Ρολό κέικ με lime & φρούτα του δάσους
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: 10 με 12 μερίδες
- 3 αυγά
- ¾ κούπας (174γρ) ζάχαρη
- 3 κ.σ. χυμό lime ( 3 lime) & ξύσμα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. baking powder
- ¾ κούπας (127γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 60γρ αποψυγμένα φρούτα του δάσους
- 250γρ ζάχαρη άχνη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα ¾ του ξύσματος
- Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Στη σχάρα του φούρνου μας απλώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά
- Αφήνουμε πέντε λεπτά και σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει ζάχαρη άχνη αδειάζουμε το κέικ
- Τυλίγουμε με την πετσέτα με προσεκτικές κινήσεις και προσέχοντας μην εγκλωβίσουμε την πετσέτα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε λαδόκολλα μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
- Στο μούλτι λιώνουμε τα φρούτα του δάσους
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει
- Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσος, το εκχύλισμα βανίλιας και το υπόλοιπο ξύσμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα
- Ξετυλίγουμε το ρολό και γεμίζουμε τη κέικ αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες᾽
- Ξανατυλίγουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/10/lime-red-fruit-swiss-roll.html
3.4.3177