Χριστούγεννα ίσον στολισμός, δώρα, γλυκά, φαγητά. Όπως είναι φυσικό αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες μου γιορτές. Στα πλαίσια λοιπόν των κατασκευών μας με τη σούπερ τρίχρονη βοηθό μου εγκαινιάζουμε νέα κατηγορία Christmas/  Χριστούγεννα. Ακολουθεί μία – εννοείται- εύκολη κατασκευή λευκών στολιδιών από χάρτινη δαντέλα για τούρτες. Εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλές διαμέτρου 36εκ και προέκυψαν στολίδα μεγέθους περίπου 17εκ. Εάν θέλετε μικρότερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δαντέλες με μικρότερη διάμετρο.Τα υλικά
Στρογγυλές χάρτινες δαντέλες για τούρτες ( τις δικές μου τις πήρα από το Lidl )
Κορδέλα μαύρη γκρο ( είχα απόθεμα από διάφορα δωράκια)

Ο εξοπλισμός
Κοπίδι
Συρραπτικό.
Ψαλίδι
Μολύβι 
Χάρακας

Η εκτέλεση

Κόβουμε την δαντέλα στη μέση με το κοπίδι μας με τη βοήθεια του χάρακα. Κάνουμε χωνάκι τις δύο άκρες της δαντέλας και σημαδεύουμε στην πάνω γωνία του χωνιού μας 2 σημεία που θα συρράψουμε την κορδέλα στις δύο της άκρες. Κόβουμε την κορδέλα σε κομμάτι περίπου 15εκ και με το συρραπτικό μας την στερεώνουμε εκεί που σημαδέψαμε. Ξανατυλίγουμε τη δαντέλα μας σαν χωνί και στερεώνουμε πάλι με το συρραπτικό σε 2-3 σημεία.  Είμαστε έτοιμοι! 

Η ανάρτηση αυτή συμμετέχει και στο link party της Eleanna’s Diary

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Χάρτινα Δαντελένια Στολίδια- Paper Vintage Ornaments

  1. Απλά κι όμορφα! Πολύ μού άρεσε η μαύρη πινελιά 😉
    Καλώς σε βρίσκω κι εγώ Αθηνά! Ελπίζω να τα λέμε. Καλές γιορτινές προετοιμασίες με την μικρή βοηθό σου 🙂

    Υ.Γ. Προσπαθώ να γίνω μέλος στο ιστολόγιό σου αλλά μου πετάει συνεχώς error! Όταν με το καλό ξεκοκομπλοκιάσει ο Μπλόγκερ, θα ξαναπροσπαθήσω!

  2. Καλημέρα Δήμητρα ! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ! Θα βάλω και άλλες φωτό ειδικά στο fb page όπου φαίνονται και στολισμένα στο δέντρο μας. Βέβαια έχω ενθουσιαστεί με τα στολίδια σου από πηλό που έφτιαξες!! έχω ήδη ιδέες για του χρόνου!

  3. Καλημέρα Αθηνά, συμφωνώ κι εγώ ότι τα στολίδια που μας παρουσίασες, είναι πανεύκολα! Για δεντράκια ρομαντικά λοιπόν…καλημέρα από το πάρτι της Ελεάννας έρχομαι!

    Υ.Σ.: προσπαθώ να γίνω follower του blog σου, αλλά για κάποιον λόγο δεν μπορώ…σνιφ!

    • Καλησπέρα Μαρία! Είναι για κατασκευές πατ κιουτ! Και η δική σου συμμετοχή είναι πολύ ωραία και εύκολη! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Αυτό για το connect μου το είπε και η Δήμητρα. Τα έχω επανεγκαταστήσει αν θες προσπάθησε πάλι και πες μου! Ευχαριστώ πολύ!

  4. Ωραία ιδέα! Τις λατρεύω τις δαντελίτσες αυτές! Έχω ήδη στο ντουλάπι μου, οπότε σε 5 λεπτάκια έτοιμα τα στολιδάκια! Thanks!
    Κική, Hugs & Softies
    Από το πάρτυ της Ελεάννας έρχομαι!