Σοκολατένια Κεκάκια με αιματηρή βουτυρόκρεμα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 20 κεκάκια
- 63γρ άγλυκο κακάο ( χρησιμοποίησα ολλανδικού τύπου).
- 140 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- μισή κουταλιά αλάτι
- 3 αυγἀ
- 150γρ ζάχαρη καστανή
- 150γρ λευκή κρυσταλική ζάχαρη
- 120ml φυτικό λάδι
- 3 κγ βανίλια
- 200γρ γιαούρτι
- Για τη βουτυρόκρεμα
- 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
- 125γρ ζάχαρη άχνη
- σιρόπι βύσσινο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες με έναν αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το κακάο και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μία ενιαία μάζα
- Προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι και ομογενοποιούμε το μίγμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατευούμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
- Αδειάζουμε το μίγμα σε 20 φορμάκια ή σε ταψί που έχουμε βάλει τα καραμελόχαρτα της προτίμησής μας
- Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν πλήρως
- Σε σταθερό μίξερ ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
- Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε μία μεγάλη σακούλα τροφίμων με ζίπερ τη βουτυρόκρεμα.
- Κόβουμε την άκρη της σακούλας και διακοσμούμε τα κρύα κεκάκια
- Περιχύνουμε με το σιρόπι βύσσινο
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/mini-halloween-party-with-recipes.html
3.4.3177