Pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 7 pancakes διαμέτρου 18εκ
Συστατικά
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • ⅓ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα & χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κούπα ξυνόγαλο
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 αυγό
  • 3½ κ.γ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι
  2. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό
  3. Το προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα άλλα υλικά πλην του βούτυρου
  4. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ενιαίο μέτρια υγρό χυλό
  5. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 18εκ βάζουμε μισή κουταλιά του γλυκού βούτυρο να λιώσει
  6. Με μία βαθιά κουτάλα σούπας, βάζουμε μισή κουταλιά περίπου από τον χυλό και το περιχύνουμε στο τηγανάκι. Το κουνάμε ώστε να πιάσει όλη την επιφάνεια και να έχουμε μία στρογγυλή τηγανίτα.
  7. Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να ψηθούν οι άκρες και να μπορεί να ξεκολλήσει ( περίπου 3 λεπτά)
  8. Με μία πυράντοχη σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά.
  9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας ( οι επόμενες τηγανίτες θα θέλουν από 2 λεπτά περίπου η κάθε πλευρά)
  10. Σερβίρουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/01/poppy-seeds-lemon-pancakes.html