Νηστίσιμο Hummingbird Cake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: φόρμα σιλικόνης 24εκ x 24εκ x 9εκ
Συστατικά
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1½ κούπα (330γρ) ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κούπα (90γρ) φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2½ κούπες (365γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. baking powder
  • 300γρ ανανά (1 κονσέρβα 580γρ μικτού βάρους)
  • 1 κούπα (90γρ) καρύδια χοντροκοπανισμένα
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά σε σκόνη πλην της ζάχαρης (αλεύρι, σόδα, αλάτι, κανέλα, baking powder) και ανακατεύουμε.
  3. Στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας πολτοποιούμε την μπανάνα με τον ανανά και την ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα με το αλεύρι τα φρούτα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα (δεν ανακατεύουμε πολύ)
  5. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
Σημειώσεις
H φόρμα ψησίματος του cake είναι από εδώ
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/04/vegan-hummingbird-cake.html