shrimp-curry-liguini-dsc_0011 shrimp-curry-liguini-dsc_0017 shrimp-curry-liguini-dsc_0015Η μακαρονάδα που βλέπετε ήταν έμπνευση της στιγμής μπροστά στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Βλέπετε είχαμε επέτειο με τον Γιάννη και ήθελα να ετοιμάσω ένα δείπνο έκπληξη. Βέβαια όλα θα ήταν καλύτερα αν το είχα σκεφτεί και λίγο νωρίτερα. Από την άλλη όμως βοήθησε στο να είναι πραγματική έκπληξη. Και εκεί λοιπόν που είχαμε κανονίσει για έξοδο είπα ας του κάνω το τραπέζι τι σόι μαγείρισα είμαι εγώ; . Όλα καλά έλα όμως που σχόλασα αργά. Και δεν είχα ετοιμάσει και τίποτα. Και έπρεπε να πάω και σούπερ μάρκετ να ψωνίσω. Δεν τα παράτησα όμως. Είπα θα τα καταφέρω. Η Πηνελόπη θα κοιμόταν στο σπίτι της γιαγιάς της έτσι και αλλιώς οπότε είχα το πεδίο ελεύθερο.

Πήγα λοιπόν στο σούπερ μάρκετ μην έχοντας ιδέα τί να φτιάξω. Σκεφτόμουν κάτι εξωτικό, νόστιμο αλλά και ελαφρύ καθώς ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός. Θαλασσινά οπωσδήποτε είναι τα αγαπημένα του.  Γαρίδες, κάσιους, κάρυ. Αλλά και λίγο σούσι δεν θα ήταν τέλεια;; Και για επιδόρπιο; Ουφ δεν προλαβαίνω με τίποτα να τα ετοιμάσω!! Έτσι λοιπόν έπρεπε να κάνω τις επιλογές μου: Σούσι να προλάβαινα να φτιάξω αποκλείεται ( το έχω δοκιμάσει σας έχω εδώ τη συνταγή!) οπότε αγοράστηκε έτοιμο εκείνη τη στιγμή. Σαλάτα έτοιμη κομμένη και πλυμένη επίσης μπήκε στο καρότσι (μεγάλη ευκολία, την πληρώνεις λίγο παραπάνω αλλά σε ξελασπώνει πραγματικά…). Και για γλυκό; εκεί που ήμουν έτοιμη να αγοράσω κάτι έτοιμο, θυμήθηκα ένα  ωραίο κοκτέιλ που είχα χαζέψει στο Pinterest. Το έκανα γρήγορα repin, τσέκαρα τα υλικά, ευτυχώς τα είχα ήδη και προχώρησα με γοργούς ρυθμούς στο ταμείο. Η συνταγή ήδη ψηνόταν στο κεφάλι μου. Α αγόρασα και ποτήρια μαρτίνι για τα κοκτέιλ (είμαι τρελή το ξέρω 😉 ). Τα βρήκα εδώ.

Φτάνοντας σπίτι, άλλαξα, έβαλα ένα φουστανάκι να είμαι πιο ευπρεπής και αμέσως ξεκίνησα να βάζω το σχέδιο τραπέζωμα σε εφαρμογή: έστρωσα το τραπέζι, άναψα όλα τα κεριά/ φαναράκια του σπιτιού και αμέσως μετά ξεκίνησα τα μαγειρέματα. Ετοίμασα το κοκτέιλ στο κατσαρολάκι, έβαλα σε πιατελάκια τα σούσι να είναι έτοιμασα τη σαλάτα. Για να την κάνω λίγο πιο σπέσιαλ πρόσθεσα άσπορα μαύρα σταφύλια και μία βινεγκρέτ λεμονιού και αρωματικού βιολογικού μηλόξυδου. Και ετοίμασα την μακαρονάδα. Και ο πειραματισμός μου πέτυχε (για καλή μου τύχη!) Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν εκτός από εμένα το επόμενο πρωί που κλήθηκα να μαζέψω το χάος που δημιούργησα στην κουζίνα μου!!

Και του χρόνου με υγεία θα ευχηθώ στον αντρούλη μου και να ξέρετε ότι όταν βάλετε κάτι στόχο να το καταφέρετε θα γίνει ο κόσμος να χαλάσει (αλά Coelho φάση και άλλα τέτοια φιλοσοφημένα ).

Μακαρονάδα με γαρίδες, κάσιους και σάλτσα κάρυ

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • 150γρ προβρασμένες γαρίδες με κέλυφος
  • 20 κάσιους ανάλατα
  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας (χρησιμοποίησα το Barleans's Organic Extra Virgin Coconut Oil)
  • 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • 200γρ κρέμα γάλακτος (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό πάνω από τη μέση με το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
  2. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, βάζουμε μπόλικο αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους της συσκευασίας σε δυνατή φωτιά και με ανοικτή κατσαρόλα.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι καρύδας και σωτάρουμε τα κάσιους με τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίζουν να ροδίζουν οι γαρίδες, σβήνουμε με το σφηνάκι μαστίχας και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή.
  5. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το κάρυ και αλάτι ανάλογα με τη γεύση μας.
  6. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στη σάλτσα μας να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε αμέσως.
Σημειώσεις
Το βιολογικό ξύδι και το λάδι καρύδας είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Evitamιns την οποία την ευχαριστώ θερμά.

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 σχόλια στο “Μακαρονάδα με γαρίδες, κάσιους και σάλτσα κάρυ

  1. Μου τρέχουν τα σάλια με αυτή τη μακαρονάδα! Μοιάζει απίστευτος συνδυασμός και με μαστίχα! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Λες να φυλάξω την συνταγή για την επόμενη επέτειο; χιχι!

  2. Η κόρη μου λατρεύει τις γαρίδες αλλά και τα μακαρόνια. Το καλοκαίρι δοκίμασε γαριδομακαρονάδα σε μία φίλη της κι ενθουσιάστηκε. Νομίζω πως ήρθε η ώρα της γιατί την λατρεύω κι εγώ και μου έχει λείψει!