Μους Σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Συστατικά
  • 7γρ ζελατίνη σε σκόνη (χρησιμοποιώ αυτήν)
  • 340γρ σοκολάτα κουβερτούρας σε κομμάτια
  • 2½ κούπες κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
Οδηγίες
  1. Σε λίγο νερό βάζουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε πάγο και αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι περιχύνουμε την ¾ κούπας κρέμα γάλακτος και την φτάνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει εντελώς.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα σιγά σιγά από την οπή του επεξεργαστή τροφίμων ενώ δουλεύει μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  6. Αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ και το βάζουμε στο μπολ με τον πάγο ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα για να κατέβει η θερμοκρασία. Αν το μίγμα σβολιάσει, το βάζουμε πάλι στον επεξεργαστή ώστε να γίνει ενιαίο.
  7. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντυγί με ένα μίξερ χειρός ή ράβδο και προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας με μία μαρίζ ανακατεύοντας απαλά.
  8. Βάζουμε την μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμη προς χρήση.
  9. Διατηρείται στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/06/cake-luau.html