Παντεσπάνι βανίλιας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2 ταψάκια 23εκ
Συστατικά
  • 2½ κούπες (300γρ) κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες (434γρ) λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 4 αυγά (203γρ καθαρό βάρος) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα (134γρ) γάλα
  • ¾ κούπας (100γρ) φυτικό λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Στο μίξερ μας ανακατευούμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για ένα λεπτό
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Δεν το παραχτυπάμε.
  4. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης 2 ταψάκια μίας χρήσης διαμέτρου 23 εκατοστών.
  5. Περιχύνουμε στα ταψάκια το μίγμα
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/06/cake-luau.html