The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies The cutest easter sugar cookies Όσοι με παρακαλουθείτε στο instagram θα έχετε δει ότι εδώ και καιρό παρακαλουθώ μαθήματα ζαχαροτεχνίας στον Δήμο του Νέου Ηρακλείου ! Είναι πραγματικά τόσο χρήσιμα και αγχολυτικά, όποτε (προλαβαίνω) να πηγαίνω περνάω απλά τέλεια! Η δασκάλα μας Ζοζεφίνα (aka okeik) μας έχει μάθει πολλά και διάφορα μυστικά σχετικά με την ζαχαρόπαστα και τον χειρισμό της. Αυτό που όμως μου έχει μείνει είναι η προτροπή της να προσπαθούμε κάθε φορά να φτιάχνουμε κάτι αφήνοτνας την φαντασία μας ελεύθερη και να προσπαθούμε να είμαστε ευρηματικοί όσον αφορά τα εργαλεία μας και το πώς μπορούμε να σχηματίσουμε αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε! 

Κάπως έτσι προέκυψαν και τα μπισκότα που βλέπετε, που κάπου τα είχα πετύχει στο timeline του Facebook (δεν θυμάμαι πού ειλικρινά) και μετά άφησα την φαντασία μου ελεύθερη. Λαγουδάκια, παπάκια και καροτάκια έκαναν τα πιο γλυκά βρώσιμα δωράκια για το Πάσχα. Κάπου εδώ έκανα και την πρώτη μου απόπειρα διακόσμησης (χμ χμ δεν θέλω σχόλια 🙂 ) με royal icing (αυγόγλασο). Ευτυχώς που η Silikomart μου έστειλε το έτοιμο μίγμα για γλάσο και μου έλυσε τα χέρια! Πάμε να δούμε τη βασική συνταγή για μπισκότα βουτύρου διακόσμησης και πώς μπορούμε να τα ψήσουμε σε στικ, φτιάχνοντας ένα όμορφο και εντυπωσιακό βρώσιμο δωράκι!  Επίσης να σας ευχηθώ ολόψυχα Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση !! Να τα περάσετε όμορφα με πολύ φαγητό, καλή παρέα και τους αγαπημένους σας ανθρώπους ολόγυρα!! 

Μπισκότα Βουτύρου για Διακόσμηση

Ποσότητα: ανάλογα το μέγεθος των κουπάτ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ βούτυρο Lurpak
  • 200γρ κρυσταλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
  1. Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα
  3. Μόλις αρχίσει ελαφρά το βούτυρο να μαλακώνει το χτυπάμε με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι απλά να ανακατευτούν τα υλικά
  4. Προσθέτουμε το αυγό με το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ
  6. Ενώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας και το κάνουμε μία μπάλα
  7. Απλώνουμε στον πάγκιο μας μία λαδόκολλα και με 2 οδηγούς (προσωπικά χρησιμοποιώ δύο μικρούς λεπτούς δίσκους κοπής) ανοίγω λίγη λίγη τη ζύμη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστά.
  8. Κόβουμε με τα κουπάτ μας, βάζουμε με προσοχή το χάρτινο καλαμάκι στη βάση του μπισκότου έτσι ώστε να μην τρυπήσει το πίσω του μέρος και με μία φαρδιά σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ρηχό ταψί που επίσης έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε για περίπου 7 με 8 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες του μπισκότου
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά και να σκληρύνουν και μετά τα απλώνουμε σε σχάρα ώστε να κρυώσουν εντελώς.
  11. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με αυγόγλασο, ζαχαρόπαστα και καραμελάκια της προτίμησής μας συνδυάζοντας τα υλικά μεταξύ τους .
  12. Για τα λαγουδάκια, τα μάγουλα τα έκανα με καπάκι από εμφιαλωμένο νερό, τα αυτιά και τους φιόγκους με το κοπιδάκι μου!
Σημειώσεις
Το μίγμα για αυγόγλασο μπορείτε να το βρείτε στην Ελλάδα εδώ. Το δικό μου μίγμα ήταν σε χρώμα πράσινο χακί όπως βλέπετε στις φωτό. Πρόσθεσα ελάχιστο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και το πράσινο έγινε πολύ εντονότερο!
Τα κουπάτ, ζαχαρόπαστα και χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι από εδώ
Τα καραμελάκια τα προμηθεύτηκα από το σούπερ μάρκετ και είναι από αυτήν την εταιρία
Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Silikomart για την προσφορά του μίγματος για αυγόγλασο.
Τα καλαμάκια είναι από εδώ

 

 

The cutest easter sugar cookies
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 σχόλια στο “Πασχαλινά Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα σε Στικ

  1. Τα κατάφερες υπέροχα με τη διακόσμηση αλλά και από γεύση είναι καταπληκτικά! Και μιλάω εκ πείρας! Σε ευχαριστώ που μου τα έστειλες ως δωρο μυστική μου κουνελίτσα!
    Τα κορίτσια μου ξετρελάθηκαν φυσικά! Χριστός Ανέστη Αθηνά!