Μπισκότα με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 20 με 30 μπισκότα
- 2 κούπες αλεύρι (268γρ) για όλες τις χρήσεις.
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη.
- ½ κ.γ. αλάτι
- 170γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
- ½ κούπα (30γρ) καστανή ζάχαρη
- 1 κούπα (206γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 66γρ αποξηραμένα κράνμπερι
- 65 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια (χρησιμοποίησα αυτά )
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o Κελσίου αέρα
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
- Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το εκτχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα κράνμπερι και τα αναμιγνύουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Τυλίγουμε το μίγμα με μία μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε να παγώσει για ένα 2ωρο (επειδή βαζιόμουν το έβαλα μισή ώρα στην κατάψυξη)
- Απλώνουμε στο ταψί με μία λαδόκολλα και κάνουμε με το μίγμα μικρές μπαλίτσες τις οποίες απλώνουμε αραιά επάνω στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά. Το μπισκοτάκια θα απλώσουν.
- Συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Τα απλώνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/cranberry-cookies.html
3.4.3177