tangerine gingerbread cupcakes DSC_0003

tangerine gingerbread cupcakes DSC_0046tangerine gingerbread cupcakes DSC_0041 tangerine gingerbread cupcakes DSC_0007 tangerine gingerbread cupcakes  DSC_0019tangerine gingerbread cupcakes  DSC_0034Κάθε χρόνο ψἠνω cupcakes στις γιορτές, είναι κάτι σαν προσωπική παράδοση. Εννοείται και τα υπόλοιπα κλασικά γλυκά όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα αλλά κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Καμμιά φορά όταν πιέζομαι πολύ από άποψη χρόνου (δηλαδή κάθε χρόνο) κάτι θα παραλείψω να κάνω. Αλλά cupcakes ποτέ. Και αυτό γιατί μου αρέσει να τα στολίζω να τα καμαρώνω. Τα βρίσκω τόσο χαριτωμένα ειδικά όταν είναι έτσι πασπαλισμένα με χριστουγεννιάτικα καραμελάκια και με εορταστικά καραμελόχαρτα.

Φέτος τα cupcakes μου έχουν χριστουγεννιάτικο άρωμα και γεύση. Η κανέλα και το γαρύφαλλο κάνουν το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα. Η βουτυρόκρεμα με μανταρίνι είναι αναπάντεχα δροσερή και αρωματική (άσε που αξιοποίησα και τα τόσα μανταρίνια που είχαν μαζευτεί στην φρουτιέρα μου και κοίταγαν με λάγνο βλέμμα τον κάδο). Λοιπόν αρκετά σας τα διαφήμισα, πάμε να δούμε τη συνταγή;  

Gingerbread Cupcakes με βουτυρόκρεμα μανταρίνι

Ποσότητα: 12 cupcakes

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 150γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια

  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μανταρίνι
  • χυμός από 2 μανταρίνια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη φαρίνα, με το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα στο μίξερ.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαία μίγμα
  5. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε το ξύσμα και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν με δώδεκα θέσεις βάζουμε καραμελόχαρτα και αδειάζουμε το μίγμα μέχρι τα ¾ της κάθε θέσης
  7. Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά
  8. Αφού κρυώσουν για 10 λεπτά, απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς
  9. Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία πυκνή κρέμα
  10. Στολίζουμε με ένα κορνέ την βουτυρόκρεμα στα κεκάκια αφού έχουν κρυώσει τελείως.
Σημειώσεις
Δείτε πώς να φτιάξετε κορνέ μίας χρήσης από λαδόκολλα εδώ
Η αρχική συνταγή εδώ

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

44 σχόλια στο “Gingerbread Cupcakes με βουτυρόκρεμα μανταρίνι

  1. Αθηνά μου τέλεια τα κεκάκια σου τα έφτιαξες και τα διακόσμησες τέλεια!!
    Μου έδωσες ιδέα για τα Χριστούγεννα , εγώ δεν είχα σκεφτεί να κάνω κάτι αλλά τελικά είμαστε κολλημένοι με τα κέικ!!
    Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένα!!

  2. Καταπληκτική εμφάνιση και παρουσίαση Αθηνά, ένα βήμα πριν να φάω την οθόνη είμαι! Λαχταριστή συνταγή, απλώς μία ερώτηση, την κανέλα,το γαρίφαλο και το τζιντζερ τα ρίχνουμε μαζί με την βανίλια; Επίσης την αναλογία βούτυρο με ζάχαρη 1/1 την αλλάζεις επειδή προσθέτεις χυμό από το μανταρίνι; Θα τα επιχειρήσω αντί για μανταρίνι θα βάλω πορτοκάλι που έχω άπειρα και επίσης φλερτάρουν με τον κάδο επικίνδυνα ! Τα φιλιά μου!!!

    • Καλησπέρα Μαίρη μου ναι η βανίλια δεν έχει τόσο έντονη γεύση οπότε ταιριάζει με τα μπαχαρικά!!! Για την βουτυρόκρεμα είπα να δοκιμάσω την αναλογία της αρχική συνταγής ώστε να ελαττώσω την ποσότητα του βουτύρου και να κάνω τα κεκάκια μου πιο ανθεκτικά εκτός ψυγείου (πέτυχε 😉 ) Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  3. Καταπληκτικά!!Δεν έχω λόγια!Εννοείται πως θα τα δοκιμάσω.Έχω και μανταρίνια μπόλικα που έχουν κουκούτσια και δεν τα τρώνε τα παιδιά!!Οι φωτογραφίες σου είναι τόσο…μα τόσο…δεν βρίσκω λόγια!!Ενθουσιάστηκα πολύ με όλα!Μπράβο Αθηνά!

  4. Καλημέρα Αθηνά, υπέροχα τα κεκάκια, η βουτυρόκρεμα είναι πολύ λαχταριστή!!! Σου εύχομαι Χαρούμενα Χριστούγεννα, Υγεία και Χαρά για τον Νέο Χρόνο! ΧΟΧΟ

  5. Τα είδα από χθες το βράδυ και τα χάζεψα στο ΦΒ!! Έχει πλάκα που έκανες παράδοση τα cupcakes. Και όντως είναι τόσο χαριτωμένα με τα καραμελάκια και τα toppers τους! Επίσης πρέπει να είναι υπέροχος και ο συνδυασμός των αρωμάτων!!
    Και του χρόνου Αθηνούλα μου, πολλά φιλιά!!

  6. Όλα τα υλικά ταεχω ακόμα και τα χαρτάκια Αθηνα μου, το μόνο που μένει είναι να ξεκίνησω την συνταγή σου που την βρίσκω πολύ καλή.Φιλακια πολλά και την καλημέρα μου.!

  7. Νομίζω Αθηνά μου πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσιο του blog post και έχει φτάσει σε άκρως επαγγελματικά επίπεδα. Το ταλέντο σου ειδικά στα γλυκά είναι εμφανές και ίσως θα έπρεπε να το δεις και επαγγελματικά. Είναι κρίμα να γεύεσαι μόνη σου όλα αυτά … θέλουμε κι εμείς!!! Το έχεις πως το λένε, το έχεις! Φιλιά πολλά

    • Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα για τα καλά σου λόγια με κολακεύεις!! Πάντως δεν τα χαίρομαι μόνοι μου, συνήθως τα περισσότερα τα δοκιμάζει και ο άμεσος περίγυρος!! Χρόνια Πολλά!!

  8. Μ’ αρέσει πολύ ο συνδυασμός υλικών.
    Κανέλα και γαρύφαλλο είναι τα κατεξοχήν χρώματα των Χριστουγέννων και το μανταρίνι έρχεται και «δένει» πολύ όμορφα με το σύνολο.
    Αθηνούλα, εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένεια σου!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Φιλιά

  9. Αυτά τα κεκάκια τα ερωτεύθηκα απολύτως γιατί είναι υπέροχα… φαντάζομαι τη γεύση τους… τζίντζερ με μανταρίνι!!!!!!!!!!!
    Η διακόσμησή τους επισης… είναι καταπληκτικά γιορτινή κι ό,τι πρέπει για πάρτυ!
    Φιλιά!