Αρωματικό Γιουβέτσι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 4 μερίδες
Συστατικά
  • 705γρ μοσχαρίσιο κρέας σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 370γρ ψιλοκομμένες τομάτες (σε κονσέρβα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. κουρκουμἀ
  • 2 σπόρους αποξηραμένο κάρδαμο
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 500ml νερό πολύ ζεστό
  • 1 κούπα χοντρό κριθάρι
  • 2 κούπες πολύ ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε μία γάστρα ή μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά
  2. Σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του μοσχαριού και αμέσως μετά τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με μία σπάτουλα
  3. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ελαφρά διάφανο
  4. Ξαναρίχνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού, την ψιλοκομμένη τομάτα, τα μπαχαρικά και το αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  5. Ρίχνουμε τα 500ml του νερού, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας
  6. Μόλις το κρέας το δοκιμάζουμε και είναι μαλακό σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε για λίγο το κριθάρι
  7. Το ρίχνουμε στο κρέας μαζί με τη διπλάσια ποσότητα σε όγκο σε νερό (δηλαδή μετράμε με την ίδια κούπα το κριθάρι με το νερό)
  8. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και σιγοβράζουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά
Σημειώσεις
Το σωτάρισμα του κρέατος στην αρχή το βοηθάει να παραμείνει ζουμερό
Ένα μυστικό νοστιμιάς είναι να χρησιμοποιούμε για μετρητή του νερού στο φαγητό την κονσέρβα με τα ψιλοκομμένα τοματάκια
Τα κομμάτια του μοσχαριού είναι βιολογικά και ευγενική χορηγία της εταιρίας Ευβιότοποι την οποία ευχαριστώ θερμά
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/11/beef-slowcook.html