post

Red Velvet Fudge

red velvet fudge DSC_0026

red velvet fudge DSC_0016 red velvet fudge DSC_0011 red velvet fudge DSC_0015

Το πόσο ανυπομονούσα να σας δείξω αυτά τα αγαπημένα μου fudge δεν λέγεται. Τώρα όμως που κυκλοφόρησε το νέο εορταστικό τεύχος του περιοδικού Familives μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για τα πιο θεϊκά και λαχταριστά σοκολατάκια που έχω φτιάξει. Η κρέμα τυριού από πάνω τα απογειώνει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη μαζί τους που τα κέρασα τη δεύτερη κιόλας μέρα που τα έφτιαξα γιατί απλά θα τα έτρωγα όλα μόνη μου (και δεν λέει, είναι παχυντικά τα άτιμα). Μπείτε λοιπόν στο ένθετο των Χριστουγέννων για να δείτε πως εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις μπουκίτσες απόλαυσης. Μασουλώντας ένα (εντάξει και ένα δεύτερο) μπορείτε να ξεφυλλίσετε το περιοδικό και να βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα όπως πάντα. Και ιδέες για δωράκια και όμορφες κατασκευές και συμβουλές δεν λέω άλλα να πάτε να δείτε 🙂 

Μπορείτε επίσης να χαρίσετε ένα like στη σελίδα του Familives στο facebook ώστε να μην χάνετε κανένα νέο !

 red velvet fudge letters DSC_0016

post

Αυγά φούρνου σε ψωμάκια μαργαρίτα

egg buns DSC_0051 egg buns DSC_0039 egg buns DSC_0017 egg buns DSC_0053 egg buns DSC_0046 egg buns DSC_0037

Είναι από τα αγαπημένα μου ψωμάκια. Αυτά τα στρογγυλά φρατζολάκια ( οι μαργαρίτες) είναι τόσο λαχταριστά. Αυτό που όμως παθαίνω (συνεχώς όμως) είναι να μου μένουν την επόμενη ημέρα και να μην ξέρω τί να τα κάνω. Το πρωινό που ακολουθεί μου έδωσε μία ωραιότατη λύση. Τα αυγά δεν παραψήνονται και μένουν ρευστά και λαχταριστά και η γαλοπούλα συμπληρώνει ένα πλήρες γεύμα σε ένα μικρό ψωμένιο δεματάκι! Ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε ή αφαιρούμε υλικά: στον τυροφάγο Γιάννη έβαλα λίγο περισσότερο τριμμένο τυρί ενώ εγώ προτίμησα να έχει και κάτι πράσινο το πρωινό μου οπότε πρόσθεσα λίγα αποξηραμένα chives (σχινόπρασο). Ακολουθεί η (πανεύκολη) συνταγή:

Αυγά φούρνου σε ψωμάκια μαργαρίτα

Ποσότητα: 2 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 ψωμάκια μαργαρίτα
  • 2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (κατά προτίμηση στρογγυλές)
  • 2 μικρά αυγά
  • 2 κ.σ. κίτρινο τριμμένο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
  • 2 κ.γ. σχινόπρασο αποξηραμένο(chives) (προαιρετικό)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα ή 200 αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι και αφαιρούμε με προσοχή την κόρα (πρέπει να μην το τρυπήσουμε στο κάτω μέρος)
  3. Απλώνουμε μία φέτα γαλοπούλα σε κάθε ψωμάκι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα
  4. Σπάμε με προσοχή το αυγό μας (ένα σε κάθε ψωμάκι)
  5. Προσθέτουμε από μία κουταλιά σούπας τυρί σε κάθε ψωμάκι και αντίστοιχα σχινόπρασο
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (ρευστός κρόκος, ελαφρά ψημένο ασπράδι)
Σημειώσεις
Γίνεται νοστιμότερο με ελαφρά μπαγιατισμένο ψωμί
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαργαρίτα με μεγάλου μεγέθους φωμί για hamburger
Αν βγεί μεγαλύτερο από το ψωμί μας το αυγό και τρέξει, σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζουμε 😉

 

egg buns DSC_0043 letters

 

 

post

Woodland χριστουγεννιάτικες μπάλες

upcycled woodland ornaments DSC_0048

upcycled woodland ornaments DSC_0044upcycled woodland ornaments DSC_0053Τα προηγούμενα Χριστούγεννα η διακόσμησή μας είχε χρωματικό κυρίως χαρακτήρα σε αποχρώσεις του χρυσού, λευκού και μαύρου. Δείτε τις αναρτήσεις για την διακόσμηση εδώ και τις αντίστοιχες για τις κατασκευές εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Φέτος είπα να κινηθώ σε άλλους τόνους και θέμα έτσι για αλλαγή. Το φετινό μας θέμα λοιπόν είναι Woodland. Και τί σημαίνει αυτό θα μου πείτε: αναφορές στο ξύλο, στη φύση και τα ζώα του δάσους θα σας πω, τουλάχιστον από αυτά που έχω καταλάβει εγώ. Πολύ όμορφα δείγματα τέτοιου είδους deco μπορείτε να δείτε στον υπέροχο στολισμό που μοιράστηκε πέρισυ μαζί μας η Δήμητρα από το Decor Asylum καθώς και το φανταστικό diy για όμορφα δεντράκια που μας έδειξε η Λαμπρινή από το Lamprouka.

Αυτά είδα και εγώ και είπα να ανανεώσουμε λιγάκι τον χριστουγεννιάτικο στολισμό μας χωρίς να ξηλωθώ κιόλας καθώς όλοι ξέρουμε τί έξοδα μας περιμένουν αυτές τις μέρες (δώρα, υποχρεώσεις, λογαριασμοί και δεν συμμαζεύεται). Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να αξιοποιήσω τις υπάρχουσες χριστουγεννιάτικες μπάλες που δεν ταιριάζαν και πολύ με το φετινό θέμα μας. Επίσης προμηθεύτηκα πλαστικές μπάλες που γεμίζουν με ό,τι θέλουμε (τις βρήκα εδώ και είναι πολύ οικονομικές έχω να πω). Έριξα μια ματιά γύρω μου και είπα να αξιοποιήσω ότι ταιριάζει με το θέμα μου και απλά κάθεται και μαραζώνει. Στις μεν πλαστικές διάφανες έβαλα μέσα κάτι κάστανα που είχαν πλέον μπαγιατέψει αλλά και που μας θυμίζουν το υπέροχο χωριό μας, τις δε μπάλες τις έντυσα με ό,τι υπήρχε σε τσουβάλι στο σπίτι (πουγκιά και κομμάτια). Έβαλα και λίγο λευκό νήμα για να τα δέσω και τα τα : έτοιμα!! Πώς σας φαίνονται; Τώρα περιμένω με αγωνία να πάρουν τη θέση τους πάνω στο χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας!

upcycled woodland ornaments DSC_0037 upcycled woodland ornaments DSC_0036

upcycled woodland ornaments DSC_0040

 

post

Στικς με κανέλα

cinnamon toast sticks DSC_0011

cinnamon toast sticks DSC_0024

cinnamon toast sticks DSC_0028cinnamon toast sticks DSC_0004Ή αλλιώς χειμερινές αυγοφέτες. Είναι πανεύκολο, χρησιμοποιείς ό,τι ψωμί του τοστ έχει περισσέψει και φλερτάρει επικίνδυνα με τον κάδο μας και το αποτέλεσμα είναι τόσο μα τόσο μυρωδάτο. Μου έσπασαν τόσο την μύτη που οι λήψεις είναι οι μισές από αυτές που συνηθίζω να τραβάω γιατί απλά ήθελα να τα φάω άμεσα και δεν κρατιόμουν άλλο!!! Προτίμησα να χρησιμοποιήσω φυτικό λάδι αντί βουτύρου για το ψήσιμό τους και το αποτέλεσμα με αποζημίωσε!! Τραγανά, ζουμερά και ανάλαφρα ταυτόχρονα, μακρόστενες μπουκίτσες απόλαυσης!! Πάμε να δούμε πώς με λίγα υλικά και 5 λεπτά από τον χρόνο μας μπορούμε να παρασκευάσουμε αυτό το σούπερ πρωινό ;

Στικς με κανέλα

Ποσότητα: 12 στικς

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 3 φέτες του τοστ
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
  1. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες του τοστ και στη συνέχεια σε 4 λωρίδες κάθε φέτα
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα
  3. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε σε μεσαία φωτιά το αραβοσιτέλαιο
  4. Βουτάμε κάθε λωρίδα στο μίγμα από όλες τις μεριές
  5. Στραγγίζουμε ελαφρώς και εναποθέτουμε στο τηγάνι
  6. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε λωρίδες του τοστ στο τηγάνι χωρίς να το παραγεμίσουμε
  7. Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά
  8. Περιχύνουμε με το σιρόπι σφένδαμου και απολαμβάνουμε
Σημειώσεις
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αφράτο ψωμί του τοστ
Την κόρα δεν την πετάμε μπορούμε να φτιάξουμε ωραιότατα κρουτόν. Δείτε πώς στη συνταγή της σαλάτας εδώ
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με 1 κ.σ. ρευστό μέλι
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 

cinnamon toast sticks letters DSC_0018

post

Muffins μπανάνας με ζάχαρη καρύδας

banana muffin DSC_0083

banana muffin DSC_0092

 

 

banana muffin DSC_0052banana muffin DSC_0060banana muffin DSC_0021banana muffin DSC_0035

 Όσο και να λατρεύουμε τις μπανάνες στο σπίτι μας, πάντα καταλήγουμε με δύο τρεις να μαυρίζουν και να μαραζώνουν στην φρουτιέρα. Τις έχω κάνει smoothies μεταξύ άλλων αλλά πολύ συχνά κάνω και και muffins. Αυτήν την φορά ήθελα πολύ να δοκιμάσω και τη ζάχαρη καρύδας που είχε την καλοσύνη να μου προσφέρει το κατάστημα Terra Delicia σε ένα καλάθι γεμάτο νόστιμα μπαχαρικά και καλούδια. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ νόστιμο για τα γευστικά μου δεδομένα. Όχι υπερβολικά γλυκό, το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό μου καφέ. Κάνοντας μία γρήγορη διαδικτυακή έρευνα είδα ότι η ζάχαρη καρύδας έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Σας είπα ότι δεν έχει και αυγά ;;; Σας είπα ότι δεν χρειάζεστε μίξερ;;  Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή για τα αυτά τα σούπερ αφράτα και τολμώ να πω υγιεινά κεκάκια: 

Muffins μπανάνας με ζάχαρη καρύδας

Ποσότητα: 12 muffins

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.σ. baking powder
  • ½ κ.σ. μαγειρική σόδα (baking soda)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες μπανάνες λιωμένες πλήρως
  • ¾ κούπας ζάχαρη καρύδας
  • ½ κούπα νιφάδες βρώμης
  • 330ml ανθρακούχο νερό
  • ⅓ κούπας λιωμένο βούτυρο (76γρ)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα το αλεύρι, το baking soda, το baking powder και το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  4. Τα προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού μαζί με το ανθρακούχο νερό, τις νιφάδες βρώμης και τις λιωμένες μπανάνες. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη να ανακατευτούν τα υλικά.
  5. Βάζουμε σε μία φόρμα για muffins 12 καραμελόχαρτα
  6. Αδειάζουμε το μίγμα ισομερώς στα καραμελόχαρτα
  7. Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά
Σημειώσεις
Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε με απλή ζάχαρη το κάνουμε κατά την ίδια ποσότητα απλά θα έχουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα
Το μυστικό για αφράτα κεκάκια είναι να μην ανακατέψουμε για πολλή ώρα τα υλικά
Οι μετρήσεις κούπας έγιναν με μετρητές κούπας τους οποίους προμηθεύτηκα από εδώ
Η ζάχαρη καρύδας ήταν ευγενική προσφορά του καταστήματος Terra Delicia το οποίο ευχαριστώ θερμά

banana muffin DSC_0051 letters

post

Μακαρονάδα φούρνου με τυρί κρέμα

cream cheese pasta DSC_0062cream cheese pasta DSC_0030cream cheese pasta DSC_0027cream cheese pasta DSC_0042cream cheese pasta DSC_0073Βρίσκομαι σε αυτό το στάδιο όπου απλά δεν έχω συντονιστεί με τους καθημερινούς ρυθμούς. Περνάνε οι μέρες, οι εβδομάδες και νοιώθω κάποιες φορές ότι τρέχω και δεν φτάνω. Προσπαθώ να κρατάω τις ισορροπίες για αυτά που θέλω να κάνω για μένα και τις υποχρεώσεις μου αλλά μάταια. Έτσι λοιπόν τα μαγειρικά και κατασκευαστικά μου project έχουν μπει ελαφρώς στον πάγο. Και κάπως έτσι καταλήγω κάποια βραδινή ώρα σε λιπόθυμη κατάσταση στον καναπέ σε σημείο που να μαγειρεύω κάτι πρόχειρο το πρωί πριν πάω στη δουλειά (;) ή και καθόλου! Προσεχώς καλύτερα θα μου ευχηθώ, έρχονται και γιορτές οπότε θεωρητικά θα πάρω τα πάνω μου 🙂 . Σε κάθε περίπτωση δε θα μπορούσα να μην σας δείξω την πανεύκολη μακαρονάδα φούρνου μου που με μόλις τέσσερα υλικά έχεις ένα νόστιμο και χορταστικό φαγάκι! Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γαλοπούλα με όποιο άλλο αλλαντικό θέλετε εσείς, απλά έτυχε να μου βρίσκεται πολύ όταν την έφτιαξα! 

Μακαρονάδα φούρνου με τυρί κρέμα

Ποσότητα: 4

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ πένες
  • 320γρ καπνιστή γαλοπούλα σε τετράγωνα φετάκια
  • 300γρ τυρί κρέμα ανάλατο ή αλατισμένο
  • αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα
  2. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ένα λεπτό λιγότερο από την πρόταση της συσκευασίας
  3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα
  4. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τα φετάκια γαλοπούλας και ανακατεύουμε να πάει παντού
  5. Περιχύνουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο
  6. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μακαρόνια στις άκρες του πυρέξ

 

cream cheese pasta letters DSC_0030

post

Αρωματικό Γιουβέτσι

slowcooker beef yuvetsi DSC_0191

slowcooker beef yuvetsi DSC_0201

slowcooker beef yuvetsi DSC_0223

slowcooker beef yuvetsi DSC_0165

slowcooker beef yuvetsi DSC_0196

slowcooker beef yuvetsi DSC_0189

Καλό μήνα!! Ήρθε και ο Νοέμβριος και μαζί του το κρύο! Έκτακτη ανακατάταξη ενδυμάτων όπου ανακαλύπτεις ότι στο παιδί δεν του κάνει τίποτα και τρέχεις άρον άρον στα καταστήματα μαζί με άλλους πανικόβλητους γονείς να αγοράσεις τα ρούχα της σεζόν !! Μαγεία! Και αφού τακτοποιήσεις τα περί παιδιού, δεν έχεις κουράγιο ούτε να σκεφτείς να κατεβάσεις τα δικά σου χειμωνιάτικα με αποτέλεσμα να φοράς ότι έχει ξεμείνει από εδώ και από εκεί από την προηγούμενη καλοκαιρινή ανακατάταξη!! Δεν αγχώνομαι όμως όλα θα γίνουν! Παίρνω μία βαθιά ανάσα και προσπαθώ να χαρώ το Σαββατοκύριακο κάνοντας πράγματα που με ηρεμούν. Και αφού είχα το μοσχαράκι από τους Ευβιότοπους είπα να το κάνω ένα ωραιότατο γιουβετσάκι που το τρώμε οικογενειακώς και μας αρέσει πολύ!

Το φαγητό θα μπορούσε να λέγεται και γιουβέτσι my way. Στις συνταγές των κλασικών μαμαδίστικων φαγητών η κυριότερη ένστασή μου είναι στο πόσο αλλιώνεται το φαγητό ή παραψήνεται. Μου αρέσει να κρατάει το ζυμαρικό ή το ρύζι ή το λαχανικό που απαρτίζει το φαγητό. Έτσι λοιπόν στην εκδοχή του κλασικού αυτού πιάτου το κριθαράκι προστίθεται τελευταία στιγμή ουσιαστικά και κρατάει, δεν λιώνει και έχει την αίσθηση ενός νόστιμου χυλωμένου κριθαρότου. Οπότε και σύζυγος χορτάτος και μαγείρισσα ευχαριστημένη. Ψήνεται αργά αργά στη γάστρα ή κατσαρόλα μας και τα μπαχαρικά του το κάνουν έξτρα γευστικό κατά την ταπεινή μου γνώμη. Πάμε να δούμε τη συνταγή μου για ένα σούπερ αρωματικό και νόστιμο γιουβετσάκι;

Αρωματικό Γιουβέτσι

Ποσότητα: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 705γρ μοσχαρίσιο κρέας σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 370γρ ψιλοκομμένες τομάτες (σε κονσέρβα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμἀ
  • 2 σπόρους αποξηραμένο κάρδαμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 500ml νερό πολύ ζεστό
  • 1 κούπα χοντρό κριθάρι
  • 2 κούπες πολύ ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε μία γάστρα ή μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
  2. Σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού και αμέσως μετά τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με μία σπάτουλα
  3. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ελαφρά διάφανο
  4. Ξαναρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, την ψιλοκομμένη τομάτα, τα μπαχαρικά και το αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  5. Ρίχνουμε τα 500ml του νερού, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας
  6. Μόλις το κρέας το δοκιμάζουμε και είναι μαλακό σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε για λίγο το κριθάρι
  7. Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τη διπλάσια ποσότητα σε όγκο σε νερό (δηλαδή μετράμε με την ίδια κούπα το κριθάρι με το νερό)
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και σιγοβράζουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά
Σημειώσεις
Το σωτάρισμα του κρέατος στην αρχή το βοηθάει να παραμείνει ζουμερό
Ένα μυστικό νοστιμιάς είναι να χρησιμοποιούμε για μετρητή του νερού στο φαγητό την κονσέρβα με τα ψιλοκομμένα τοματάκια
Τα κομμάτια του μοσχαριού είναι βιολογικά και ευγενική χορηγία της εταιρίας Ευβιότοποι την οποία ευχαριστώ θερμά

 

 

 

post

Μπάρες με ταχίνι και καραμελωμένο μήλο

caramel apple bars DSC_0024

caramel apple bars  DSC_0008

caramel apple bars DSC_0007

caramel apple bars DSC_0048

Τις μπάρες τις τιμούμε δεόντως στο σπίτι μας. Είναι και από τα λίγα σνακ που αρέσουν και στην κόρη μου! Καταναλώνουμε συνήθως του εμπορίου και δεν έχω αποπειραθεί να φτιάξω τις δικές μου (τς τς ντροπή μου!). Ήρθε η ώρα όμως, ειδικά τώρα που τις χρειαζόμαστε οικογενειακώς ώστε να παίρνουμε ενέργεια για να  ανταπεξέλθουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα (και να γλιτώναμε και καμία ίωση δεν θα ήταν και άσχημα 🙂 ). Είναι πανεύκολες στην παρασκευή τους και πραγματικά απορώ που τόσο καιρό δεν τις έφτιαχνα. Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Μπάρες με ταχίνι και καραμελωμένο μήλο

Ποσότητα: ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 ώριμες μπανάνες (245γρ)
  • 3 μικρά μήλα (391γρ)
  • 242γρ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 300γρ ταχίνι
  • 150γρ αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε φέτες
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Στην κουζινομηχανή μας ή στο μούλτι αναμιγνύουε τις μπανάνες με το ταχίνι
  3. Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά βάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και τα μήλα αποφλοιωμένα και κομμένα σε κυβάκια
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κομμάτια μήλου
  5. Αδειάζουμε το μίγμα μπανάνας ταχινιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τα μήλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά
  6. Απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και στρώνουμε επάνω το μίγμα
  7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ρευστό μέλι στην ίδια ποσότητα.

 

caramel apple bars DSC_0031 copie

 

post

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατατούλες και μελωμένη σάλτσα

slowcooker orange chicken DSC_0099

slowcooker orange chicken  DSC_0079

slowcooker orange chicken  DSC_0102

Slowroasted marmelade chicken DSC_0094

Το φαγητάκι αυτό είναι από αυτά που απλά γλύφεις τα δάκτυλά σου. Είναι επίσης και από αυτά που ασχολείσαι λίγο το πρωί και μετά αφήνεις τη γάστρα και τον φούρνο να κάνουν τη δουλειά τους κάνοντας και εσύ παράλληλα τις δικές σου. Όλο το μυστικό είναι στην προετοιμασία του κοτόπουλου που του επιτρέπει να μείνει ζουμερό και τόσο με τόσο νόστιμο!! Χρησιμοποίησα πατατούλες baby αλλά άνετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες κομμένες στα χοντρά κομμάτια πάντα με τη φλούδα τους. Βέβαια αυτές φαίνονται σαν γλυκά λουκουμαδάκια τώρα που ξαναβλέπω τις φωτογραφίες, δεν συμφωνείτε; !! Αυτό το ζουμερό φαγάκι θα το επιστρατεύσω αργότερα και σε κάποιο τραπέζωμα, σίγουρα πράγματα ! Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Κοτόπουλο στη γάστρα με πατατούλες και μελωμένη σάλτσα
 
Συστατικά
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κιλό πατάτες μίνι
  • 1 κιλό κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια με την πέτσα
  • 50ml γλυκιά σόγια σος
  • 340γρ μαρμελάδα πορτοκάλι (χρησιμοποίησα ροδάκινο πορτοκάλι από εδώ)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι
  3. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά το κρέας ώστε να μην έχει καθόλου υγρά
  4. Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  5. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το αλεύρι και τα τινάζουμε ώστε να μείνει ελάχιστο
  6. Σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν
  7. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο
  8. Πλένουμε με νερό και βούρτσα την φλούδα από τις πατάτες
  9. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  10. Σε μία γάστρα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο πάτο του σκεύους
  11. Προσθέτουμε στριμωχτά τα κομμάτια του κρέατος και τις πατάτες
  12. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σως με την μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στη γάστρα
  13. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να καλυφθούν οι πατάτες και το κρέας
  14. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοψήνουμε για περίπου 2½ ώρες
Σημειώσεις
Εάν δεν βρούμε μίνι πατατούλες, τις κόβουμε στα 4 διατηρώντας τη φλούδα
Το κοτόπουλο που χρησιμοποίησα είναι βιολογικό και ευγενική χορηγία της εταιρίας Ευβιότοποι, την οποία ευχαριστώ θερμά

 

slowcooker orange chicken letters DSC_0075

post

Ρολάκια με nutella, μπανάνα, μπισκότο

nutella banana rolls DSC_0007

nutella banana rolls DSC_0049nutella banana rolls DSC_0014nutella banana rolls DSC_0072Τί τύπος κρέπας είστε; Γλυκιά ή αλμυρή; Προσωπικά είμαι κλασική της γλυκιάς! Η σούπερ αγαπημένη μου είναι η σοκολάτα μπανάνα μπισκότο! Σοκολάτα στη γλώσσα της κρέπας εννοούμε μία γενναία στρώση πραλίνας φουντουκιού που λιώνει γλυκά στο στόμα. Έτσι λοιπόν με έμπνευση αυτή την αγαπημένη μου κρέπα και θέλοντας να δοκιμάσω τις αυγοφέτες ρολάκια που έβλεπα να κατακλύζουν το timeline του facebook μου, έγινε το σαββατιάτικο πρωινό που βλέπετε! Απλά και γρήγορα μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό συνοδευτικό πιάτο για το πρωινό σας ρόφημα!!

Ρολάκια με nutella, μπανάνα, μπισκότο

Ποσότητα: 4 ρολάκια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 φέτες του τοστ (χωρίς κόρα, χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)
  • 1 μικρή μπανάνα
  • 1 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (χρησιμοποίησα nutella)
  • 1 μπισκότο της αρεσκίας μας (χρησιμοποίησα digestive)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας στρώνουμε τις φέτες ψωμιού με τον πλάστη μας
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό ώστε να γίνει ένα ενιαίο μίγμα
  3. Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού σε μακρόστενη λωρίδα στο μέσο του ψωμιού με ένα μαχαίρι επάλειψης
  4. Σε ένα γουδί ή στο μούλτι τρίβουμε το μπισκότο
  5. Κόβουμε τις μπανάνες σε μικρά φετάκια
  6. Απλώνουμε το μπισκότο και από πάνω τοποθετούμε επάνω στην πραλίνα τις μπανάνες
  7. Κάνουμε ρολάκι και κλείνουμε αλείβοντας την εσωτερική άκρη με λίγο αυγό και ένα πινελάκι σιλικόνης
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (χρησιμοποίησα με κεραμική επίστρωση) και σε μεσαία φωτιά ψήνουμε ελαφρώς τα ρολάκια αφού τα βουτήξουμε στο αυγό.
  9. Απλώνουμε τη ζάχαρη σε ένα πιατάκι και περνάμε το ρολάκι από πάνω να πάει η ζάχαρη παντού
Σημειώσεις
Τα ρολάκια δεν χρειάζεται να τα ψήσουμε πολύ ίσα ίσα να ροδίσουν
Εάν δεν είναι αντικολλητικό το τηγάνι, μπορούμε να βάλουμε ελάχιστο βούτυρο

 

nutella banana rolls l DSC_0051