Η τούρτα που ακολουθεί φτιάχτηκε με πολλή αγάπη στον βαφτιστήρα μου Αλέξη για το πάρτυ των γενεθλίων του. Η παραγγελία είχε δοθεί καιρό πριν: θέλω μία τούρτα rabbids. Και τί είναι αυτά θα μου πείτε; Είναι κάτι πλασματάκια σκανδαλιάρικα, που έχουν την δική τους διάλεκτο με κραυγούλες και που έχουν ξετρελάνει αγοράκια και κοριτσάκια. Ας δούμε όμως βήμα βήμα πως έγινε η τούρτα αυτή. Μην την βλέπετε έτσι. Δεν είναι δύσκολη. Θέλει απλά χρόνο και συντονισμό κινήσεων ειδικά όταν έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Η αρχή έγινε με την διακόσμηση. Ναι ναι με αυτήν. Σχεδιάσα τα γράμματα με μία raddido- γραμματοσειρά και τα αντέγραψα σε λαδόκολλα. Τα έκοψα προσεκτικά με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια σχεδιάσα με τα γράμματα ενωμένα ένα περίγραμμα και το έκοψα και αυτό. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει για εσάς λίγο πιο εύκολο χρησιμοποιώντας την γραμματοσειρά που έφτιαξα εδώ. Στη συνέχεια εκτύπωσα σε Α4 έναν παγκόσμιο χάρτη αντέγραψα τις ηπείρους σε λαδόκολλα και τις έκοψα προσεκτικά. 

Το πάρτυ έγινε Σάββατο απόγευμα. Τα γράμματα και τα λοιπά διακοσμητικά φτιάχτηκαν την Τετάρτη. Την Πέμπτη έκανα τα παντεσπάνια και παράγγειλα τις ζαχαρόπαστες. Για την τούρτα αυτή παράγγειλα 1 κιλό ζαχαρόπαστα γαλάζιο , 500γρ ζαχαρόπαστα μπλε (που τελικά ήταν λίγο σκούρο γαλάζιο), 200γρ κίτρινο και 100γρ μαύρο. Χρησιμοποίησα 2 δόσεις από το γνωστό παντεσπάνι που χρησιμοποιώ σε κάθε τούρτα μου. Αναλυτική συνταγή θα βρείτε εδώ. Έψησα 1 1/2 δόση σε μία φόρμα διαμέτρου 28 εκ και 1 δόση σε τσέρκι διαμέτρου 14 εκ x 10εκ ύψος. Πολύτιμο χρόνο σε ξεφορμαρίσματα κέρδισα με μία φόρμα σιλικόνης που βρήκα εδώ. Το χρώμα ζαχαροπλαστικής αυτήν την φορά ήταν πορτοκαλί. Αφού κρύωσαν τα παντεσπάνια μου τα έβαλα στο ψυγείο την Παρασκευή νωρίς το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά. Παρασκευή το βράδυ έφτιαξα την γέμιση της τούρτας μου που ήταν κρέμα πραλίνας. Ακολουθεί συνταγή (πανεύκολη):

Μους πραλίνας για γέμιση τούρτας 

Τα υλικά
2 κουτιά morfat creamy
1 βάζο 400γρ nutella

O εξοπλισμός
μίξερ

Η εκτέλεση 
Στο μίξερ μας χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα μόρφατ για να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσοχή μην ανακατέψετε πολύ δυνατά ειδικά αν δεν έχει καπάκι το μίξερ γιατί αλλιώς η κουζίνα σας θα γεμίσει nutella. 

 

 

Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για καμμία ώρα. Εν τω μεταξύ κόβουμε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι να παντεσπάνια μας, αφαιρώντας τα σκληρα κομμάτια στην κορυφή, ισιώνοντας τα παντεσπάνια. Μετά κόβουμε τα διακοσμητικά μας με την ζαχαρόπαστα. Το όνομα και τις ηπείρους. Άπλωσα τη ζαχαρόπαστα και με τα χάρτινα σχέδια μας για οδηγό και ένα κοφτάκι έκοψα τα γράμματα, το περίγραμμα και τις ηπείρους. Τα άλλα κίτρινα σχήματα είναι τα ¨ψαράκια¨ της Πηνελόπης. 

 

 

 

 

Τα έβαλα σε τάπερ και τα έκλεισα με το καπάκι. Στη συνέχεια με μία σπάτουλα άπλωσα στα παντεσπάνια σε στρώσεις την γέμιση. Στο πάνω μέρος της μεγάλης τούρτας έβαλα έτοιμο γλάσο βανίλια για να γίνει πιο σκληρή η επιφάνεια και να με βοηθήσει να στρώσω την ζαχαρόπαστα. 

 

 

Τις έβαλα στο ψυγείο να παγώσουν και πήγα να πέσω εξαντλημένη για ύπνο. Το Σάββατο πρωί οι τούρτες ήταν έτοιμες και παγωμένες. Μέτρησα με μία μεζούρα τη διάμετρο και το ύψος της κάθε τούρτας. Το σύνολο αυτών ήταν η διάμετρος που θα πρέπει να έχει η ζαχαρόπαστά μας. Σε λαδόκολλα λοιπόν άνοιξα τα ¨φύλλα¨από ζαχαρόπαστα πρώτα για τη μεγάλη και μετά με την μικρή τούρτα. 

 
 

Με ένα μαχαίρι έκοψα τα περισσεύματα γέμισης γύρω γύρω από τις τούρτες μου. Με πολλή προσοχή κέντραρα τη ζαχαρόπαστα πάνω από την τούρτα μου. Στη συνέχεια με λίγο νερό κόλλησα τα διακοσμητικά της κάθε τούρτας και αφού τις έβαλα στο κουτί τις έβαλα για ένα δύωρο στο ψυγείο να παγώσουν. Είναι σημαντικό το κουτί γιατί δεν αφήνει την υγρασία να επηρεάσει το χρώμα της ζαχαρόπαστας. Χρειάστηκα δύο κουτιά 20x20x12 & 35x35x15 καθώς και μία μεγάλη επέκταση ύψους που προμηθεύτηκα από εδώ. Επίσης έντυσα με την γαλάζια ζαχαρόπαστα τη βάση της τούρτας μου

 



Στη συνέχεια έστησα την τούρτα μου. Δεν χρειάστηκα βάση στήριξης γιατί η μεγάλη τούρτα ήταν αρκετά σκληρή ως βάση. Στόλισα και τις φιγούρες rabbids που με κόπο είχα ψαχουλέψει στα σακουλάκια και ιδού το αποτέλεσμα:

 

 

 

 

 

 

Τα επιπλέον νησάκια που απέκτησε η γη μας είναι η εικαστική παρέμβαση της Πηνελόπης. Το χαμόγελο του αγοριού μου μπροστά από την τούρτα του ήταν το δικό μου δώρο. Να ζήσεις αγοράκι μου να τα χιλιάσεις!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

81 σχόλια στο “Τούρτα Rabbids Invasion – Birthday Cake Rabbids Invasion

  1. Καλε εσυ την εκανες? Σιγουρα???? Μιλαμε θεα!!! Εγω με τα γλυκα βασικες σχεσεις και εκει θελω να μεινουν χαχα! Ευχαριστω και για τις ευχες!!!!! Καλη

  2. Ότι σχόλιο και να κάνω ,είναι αυτονόητο πως ούτε στο ελάχιστο δε θα καταφέρω να εκφράσω με λόγια ,αυτό που η εικόνα της δημιουργίας σου αποδίδει.Συγχαρητήρια,συγχαρητήρια!

  3. Και μονο η ιδεα να μπω στη διαδικασια να κανω την θεικη αλλα πανδυσκολη τουρτα με τρομαζει!!!!respect αθηνα, ειναι απο τις πιο ωραιες παιδικες τουρτες που εχω δει!! 1000 μπραβο!!!!!

  4. Εκπληκτική τούρτα! Φαντάζομαι τη χαρά του αλλά και όλων όσων την είδαν!Δεν έχω λόγια να σου πω, απλά τη χαζεύω! Να το χαίρεσαι το βαφτιστήρι και να σε χαίρεται και εκείνο με τη σειρά του! Πολλά φιλιά κούκλα μου!

  5. Αθηνά μπράβο! Έγινε καταπληκτική! Πάντα θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν τόση υπομονή ν' ασχοληθούν με την λεπτομέρεια! Διότι ναι μεν λατρεύω να ψήνω γλυκά, αλλά με την ζαχαρόπαστα δεν ασχολούμαι καθόλου, μου λείπει βλέπεις η υπομονή χαχα
    Λοιπόν, τα αγόρια μου λατρεύουν τα rabbits και είμαι σίγουρη ότι στη θέα αυτής της τούρτας, θα έβγαζαν κραυγές θαυμασμού! Μπράβο και πάλι!

    • Λίτσα μου σε ευχαριστώ!! Θέλει όντως χρόνο απλά συντονισμένο…Και στο λεώ εγώ που έχω ελάχιστο χρόνο τα βράδυα για να κάνω τέτοια…Να τα χαίρεσαι τα αγόρια σου!!Φιλιά

  6. Ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο! Γεια στα χέρια σου Αθηνά!
    Δεν τα ήξερα τα rabbids αλλά φαίνονται αξιολάτρευτα! Να σάς ζήσει ο Αλέξης!
    Την καλημέρα μου & τα φιλιά μου!

    • Καλημέρα Δήμητρα, σε ευχαριστώ! Τα πλασματάκια δεν τα πολυσυμπαθούσα στην αρχή αλλά τελικά έχουν πολύ πλάκα! Ευχαριστούμε και για τις ευχές! Φιλιά

  7. Πάρα πολύ όμορφη τούρτα!
    Μπράβο σου βρε Αθηνά!
    Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι μαγειρικές κατασκευές χρειάζονται χρόνο, υπομονή και οργάνωση, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά είναι εντυπωσιακό και αποζημιώνει!
    Μου αρέσει πολύ και η μους με nutella που χρησιμοποίησες για τη γέμιση! Πολύ εύκολη!
    Φιλιά

    • Καλημέρα Ερμιόνη, όπως το είπες θέλει απ᾽όλα, το ότι δεν μπορείς να την κάνεις σε ένα απόγευμα εμένα είναι το χειρότερό μου! Σε ευχαριστώ πολύ ! Φιλιά

  8. Νομίζω ότι άγγιξες την τελειότητα Αθηνά μου.τελικά πρέπει να τόχει κάποιος για να έχει αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα Μπράβο για την ικανότητα σου αλλά και την υπομονή σου.Γενικότερα πολλά μπράβο για όλα αυτά που κατά καιρούς μας δείχνεις.Την καλημέρα μου!

    • Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσα καλά σου λόγια! Πραγματικά που δίνουν μεγάλο κίνητρο!! Ευχαριστώ και για τις ευχές για το βαπτιστηράκι μας! Φιλιά και ευχές για καλό ΣΚ!

  9. κάθε φορά που βάζει τα rabbids στο nickelodeon επικρατεί απόλυτη ησυχία στο σπίτι (και είναι η μόνη στιγμή απόλυτης ησυχίας στο σπίτι). Τρελαίνεται η μικρή μου Δήμητρα, τα αποκαλεί μπαρ μπαρ βέβαια από τους ήχους που βγάζουν. Τέλεια η τούρτα, η διακόσμησή της, η γέμιση, τα χρώματα. Να χαίρεσαι το βαπτιστήρι σου, γερό και δυνατό.

  10. Αθηνα εχω παθει πλακα!!! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ. Το κανεις να δειχνει τοσο ευκολο που ακομα και εγω που δεν το εχω. κσθολου με τις τουρτες μπηκα σε πειρασμο να δοκιμασω!!!

    • Μάχη μου σε ευχαριστώ πολύ! Εγώ λέω να το δοκιμάσεις αξίζει τον κόπο…ειδικά όταν την φτιάχνεις με αγάπη έχεις μία έξτρα βοήθεια για την επιτυχία! Φιλιά

  11. Υπερπαραγωγή Αθηνά μου! Υποκλίνομαι! Το βαφτιστήρι σου είναι το πιο τυχερό στον κόσμο!
    Μου φαίνεται ότι πρέπει να αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελίες γιατί θα αποκτήσω και εγώ βαφτιστήρι όπου να 'ναι!!

  12. είναι τόσο όμορφη και φτιαγμένη με τόσο μεράκι και αγάπη…
    που ευχαρίστως θα την χαζέψω ακόμα μια φορά!!!

    από τον καφέ της Αναστασίας έρχομαι

    φιλιά. Αλεξία

    • Σε ευχαριστώ Μάρθα μου! Τα λαγουδάκια είναι στα όρια του εκνευριστικού αλλά όλα τα παιδάκια είναι ξετρελλαμένα !! Και η δική μου επίσης! Καλό βράδυ

    • Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ! Οι φιγούρες είναι αυτές που κυκλοφορούν σε σακουλάκια και είναι από τις σειρές around the world & travel in time. Τις βρίσκετε σε όλα τα μεγάλα παιχνιδάδικα εγώ τα πήρα από διάφορα γιατί ήθελα να πετύχω συγκεκριμένα και ¨ψαχούλευα¨τα σακουλάκια! Καλό βράδυ!

    • Νομίζω τα περισσότερα παιδάκια έχουν μανία με τα λαγουδάκια!! Είναι όσο εύκολο φαίνεται απλά θέλει καλή οργάνωση χρόνου και πολλή πολλή όρεξη! Αν αποφασίσεις να την δοκιμάσεις μη διστάσεις να με ρωτήσεις για όποια απορία 🙂

  13. Πάρα πολύ εντυπωσιακή τούρτα!!! Να ρωτησω , πως την μεταφερατε ??? Σκέφτομαι και εγώ να επιχειρησω διώροφη τούρτα , αλλά προβληματιζομαι για την αποθήκευση…

    • Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!! Την μετέφερα σε χάρτινο ειδικό κουτί με επεκτάσεις ( τα προμηθεύτηκα από εδώ ) και την έβαλα στριμωχτά στο αυτοκίνητο μεταξύ του μπροστινού και πίσω καθίσματος (κάτω όχι στο κάθισμα). Και εννοείται οδηγούσα με πολλή πολλή προσοχή!! Επίσης μπορείτε να ενώσετε τους δύο ορόφους με 4 μακρυά καλαμάκια για σουβλάκια ( το έκανα στην τριώροφη τούρτα μίνιον, το link εδώ ) . Καλή επιτυχία εύχομαι!!!