post

Κεκάκια Red Velvet με τυρένια βουτυρόκρεμα

red-velvet-cake-dsc_0110 red-velvet-cake-dsc_0142 red-velvet-cake-dsc_0112Eίμαι που λέτε σε αναζήτηση του εορταστικού πνεύματος (christmas spirit που λένε και στο χωριό μου). Το ψάχνω από εδώ το ψάχνω από εκεί, παραμένει άφαντο. Εννοείται ότι στολίσαμε το δέντρο μας και το δωμάτιο της Πηνελόπης και φωτάκια αλλά έως εκεί. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια μου για θεματικούς στολισμούς και απίστευτες διακοσμήσεις έχουν μείνει σχεδόν στα χαρτιά! Μία αποτυχημένη και μία ημιτελής κατασκευή είναι ο φετινός απολογισμός! 

Δεν παραπονιέμαι πάντως ! Είμαι πολύ καλά, από υγεία (που είναι και το σημαντικότερο) όλοι καλά δεν έχω κανένα λόγο να μην είμαι στο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο συννεφάκι μου όπως κάθε χρόνο! Δεν είμαι ακόμα εκεί πάντως αλλά προσπαθώ να το φτάσω! Αυτά τα βελούδινα και λαχταριστά κεκάκια μου με πάνε λίγο πιο κοντά! Και αφού η προσωπική μου παράδοση για τις γιορτές είναι τα cupcakes, είπα φέτος να δοκιμάσω τα υπέρτατα ! Red velvet με βουτυρόκρεμα και τυρί κρέμα… Δεν περιγράφω άλλο! Φανταστικά στην υφή και στη γεύση, μία δοκιμή αρκεί για να σε στείλει απευθείας στο χωριό του Άγιου Βασίλη. 

Α! Να μην το ξεχάσω… Το μπλογκάκι μου έχει φέτος την τιμή να είναι υποψήφιο στα βραβεία Food Blog που διοργανώνει το Bήμα Gourmet στην κατηγορία Baking! Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και η ψήφος σας είναι σημαντική! Κάντε κλικ στο σύνδεσμο εδώ, επιλέξτε το Craft Cook Love, εισάγετε το email σας και πατήστε done! Μόλις μου κάνατε το μεγαλύτερο δώρο για αυτές τις γιορτές! Σας ευχαριστώ πολύ και υπόσχομαι να ανταποδώσω με πολλές λαχταριστές συνταγές!!! Και για όποιον θέλει να προτείνει στους φίλους του να με ψηφίσουν (εντάξει κερνάω γλυκό στείλε μου τη διεύθυνσή σου 😉 :Ρ ) το link θα είναι ενεργό έως τέλος Φεβρουαρίου! Θα το βρείτε και στην αρχική σελίδα του blog κάτω κάτω δεξιά, να εδώ. 

Αυτά προς το παρόν! Πάω να φάω κανένα από τα κεκάκια μου μπας και νοιώσω Χριστούγεννα! 

Κεκάκια Red Velvet Cupcakes με τυρί κρέμα frosting

Ποσότητα: 21 κεκάκια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • ½ κούπα (120γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ κούπα (327γρ) ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 56ml υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρησιμοποίησα αυτό)
  • 2½ κούπες (316γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα (220γρ) ξινόγαλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο

  • Για τη βουτόκρεμα
  • 483γρ ζάχαρη άχνη
  • 240γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίο
  • 135γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σέ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ με το φτερό ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το χρώμα ώστε να γίνει μία πάστα. Το ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Προσθέτουμε το ξινόγαλα και το ξύδι.
  7. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  8. Γεμίζουμε τη φόρμα μας με καραμελόχαρτα και αδειάζουμε εκεί το μίγμα μέχρι ¾.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  10. Αφήνουμε ένα 5λεπτο και στη συνέχεια τα απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  11. Εν τω μεταξύ, πλένουμε τον κάδο του μίξερ και αφού τον στεγνώσουμε χτυπάμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με το βούτυρο και την άχνη μέχρι να έχουμε ένα σφικτό ενιαίο μίγμα.
  12. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία μεγάλη σακούλα με ζίπερ, κόβουμε την μία ακρούλα και στολίζουμε τα (κρυωμένα) κεκάκια μας με τη βουτυρόκρεμα.
  13. Διακοσμούμε με καραμελάκια, τρούφα και καραμελάκια της αρεσκείας μας
Σημειώσεις
Το χρώμα ζαχαροπλαστικής το βρήκα στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης. Αν δεν βρείτε το αντίστοιχο, μπορείτε να χρησιμοποίησετε είτε άλλο υγρό στην ίδια ποσότητα, είτε πάστας μέχρι να αποκτήσει το κακάο έντονο σκούρο κόκκινο χρώμα.
Τα καραμελάκια που χρησιμοποίησα για την διακόσμηση τα προμηθεύτηκα από εδώ.

 

 

 

post

Carrot Cake με γλάσο κρέμας τυριού και… πίτσα;

carrot-cake-dsc_0646 carrot-cake-dsc_0639 carrot-cake-dsc_0642 carrot-cake-dsc_0635Το carrot cake ήθελα εδώ και πολύ πολύ καιρό να το δοκιμάσω!! Όπως επίσης και το γλάσο κρέμας τυριού. Τον σκεφτόμουν σαν έναν φανταστικό συνδυασμό γεύσεων!  Όταν λοιπόν καλέσαμε τους φίλους μας για καφέ ήξερα ακριβώς το κέικ που θα ετοίμαζα: ένα διπλό carrot cake με γλάσο τυριού!! Το έψησα σε ταψάκια μιας χρήσης για ευκολία, το γλάσαρα, το συναρμολόγησα, το στόλισα και αναμέναμε και αυτό και εγώ τους καλεσμένους μας με αγωνία (καταλαβαίνετε για να το δοκιμάσω, συγκρατήθηκα αρκετά στη φωτογράφηση).

Και πραγματικά όχι να το παινευτώ ήταν πολύ πολύ νόστιμο. Το καρότο έδωσε στο κέικ την ιδανική αφράτη σύσταση, η κανέλα φανταστικό άρωμα και το γλάσο έδεσε τέλεια με τις υπόλοιπες γεύσεις. 

Τόσο καλό λοιπόν ήταν το κέικ μας και η παρεούλα μας που μας πήρε το βράδυ. Και ξαναπεινάσαμε! Τί τρώμε λοιπόν, νόστιμο, εγγυημένο χωρίς να χάσω χρόνο από την πολύτιμη παρεούλα μας μαγειρεύοντας στην κουζίνα; Τι λέτε για πίτσα; On line; Μου φάνηκε τέλεια ιδέα φυσικά! Χαζέψαμε τα smart box, o Γιάννης τα Mix Cheese Lovers εντάξει δεν θέλαμε και πολύ να πειστούμε! Έδωσα στο site την παραγγελία εύκολα και γρήγορα, ένα επιβεβαιωτικό τηλεφώνημα και σε σαράντα λεπτάκια απολαμβάναμε!

pizza-fan-mg_5738

Πραγματικά τέτοιες μέρες είναι οι καλύτερες! Καλή παρέα, καφές, cake, φαγητό και γέλια μέχρι αργά! Απλά τέλεια! Τελικά δεν χρειάζεσαι και πολλά για να είσαι ευτυχισμένος έτσι;  

Carrot Cake με γλάσο κρέμας τυριού

Ποσότητα: 2 κέικ διάμετρου 22εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2½ κούπες (358γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. (33γρ) μαγειρική σόδα
  • 1½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες (427γρ) ζάχαρη
  • 1 κούπα (180γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
  • 5 καρότα τριμμένα στο μούλτι (470γρ)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • Για το γλάσο
  • 457γρ ανάλατο τυρί κρέμα
  • 250γρ βούτυρο σε κυβάκια και σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα lurpak)
  • 2½ κούπες (334γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μαζί με τη ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το λάδι και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε στο μίγμα το αλεύρι και με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ανακατεύουμε ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  6. Λαδώνουμε τα ταψάκια με ένα πινελάκι και απλώνουμε στο κάτω μέρος λαδόκολλα που έχουμε κόψει στη διάμετρο των ταψιών.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ελέγχοντας μετά το 25λεπτο αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε από τα ταψάκια, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα απλώνουμε σε σχάρα να κρώσουν τελείως.
  9. Για το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, με το βούτυρο, τη βανίλια και την άχνη.
  10. Σε κρύα κέικ, απλώνουμε το γλάσο από το κέντρο στην άκρη στο πάνω μέρος της πρώτης στρώσης.
  11. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο κέικ και απλώνουμε πάλι με μία σπάτουλα το υπόλοιπο γλάσο επάνω και περιμετρικά του κέικ.
  12. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε πολύχρωμα καραμελάκια, τρούφα ή ότι άλλο σκεφτούμε
Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από εδώ
Τα πολύχρωμα κας κας είναι από εδώ
H συνταγή δημιουργήθηκε με την σύμπραξη της εταιρίας PizzaFan

 

 

post

Ψωμί Πίτσας με πεπερόνι και τυρί κρέμα

pull-apart-pizza-bread-dsc_0135 pull-apart-pizza-bread-dsc_0130 pull-apart-pizza-bread-dsc_0124 pull-apart-pizza-bread-dsc_0139 pull-apart-pizza-bread-dsc_0141 pull-apart-pizza-bread-dsc_0143Όσοι αγαπημένοι με ακουλουθείτε στα social media (και σας ευχαριστώ πολύ!) θα είδατε ότι είχα την χαρά και την ευτυχία να γνωρίσω από κοντά τις πρώτες ύλες της Pizza Fan. Η εταιρία μάλιστα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη στην ποσότητα των υλικών που μου έστειλε προς δοκιμή και μετά από την πρώτη σκέψη αξιοποίησης τους που δεν ήταν άλλη από μία λαχταριστή σπιτική πίτσα , σκεφτόμουν τί άλλο θα μπορούσα να σκαρώσω με τα τόσο νόστιμα υλικά που είχα στο ψυγείο μου (σε όοοολο το ψυγείο μου!)

Και μετά θυμήθηκα το ψωμί πίτσας! Εύκολο, νόστιμο και σούπερ εντυπωσιακό για μία βραδιά φίλων. Και τί είναι αυτό θα μου πείτε; Η βραδιά φίλων είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να δούμε τους φίλους μας χωρίς να έχουμε να σκεφτούμε πού θα αφήσουμε την Πηνελόπη. Τους καλούμε στο σπίτι μας, βάζουμε μία ταινία, παίζουμε ένα επιτραπέζιο ή απλά κουτσομπολεύουμε και πίνουμε κρασί. Και φυσικά τρώμε ! Συνδυάζει τα πάντα: λίγος χρόνος για τους μεγάλους, στην άνεση του σπιτιού σου και χωρίς να χρειαστείς να ξεβολέψεις τον μικρότερο ένοικο του σπιτιού από τη ρουτίνα του. 

Η συνταγή αυτή είναι από τις αγαπημένες μου καθώς είναι γρήγορη και παρεΐστικη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τον άπειρο χρόνο στην κουζίνα σου και ο συνδυασμός υλικών είναι πραγματικά απεριόριστος. Τι χρειάζεσαι; Μία φρατζόλα ψωμί, τα αγαπημένα σου τυριά και αλλαντικά και το αποτέλεσμα: ένα σούπερ νόστιμο και λαχταριστό ψωμί πίτσας! Το ετοιμάζεις εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάνεις χρόνο από την παρέα σου ! Το κόβεις, το γεμίζεις, το ψήνεις και σε είκοσι λεπτά έχεις το πιο τυράτο και ζουμερό μεζεδάκι ! Βουτάς στην αγαπημένη σου σάλτσα και το απολαμβάνεις! 

Ψωμί Πίτσας με πεπερόνι και τυρί κρέμα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 καρβέλι ψωμί (χρησιμοποίησα τύπου Καλαβρίας 385γρ)
  • 60γρ βούτυρο λιωμένο
  • 80γρ τυρί κρέμα
  • 100γρ τριμμένο cheddar
  • 150γρ τριμμένο gouda
  • 105γρ πεπερόνι
  • 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  2. Απλώνουμε στον πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα τόσο ώστε να μπορεί τα τυλίξει το καρβέλι μας.
  3. Με ένα μαχαίρι ψωμιού κόβουμε προσεκτικά κάθετα το ψωμί όχι τόσο ώστε να κοπεί τελείως. Συνεχίζουμε κόβοντας οριζόντια με τον ίδιο τρόπο και κάνοντας κυβάκια κατά μήκους του ψωμιού
  4. Το ακουμπάμε στο κέντρο της λαδόκολλας και με ένα κουταλάκι γεμίσουμε το εσωτερικό των κύβων με το τυρί κρέμα. Υπολογίστε περίπου ένα τέταρτο για κάθε κυβάκι.
  5. Συνεχίζουμε γεμίζοντας με 1 κ.γ. σε κάθε κυβάκι τυρί cheddar και gouda.
  6. Κόβουμε τα πεπερόνι σε 2 κομμάτια και βάζουμε στην κορυφή του κάθε κύβου από ένα κομμάτι.
  7. Απλώνουμε κατα μήκος όσο gouda μας έμεινε.
  8. Με ένα πινελάκι απλώνουμε το βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και τυλίγουμε σφικτά με το αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά
Σημειώσεις
Η συνταγή δημιουργήθηκε με την σύμπραξη της PizzaFan

 

 

 

post

Μπισκότα με κράνμπερι και το 4o Craft Party του C2

cranberry-cookies-dsc_0060 cranberry-cookies-dsc_0064 cranberry-cookies-dsc_0067Η πολυμήχανη λοιπόν Ζήνα διοργάνωσε το τέταρτο πάρτυ του C2! Και ομολογώ και δημόσια ότι είχα αρκετές αντιρρήσεις για τo συνεχόμενο του πράγματος (εννοώ το τρίτο κράφτ πάρτυ που ήταν πριν λίγες εβδομάδες) . Λίγο η φορτισμένη μου καθημερινότητα, λίγο η ανάγκη μου για ξεκούραση με έκανε να έχω αναστολές. Τελικά θυμήθηκα πόσο ωραία περνάω σε κάθε craft party, πόσο καλός και ιερός είναι ο σκοπός του, οπότε κατάπια τους ενδοιασμούς μου, έψησα τα μπισκοτάκια μου με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα, πήρα την Πηνελόπη παραμάσχαλα και πήγαμε να συναντήσουμε τις φίλες μας. Εκεί λοιπόν μας περίμεναν, η Ζήνα, η Ελένη, η Μάρω, η Άννα, η Μαίρη, η Κατερίνα, η Έφη, η Μαργαρίτα, η Μαρία, η Ευγενία, η Αλεξάνδρα, η Μαρία, η Έλενα, η Ευαγγελία και η Ζωή.

Και εννοείται ότι περάσαμε σούπερ! Φτιάξαμε δωράκια για φιλανθρωπικούς σκοπούς! craft-party-4-dsc09112 craft-party-4-dsc09173 craft-party-4-dsc09204 craft-party-4-dsc09208

Για να ευχαριστήσουμε τα χέρια βοηθείας ( που ήταν πολλά και ικανά) φτιάξαμε και μία χριστουγεννιάτικη καρφίτσα!

craft-party-4-dsc09153

 

Η ταλαντούχα Μαίρη έφτιαξε και πανέμορφα κοκκαλάκια για τα κορίτσια της παρέας (μικρά και μεγάλα) ! Τα παιδιά βοήθησαν, έπαιξαν και το κατευχαριστήθηκαν. Πόσο όμορφο είναι τελικά να συναναστρέφεσαι τόσο ταλαντούχους και καλόψυχους ανθρώπους! Είναι απλά τέλειο! Να σας πω ότι όλες οι φωτό του πάρτυ που βλέπετε είναι της Άννας και της Ελένης καθώς κατάφερα να ξεχάσω και την φωτογραφική μου μηχανή !! Άσε που όλο κάπου μίλαγα, κάτι έφτιαχνα, κάπου γελούσα και έτρωγα, πού χρόνος για φωτογραφίες.  Αν θέλετε να δείτε και άλλες φωτογραφίες του πάρτυ μας πατήστε εδώ.

craft-party-4

Άλλη μία όμορφη και δημιουργική Κυριακή για εμένα και το Πηνελοπάκι λοιπόν!

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και προσωπικά τους χορηγούς μας που για ακόμα μία φορά μας στήριξαν και βοήθησαν στο να δώσουμε χαμόγελα σε πολλά παιδιά:

Και φυσικά όλα τα κορίτσια και αγόρια που συνέβαλαν στο να φτιάξουμε τόσο πολλά δώρα για τα παιδιά!!

Άντε και στο επόμενο !!!

Όσο για μπισκότα; Η αλήθεια είναι ότι έφυγα με άδειο κουτί! Μου είπαν ότι τους άρεσαν! Να μου πεις τί θα λέγανε ;

Μένει να τα φτιάξετε και εσείς και να δείτε! Είναι τόσο εύκολα εξάλλου 😉 και θα μοσχοβολύσει το σπίτι σας!

Μπισκότα με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα

Ποσότητα: 20 με 30 μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι (268γρ) για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη.
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 170γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • ½ κούπα (30γρ) καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα (206γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 66γρ αποξηραμένα κράνμπερι
  • 65 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια (χρησιμοποίησα αυτά )
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o Κελσίου αέρα
  2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
  3. Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίχνουμε το εκτχύλισμα βανίλιας.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  8. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα κράνμπερι και τα αναμιγνύουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  9. Τυλίγουμε το μίγμα με μία μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε να παγώσει για ένα 2ωρο (επειδή βαζιόμουν το έβαλα μισή ώρα στην κατάψυξη)
  10. Απλώνουμε στο ταψί με μία λαδόκολλα και κάνουμε με το μίγμα μικρές μπαλίτσες τις οποίες απλώνουμε αραιά επάνω στο ταψί.
  11. Ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά. Το μπισκοτάκια θα απλώσουν.
  12. Συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  13. Τα απλώνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

 

post

Snickers Cheesecake και C2 Craft Party Vol 3

sneackers-cheesecake-dsc_0161 sneackers-cheesecake-dsc_0152 sneackers-cheesecake-dsc_0164 Είναι κάποιες συνταγές, από αυτές τις πρώτες που μοιράστηκα στο blog μου οι οποίες (για να το θέσω ευγενικά) ήταν αδικημένες στην παρουσίαση. Με λίγα λόγια μία άθλια φωτό τις συνόδευε. Αποφάσισα λοιπόν να τους δώσω μία δεύτερη ευκαιρία παρουσίασης. Εύχομαι να βελτιωθώ τόσο στις φωτογραφικές μου ικανότητες που να τους δώσω αργότερα και μία τρίτη ευκαιρία 😉 Μία από αυτές είναι το Snickers Cheesecake. Μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ. Αποτελεί από τις αγαπημένες μου παραλλαγές cheesecake. Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν στο να βράσω λιγότερο το ζαχαρούχο και να το απλώσω απευθείας στην επιφάνεια του cheesecake μου. Βρείτε αναλυτικά τη συνταγή στο τέλος του ποστ. 

craft-party-vol3-dsc_0234

Αφορμή να το φτιάξω ήταν το τρίτο craft πάρτυ του αγαπημένου μας C2. Διοργανώθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι με την στήριξη τόσο της ομάδας του περιοδικού όσο και των χορηγών μας τους οποίους θερμοευχαριστούμε. Είχα μία έξτρα αγωνία για το συγκεκριμένο πάρτυ καθώς θα έδειχνα πώς μπορείς να φτιάξεις τα μπισκοτάκια κουκουβάγιες που περιλαμβάνονται στο χριστουγεννιάτικο τεύχος μας ! Για μια φορά λοιπόν αντί να φτιάχνω, θα δείχνω λοιπόν και πολύ το χάρηκε η Ζήνα έχω να πω που ζορίστηκα χα χα!  

craft-party-vol3-dsc_0230

Κάπως έτσι μαζευτήκαμε ένα κυριακάτικο πρωινό στο Terra Delicia, έναν υπέροχο και ζεστό χώρο στο οποίο μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να προμηθευτείς φανταστικές πρώτες ύλες για τα μαγειρέματά σου, μυρωδάτα τσάγια και μπαχαρικά και επιλεγμένα προϊόντα. Ένας μικρός παράδεισος όπως καταλαβαίνετε για μένα. 

cp-1

craft-party-vol3-dsc_0190craft-party-vol3-dsc_0187Τα κορίτσια του περιοδικού με το που φτάσαμε, παραγγείλαμε τον καφέ μας και αρχίσαμε τις πυρετώδεις προετοιμασίες. Φτιάξαμε τις σακουλίτσες με τα υλικά, όπου η Ελένη είχε γράψει τα ονόματα της κάθε φίλης μας στα υπέροχα καρτελάκια δώρου από το Happy Teapot. Έστησα τα μπισκοτάκια που έφτιαξα ειδικά για την περίσταση και το banner έτσι για να ξέρουν οι περαστικοί περί τίνος πρόκεται χα χα. Τo banner είναι από εδώ, τα μπαλόνια από εδώ.

craft-party-vol3-dsc_0185Στον πάγκο που χρησιμοποιήσαμε τοποθετήθηκαν τα απαραίτητα για την πρώτη κατασκευή της Ελένης: λαδόκολλες (γιατί είμαστε και καθαρά κορίτσια), στένσιλ (φτιαγμένα ένα ένα με τα χεράκια της Ελένης) και τα υπέροχα δωράκια για τις καλεσμένες μας από την Βαν Design: ένα σημειωματάριο και ένα μαγνητάκι/ καρφίτσα. 

Έφτασαν οι φίλες μας και αφού παρήγγειλαν και εκείνες τα ροφήματά μας στρωθήκαμε στη δουλειά! 

Η πρώτη μας κατασκευή ήταν να προσωποποιήσουμε μία ποδιά κουζίνας!! Οι ποδιές, τα χρώματα και τα ταμπόν όλα από το dimiourgise.gr. Πάντα εντυπωσιάζομαι από το πόσο πιο εύκολη είναι τελικά από ότι δείχνει μία κατασκευή. Βοήθησαν βέβαια και τα αψεγάδιαστα στένσιλ της Ελένης. Έμαθα όμως όταν κυκλοφορούν και έτοιμα οπότε ανακουφίστηκα ελαφρώς χα χα! 

collage-cp1Στη συνέχεια κάναμε ένα μικρό διάλειμμα για να φάμε το cheesecake που είδατε πιο πάνω, να πιούμε τον καφέ μας, να φάμε τα μπισκοτάκια, να βγάλουμε φωτογραφίες τις κατασκευές μας και γενικά φωτογραφίες ( είμαστε blogger παιδιά ζούμε για να φωτογραφίζουμε χα χα).

Αφού είχαν στεγνώσει οι ποδιές μας, τις φορέσαμε και προχωρήσαμε στην επόμενη δημιουργία μας: φτιάξε ένα μπισκότο κουκουβάγια με ζαχαρόπαστα. 

Ήθελα να δείξω ότι δεν χρειάζεσαι τον σούπερ εξειδικευμένο εξοπλισμό για να μπορέσεις να δημιουργήσεις με ζαχαρόπαστα. Έτσι σωλήνες pvc κόπηκαν και λιμαρίστηκαν από τον Γιάννη και έγιναν πλάστες! Και στρογγυλά δακτυλίδια από τα υδραυλικά είδη έγιναν τα κουπάτ μας. Οι ζαχαρόπαστες είναι από το Pastry Ideas.  

Και εγώ χάρηκα πολύ και τη διαδικασία και τα κορίτσια που όχι μόνο τα κατάφεραν περίφημα αλλά η κάθε μία έκανε και μία ξεχωριστή φανταστική κουκουβάγια! Μα δείτε τις πόσο τέλειες έγιναν. 

cp2

Μετά μπήκαν σε σακουλάκια και δέθηκαν με αυτή την υπέροχη κορδέλα από το Happy Teapot.

craft-party-vol3-dsc_0554

Έτσι όμορφα και δημιουργικά πέρασε το πρωινό της Κυριακή μας για εμάς και τις καλεσμένες μας. Ακόμα και οι μικροί της παρέας το καταδιασκέδασαν! 

craft-party-vol3-dsc_0231 craft-party-vol3-dsc_0531Αναλυτικές οδηγίες για αυτά που φτιάξαμε θα βρείτε στο νέο τεύχος του περιοδικού μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ . Το επόμενο craft πάρτυ μας το οποίο θα είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα ήδη είναι στα σκαριά και η Ζήνα είμαι σίγουρη ότι έχει στο μυαλό της τουλάχιστον άλλα τρία με τέσσερα! 

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια που μας ανέχονται και συμμετέχουν με τόση χαρά στα παρτάκια μας, την ομάδα του περιοδικού η οποία πάντα είναι εκεί για να βοηθήσει και να στηρίξει η μία την άλλη καθώς και τους χορηγούς μας που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας:

Terra Delicia για τη φιλοξενία και τα υλικά

Βαν Design για τα σημειωματάρια και τα μαγνητάκια

Dimiourgise- Hobby Factory για τις ποδιές, τα χρώματα και τα ταμπόν

Pastry Ideas για τις ζαχαρόπαστες 

Happy Teapot για τα καρτελάκια και τις κορδέλες 

Και τα κορίτσια bloggers που συμμετείχαν:

Έφη: Cheap Smart Toys

Κατερίνα: Κυριακή στο Σπίτι 

Μαρία: SwanOcean 

Μαριαλένα: Marmalena

Μαργαρίτα: Mommy Wiki

Μαρία: MommyJammi 

Άννα : Journey Into Creativity

Aγγελική : Cookika

Ζήνα: ΕυζήνCreations

Ελένη: CraftwithMom

Μάρω: Akamatra

Snickers Cheesecake

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 300γρ oreo μπισκότα
  • 125γρ βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτιά μόρφατ των 250γρ
  • ¾ κούπας (108γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 σακούλα μίνι snickers (300γρ)
Οδηγίες
  1. Βράζουμε για 1½ ώρα το ζαχαρούχο σε μπόλικο νερό (να καλύπτει το κουτί ) και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε σκόνη τα oreo και προσθέτουμε το ( κρυωμένο) λιωμένο βούτυρο ώστε να κάνουμε μία πάστα.
  3. Την απλώνουμε στη βάση της φόρμας μας ομοιόμορφα.
  4. Σε ένα γουδί κάνουμε μικρά κομμάτια 5 από τις μίνι σοκολάτες.
  5. Σε σταθερό μίξερ χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα μόρφατ να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το τυρί κρέμα.
  6. Συνεχίζουμε το μίξερ για 4 λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.
  7. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας από το γουδἰ ανακατεύοντας με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
  8. Απλώνουμε το μίγμα επάνω στη βάση από μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).
  9. Την επόμενη μέρα απλώνουμε επάνω στο μίγμα την καραμέλα και τις υπόλοιπες σοκολάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια.
  10. Παγώνουμε για ακόμα 2 ώρες και σερβίρουμε.

 

 

 

“No
post

Woodland Μπισκότα και το Χριστουγεννιάτικο Τεύχος του C2

woodland-cookies-sm-dsc_0150 woodland-cookies-sm-dsc_0152 woodland-cookies-sm-dsc_0153 Μεγάλος ο ενθουσιασμός μου είναι σήμερα !!! Και αυτό γιατί το νέο χριστουγεννιάτικο τεύχος του περιοδικού μας C2 έφτασε στις οθόνες μας!! Τόσο καιρό το ετοιμάζουμε, το στολίζουμε και ήρθε επιτέλους η ώρα να το μοιραστούμε μαζί σας!! Ξεφυλλίστε το !

 

  Θα βρείτε ιδέες για χειροποίητα δώρα, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, εκτυπώσιμα και φυσικά συνταγές!! Είμαστε πραγματικά υπερήφανες για το νέο μας τεύχος και ελπίζω να το αγαπήσετε και εσείς όσο και εμείς! Μία από τις δικές μου συνεισφορές σε αυτό το τεύχος και είναι και ένα αναλυτικό tutorial για να φτιάξετε και εσείς εντυπωσιακά μπισκότα ζωάκια του δάσους! Δεν χρειάζεστε ούτε ιδιαίτερο εξοπλισμό, ούτε να “πιάνει” και τόσο το χέρι σας! Όσα κορίτσια βρέθηκαν στο τρίτο μας craft party το διαπίστωσαν! Ελπίζω να σας έβαλα λίγο σήμερα σε εορταστικό κλίμα! Τις επόμενες ημέρες, έρχεται περισσότερο 😉

Woodland Sugar Cookies Tutorial
post

Fudge Φράουλας με πολύχρωμα κας κας

strawberry-fudge-dsc_0026 strawberry-fudge-dsc_0019 strawberry-fudge-dsc_0016 strawberry-fudge-dsc_0021Αυτή λοιπόν είναι μία από τις δικές μου επονομαζόμενες συνταγές αρχείου: την έφτιαξα, τη μέτρησα, τη φωτογράφισα, την φάγαμε αλλά για κάποιο λόγο δεν δημοσιεύτηκε στην ώρα της. Το λόγο μην τον ρωτάτε τον ψάχνω και εγώ. 

Ο καιρός όμως πια επιβάλλει ένα γλυκάκι σοκολατένιο ε τι λέτε; Ειδικά όταν είναι τόσο εύκολο και τόσο μα τόσο κολασμένο χα χα !! Η λατρεία μου στα fudge είναι γνωστή καθώς έχω παρουσιάσει αρκετές εκδοχές αυτού του φανταστικού γλυκίσματος.

Τα συγκεκριμένα φτιάχτηκαν ως ένα από τα δωράκια που κάναμε στην γλυκιά Μελίβοια στο πάρτυ για τα 2 της χρόνια !! Αν θέλετε να δείτε ένα σούπερ ντούπερ εκπληκτικό πάρτυ με θέμα την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων σας συνιστώ να πατήσετε άμεσα αυτό το link για να τα δείτε όλα αναλυτικά και ωραία όπως μας τα παρουσιάζει η Ασπασία ακα My Lovable Baby!! Εμείς που το ζήσαμε από κοντά έχω να πω ότι περάσαμε εκπληκτικά. Η Πηνελόπη κάθε φορά που περνάμε απ᾽εξω από το χώρο που έγινε το πάρτυ δεν παραλείπει να μου λέει πόσο είχε διασκεδάσει και πόσο της άρεσε το πάρτυ (και η πινιάτα φλαμίγκο Κάλη & Κατερίνα) !!

Το κέρασμα αυτό γίνεται με λευκή σοκολάτα αλλά και έχει και το παιχνιδιάρικο ροζ χρώμα και τη γεύση της φράουλας. Παρασκευάζεται πανεύκολα σε ένα σκεύος, το στολίζουμε, το παγώνουμε το κόβουμε και είναι έτοιμο!! 

Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Fudge Φράουλας με πολύχρωμα κας κας

Ποσότητα: 30 με 40τμχ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο (397γρ)
  • 360γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 5 κ.σ. nesquik φράουλας
  • ¼ κ.γ. ροζ χρώμα ζαχαροπαστικής (σε πάστα, χρησιμοποίησα αυτό)
  • 50γρ πολύχρωμο στρογγυλό κας κας
Οδηγίες
  1. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ 18εκ x 26εκ λαδόκολλα έτσι ώστε να περισσεύει στα τοιχώματα του πυρέξ
  2. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μεσαία φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο
  3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα
  4. Προσθέτουμε τη σκόνη φράουλας και το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα
  5. Αδειάζουμε το μίγμα ομοιόμορφα κατά μήκος του προετοιμασμένουμε με λαδόκολλα πυρέξ
  6. Ρίχνουμε τα κας κας κατά μήκος της επιφάνειας
  7. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ( ή από το προηγούμενο βράδυ)
  8. Κόβουμε σε κυβάκια με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι χωρίς δοντάκια

 

White Chocolate Fudge with strawberry flavor and colorful sprinkles
post

Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο

broccoli-pasta-dsc_0094 broccoli-pasta-dsc_0098 broccoli-pasta-dsc_0115 broccoli-pasta-dsc_0117Ακούγεται οξύμωρο σωστά; Και όμως: αν ρωτήσετε εμένα το μπρόκολο είναι πεντανόστιμο σε όλες του τις μορφές καθώς είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά. Το αγαπημένο μου δε είναι στον ατμό, τραγανό με λεμονάκι ! Αλλά πώς να κάνουμε και τον συζυγούλη να φάει λίγο θρεπτικό μπροκολάκι που έχει μία απέχθεια σε οτιδήποτε πράσινο μαζί με την κόρη; Θα σου πω εγώ: το βάζεις σε μία μακαρονάδα, προσθέτεις σπιτική μπεσαμέλ και τυριά και το κάνεις κολασμένη (το κουκουλώνεις τελοσπάντων). 

Αυτή λοιπόν τη συνταγή την κάνω χρόνια! Πανεύκολη και λαχταριστή. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 3 σκεύη είναι η αλήθεια. Βέβαια μπορείς στο σκεύος που βράζεις τα μπροκολάκια να κάνεις την μπεσαμέλ απλά εγώ πάντως χρησιμοποιώ 3 χωριστές κατσαρόλες (μεγάλη, μεσαία, μικρή ) ώστε να εξοικονομώ χρόνο και να τα φτιάχνω όλα μαζί ! Πάμε να δούμε τη συνταγή μας και αν έχετε απορίες δείτε και το βιντεάκι μου εδώ.

Y.Γ. Η τελευταία φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την Πηνελόπη (ε; ε; μαμά κουκουβάγια!)

Κολασμένη μακαρονάδα με μπρόκολο

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 μπρόκολο (317γρ)
  • 2 κούπες (458γρ) φρέσκο γάλα
  • μισό πακέτο (250γρ) ριγκατόνι
  • 1½ κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 200γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Οδηγίες
  1. Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φουντίτσες από το μπρόκολο
  2. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά σε δυνατή φωτιά (έβαλα κ ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών), τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  3. Σε έναι κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να γίνει μία μάζα
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθεί το γάλα με τη μάζα και να αρχίσει να πήζει
  6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας
  7. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.
  8. Προσθέτουμε το μπρόκολο, την μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί.

 

 

 

 

Indulging Pasta with homemade beshamel and cheese
post

Φτιάξτε Πινιάτα Αράχνη

spider-pinata-dsc_0134 spider-pinata-diy-cartoon-dsc_0136Και ναι καταφέραμε να φτιάξουμε τη δική μας πινιάτα! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου φαινόταν βουνό. Δεν το είχα τολμήσει ξανά έως τώρα αλλά ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω μία για το Halloween party μας (δείτε το εδώ). Έψαχνα λοιπόν, έψαχνα και πέτυχα αυτό το βιντεάκι στο youtube ! Και μετά εγένετο φως: Μα τί τέλεια ιδέα! Ένα χάρτινο φωτιστικό, λίγο γκοφρέ χαρτί και καθαριστές πίπας !! Σούπερ έυκολο!! Πάμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε βήμα βήμα τη δική μας πινιάτα αράχνης πανεύκολα! Απλά λίγη υπομονή θέλει να ξέρετε (το λέω να το ακούω γιατί πήγα να την παρατήσω και την ολοκλήρωσα με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη) 

Βήμα 1ο 

spider-pinata-diy-dsc_0090Συγκεντρώστε τα υλικά σας: ένα χάρτινο φωτιστικό (ανάλογα με τα άτομα που θα είσαστε, για 8 παιδάκια χρησιμοποίησα ένα διαμέτρου 40εκ). Μαύρα σύρματα πίπας, μαύρο γκοφρέ (τα προμηθεύτηκα εδώ), μαύρο και πορτοκαλί χαρτί αφής (Τiger) και μαύρη κορδέλα (Jumbo). Ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας και μάτια για την αράχνη σας (2 κύκλοι απο χαρτόνι διαμέτρου περ. 5εκ με ένα πιο μικρό μαύρο (το δικό μας ήταν από τσόχα) στη μέση είναι ό,τι πρέπει!). Και φυσικά τα δωράκια σας: εγώ επέλεξα σύμφωνα με το θέμα σοκολάτες και κουρδιστές κολοκύθες (Tiger) τα οποία έβαλα σε ατομικά σακουλάκια φαντασματάκια πάλι από το ίδιο κατάστημα. Και φυσικά αράχνες ψεύτικες (Jumbo). Αυτές ήταν απλά μέσα στην πινιάτα και περιφέρονταν ;). 

Βἠμα 2ο

spider-pinata-diy-dsc_0098 spider-pinata-diy-dsc_0099spider-pinata-diy-dsc_0105 spider-pinata-diy-dsc_0107 spider-pinata-diy-dsc_0109Στήστε το φωτιστικό, γύρτε το στο πλάι και γεμίστε με τα δωράκια. Κλείστε το κάτω μέρος (το πιο φαρδύ) του φωτιστικού με χαρτί αφής ή με μία χαρτοπετσέτα όπως έκανα εγώ, στερεώνοντας καλά με κολλητική ταινία. Στερώστε στο πάνω μέρος με την μαύρη κορδέλα ώστε να την κρεμάσετε όταν θα έρθει η ώρα να την σπάσετε. Γυρἰστε κάθετα το φωτιστικό.

Βήμα 3ο

spider-pinata-diy-dsc_0113Στερεώστε με κολλητική ταινία βαρέως τύπου τα σύρματα πίπας. Ο Γιάννης κατέληξε να ενώσει δύο δύο τα σύρματα με μαύρη ταινία ώστε να κάνει το εφέ του λυγισμένου ποδιού. Είχε μεγάλη πλάκα στο τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο (προαιρετικό)

spider-pinata-diy-dsc_0117Θέλαμε να είναι εντελώς μαύρη η αραχνούλα μας χωρίς ουδένα λευκό κενό. Έτσι αποφασίσαμε με το Γιάννη να κολλήσουμε το χαρτί αφής επάνω σε όλη την επιφάνεια του φωτιστικού με αλευρόκολλα. Εάν ακολουθήσετε αυτό το βήμα θα χρειαστεί να αφήσετε μία μέρα να στεγνώσει καλά καλά η αλευρόκολα. Εάν δεν έχετε χρόνο (σας νοιώθω απόλυτα), προχωρήστε στο επόμενο βήμα απευθείας. 

Βήμα 5ο

spider-pinata-dsc_0095 spider-pinata-dsc_0094Κόψτε το χαρτί γκοφρέ σε μακρόστενες λωρίδες και ψαλιδίστε τις άκρες (το κομμάτι αυτό το έκανε ο Γιάννης και για να κερδίσει χρόνο έκοβε τις άκρες έχοντας όλη τη λωρίδα ενωμένη – do I make any sense?) Τις κολλάτε σε όλη την περιφέρεια του φωτιστικού. Κολλάτε τα μάτια, τον φιόγκο από πορτοκαλλί χαρτί αφής (καθώς εμάς ήταν και κοριτσάκι) και αν έχετε κέφια μπορείτε να κόψετε 2 τριγωνάκια για δόντια (τα έκανα με τη συσκευασία του φωτιστικού). 

spider-pinata-dsc_0092Έτοιμη η αραχνούλα σας! Καλό σπάσιμο !!!

Εάν μετά από αυτό εξακολουθεί να σας φαίνεται βουνό η κατασκεύη της (επίσης σας νοιώθω) μπορείτε κάλλιστα να παραγγείλετε μία χειροποίητη πινιάτα από τις αγαπημένες Ανθομέλι. 

Εγώ θα μας ευχηθώ και στην επόμενη τώρα που πήραμε φόρα !!! 

post

To μίνι Halloween party μας , cake pops & σοκολατένια κεκάκια

halloween-chocolate-cupcakes-dsc_0112 halloween-chocolate-cupcakes-dsc_0123 halloween-chocolate-cupcakes-dsc_0162 halloween-chocolate-cupcakes-dsc_0163 halloween-oreo-pops-dsc_0142 halloween-oreo-pops-dsc_0145 halloween-oreo-pops-dsc_0149 halloween-oreo-pops-dsc_0160Εντάξει επίσημα πια, μετά από τόσα χρόνια που διοργανώνουμε πάρτυ και συγκεντρώσεις, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι όποτε κανονίσουμε κάτι στο σπίτι μας, θα γίνει κατακλυσμός. Και αυτή την φορά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Είχαμε σχεδιάσει λοιπόν να γιορτάσουμε το ξενόφερτο αυτό έθιμο με τα μικρά ξαδερφάκια της Πηνελόπης το Σάββατο που μας πέρασε. Ναι αυτό που κατέβηκαν οι ουρανοί και μέτρησα πάνω από είκοσι κεραυνούς να πέφτουν γύρω γύρω από το σπίτι μου (τους σιχαίνομαι τους κεραυνούς).

Τελοσπάντων στο θέμα μας:  το Halloween! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό δείτε εδώ. Εμείς να σας πω δεν το τιμούμε το συγκεκριμένο έθιμο καθώς είναι λίγο εκτός της κουλτούρας μας. Η Πηνελόπη επηρεασμένη από τα παιδικά που παρακολουθεί μας λέει πάντως κάθε χρόνο “φάρσα ή κέραμα”. Είπαμε λοιπόν να της κάνουμε το χατίρι φέτος και να το γιορτάσουμε (άλλο που δε θέλαμε τώρα χα χα !). Απόκριες δύο φορές το χρόνο; Είμαστε μέσα!

Οκτώ παιδάκια και αντίστοιχοι γονείς και μία μαμά που δωστης αφορμή για πάρτυ… Ξεσάλωσα ανέμελα. Δεν κατάφερα να τα φωτογραφίσω όλα και οι περισσότερες φωτογραφίες μου ήταν θολές (προφανώς από τον ενθουσιασμό μου). Πάντως περάσαμε τέλεια!! Κατάφερα να φτιάξω με επιτυχία cake pops, ανακάλυψα μία σούπερ συνταγή για κεκάκια σοκολάτας (οι συνταγές στο τέλος του ποστ) και όλα πήγαν σούπερ. Εννοείται ότι ήθελα να φτιάξω και άλλα και δεν πρόλαβα αλλά οκ, μια χαρά όλοι φάγαμε νομίζω:

Οι προσκλήσεις.

halloween-party

Έψαχνα κάτι όμορφο και ξεχωριστό. Την ιδέα μου την  έδωσε η φίλη Καλλιόπη. Το paperlesspost έχει άπειρες διαδικτυακές προσκλήσεις δωρεάν και μη οι οποίες είναι πραγματικά πολύ καλόγουστες ! Το επίσης φανταστικό με αυτές είναι ότι μπορείς να τις μορφοποιήσεις στα ελληνικά χωρίς κόστος ! Τις αποστέλεις μέσω email και οι καλεσμένοι σου έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε μία πραγματικά καλαίσθητη πρόσκληση.

Τα δωράκια

halloween-party-dsc_0093

halloween-party-pinata-img_5533 halloween-party-dsc_0131Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί καταφέραμε με τον Γιάννη (τονίζω με τον Γιάννη εγώ θα τα είχα παρατήσει αν και δεν ήταν κ τόσο δύσκολο ) να φτιάξουμε μία σούπερ πινιάτα αράχνη. Στην πινιάτα μας αξίζει μία ολόδική της ανάρτηση η οποία ακολουθεί πάραυτα ! Τα δωράκια που έβαλα μέσα τα προμηθεύτηκα από τα Tiger. Κουρδιστές κολοκύθες και φυσικά σοκολάτες !!! Κλεισμένα σε ατομικά σακουλάκια για αποφυγή παρεξηγήσεων 😉

img_5560Για τις μαμάδες της παρέας πήρα δακτυλίδια με τρομακτικά μάτια (επίσης από τα Tiger ). 

Διακόσμηση και αναλώσιμα

halloween-party-dsc_0087

Διακοσμητικά οικονομικά με το θέμα Halloween μπορείτε να βρείτε σε (κάποια μεγάλα) Jumbo και στα Tiger. Πολύ καλόγουστα είδη πάρτυ μπορείτε επίσης να βρείτε εδώ, εδώ και εδώ !  Τα δικά μας αναλώσιμα τα προμηθεύτηκα διαδικτυακά από το H&M. 

Το candy bar

halloween-party-dsc_0116

halloween-party-dsc_0090Τα μπισκοτάκια μου τα αγάπησα πολύ ! Τη συνταγή τους σαν την έχω δώσει εδώ. Τα κουπάτ αγοράστηκαν από εδώ και οι ζαχαρόπαστες και ο βρώσιμος μαρκαδόρος από εδώ.  Οι συνταγές για τα cake pops και τα κεκάκια θα τις βρείτε στο τέλος του ποστ. Στο καδράκι μου άπλωσα μία χαρτοπετσέτα από τα αναλώσιμα του πάρτυ και ήμουν έτοιμη !

To μενού  

ihalloween-party-mg_5529

Το μενού μας ήταν και αυτό “αμερικανιά” :  Burger, λουκάνικα μούμιες και σαλατούλα. Αναψυκτικά και μία σούπερ φθινοπωτινή σαγκριά. Και άπειρα γλυκά. Και η πρώτη μας πινιάτα. Δεν ήταν μέρα δίαιτας το Σάββατο αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Τα ψωμάκια έγιναν από την προηγούμενη με τη σούπερ συνταγή της φίλης Ερμιόνης aka the one with all the tastes. Δείτε την εδώ. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.  Για τα μπιφτέκια χρησιμοποιήσα αυτήν εδώ τη συνταγή. Εγγυημένα αφράτα μπιφτεκάκια!! Προσάρμοσα την αναλογία με τα άτομα του πάρτυ. Την ιδέα για τα λουκάνικα μούμιες την είδα στο αγαπημένο Pinterest. Δείτε όλο μου το board εδώ για να πάρετε και εσείς ιδέες. 

Αυτό ήταν λοιπόν το δικό μας μικρό πάρτυ Halloween το οποίο ομολογώ ότι το χαρήκαμε μικροί μεγάλοι ! Αφορμή να μαζευτεί η οικογένειά μας !! Και του χρόνου λοιπόν να είμαστε καλά !

Halloween Oreo Pops

Ποσότητα: 20 τεμάχια μπουκίτσες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 24 μπισκότα oreo
  • 150γρ ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 στικ για γλυφιτζούρια (μπορούμε να βρούμε εδώ )
  • 250 γρ μαύρα candy mets (χρησιμοποίησααυτά)
  • πορτοκαλί κας κας ( αυτά εδώ)
  • 1 μεγάλο κομμάτι φελιζόλ
Οδηγίες
  1. Στο μούλτι ή στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε σκόνη τα μπισκότα.
  2. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα
  3. Στρώνουμε σε μία πιατέλα που χωράει στο ψυγείο μας λαδόκολλα
  4. Σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα απλώνουμε στην πιατέλα επάνω στη λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε να σταθούν στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
  6. Λιώνουμε 25γρ κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  7. Βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο. Ξαναπλάθουμε όσα μπαλάκια έχουνε απλώσει, βουτάμε το ξυλάκι στη σοκολάτα και στη συνέχεια το βυθίζουμε στα μπαλάκια και τα επανατοποθετούμε στην πιατέλα.
  8. Αφήνουμε να παγώσει καλά η σοκολάτα τουλάχιστον ένα τετράωρο (ιδανικά όλο το βράδυ)
  9. Την επόμενη ημέρα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα candy melts σε μεσαία θερμοκρασία και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο.
  10. Βουτάμε με προσοχή ένα ένα τα μπαλάκια (απευθείας από το ψυγείο), καθαρίζουμε την περίσσεια με ένα κουταλάκι, πασπαλίζουμε στην κορυφή με το κας κας και τα βάζουμε να σταθούν επάνω σε ένα φελιζόλ.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Swan Ocean (δείτε την εδώ)

 
Σοκολατένια Κεκάκια με αιματηρή βουτυρόκρεμα

Ποσότητα: 20 κεκάκια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 63γρ άγλυκο κακάο ( χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου).
  • 140 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • 3 αυγἀ
  • 150γρ ζάχαρη καστανή
  • 150γρ λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 120ml φυτικό λάδι
  • 3 κγ βανίλια
  • 200γρ γιαούρτι

  • Για τη βουτυρόκρεμα
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • 125γρ ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι βύσσινο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες με έναν αυγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  4. Κοσκινίζουμε το κακάο και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μία ενιαία μάζα
  5. Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ομογενοποιούμε το μίγμα.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατευούμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
  7. Αδειάζουμε το μίγμα σε 20 φορμάκια ή σε ταψί που έχουμε βάλει τα καραμελόχαρτα της προτίμησής μας
  8. Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πλήρως
  9. Σε σταθερό μίξερ ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
  10. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε μία μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ τη βουτυρόκρεμα.
  11. Κόβουμε την άκρη της σακούλας και διακοσμούμε τα κρύα κεκάκια
  12. Περιχύνουμε με το σιρόπι βύσσινο
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή εδώ