Κοτόπουλο στη γάστρα με πατατούλες και μελωμένη σάλτσα
 
 
Author:
Συστατικά
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κιλό πατάτες μίνι
  • 1 κιλό κοτόπουλο σε χοντρά κομμάτια με την πέτσα
  • 50ml γλυκιά σόγια σος
  • 340γρ μαρμελάδα πορτοκάλι (χρησιμοποίησα ροδάκινο πορτοκάλι από εδώ)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το αλεύρι
  3. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε καλά το κρέας ώστε να μην έχει καθόλου υγρά
  4. Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  5. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το αλεύρι και τα τινάζουμε ώστε να μείνει ελάχιστο
  6. Σωτάρουμε λίγα λίγα τα κομμάτια μέχρι να ροδίσουν
  7. Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο
  8. Πλένουμε με νερό και βούρτσα την φλούδα από τις πατάτες
  9. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  10. Σε μία γάστρα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο πάτο του σκεύους
  11. Προσθέτουμε στριμωχτά τα κομμάτια του κρέατος και τις πατάτες
  12. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σως με την μαρμελάδα και τα προσθέτουμε στη γάστρα
  13. Προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να καλυφθούν οι πατάτες και το κρέας
  14. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοψήνουμε για περίπου 2½ ώρες
Σημειώσεις
Εάν δεν βρούμε μίνι πατατούλες, τις κόβουμε στα 4 διατηρώντας τη φλούδα
Το κοτόπουλο που χρησιμοποίησα είναι βιολογικό και ευγενική χορηγία της εταιρίας Ευβιότοποι, την οποία ευχαριστώ θερμά
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/chicken-slowroasted.html