Gingerbread Cupcakes με βουτυρόκρεμα μανταρίνι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 12 cupcakes
Συστατικά
  • 150γρ βούτυρο
  • 150γρ ζάχαρη
  • 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μανταρίνι
  • χυμός από 2 μανταρίνια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τη φαρίνα, με το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα στο μίξερ.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαία μίγμα
  5. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε το ξύσμα και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  6. Σε μία φόρμα για μάφιν με δώδεκα θέσεις βάζουμε καραμελόχαρτα και αδειάζουμε το μίγμα μέχρι τα ¾ της κάθε θέσης
  7. Ψήνουμε για περίπου 18 λεπτά
  8. Αφού κρυώσουν για 10 λεπτά, απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς
  9. Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μία πυκνή κρέμα
  10. Στολίζουμε με ένα κορνέ την βουτυρόκρεμα στα κεκάκια αφού έχουν κρυώσει τελείως.
Σημειώσεις
Δείτε πώς να φτιάξετε κορνέ μίας χρήσης από λαδόκολλα εδώ
Η αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/12/gingerbread-tangerine-cupcakes.html