Ριζότο με μπέικον και μπύρα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 2-3 μερίδες
Συστατικά
  • 1½ κούπα (274γρ) ρύζι αρμπόριο
  • 125γρ καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μπουκάλι μπύρας (500ml)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5 κούπες (1 λίτρο) νερό
  • 1 κύβο για ζωμό λαχανικών
  • 155γρ τριμμένη mozarella κίτρινη
  • 90γρ cheddar ωρίμανσης τριμμένο
  • 2 κ.γ. αποξηραμένο σχινόπρασο (chives) για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά το μπέικον, το βγάζουμε όταν ψηθεί και το αφήνουμε στην άκρη
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σωτάρουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον
  3. Προσθέτουμε και το ρύζι και σωτάρουμε για ένα λεπτό
  4. Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  5. Βράζουμε το 1 λίτρο νερού, το βάζουμε σε ένα πυράντοχο μπολ και βάζουμε τον κύβο λαχανικών ώστε να λιώσει
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς δυνατή και με μία κουτάλα σούπας προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το νερό με τον ζωμό αφήνοντας να το τραβήξει το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη κουταλιά και ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 20λεπτά
  7. Μόλις το ρύζι είναι βρασμένο σύμφωνα με τα γούστα μας, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε τα τυριά και το μπέικον και ανακατεύουμε να λιώσουν τα τυριά.
  8. Σερβίρουμε κάθε μερίδα με 1κ.γ. chives
Σημειώσεις
Αρχική συνταγή εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2016/01/bacon-beer-risotto.html