minion girl cake 1 girl minion cake 2 girl minion cake 4 girl minion cake 3 girl minion cake 5Έχω πάρει φόρα και δεν σταματώ λέμε… νοιώθω σαν να μιλάω στην αγαπημένη μου φίλη την οποία έχω να δω καιρό και θέλω να της πω μονοκοπανιά όλα μου τα νέα. Έτσι λοιπόν μετά την διοργάνωση του πάρτυ, τα μπισκότα και τα κεκάκια δεν θα μπορούσα παρά να καταλήξω με την τούρτα Μίνιον που φτιάξαμε για το πάρτυ γενεθλίων της Πηνελόπης. Να πω ότι ήταν πανεύκολη και τέτοια δεν θα το κάνω γιατί με παίδεψε αρκετά ομολογώ. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο να γίνει. Οργάνωση χρόνου, υπομονή, φαντασία και όλα γίνονται!!  Και βέβαια και η βοήθεια αν υπάρχει είναι ανεκτίμητη! Αν δεν είχα τον Γιάννη δεν θα είχα προλάβει να την φτιάξω είναι το μόνο σίγουρο! Άσε που ήταν ασήκωτη, ούτε να την κουβαλήσω δεν θα μπορούσα. 

Φέτος είπα να μην ακολουθήσω τη συνηθισμένη συνταγή για παντεσπάνι και να πειραματιστώ…χμ δεν πέτυχε και τόσο για αυτό και δεν έχει νόημα να σας τη δώσω. Μπορώ να σας πω βέβαια πού την βρήκα. Την βρήκα εδώ. Την χρησιμοποιείτε με δική σας ευθύνη χα χα !! Η γέμιση όμως βγήκε σούπερ και σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Η συνταγή που χρησιμοποίηση είναι αυτή εδώ και είναι τέλεια. Πρόσθεσα τρεις κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο μου Nesquik φράουλας και έγινε μία σούπερ φραουλένια μους- γέμιση. Για την τούρτα που βλέπετε χρειάστηκα 4 δόσεις από τη συνταγή του κέικ και 1 δόση από τη μους. Η κάλυψη της τούρτας έγινε με βουτυρόκρεμα και χρειάστηκα περίπου 3 δόσεις της συνταγής. Όσον αφορά τη ζαχαρόπαστα που χρειάστηκα χμμ… περίπου 1,5 κιλό λευκή, 500γρ κίτρινη, 400γρ φούξια, 250γρ ροζ απαλό, 100γρ γκρι και 100γρ μαύρη. Τις προμηθεύτηκα από εδώ και από εδώ. Το μάτι του μίνιον μας ήταν βρώσιμη εκτύπωση με αυτό το σχέδιο την οποία παρείγγειλα απο εδώ. Το χαμόγελο του μίνιον έγινε με βρώσιμο μαρκαδόρο που προμηθεύτηκα από τον Αλημπράνη (το link είναι στις ζαχαρόπαστες). Πάμε λοιπόν να σας δώσω τα tips που θεωρώ απαιραίτητα για να φτιάξετε μία τέτοια τριώροφη τούρτα;

Tip 1: Προετοιμασία: αυτό που απαιτεί μία τέτοια τούρτα είναι κυρίως χρόνο. Σας προτείνω να προετοιμάσετε τα στοιχεία της διακόσμησης από τις προηγούμενες ημέρες. Μπορείτε άνετα να τα διατηρήσετε ακόμα και μία εβδομάδα. Στις πολλές ζέστες μπορείτε να τα βάλετε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο. Το άλλο μυστικό της επιτυχίας είναι η σκόνη τυλόζης. Μαγικό υλικό γιατί σκληραίνει τη ζαχαρόπαστα και την κάνει πρώτη τάξεως πρώτη ύλη ώστε να φτιάξουμε διακοσμητικά στοιχεία για τις τούρτες μας. Η αναλογία είναι μισή κουταλιά του γλυκού για κάθε 200γρ ζαχαρόπαστας. Το αστεράκι στο ραβδί, τα χεράκια, ποδαράκια και όλα τα περιφερειακά στοιχεία της τούρτας έγιναν με ζαχαρόπαστα μοντελισμού´την οποία έφτιαξα με σκόνη τυλόζης. Το αστεράκι το στερέωσα (πριν στεγνώσει η ζαχαρόπαστα) σε ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Τα υπόλοιπα στοιχεία τα στερέωσα σε οδοντογλυφίδες. Τα φρου φρου της φούστας τα έκανα με στρογγυκά κομματάκια ζαχαρόπαστας τα οποία τσαλάκωσα σε δύο σημεία και τα φύλαξα σε μακρόστενο τάπερ σε σειρές όπου ανάμεσα έβαλα λαδόκολλα. Για τον φιόγκο δείτε αυτό το διαφωτιστικό βιντέακι για την κατασκευή του. Όλα έγιναν 4 μέρες πριν το πάρτυ μας. Τὀτε ήταν που ψήθηκαν και τα παντεσπάνια της τούρτας τα οποία φύλαξα στο ψυγείο καλυμμένα με διάφανη μεμβράνη. 

Tip 2: Στήριξη της τούρτας: συνήθως δεν βάζω στηρίγματα στις τούρτες μου, αλλά με 3 ορόφους δεν το ρίσκαρα. Έβαλα 4 μεγάλα καλαμάκια από σουβλάκια και στήριξα και τους τρεις ορόφους από κάτω προς τα πάνω. Η μίνιον νεράιδα δεν θα πήγαινε πουθενά!!! Έντυσα την βάση της τούρτας με ζαχαρόπαστα και έβαλα λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο πριν αρχίσω να βάζω τα παντεσπάνια μου. 

Tip 3 : Φύλαξη της τούρτας: στο ψυγείο ΠΑΝΤΑ σκεπασμένη με χάρτινο κουτί. Και εύλογα θα μου πείτε: πού να το βρούμε κυρά μου τόσο μεγάλο κουτί; Στα link που σας έδωσα μπορείτε να βρείτε κουτιά με επεκτάσεις για ψηλές τούρτες. Επίσης προτείνω να μην κάνετε την επικάλυψη με ζαχαρόπαστα πολλές μέρες πριν το πάρτυ. Καλό είναι να γίνει το αργότερο μία μέρα πριν το πάρτυ ώστε να διατηρηθεί φρέσκια και να μην έχετε θέματα με διαρροή χρωμάτων, αλλοίωση της υφής κλπ. Τέλος σας δείτε και αυτό το βιντεάκι για τούρτα μίνιον που μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. 

Τώρα που την ξαναβλέπω δεν πιστεύω ότι κατάφερα να κάνω τρίπατη τούρτα !! Και του χρόνου λοιπόν πάμε για άλλα !!! Καλή επιτυχία και στη δική σας προσπάθεια!! Λέω να την τολμήσετε!! 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 σχόλια στο “Τούρτα Μίνιον για κορίτσια

  1. Ε, κορίτσι… λογικό να μην το πιστεύεις ότι έκανες τέτοια τούρτα! 🙂 Και φυσικά δεν είναι εύκολη, αλλά με τα tips που δίνεις, την κάνεις ευκολότερη σε μια μαμά που θα θελήσει να πειραματιστεί. Τη σκόνη τυλόζης δεν την ήξερα και σημειώνεται, όπως και τα κουτιά με επεκτάσεις!
    Να χαίρεσαι και πάλι το Πηνελοπάκι! 🙂

  2. Εντυπωσιακότατη η τούρτα και πόσο ωραίο το θέμα (I love minions!). Για το ταλέντο και τις ικανότητές σου στη διακόσμηση τι να πω! Μπράβο και πάλι μπράβο! Και του χρόνου!