Halloween Oreo Pops
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 20 τεμάχια μπουκίτσες
Συστατικά
  • 24 μπισκότα oreo
  • 150γρ ανάλατο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 στικ για γλυφιτζούρια (μπορούμε να βρούμε εδώ )
  • 250 γρ μαύρα candy mets (χρησιμοποίησααυτά)
  • πορτοκαλί κας κας ( αυτά εδώ)
  • 1 μεγάλο κομμάτι φελιζόλ
Οδηγίες
  1. Στο μούλτι ή στον επεξεργαστή τροφίμων κάνουμε σκόνη τα μπισκότα.
  2. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα
  3. Στρώνουμε σε μία πιατέλα που χωράει στο ψυγείο μας λαδόκολλα
  4. Σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα απλώνουμε στην πιατέλα επάνω στη λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε να σταθούν στο ψυγείο για ένα μισάωρο.
  6. Λιώνουμε 25γρ κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
  7. Βγάζουμε την πιατέλα από το ψυγείο. Ξαναπλάθουμε όσα μπαλάκια έχουνε απλώσει, βουτάμε το ξυλάκι στη σοκολάτα και στη συνέχεια το βυθίζουμε στα μπαλάκια και τα επανατοποθετούμε στην πιατέλα.
  8. Αφήνουμε να παγώσει καλά η σοκολάτα τουλάχιστον ένα τετράωρο (ιδανικά όλο το βράδυ)
  9. Την επόμενη ημέρα λιώνουμε σε μπεν μαρί τα candy melts σε μεσαία θερμοκρασία και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο.
  10. Βουτάμε με προσοχή ένα ένα τα μπαλάκια (απευθείας από το ψυγείο), καθαρίζουμε την περίσσεια με ένα κουταλάκι, πασπαλίζουμε στην κορυφή με το κας κας και τα βάζουμε να σταθούν επάνω σε ένα φελιζόλ.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι της φίλης Μαρίας Swan Ocean (δείτε την εδώ)
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/mini-halloween-party-with-recipes.html