Μπάρες με ταχίνι και καραμελωμένο μήλο
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
Author: Athena
Ποσότητα: ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου
- 2 ώριμες μπανάνες (245γρ)
- 3 μικρά μήλα (391γρ)
- 242γρ νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 300γρ ταχίνι
- 150γρ αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε φέτες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αέρα
- Στην κουζινομηχανή μας ή στο μούλτι αναμιγνύουε τις μπανάνες με το ταχίνι
- Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά βάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και τα μήλα αποφλοιωμένα και κομμένα σε κυβάκια
- Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κομμάτια μήλου
- Αδειάζουμε το μίγμα μπανάνας ταχινιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τα μήλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά
- Απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και στρώνουμε επάνω το μίγμα
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες
- Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ρευστό μέλι στην ίδια ποσότητα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/caramel-apple-bars.html
3.4.3177