Μάφιν Βανίλιας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 12 μάφινς
Συστατικά
  • 180γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120γρ γάλα
  • 2 αυγά
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 125γρ βούτυρο (Lurpak ή τέτοιου τύπου) λιωμένο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας
  5. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων βάζουμε από ένα καραμελόχαρτο
  7. Αδειάζουμε ενιαία το μίγμα στις θήκες με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού
  8. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του μάφιν
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  10. Μπορούμε να τα διακοσμήσουμε αφού κρυώσουν εντελώς
Σημειώσεις
Τη συνταγή για τη βουτυρόκρεμα μπορείτε να την βρείτε εδώ
Τα καραμελόχαρτα και τα κας κας τα προμηθεύτηκα από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/06/vanilla-muffin-2.html