diy valentine card diy valentine card1

Μετά τα σοκολατάκια που σας έδειξα, τί θα λέγατε να φτιάχνατε με τα χεράκια σας και κάρτα για τον αγαπημένο/η σας και να τον αφήσετε άφωνο/η; Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται με τις κάρτες θα ασχοληθούμε και τον Άγιο τον Βαλεντίνο; Και θα σας πω με τη σειρά μου ότι συμφωνώ απολύτως, απλά η ζωή μας τρέχει και επειδή ο χρόνος πάει και πίσω δεν γυρνάει, δεν είναι ωραίο να μας μένουν και κάποιες χαρούμενες αναμνήσεις; Και τί έγινε που είναι εμπορική η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Και ότι πρέπει να γιορτάζουμε όλες τις ημέρες ;

Η αφορμή εορτασμού σε οποιαδήποτε μορφή πάντα είναι ευπρόσδεκτη, τουλάχιστον στο δικό μας σπιτικό. Επίσης προσπαθώ να γιορτάζω κάθε μέρα αλλά δεν προλαβαίνω, όσο και να το προσπαθώ. Έτσι λοιπόν ειδικά φέτος με όλα τα άσχημα που ακούω τριγύρω αποφάσισα να γιορτάσω πανηγυρικά τον εμπορικό Άγιο Βαλεντίνο. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια της Λίας, μία πολύ πολύ ταλαντούχου δημιουργού που της αρέσει να φτιάχνει όμορφα πράγματα και να τα μοιράζεται μαζί μας! Δείτε όλες τις όμορφες δημιουργίες της στο Etsy κατάστημά της εδώ καθώς και στη σελίδα της στο facebook εδώ.

Η Λία είναι τόσο καλή που μας χαρίζει και μία τρις χαριτωμένη καρφίτσα αυτήν εδώ για εσάς. Μπείτε στη σελίδα μου του facebook μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου για να λάβετε μέρος για να την κερδίσετε! Ευχαριστούμε πολύ Λία για το δωράκι!

Το βήμα λοιπόν στην ταλαντούχα δημιουργό για να μας δείξει την πανέμορφη κατασκευή της!

DIY Valentine's Card
 
Συστατικά
  • 1 φύλλο μαύρο κανσόν χαρτί
  • 15Χ15εκ κόκκινο κανσόν χαρτί
  • χάρακας
  • μολύβι
  • ψαλίδι
  • κοπίδι
  • διαβήτης
  • χρυσός μαρκαδόρος
  • κόλλα UHU stic
  • διακορευτής - καρδιά και ένα μικρό χρυσό χαρτί (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Διαδικασία για να φτιάξουμε τη κάρτα:
  2. Στο κόκκινο χαρτί ζωγραφίζουμε την καρδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το υπόδειγμα που σας δίνουμε εδώ.
  3. Ζωγραφίζουμε τον λαβύρινθο αχνά με ένα μολυβάκι.
  4. Εκεί ακριβώς που ζωγραφίσαμε με το μολύβι πατάμε με το χρυσό μαρκαδόρο. Όταν φτάσουμε στο τέλος του λαβύρινθου, έχουμε δύο επιλογές, είτε να ζωγραφίσουμε την καρδιά με τον χρυσό μαρκαδόρο, είτε να κόψουμε με τον διακορευτή μία.
  5. Κόβουμε την καρδιά.
  6. Στο μαύρο χαρτί σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα χαρτί 14εκ Χ 28εκ. Το κανσόν χαρτί έχει δύο επιφάνειες : μία λεία και μία τραχιά. Για το λόγο αυτό, πριν το διπλώσουμε στη μέση για να γίνει η κάρτα 14εκ Χ 14εκ, πρέπει να αποφασίσουμε, ποιά επιφάνειά του θέλουμε να φαίνεται.
  7. Κολλάμε την καρδιά στην κάρτα.
  8. Διαδικασία για να φτιάξουμε το φάκελο
  9. Αφού η κάρτα μας είναι 14εκΧ14εκ ο φάκελός μας πρέπει να έχει τουλάχιστον το ίδιο μέγεθος.
  10. Επομένως, οι κύκλοι που θα σχεδιάσουμε θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 14εκ σε διάμετρο. Έτσι, λοιπόν, ανοίγουμε το διαβήτη στα 7+ εκατοστά και σχεδιάζουμε 4 κύκλους.
  11. Κόβουμε τους κύκλους προσεκτικά.
  12. Τους διπλώνουμε στη μέση προσέχοντας, όχι μόνο ποιά επιφάνεια του κανσόν χαρτιού θα φαίνεται, αλλά και όλοι οι κύκλοι να είναι διπλωμένοι από την ίδια πλευρά.
  13. Τοποθετούμε τους κύκλους τον ένα μέσα στον άλλον, όπως δείχνει η φωτογραφία.
  14. Κολλάμε με κόλλα stic το τέταρτο κάθε κύκλου, χωρίς να τους βγάλουμε από τη θέση τους. Προτιμούμε την κόλλα stic για την κατασκευή αυτή, καθώς δε στάζει και δεν απλώνει με κίνδυνο να λερώσει το χαρτί κατά την εφαρμογή.
  15. Πριν στεγνώσει τελείως η κόλλα, βάζουμε και την κάρτα στον φάκελο για να δούμε αν κλείνει σωστά και κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις στη θέση των κύκλων.
Σημειώσεις
Αν εσείς δεν τη θέλετε τόσο minimal, μπορείτε να γράψετε με το χρυσό μαρκαδόρο κάτι του στυλ : “One way or another you found the way to my heart!” ή ό,τι άλλο σκεφτείτε!

 

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

41 σχόλια στο “DIY Valentine’s Card & Giveaway

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αθηνά σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία! Καλή επιτυχία σε όσους την προσπαθήσουν…και να μην ντραπούν να μοιραστούν τη δημιουργία τους μαζί μας!!!

  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω πως ναι ο κόσμος καίγεται αλλά τώρα είναι που πρέπει να έχουμε γιορτινή διάθεση κάθε μέρα όλη μέρα για να ανταπεξέλθουμε. Δεν με νοιάζει το πόσο και γιατί έχουν κατηγορήσει αυτή την γιορτή αφού υπάρχει κι εγώ την τιμώ με μια κατασκευή και κάποιες άλλες πινελιές (και ναι γελάμε με τον Mr. με αυτά που σκαρώνω) αλλά στην τελική αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Η καρτούλα πανέμορφη και αρκετά γιορτινή με την σατέν υφή της πάω να δω και τα υπόλοιπα της Λίας. Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα κοριτσάκι!

    • Χαίρομαι που και συμφωνείς και που σου άρεσε η κάρτα της Λίας!! Έχει υπέροχη πραγματάκια στο Etsy κατάστημά της, να πας να δείς 🙂 Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  3. Απίθανη κατασκευή! Δεν πολύ συμπαθώ τον κύριο Βαλεντίνο αλλά ειλικρινά…αυτή την κάρτα θα ήθελα να μου την χαρίσουν! Είναι στα χρώματά μου και τόσο κομψή και φινετσάτη! Χμ… μου άνοιξε την όρεξη λοιπόν! Χρόνια μας Πολλά!!!

  4. Για να πω την αλήθεια ποτέ δεν γιόρταζα αυτή τη μέρα πριν τα παιδιά. Τώρα πια όμως πάντα φτιάχνουμε πολλά καλούδια μαζί. Άλλωστε ευκαιρία ψάχνουμε! Οπότε θα φτιάξουμε σίγουρα την καρτούλα.

  5. Άργησα να έρθω για αυτή σου την ανάρτηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν βρίσκω την κάρτα της Λίας εξαιρετική! Και τι ωραίο διάλλειμα από τα συνηθισμένα για του Αγ. Βαλεντίνου!

  6. Pingback: Πέντε guest tutorials και ένα blog. – Me and Mama