Στικς με κανέλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 12 στικς
Συστατικά
  • 3 φέτες του τοστ
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα
  • ½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
Οδηγίες
  1. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες του τοστ και στη συνέχεια σε 4 λωρίδες κάθε φέτα
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα
  3. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε σε μεσαία φωτιά το αραβοσιτέλαιο
  4. Βουτάμε κάθε λωρίδα στο μίγμα από όλες τις μεριές
  5. Στραγγίζουμε ελαφρώς και εναποθέτουμε στο τηγάνι
  6. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε λωρίδες του τοστ στο τηγάνι χωρίς να το παραγεμίσουμε
  7. Ψήνουμε για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά
  8. Περιχύνουμε με το σιρόπι σφένδαμου και απολαμβάνουμε
Σημειώσεις
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα αφράτο ψωμί του τοστ
Την κόρα δεν την πετάμε μπορούμε να φτιάξουμε ωραιότατα κρουτόν. Δείτε πώς στη συνταγή της σαλάτας εδώ
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με 1 κ.σ. ρευστό μέλι
Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/11/cinammon-sticks.html