιps:
Η ποσότητα είναι 1 προς 1 βούτυρο και ζάχαρη άχνη. Εάν χρησιμοποιήσετε σακούλα ζαχαροπλαστικής μίας χρήσης τη μύτη τη βάζετε πρώτη μέσα στη σακούλα. Δείτε και ένα έξυπνο κόλπο για τη σακούλα πολλαπλών χρήσεων. Η συγκεριμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επικάλυψη κέικ πριν την καλύψουμε με ζαχαρόπαστα.
 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 σχόλια στο “Συνταγή βουτυρόκρεμας – Buttercream recipe

  1. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η βουτυρόκρεμα. Κι ας έχει δέκα χιλιάδες θερμίδες το κοίταγμα και μόνο.
    Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν την προτιμούν αλλά εγώ δεν είμαι από αυτούς.
    Πολύ όμορφα την έφτιαξες και την χρωμάτισες! Είμαι σίγουρη ότι τα καπ κέικς σου έκαναν θραύση!!

    Φιλιά πολλά!

    • Καλημέρα Χρυσαυγή μου και εμένα μου αρέσει πολύ!! Πολλές όντως οι θερμίδες αλλά η γυαλάδα της και η πλούσια γεύση της αξίζουν το κόπο μία στο τόσο!! Πολλά φιλιά!!

  2. Αθηνά μου έλυσες την απορία επιτέλους πως μπορώ να βάλω κάτι επάνω από τα cupcakes μου και να μη διαλυθεί εντός 10λέπτου όπως γινόταν με την σαντιγί! Σε ευχαριστώ πολύ και next time θα το επιχειρήσω!!!!