Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό
Το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα άλλα υλικά πλην του βούτυρου
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ενιαίο μέτρια υγρό χυλό
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο να λιώσει
Με μία βαθιά κουτάλα σούπας, βάζουμε μισή κουταλιά περίπου από τον χυλό και το περιχύνουμε στο τηγανάκι. Το κουνάμε ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια και να έχουμε μία στρογγυλή τηγανίτα.
Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες και να μπορεί να ξεκολλήσει ( περίπου 3 λεπτά)
Με μία πυράντοχη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας ( οι επόμενες τηγανίτες θα θέλουν από 2 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά)