Μπισκότα με κράνμπερι και λευκή σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 20 με 30 μπισκότα
Συστατικά
  • 2 κούπες αλεύρι (268γρ) για όλες τις χρήσεις.
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα σε σκόνη.
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 170γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • ½ κούπα (30γρ) καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα (206γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 66γρ αποξηραμένα κράνμπερι
  • 65 γρ λευκή σοκολάτα σε κομματάκια (χρησιμοποίησα αυτά )
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o Κελσίου αέρα
  2. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα.
  3. Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Ρίχνουμε το εκτχύλισμα βανίλιας.
  7. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  8. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και τα κράνμπερι και τα αναμιγνύουμε στο μίγμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  9. Τυλίγουμε το μίγμα με μία μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε να παγώσει για ένα 2ωρο (επειδή βαζιόμουν το έβαλα μισή ώρα στην κατάψυξη)
  10. Απλώνουμε στο ταψί με μία λαδόκολλα και κάνουμε με το μίγμα μικρές μπαλίτσες τις οποίες απλώνουμε αραιά επάνω στο ταψί.
  11. Ψήνουμε για περίπου 10 με 12 λεπτά. Το μπισκοτάκια θα απλώσουν.
  12. Συνεχίζουμε να ψήνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  13. Τα απλώνουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/12/cranberry-cookies.html