post

Ρολό κέικ με lime & φρούτα του δάσους

red-fruit-swiss-roll-dsc_0158 red-fruit-swiss-roll-dsc_0170 red-fruit-swiss-roll-dsc_0161 red-fruit-swiss-roll-dsc_0167Επίσημη πρώτη του ψυχρού καιρού και ακόμα είμαι σε καλοκαιρινούς ρυθμούς. Δεν ξέρω τί έπαθα φέτος λες και δεν το χόρτασα το καλοκαίρι… Άλλες χρονιές τώρα ονειρευόμουν τα Χριστούγεννα και έκανα ένα σωρό σχέδια (με το μυαλό μου φυσικά, τελικά υλοποιούσα το 1/3). Φέτος όμως αποφάσισα να χαρώ την κάθε εποχή (αφού κατάφερα να αποδεχθώ το γεγονός ότι πρέπει να φυλάξω το μαγιό μου). Και το φθινόπωρο είναι μία αδικημένη αλλά και πανέμορφη εποχή! Μου το θυμίζει η κόρη μου που ζωγραφίζει με μανία τα πεσμένα φύλλα που βρίσκουμε, οι βόλτες με δροσιά χωρίς την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, και φυσικά τα κέικ. Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο κέικ της σεζόν (μετά την μηλόπιτα που έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα). Είναι όσο πρέπει δροσερό, ανάλαφρο και αλλά και χορταστικό σαν το φθινόπωρο. Η γεύση των φρούτων του δάσους και του lime δίνουν μία υπόξινη γεύση που μου αρέσει πάρα πολύ στα γλυκά. 

Ομολογώ ότι τα κέικ ρολό δεν είναι το καλυτερό μου αλλά ευτυχώς η φόρμα Tapis Roulade της Silikomart μου έδωσε τη λύση για ακόμα μία φορά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η προσεγμένη συνταγή και φυσικά το σωστό ψήσιμο. Θέλει πραγματικά ελάχιστο ίσα ίσα να ψηθεί η ζύμη. Η γέμιση είναι τόσο εύκολη που δεν το πιστεύεις. Πασπαλίστε με μπόλικη άχνη το ρολό σας και εντυπωσιάστε την επόμενη φορά που θα κάνετε κέρασμα για καφέ !! Καλό μας φθινόπωρο λοιπόν ! 

Ρολό κέικ με lime & φρούτα του δάσους

Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 3 αυγά
  • ¾ κούπας (174γρ) ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό lime ( 3 lime) & ξύσμα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ¾ κούπας (127γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60γρ αποψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 250γρ ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα ¾ του ξύσματος
  5. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  6. Στη σχάρα του φούρνου μας απλώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά
  8. Αφήνουμε πέντε λεπτά και σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει ζάχαρη άχνη αδειάζουμε το κέικ
  9. Τυλίγουμε με την πετσέτα με προσεκτικές κινήσεις και προσέχοντας μην εγκλωβίσουμε την πετσέτα.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει σε λαδόκολλα μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
  11. Στο μούλτι λιώνουμε τα φρούτα του δάσους
  12. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει
  13. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσος, το εκχύλισμα βανίλιας και το υπόλοιπο ξύσμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα
  14. Ξετυλίγουμε το ρολό και γεμίζουμε τη κέικ αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες᾽
  15. Ξανατυλίγουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Η φόρμα Tapis Roulade είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Silikomart την οποία ευχαριστώ θερμά

 

 

 

post

Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα

caramel-apple-pie-dsc_0211 caramel-apple-pie-dsc_0203 caramel-apple-pie-dsc_0188Το γλυκό αυτό το προσπαθώ καιρό!! Βασικά όλα ξεκίνησαν από ένα βιντεάκι από αυτά που βλέπεις στο timeline του facebook. Μου φάνηκε τόσο απλή και λαχταριστή που έπρεπε να την δοκιμάσω! Αλλά έλα που η συνταγή δεν έβγαινε με τίποτα ! Κατέληξα να την πετάω δύο φορές καμμένη και εγώ πλήρως θυμωμένη και απογοητευμένη να μουρμουράω!! Τέλος πάντων πείσμωσα στο τέλος! Και λέω δεν γίνεται: Π Ρ Ε Π Ε Ι να την φτιάξω!! Και να την βιντεοσκοπήσω για όλους εκεί έξω που δεν έχουν τον χρόνο/ όρεξη/ χρήμα να δοκιμάζουν μία συνταγή και να να μην βγαίνει ! Έτσι λοιπόν την Κυριακή που μας πέρασε, αφού κάθισα και μελέτησα τί πρέπει να κάνω ώστε να έχω ένα γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσα την επιχείρησα για τρίτη και φαρμακερή φορά!!

Είχα και καλό σκοπό άλλωστε: το δεύτερο craft party του αγαπημένου μας περιοδικού C2 !! Αυτή τη φορά φωνάξαμε και φίλες του περιοδικού μας ώστε να γνωριστούμε καλύτερα, να κραφτάρουμε και να περάσουμε υπέροχα!! Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε 9 bloggers, η ‘Εφη (Cheap Smart Toys), η Μαίρη (Swanocean), η Κατερίνα (Sundayprojects), η Μαριαλένα (Marmalena, Polyanna’s Days), η Άννα (Journey Into Creativity), η Ελένη (CraftwithMom), Ζήνα ( Efzin Creations) φυσικά που ήταν και η οικοδέσποινα, η αρχοντιά μου και last but not least η Μάρω (Akamatra).

craft-party-c2-dsc_0196

Φτιάξαμε υπέροχα πράγματα, όλα ιδέες και με τις οδηγίες της Ζήνας. Το πρώτο που φτιάξαμε ήταν άλατα μπάνιου, μυρωδάτα και φανταστικά και το δεύτερο project ήταν ένα φανταστικό τελαράκι θήκη !! Είναι απίστευτο πόσο εύκολα και απλά έγιναν !! Πέρασα τέλεια και διαπίστωσα για ακόμα μία φορά πόσο ψυχοθεραπευτικό είναι να κάνεις κάτι με τα χέρια σου 🙂

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε στη σελίδα του περιοδικού στο facebook εδώ. Στο σημείο αυτό θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χορηγούς του πάρτυ μας που μας πρόσφεραν υλικά με αγάπη :

– Τελαράκια και είδη ραπτικής από τη MarMaLena 
-Έλαια από το Hobby Factory – Dimiourgise.gr
– Αλάτια και αποξηραμένα βότανα από Terra Delicia
– Υφάσματα από Kritikou Shopping Therapy

craft-party-c2-dsc_0215 craft-party-c2-dsc_0217

Η μηλόπιτα λοιπόν που βλέπετε ήταν η δική μου συνεισφορά στην όμορφη παρέα της Κυριακής! Τα κορίτσια είπαν όλες καλά λόγια (να μου πεις τί θα έλεγαν χάλια είναι 😉 Πάντως έφαγαν το κομμάτι τους ! Και εγώ το δικό μου ! Οπότε σας προτείνω να την φτιάξετε εύκολα και απλά με ένα μαντεμένιο (ή άλλου είδους ) τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο!  Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω το συζυγούλη Γιάννη γιατί χωρίς τη βοήθεια του δεν υπήρχε περίπτωση να βιντεοσκοπήσω αξιοπρεπώς το αναποδογύρισμα της μηλόπιτας ! Καλά τα μαντεμένια τηγάνια αλλά πολύ βαριά οπότε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα βλέπατε δύο χέρια και δυο πόδια να αναποδογυρίζουν !!! Δείτε το κλιπ της συνταγής και παρακάτω αναλυτικές οδηγίες!


 

Μηλόπιτα με Καραμελωμένα Μήλα

Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μήλο πλυμμένο και κομμένο σε κύβους
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. νερό
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα (134γρ) ζάχαρη
  • 183γρ γάλα
  • 64 γρ βούτυρο λιωμένο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1½ κούπα (233γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. baking powder
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς (αέρα)
  2. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μεσαία φωτιά
  3. Προσθέτουμε το μήλο και σωτάρουμε μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μήλο στο σιρόπι
  4. Βγάζουμε από το μάτι
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
  6. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  8. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε ζωηρά
  9. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  10. Αδειάζουμε το μίγμα στο τηγάνι επάνω στα μήλα φροντίζοντας να τα καλύψουμε και βάζουμε στο φούρνο
  11. Ψήνουμε 10 με 15 λεπτά
  12. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα
  13. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας
Σημειώσεις
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα είναι από μαντέμι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψί που να χωράει στο μάτι της κουζίνας ή ένα τηγάνι με αποσπώμενο χερούλι

 

Εις το επανιδείν κορίτσια και καλή επιτυχία σε όλους δοκιμάσουν να την φτιάξουν !!

 

post

Δυναμωτικό Smoothie με κόκκινα φρούτα, καραμέλα και… γενέθλια!

power-red-fruit-smoothie-dsc_0101 power-red-fruit-smoothie-dsc_0118 power-red-fruit-smoothie-dsc_0091Γεγονός Πρώτο: έχω χάσει κλασικά μπάλα με το πρόγραμμα μου στο οποίο προπαθώ να συντονιστώ. 

Γεγονός Δεύτερο: το ξέρω ότι πάλι παρουσιάζω smoothie αλλά αυτή η μανία με έχει πιάσει εντάξει;;

Γεγονός Τρίτο : το μπλογκάκι μου έγινε 2 !!

Ω ναι, το διαδικτυακό μου σπιτάκι έγινε 2 ετών και είμαι πολύ χαρούμενη!! Εννοείται ότι του αρμόζει μία περισσότερο εορταστική ανάρτηση, αρά προς το παρόν θα πορευτεί με το ρόφημα και εγώ και αυτό 😉 Μεγάλη η έως τώρα διαδρομή και πολύ πολύ ευχάριστη! Με έχει γεμίσει με εμπειρίες, φίλους και πολλές πολλές συνταγές!  Πολλές φορές με ρωτάνε πώς τα προλαβαίνω. Εκτός από τη προφανή απάντηση ότι ΔΕΝ τα προλαβαίνω, η δεύτερη είναι ότι η επαφή με όλους εσάς μου δίνει συνεχώς κίνητρο και κουράγιο να συνεχίσω! Και να εξελίξω πράγματα επίσης!! Ευχαριστώ όλους όσους με διαβάζετε, μου στέλνετε μηνύματα, μου απαντάτε στα emails ευχών (εσάς σας ευχαριστώ διπλά γιατί με συγκινείτε πάρα πάρα πολύ!) 

Το μπλογκάκι μου λοιπόν έρχεται να διανύσει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας με αέρα ανανέωσης. Οι φανταστικές φωτογραφίες της Μαριάννας (θα σας μιλήσω σε χωριστό πόστ αναλυτικά για αυτό). Περιηγηθείτε εκεί που λέει περισσότερα για μένα κλπ και θα δείτε ένα μικρό δείγμα. Το blog επίσης έμαθε Αγγλικά το  και μπορούν πλέον να το διαβάζουν και οι αγγλομαθείς (work in progress είναι αυτό και στήνεται σιγά σιγά). Κάτι άλλο που ετοίμασα και ελπίζω να μπορώ κάθε φορά είναι βιντεάκι making of της συνταγής. Όσοι ακολουθείτε (και σας ευχαριστώ και για αυτό πολύ) τη σελίδα μου στο Facebook μπορεί να είχατε πετύχει ένα μικρό teaser! 

Δείτε το βιντεάκι της συνταγής εδώ. Αν γίνετε και συνδρομητές στο κανάλι μου θα μου έχετε κάνει το καλύτερο δώρο. Και μιλώντας για δώρα δείτε στο λινκ εδώ το σούπερ και πρώτο διαγωνισμό που διοργανώνει το περιοδικό μας ώστε να λάβετε και εσείς μέρος!! Αυτά ουφ τα είπα όλα! 

Αυτά λοιπόν και πάμε στο προκείμενο: έχει φρούτα του δάσους και καραμέλα, σπόρους chia και βρώμη, εντάξει τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα smoothie όχι πείτε μου! Το πίνεις και έχεις ήδη πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά ενός πρωινό ! Και γίνεται στο τσακ μπαμ! Τέλειο έτσι ;

Χρόνια πολλά μπλογκάκι μου !! Να τα εκατοστήσεις σου εύχομαι !!

Δυναμωτικό Smoothie με κόκκινα φρούτα, καραμέλα και... γενέθλια!

Ποσότητα: 2 μεσαία ποτήρια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 116γρ (1 κούπα) κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
  • 440γρ (2 κούπες) γάλα (χρησιμοποίησα φρέσκο χαμηλών λιπαρών)
  • 15γρ (1κ.σ.) σιρόπι καραμέλας
  • 40γρ (1/2 κούπα) νιφάδες βρώμης
  • 10γρ (1κ.σ.) σπόροι chia
Οδηγίες
  1. Προσθέτουμε τα υλικά στο μπλέντερ μας
  2. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτἀ
  3. Σερβίρουμε αμέσως !

 

The cutest easter sugar cookies
post

Δυναμωτικό Smoothie με Φυστικοβούτυρο

 Πρωινό γεμάτο ενέργεια να το πιεις στο ποτήρι!!

Peanut Butter Power Smoothie Peanut Butter Power Smoothie Peanut Butter Power Smoothie Peanut Butter Power Smoothie Για το πρόβλημα των μαυρισμένων μπανανών στο σπιτικό μου είμαι σίγουρη ότι σας έχω ξαναμιλήσει . Εξάλλου αν έχετε όρεξη και ρίξετε μία ματιά στην κατηγορία μπανάνα (εδώ) θα δείτε ότι όλες μου οι εμπνεύσεις έχουν προέλθει από μπανάνες που δεν θα ήθελα να δω στον κάδο απορριμάτων. 

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχω αλλάξει επίπεδο και το έχω προχωρήσει ακόμα παραπάνω: ο απόλυτος στόχος που είναι να μην πετάω τίποτα απολύτως σε ληγμένα / παραγινωμένα και άλλα τέτοια τρόφιμα στο σπίτι μου. Εκτός από το να φτιάχνω λίστες ώστε να προμηθεύομαι όσα πραγματικά χρειάζομαι, φροντίζω να κάνω και συχνότερους ελέγχους ειδικά στα νωπά προϊόντα της κουζίνας μας. Αν λοιπόν βλέπω μία μπανανούλα να φλερτάρει επικίνδυνα με τον κάδο την αρπάζω όπως είναι και την βάζω στο ψυγείο. Της δίνω έτσι τουλάχιστον μία με δύο μέρες παραπάνω διάρκεια ζωής. Και αμέσως την αξιοποιώ! Σε κεκάκια, ροφήματα και ότι άλλο μου κάνει όρεξη. Αυτή τη φορά έγιναν το Σαββατιανό μου πρωινό. Και το βρήκα και πολύ πολύ νόστιμο. Σας είπα έτσι ότι δεν έχει ζάχαρη έτσι ;; Αν έχετε λοιπόν όρεξη για μία δυναμωτική και πανεύκολη συνταγή ροφήματος ακολουθεί η συνταγή 🙂 

Δυναμωτικό Smoothie με Φυστικοβούτυρο

Ποσότητα: 2 μεσαία ποτήρια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ( 95γρ) μπανάνα σε ροδέλες
  • 1 γεμάτη κ.σ. (53γρ) φυστικοβούτυρο
  • 1 κούπα (216γρ) γάλα
  • 1 κ.σ. (7γρ) σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κούπα (120γρ) τριμμένο πάγο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ ή στο μούλτι μας
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Σερβίρουμε αμέσως
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιρόπι σφένδαμου με μία κουταλιά σούπας μέλι

 

 

post

Μακαρονάδα με γαρίδες, κάσιους και σάλτσα κάρυ

shrimp-curry-liguini-dsc_0011 shrimp-curry-liguini-dsc_0017 shrimp-curry-liguini-dsc_0015Η μακαρονάδα που βλέπετε ήταν έμπνευση της στιγμής μπροστά στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Βλέπετε είχαμε επέτειο με τον Γιάννη και ήθελα να ετοιμάσω ένα δείπνο έκπληξη. Βέβαια όλα θα ήταν καλύτερα αν το είχα σκεφτεί και λίγο νωρίτερα. Από την άλλη όμως βοήθησε στο να είναι πραγματική έκπληξη. Και εκεί λοιπόν που είχαμε κανονίσει για έξοδο είπα ας του κάνω το τραπέζι τι σόι μαγείρισα είμαι εγώ; . Όλα καλά έλα όμως που σχόλασα αργά. Και δεν είχα ετοιμάσει και τίποτα. Και έπρεπε να πάω και σούπερ μάρκετ να ψωνίσω. Δεν τα παράτησα όμως. Είπα θα τα καταφέρω. Η Πηνελόπη θα κοιμόταν στο σπίτι της γιαγιάς της έτσι και αλλιώς οπότε είχα το πεδίο ελεύθερο.

Πήγα λοιπόν στο σούπερ μάρκετ μην έχοντας ιδέα τί να φτιάξω. Σκεφτόμουν κάτι εξωτικό, νόστιμο αλλά και ελαφρύ καθώς ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός. Θαλασσινά οπωσδήποτε είναι τα αγαπημένα του.  Γαρίδες, κάσιους, κάρυ. Αλλά και λίγο σούσι δεν θα ήταν τέλεια;; Και για επιδόρπιο; Ουφ δεν προλαβαίνω με τίποτα να τα ετοιμάσω!! Έτσι λοιπόν έπρεπε να κάνω τις επιλογές μου: Σούσι να προλάβαινα να φτιάξω αποκλείεται ( το έχω δοκιμάσει σας έχω εδώ τη συνταγή!) οπότε αγοράστηκε έτοιμο εκείνη τη στιγμή. Σαλάτα έτοιμη κομμένη και πλυμένη επίσης μπήκε στο καρότσι (μεγάλη ευκολία, την πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά σε ξελασπώνει πραγματικά…). Και για γλυκό; εκεί που ήμουν έτοιμη να αγοράσω κάτι έτοιμο, θυμήθηκα ένα  ωραίο κοκτέιλ που είχα χαζέψει στο Pinterest. Το έκανα γρήγορα repin, τσέκαρα τα υλικά, ευτυχώς τα είχα ήδη και προχώρησα με γοργούς ρυθμούς στο ταμείο. Η συνταγή ήδη ψηνόταν στο κεφάλι μου. Α αγόρασα και ποτήρια μαρτίνι για τα κοκτέιλ (είμαι τρελή το ξέρω 😉 ). Τα βρήκα εδώ.

Φτάνοντας σπίτι, άλλαξα, έβαλα ένα φουστανάκι να είμαι πιο ευπρεπής και αμέσως ξεκίνησα να βάζω το σχέδιο τραπέζωμα σε εφαρμογή: έστρωσα το τραπέζι, άναψα όλα τα κεριά/ φαναράκια του σπιτιού και αμέσως μετά ξεκίνησα τα μαγειρέματα. Ετοίμασα το κοκτέιλ στο κατσαρολάκι, έβαλα σε πιατελάκια τα σούσι να είναι έτοιμασα τη σαλάτα. Για να την κάνω λίγο πιο σπέσιαλ πρόσθεσα άσπορα μαύρα σταφύλια και μία βινεγκρέτ λεμονιού και αρωματικού βιολογικού μηλόξυδου. Και ετοίμασα την μακαρονάδα. Και ο πειραματισμός μου πέτυχε (για καλή μου τύχη!) Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν εκτός από εμένα το επόμενο πρωί που κλήθηκα να μαζέψω το χάος που δημιούργησα στην κουζίνα μου!!

Και του χρόνου με υγεία θα ευχηθώ στον αντρούλη μου και να ξέρετε ότι όταν βάλετε κάτι στόχο να το καταφέρετε θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει (αλά Coelho φάση και άλλα τέτοια φιλοσοφημένα ).

Μακαρονάδα με γαρίδες, κάσιους και σάλτσα κάρυ

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες με κέλυφος
  • 20 κάσιους ανάλατα
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας (χρησιμοποίησα το Barleans's Organic Extra Virgin Coconut Oil)
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • 200γρ κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό πάνω από τη μέση με το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  2. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, βάζουμε μπόλικο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας σε δυνατή φωτιά και με ανοικτή κατσαρόλα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε τα κάσιους με τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν οι γαρίδες, σβήνουμε με το σφηνάκι μαστίχας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή.
  5. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το κάρυ και αλάτι ανάλογα με τη γεύση μας.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη σάλτσα μας να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
Το βιολογικό ξύδι και το λάδι καρύδας είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Evitamιns την οποία την ευχαριστώ θερμά.

 

 

post

59 & 1 Πράγματα που δεν ξέρεις για μένα

Αυτή είναι μία ανάρτηση αλυσιδωτή αντίδραση. Όλα ξεκίνησαν από τη Μαρίνα και το Little Box of Luv και μετά άρχισαν η μία μετά την άλλη να δημοσιεύονται όμορφες ¨εξομολογήσεις¨. Μπορείτε να τις δείτε στην ομάδα της Μαρίνας εδώ και στην ομάδα της Μάχης εδώ. Την δικιά μου την έγραψα προχθές το απόγευμα χωρίς να το πολυσκεφτώ. Μετά έλεγα μπα ας μην τη δημοσιεύσω καλύτερα παραείναι personal αλλά από την άλλη και το blog αυτό είναι για μένα πολύ προσωπικό. Οπότε δείτε τα 59 και 1 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για μένα όπως ακριβώς μου βγήκαν πάνω στον αυθορμητισμό μου. 

  1. Με τον αδερφό μου έχουμε μόλις 13 μήνες και 21 ημέρες διαφορά, όπερ σημαίνει ότι η μαμά μου ξαναέμεινε έγκυος όταν ήμουν περίπου 4 μηνών. Επίσης δεν μοιάζουμε καθόλου.
  2. Το ύψος μου δεν ξεπερνά το 1.60μ (και πολύ είπα, θεωρώ τον εαυτό μου πολύ κοντό, το έχω πια ξεπεράσει)
  3. Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι σχεδόν από πάντα (απλά δεν το ήξεραν..). Οριστικά χώρισαν το καλοκαίρι πριν πάω στην Α’ Γυμνασίου.
  4. Έχω έναν ετεροθαλή αδερφό σχεδόν 12 χρονών που τον λένε Φώτη.
  5. Με τον μπαμπά μου τον οποίο έχασα σχετικά πρόσφατα, δεν είχα πολύ στενές σχέσεις.
  6. Με τους νονούς μου αντίθετα έχω απίστευτα στενές σχέσεις και τους θεωρώ δεύτερους γονείς μου. Όταν λέω οι δικοί μου εννοώ τη μαμά μου και τους νονούς μου. H κόρη μου τους αποκαλεί παππού και γιαγιά.
  7. Πάντα στις σχέσεις μου έψαχνα την πατρική φιγούρα. Και ο Γιάννης μου πολλές φορές με μαλώνει και νοιώθω ενοχές σαν παιδάκι ή φοβάμαι να του πω πράγματα μη με μαλώσει.
  8. Τον Γιάννη τον γνώρισα σε μία καφετέρια στο Κεφαλάρι την Καθαρά Δευτέρα του 2005. Ήταν μαζί στο στρατό με τον Αλέξη (παιδικό φίλο του ξάδερφου μου) και η φίλη μου Μαριάννα επέμενε να γνωριστούμε καλύτερα γιατί είχε “όραμα”. Έγιναν και οι δύο κουμπάροι μας.
  9. Ορκιζόμουν ότι δε θα μετακόμιζα ποτέ στα βόρεια προάστια, πλέον έχω χτίσει σπίτι στη βορειοανατολική Αττική.
  10. Όταν ήμουν μικρή έγραφα συνεχώς ημερολόγια, γράμματα και αλληλογραφούσα στα γαλλικά με μία Γαλλίδα και μία Ιταλίδα.
  11. Ενώ μετακομίσαμε από την Αυστραλία στην Ελλάδα όταν ήμουν 4 ετών, σε κάποιο τσακωμό των γονιών μου επιστρέψαμε για λίγο και πήγα σχολείο εκεί για 6 μήνες. Το θυμάμαι ακόμα αν και δυσκολεύομαι να θυμηθώ πόσο χρονών ήμουν.
  12. Μέχρι που γνώρισα τον Γιάννη έλεγα ότι δεν θα παντρευτώ ποτέ.
  13. Ονειρευόμουν όμως ότι φοράω ένα μακρύ νυφικό με πέπλο και χόρευα με τον άντρα των ονείρων μου. Τελικά φόρεσα κοντό νυφικό χωρίς πέπλο.
  14. Φοβόμουν να κάνω παιδί για να μην τύχει και χωρίσω με τον πατέρα του και ζήσει ότι έζησα και εγώ.
  15. Φαινομενικά φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να με ταράξει και ότι είμαι πολύ σκληρή αλλά όλο αυτά είναι ασπίδα. Κάθε φορά που κάποιος με πληγώνει νοιώθω ότι αφήνει και μία μικρή ουλή.
  16. Είμαι ψωροπερήφανη (σαν αυθεντικός Λέων) και δεν ρίχνω συχνά τα μούτρα μου να ζητήσω συγγνώμη. Το δουλεύω αυτό και πλέον το κάνω κυρίως στην κόρη μου.
  17. Κλαίω δύσκολα αν ξεκινήσω όμως δεν σταματάω με τίποτα.
  18. Αφού έμεινα έγκυος πάντως μπορεί να κλάψω ακόμα και με τηλεοπτική διαφήμιση.
  19. Ήμουν φανατική των Nirvana (ροκ συγκρότημα) όταν ήμουν έφηβη και όταν αυτοκτόνησε ο Kurt Kobain (ο τραγουδιστής τους) φορούσα μαύρα στην επέτειο του θανάτου του για 2 χρόνια.
  20.  Δεν μαγείρευα ούτε αυγό μέχρι τα είκοσί μου
  21. Η πρώτη μου εμπειρία με το μαγείρεμα ήταν να φτιάξω ποπ κορν όπου έκαψα την κατσαρόλα και ένα τραπεζομάντηλο.
  22. Μετά άρχισα να μαγειρεύω μόνο για χόμπυ
  23. Τις πρώτες συνταγές που έμαθα να φτιάχνω ήταν κρέπες με έτοιμο μίγμα και μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια που μου τις έμαθε η φίλη μου Μαριάννα (η κουμπάρα ντε).
  24. Έχει τύχει να μαγειρέψω για το αγόρι μίας φίλης μου και να του πούμε ψέματα ότι μαγείρεψε η φίλη μου.
  25. Όταν έχω μία πολύ φορτισμένη μέρα στη δουλειά πάω σούπερ μάρκετ όπου μυρίζω όλα τα μαλακτικά και πάντα παίρνω ένα νέο άρωμα. Το βρίσκω χαλαρωτικό και με βοηθάει να ηρεμήσω πριν πάω σπίτι μου.
  26. Όταν αποφασίζω να βγάλω κάποιον από τη ζωή μου κάνω απλά delete. Δεν το έχω κάνει πολλές φορές αλλά έως τώρα όπου το έχω κάνει το έχω τηρήσει.
  27. Έχω εμπνεύσεις και αναλαμπές πάντα όταν κάνω το πρωινό μου ντους.
  28. Είμαι απίστευτα σιχασιάρα και όταν ήμουν μικρή άντεξα στην κατασκήνωση πολύ λίγο.
  29. Μου άρεσε από μικρή να βγάζω φωτογραφίες. Η πρώτη μου φωτογραφική μηχανή ήταν αυτή .
  30. Το πρώτο τραγούδι που αντέγραψα σε κασέτα από το ραδιόφωνο ήταν το Here Comes The Rain Again των Eurythmics
  31. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να οδηγεί χωρίς ζώνη και μουσική.
  32. Χάνομαι συνέχεια και συχνά παίρνω πορεία όταν πάω από μία γνωστή μου διαδρομή (πχ προς τη δουλειά μου). Η φίλη μου Μαριάννα με έλεγε τρόλευ.
  33. Έχω λατρεία/ εξάρτηση με το GPS στο κινητό μου.
  34. Έχω λατρεία/ εξάρτηση και με το ίδιο το κινητό μου.
  35. Το μοναδικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που παίζω γενικά είναι το Bejeweled Blitz.
  36. Πριν παντρευτώ έλεγα ότι θα κάνω κόρη και θα την ονομάσω Ειρήνη ( το όνομα της μαμάς μου). Τελικά την ονόμασα Πηνελόπη ( το όνομα της πεθεράς μου).
  37. Έχω κρατήσει το θετικό τεστ εγκυμοσύνης μου.
  38. Όταν ήμουν περίπου 7 μηνών έγκυος τρομοκρατήθηκα ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω αν το μετανοιώσω και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γεννήσω
  39. Φοβάμαι τον πόνο όσο τίποτα. Εξετάσεις αίματος κάνω μετά από πολλές πολλές βαθιές αναπνοές.
  40. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου έκανα εξετάσεις πάντα στο ίδιο διαγνωστικό κέντρο, με την ίδια κοπέλα που μου χάιδευε το χέρι και μου έβαζε παιδική πεταλούδα.
  41. Δεν έκανα ποτέ καμπύλη ζαχάρου λόγω των ενέσεων και πείθοντας την γιατρό μου ότι δεν χρειάζεται. Ο μπαμπάς μου είχε διαβήτη (οκ το έκρυψα εντάξει;;; σκοτώστε με!)
  42. Τον πόνο που θυμάμαι από τον τοκετό μου είναι αυτόν της βελόνας από τον ορό που ήταν στο πάνω μέρος της παλάμης μου.
  43. Όταν είμασταν στο μαιευτήριο δυσκολευόμουν να αποδεκτώ ότι το μωρό που είχα δίπλα μου είναι δικό μου και ρώτησα τη μαία αν μπορώ να την αλλάξω πριν πάρουμε εξιτήριο.
  44. Έχω πάντα πολύ χαμηλή πίεση. Ένας γιατρός εργασίας με είχε ρωτήσει πώς μπορώ και στέκομαι όρθια.
  45. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι μην χάσω τους δικούς μου ανθρώπους (μικρούς/ μεγάλους)
  46. Βαριέμαι απίστευτα το γυμναστήριο και το aerobic. Για το λόγο αυτό έχω δοκιμάσει πολλές πολλές δραστηριότητες ως ενήλικη: σύγχρονο χορό, χιπ χοπ χορό, r’n’b, aerial yoga.
  47. Είμαι απίστευτα τσαπατσούλα: προσπαθώ να συμμαζέψω συνεχώς το χάος που δημιουργώ. Η τελευταία μου ελπίδα ήταν η κόρη μου να είναι το αντίθετο από μένα αλλά μπα…
  48. Όταν ήμουν 19 χρονών έκοψα τα μαλλιά μου αγορίστικα. Οι φιλενάδες εκείνη την περίοδο μου με φώναζαν Σωτηράκη.
  49. Έχω βάψει τα μαλλιά μου σε όλα τα χρώματα της ήριδος (σχεδόν). Σταμάτησα να τα βάφω στα είκοσι έξι μου. Έκτοτε έχω κάνει μόνο μία φορά ombre.
  50. Πάντα στεναχωριόμουν που δεν είχα παππού παρά μόνο γιαγιάδες.
  51. Έχω το όνομα της μαμάς του μπαμπά μου που πρόσφατα ανακάλυψα στο δημοτολόγιο ότι την έλεγαν Αθηναίς και όχι Αθηνά που με βάπτισαν.
  52. Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα τρίπορτο μπλε ηλεκτρίκ Citroen Saxo μοντέλο του 1996 χωρίς air condition και το απέκτησα όταν ήμουν είκοσι χρονών.
  53. Όταν ήμουν μικρή έλεγα ότι ήθελα να γίνω δασκάλα ή καθηγήτρια Γαλλικών (δεν είχα ιδέα…)
  54. Την πρώτη μου δουλειά την έπιασα όταν ήμουν δεκαπέντε χρονών ένα καλοκαίρι στη Ζάκυνθο που έμενε ο πατέρας μου σε τουριστικό γραφείο.
  55. Στο σχολείο ήμουν απίστευτα σπασικλάκι. Το λάτρευα, μετά τις 20 Αυγούστου βαριόμουν και ήθελα να ξεκινήσουν τα σχολεία.
  56. Λατρεύω τη μυρωδιά των σχολικών και κυρίως των βιβλίων.
  57. Συνήθως σχηματίζω γνώμη για τον άλλο με την πρώτη γνωριμία. Δύσκολα αλλάζει η πρώτη μου εντύπωση.
  58. Το πρώτο blog που διάβασα αφορούσε μακιγιάζ και καλλυντικά. Έχω πραγματική μανία με αυτά.
  59. Αν δεν έχω κέφια, δεν μαγειρεύω, έχω μία δική μου περίεργη θεωρία ότι η ενέργεια περνάει στο φαγητό.
  60. Το αγαπημένο μου γλυκό είναι η κλασική λευκή σοκολάτα (είχε και στο χωριό μου τέτοια 😉

Ευχαριστώ πολύ Μαρίνα για την ιδέα και όλα τα κορίτσια που έως τώρα το τόλμησαν. Έχω να πω ότι είναι μία πολύ απελευθερωτική εμπειρία. Από αυτές που με έκανα να λατρέψω το blogging. Επίσης ανακάλυψα πόσα κοινά έχω με τις περισσότερες από αυτές τις κοπέλες τις οποίες στην πλειοψηφία τους τις γνωρίζω κυρίως διαδικτυακά.  

post

Καλοκαίρι τέλος ή μάνγκο σορμπέ;

mango sorbet mango sorbet mango sorbet mango sorbet Δεν ξέρω για εσάς, εγώ σίγουρα ψηφίζω το δεύτερο!! Ακόμα δεν έχουμε αρχίσει σχολείο καθώς είμαστε πια νηπιάκια οπότε είμαστε ακόμα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τουλάχιστον τα απόγευματα! Και αρνούμαι να δεχθώ ότι το καλοκαιράκι έφυγε ! Σε αυτό με βοηθάει και αυτό το σούπερ σορμπέ μάνγκο που η γεύση του είναι τόσο δροσερή και εξωτική που σε ταξιδεύει σε παραλίες, θάλασσα και άλλα τέτοια! Φέτος το καλοκαίρι είχε την τιμητική του. Το ανακάλυψα τυχαία στο σούπερ μάρκετ και του έδωσα και κατάλαβε !! Όποιος με ακολουθεί στο Instagram θα το έχει καταλάβει νομίζω… Και ήταν επιτέλους καιρός να το φτιάξω και μόνη μου! 

Ψηφίστε λοιπόν και εσείς μαζί μου καλοκαιράκι, εξάλλουμε ζούμε στο κατάλληλο κλίμα ! Βάλτε αυτό το τραγουδάκι δυνατά και διαβάστε την (εξαιρετικά απλή πραγματικά ) συνταγή ώστε να δροσιστείτε και εσείς με καλοκαιρινό τρόπο ; )

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!! 

Καλοκαίρι τέλος ή μάγκο σορμπέ;

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 1 σφηνάκι σιρόπι σφενδάμου ή ρευστό μέλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι παγωμένο νερό
Οδηγίες
  1. Από το προηγούμενο βράδυ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μάνγκο.
  2. Βάζουμε τα κομμάτι σε παγοθήκη.
  3. Την επόμενη μέρα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά.
  4. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία παγωμένη μάζα. Θέλει περίπου 4 λεπτά οπότε υπομονή.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάσσουμε σε ειδικό δοχείο κατάψυξης.
  6. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το βγάζουμε εκτός ένα πεντάλεπτο πριν το σερβίρουμε.

 

post

Το ευκολότερο παγωτό πραλίνα !

nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt nutella frozen yogurt

Επέστρεψα λοιπόν ανανεωμένη και με γεμάτες τις μπαταρίες !! Ετοιμοπόλεμη για το χειμώνα που έρχεται 😉 ! Ελπίζω να τα περάσατε σούπερ ντούπερ τέλεια ή να είστε ακόμα διακοπές ή ακὀμα καλύτερα να ξεκινάτε τώρα για διακοπές ( το καλύτερο, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος). 

Χωρίς να το πολυσκεφτώ φέτος πήρα άδεια και από το μπλογκάκι μου! Ευτυχώς έχει κατανόηση και με περίμενε καρτερικά να βάλω τους κωδικούς μου και να αρχίσω και πάλι να πληκτρολογώ. Ελπίζω να με καταλάβετε και εσείς. Όποιος διαβάζει τακτικά τις αερολογίες μου θα είχε φάει αρκετή γκρίνια αυτό το χειμώνα (πόσο δύσκολα είναι, δεν προλαβαίνω να φτύσω και άλλα τέτοια ευχάριστα…). Κάτι μου λέει ότι και φέτος μια από τα ίδια με περιμένουν. Ευελπιστώ στην καλύτερη (γκουχου γκουχου) οργάνωση του χρόνου μου. Για κάποιο περίεργο λόγο τα new year’s resolutions για μένα γίνονται πάντα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα σκέφτομαι τότε ότι θέλω να χάσω βάρος, να τρώω πιο υγιεινά, να φτιάξω το σπίτι μου, να οργανώσω την ακαταστασία μου κλπ κλπ. Το συζητούσαμε και πρόσφατα αυτό με τη φίλη Βέρα που κάπως έτσι είναι και εκείνη οπότε δεν νοιώθω μοναξιά. Για μένα πάντα η χρονιά αρχίζει με τη σχολική σεζόν (για πάντα μαθήτρια!). 

Τέλος πάντων αρκετά με τις εισαγωγές πάμε στο ψητό… ή μάλλον στο επιδόρπιο! Μιλάμε για το ευκολότερο -ever- παγωτό: θέλει μόνο τρία υλικά και δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη. Δεν έχω καλύτερο. Επίσης αυτή ήταν φέτος η – με καθυστέρηση- τούρτα των γενεθλίων μου καθώς όταν είχα Αυγουστιάτικα τα γενέθλιά ήμουν εν πλω και δεν είχα τούρτα. Όχι ότι παραπονιέμαι βέβαια! Μια χαρά να είσαι διακοπές στα γενέθλιά σου! 

Οπότε αν σκέφτεστε ένα εύκολο επιδόρπιο μπορείτε κάλιστα να σκαρώσετε αυτό το πανεύκολο παγωτάκι. Με τη φόρμα Mini Dome της Silikomart μπορείτε να του δώσετε και εντυπωσιακή μορφή! Πάμε λοιπόν να δούμε την πανεύκολη συνταγή ; 

Το ευκολότερο παγωτό πραλίνα !

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 200γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα 2% λιπαρά)
  • 150γρ πραλίνα φουντουκιού (χρησιμοποίησα nutella, 3 γεμάτες κ.σ.)
  • 1 κ.σ. κακάο για διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την πραλίνα ώστε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα
  2. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα μας και με το πίσω μέρος ενός κουταλίου πιέζουμε ώστε να γεμίσουμε ομοιόμορφα.
  4. Παγώνουμε για ένα δύωρο ακόμα στην κατάψυξη.
  5. Ξεφορμάρουμε.
  6. Με ένα μικρό σουρωτήρι απλώνουμε το κακάο σε όλη την επιφάνεια.
  7. Σερβίρουμε αμέσως
Σημειώσεις
Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή μπορούμε να αναμίξουμε τα υλικά στο μίξερ απλά η υφή του παγωτού θα είναι πιο σκληρή
Η φόρμα Mini Dome είναι προσφορά της Silikomart και μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

post

Τυρομπουκιές με τυρί κρέμα

cheese bites.DSC_0003 cheese bites DSC_0008 cheese bites DSC_0009 cheese bites DSC_0024 cheese bites DSC_0011Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Και στη μέση της καλοκαιρινής μας άδειας με τον Γιάννη, προσπαθώντας όσο μπορούμε (τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε…) να χαλαρώσουμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για τον χειμώνα που έρχεται… Όρεξη να μπω στην κουζίνα να πω την αλήθεια δεν έχω καθώς η ζέστη με απωθεί. Σκέφτομαι παγωτά, ποτά, smoothies και τέτοια. Αλλά όταν σκέφτομαι τις συγκεκριμένες τυρομπουκίτσες μου έρχεται απευθείας η όρεξη. Τις φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια. Ομολογώ ότι οι πιο πετυχημένες γίνονταν με το τυρί Philadelphia σε πλάκα όταν κυκλοφορούσε στη χώρα μας. Οι παλαιότεροι μπορεί να το θυμάστε ήταν αυτό. Το αναπολώ αυτό το τυράκι κατά καιρούς πολύ μου άρεσε. Σε κάθε περίπτωση και το κλασικό τυρί κρέμα μια χαρά κάνει την κάνει τη δουλειά απλά είναι λίγο περισσότερο κολλώδες και με το κολπάκι που θα σας πω θα είστε μια χαρά. 

Τα συγκεκριμένα τυράκια που βλέπετε ήταν συνεισφορά του blog στη βραδιά κρασιού για bloggers που διοργάνωσε πολύ πετυχημένα η Βέρα aka Owl Mommy. Δείτε εδώ όλες τις σχετικές λεπτομέρειες εκείνης της βραδιάς. 

Άρα σκεφτείτε: βεράντα, καλή παρέα, κρασί και τις τυρομπουκίτσες… Σας έπεισα ή όχι ακόμα;

Τυρομπουκιές με τυρί κρέμα

Ποσότητα: 30 περίπου μπουκίτσες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 600γρ τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά
  • 125γρ ψύχα καρυδιού
  • 40γρ φύλλα μαϊντανού
  • 15 πρέτζελ στικ
Οδηγίες
  1. Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή μούλτι) σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα καρύδια. Τα αδειάζουμε σε ρηχό πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε τον κάδο του επεξεργαστή με χαρτί κουζίνας και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού. Τα αδειάζουμε σε ρηχό πιάτο.
  3. Βάζουμε γάντια μιας χρήσης (για να μην ζεσταίνουμε το τυρί πολύ) και με τη βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού αρχίζουμε να πλάθουμε μπουκίτσες από το τυρί κρέμα.
  4. Κυλάμε τις μισές στο καρύδι και τις υπόλοιπες μισές στο μαϊντανό.
  5. Σπάμε σε δύο κομμάτια τα πρέτζελ στικς και τα βάζουμε στην κορυφή.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να δέσουν και σερβίρουμε!
Σημειώσεις
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια και το μαϊντανό με ότι υλικό σκεφτούμε ότι μπορεί να ταιριάζει: έχω δοκιμάσει με τριμμένο αμύγδαλο, τριμμένη ρόκα, τριμμένο κόκκινο πιπέρι...η φαντασία μας είναι το όριό μας 😉

 

 

post

Φτιάξτε απίθανα σαπουνάκια καρπούζι !!! Guest Post

diy waterlmellon glycerin soap

Είπαμε είμαστε σε απόλυτο καλοκαιρινό mood και αυτό φαίνεται σε όλα τα κοινωνικά μου δίκτυα… Οι διακοπές διακοπές αλλά και το blogging blogging! Βέβαια τα όνειρα μου για ατελείωτο και ανεμπόδιστο blogging γκρέμισε ο υπολογιστής μου που τον ξέχασα στο σπίτι… μαζί με τις φωτογραφίες μου φυσικά. Και εκεί λοιπόν ήρθε η αγαπημένη μου Ζίνα από το EfzinCreations ως από μηχανής θεά να σώσει την κατάσταση. Τα σαπουνάκια της δεν θα μπορούσε να είναι πιο καλοκαιρινά και φανταστικά… μα δείτε τα δεν είναι απλά τέλεια;; Αρκετά είπα εγώ, το λόγο στην φιλενάδα μου να σας τα πει αναλυτικά!! Α και μην ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα της στο  facebook, να ακολουθήσετε instagram και  twitter και να χαζέψετε τις φανταστικές της δημιουργίες στο κατάστημά της στο etsy

Όταν αποφασίζεις να φιλοξενηθείς λοιπόν σε ένα τέτοιο blog αρώματα και νοστιμιές, για τι πράγμα ακριβώς να γράψεις;;; όλα είναι πεντανόστιμα εδώ, οπότε το να έφερνα μαζί μου συνταγή ήταν εκτός των προθέσεων μου!
Οπότε… τι θα λέγατε να ετοιμάσουμε το δικό μας αρωματικό και άκρως χρωματιστό καρπουζάκι; Προσοχή όμως… δεν τρώγεται!

Είχα δει την ιδέα στο διαδίκτυο και φυσικά τη σημείωσα για να τη δοκιμάσω. Άπιστος Θωμάς, ξέρεις, αν δεν το δω με τα μάτια μου, δεν πιστεύω τίποτα. Και επειδή άκουγα για το πόσο καλή νοικοκυρά είναι η Αθηνά και πόσο φιλόξενη… είπα… ετοίμασε καφέ, φτιαξε κάτι πρόχειρο (ξέρεις εσύ… καμιά τούρτα για παράδειγμα!) και έρχομαι. Ε και να μια!
Έφερα και τα υλικά μου μαζί και ξεκινάμε με τα σαπουνάκια μας!

materials for hanmdae soap soap diy

Τι θα χρειαστούμε:

– Χρώμα Ζαχαροπλαστικής Κίτρινο, Κόκκινο και Μπλε (εκτός βέβαια αν έχτε ήδη πράσινο)

– Δοχείο μικροκυμάτων

– Θήκη σιλικόνης για σαπούνια (ή θήκη σιλικόνης για μεγάλα παγάκια)

– Βάση Σαπουνιού Γλυκερίνης

– Αρωματικό Έλαιο της αρεσκείας σας

– Οινόπνευμα

– Μικρό θήκη με δυνατότητα ψεκασμού
mixing paintings

 

making home made soap Η διαδικασία απλή, αλλά επειδή έχουμε να ετοιμάσουμε τρία διαφορετικά στρώματα, θα μας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Για αρχή καθαρίζουμε καλά τη θήκη σιλικόνης και την ψεκάζουμε με το οινόπνευμα. Αυτό το
κάνουμε γιατί έτσι η γλυκερίνη μας δε θα κάνει φουσκαλίτσες καθώς θα στεγνώνει.

Σε δοχείο κατάλληλο για τα μικροκύματα, κόβουμε κομμάτια από τη βάση σαπουνιού και το θερμαίνουμε για 40’’. Αν χρειαστεί λίγο ακόμα το αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε μέσα 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και 4-5 σταγόνες από το έλαιο μας. Καλύπτουμε τα 2-3 της θήκες σιλικόνης, ψεκάζουμε πάλι με οινόπνευμα και αφήνουμε να κρυώσει. Για σποράκια χρησιμοποίησα chia που τα ανακάτεψα μέσα στο κόκκινο μείγμα μου.

Όταν δούμε ότι το πρώτο στρώμα είναι έτοιμο, προχωράμε στο δεύτερο με την ίδια διαδικασία αλλά το αφήνουμε άχρωμο. Πάλι καλύπτουμε ελάχιστα τη θήκη σιλικόνης, ψεκάζουμε με οινόπνευμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Και τέλος ετοιμάζουμε το τρίτο στρώμα χρησιμοποιώντας είτε πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή μείγμα κίτρινου και πράσινου.

Όταν τα σαπουνάκια μας κρυώσουν καλά, τε αφαιρούμε προσεκτικά από τη θήκη και είναι έτοιμα προς χρήση! Λοιπόν, πως σας φαίνονται;;;;

how to craft handmade water mellon soap
 
tutorial easy watermellon soap

Αθηνούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Τέλεια η τούρτα σου αλλά μόνο μία μου ετοίμασες; Έτσι υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου; Πού είναι το παγωτό με τα μύρτιλα και τα στικς κανέλας; Αμάν… πάλι
ξεροσφύρι θα τη βγάλουμε….

Ζινάκι μου εγώ σε ευχαριστώ για το υπέροχο tutorial που μοιράστηκες μαζί μας. Είναι απίθανα και τόσο καλοκαιρινά… Επίσης αποφάσισε εσύ να έρθεις στο σπίτι μου και θα σου φτιάξω ότι ζητήσεις 😉