seafood pasta DSC_0071seafood pasta DSC_0074seafood pasta DSC_0063

seafood pasta DSC_0073seafood pasta DSC_0064Αυτή λοιπόν είναι Η αγαπημένη μακαρονάδα του συζύγου. Είναι επίσης και από τα φαγητά που του αρέσει να μαγειρεύει! Τρελαίνομαι και εγώ για θαλασσινά σε όλες τους τις μορφές (έως και ωμά) οπότε είμαι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να την δοκιμάσω κάθε φορά. Η συγκεκριμένη έχει φρέσκια ώριμη τομάτα έτσι για να μην ξεχνάμε ότι φοράμε ακόμα κοντομάνικα (περίπου). Την έφτιαξα εγώ και όχι ο Γιάννης (έτσι για να χαλάω την πιάτσα). Είναι εύκολη και γρήγορη καθώς δεν χρησιμοποιώ φρέσκα αλλά κατεψυγμένα, πλυμμένα και προβρασμένα θαλασσινά. Ναι ναι το ξέρω απαράδεκτη, αλλά μετά τη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να περάσω 3 ώρες ετοιμάζοντας δείπνο. Το μυστικό της συστατικό είναι η κανέλα η οποία δένει άψογα με την τοματούλα και δίνει στη σάλτσα μας μία ιδιαίτερη και εξωτική γεύση. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Μακαρονάδα Θαλασσινών με φρέσκια τομάτα

Ποσότητα: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 7 ώριμες τομάτες (952γρ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 14 μύδια καταψυγμένα με μισό κέλυφος (περ. 210γρ)
  • 300γρ γαρίδες Vannamei προβρασμένες αποψυγμένες
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 πακέτο ζυμαρικά liguini
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό στα ¾ της κατσαρόλας κ αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι
  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι μας τις τομάτες
  3. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες με τα μύδια και αρχίζουμε να σωτάρουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνεται έντονο το χρώμα στα μύδια.
  4. Μόλις πιουν τα νερά τους, σβήνουμε με το κρασί
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σβήνουμε με το χυμό τομάτας και χαμηλώνουμε σε χαμηλή τη φωτιά
  6. Βάζουμε την κανέλα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  7. Στο νερό της κατσαρόλας που θα έχει αρχίσει να βράζει βάζουμε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και προσθέτουμε τα liguini.
  8. Βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας που όλη αυτή την ώρα σιγοβράζει και ανακατεύομε να πάει παντού στα ζυμαρικά μας η σάλτσα.

seafood pasta DSC_0079 letters

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Μακαρονάδα Θαλασσινών με Φρέσκια Τομάτα

  1. Όπου μπαίνει φρέσκια ντομάτα στο φαγητό η γεύση του είναι πολύ πιο νόστιμη και φυσικά με όλα αυτά τα υπέροχα θαλασσινά….την λατρεύω αυτή την μακαρονάδα…φιλάκια πολλά!

  2. Καλημέρα Αθηνούλα!
    Είδα τη φωτογραφία στο fb αλλά ήταν ώρα που πεινούσα και δεν τόλμησα να μπω να δω συνταγή…
    Μπορώ να τρέφομαι αποκλειστικά με θαλασσινά, σε όλες τις μορφές τους, όπως και εσύ. Αυτή η μακαρονάδα είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά, πάντα με ολόκληρες γαρίδες, για να ρουφάς την σαλτσούλα(μη μας δει ο Ζαμπούνης μόνο…). Βέβαια κανέλα δεν έχω προσθέσει ποτέ, μόνο αστεροειδή γλυκάνισο. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
    Απλά υπέροχη, μπράβο!
    Φιλάκια πολλά 🙂

    • Σε ευχαριστώ πολύ Κίκα μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!! Και έχω αστεροειδή γλυκάνισο και κοιτάω τρόπους αξιοποίησης!! Χμμμ ! Πολλά φιλιά 🙂

  3. Αυτή η γαριδούλα εκεί στην πρώτη φωτό με φωνάζει ή μου φαίνεται;;;; Πολύ λαχταριστή η μακαρονάδα σου Αθηνά μου!! Κι εκείνο το μυδάκι με προκαλεί ασύστολα… μετά δεν θα φταίω εγώ να απλώσω το χέρι και να αρπάξω το πιάτο!!!! Τί κακό να μην γίνεται!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Οι φωτογραφίες τέλειες!!!!!!!!!!!
    Φιλιά καλημέρας!!

  4. Αυτά να βλέπει ο Γεωργίος και μετά να μου ζητάει τέτοιες μακαρονάδες! Εγώ από τα θαλασσινά μακρυάαααα, εκείνος πάλι σίγουρα θα την εκτιμούσε αφάνταστα. Πάντως οι φωτογραφίες σου, σκίζουν! Καλημέρα & καλή εβδομάδα :**

    Υ.Γ. Θα βοηθούσε αν το μέγεθος των γραμμάτων στα σχόλια ήταν τόσο δα πιο μεγάλο :))

    • Να είδες τί κάνω;; Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Δημητρούλα! Για την γραμματοσειρά γενικά έγινε πολύ μικρότερη στη νέα έκδοση έχεις δίκιο. Το σημειώνω και σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το feedback !

  5. και η δική μου αγαπημένη είναι τούτη εδώ η μακαρονάδα!! φανταστική!
    θα προσθέσω κι εγώ κανέλα την επόμενη φορά να το δοκιμάσω.
    με γεια και το νέο λουκ του μπλογκ Αθηνούλα! μου αρέσει!
    φιλιά πολλά!

  6. Και εγώ λατρεύω τα θαλασσινά και αυτή η μακαρονάδα είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑ!!! Και τώρα που μου την θύμησες.. έχω καιρό να την φτιάξω!
    Καλή εβδομάδα!

  7. Αγαπημένο φαγητό! Πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη της κανέλας! Πάντως πολύ χαίρομαι γιατί βρέθηκε και άλλος επιτέλους που τρώει τα θαλασσινά και ωμά χιχι!