Μάφιν Βανίλιας
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Συνολικός χρόνος
25 λεπτά
Author:
Athena
Ποσότητα:
12 μάφινς
Συστατικά
180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
120γρ γάλα
2 αυγά
1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
125γρ βούτυρο (Lurpak ή τέτοιου τύπου) λιωμένο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό
Σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων βάζουμε από ένα καραμελόχαρτο
Αδειάζουμε ενιαία το μίγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μάφιν
Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αφού κρυώσουν εντελώς
Σημειώσεις
Τη συνταγή για τη βουτυρόκρεμα μπορείτε να την βρείτε
εδώ
Τα καραμελόχαρτα και τα κας κας τα προμηθεύτηκα από
εδώ
Συνταγή απο
Craft Cook Love
at https://www.craftcooklove.gr/2016/06/vanilla-muffin-2.html
3.4.3177