Μπάρες με ταχίνι και καραμελωμένο μήλο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: ένα μεγάλο ρηχό ταψί φούρνου
Συστατικά
  • 2 ώριμες μπανάνες (245γρ)
  • 3 μικρά μήλα (391γρ)
  • 242γρ νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 300γρ ταχίνι
  • 150γρ αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε φέτες
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Στην κουζινομηχανή μας ή στο μούλτι αναμιγνύουε τις μπανάνες με το ταχίνι
  3. Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά βάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη και τα μήλα αποφλοιωμένα και κομμένα σε κυβάκια
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κομμάτια μήλου
  5. Αδειάζουμε το μίγμα μπανάνας ταχινιού σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τα μήλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά
  6. Απλώνουμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου μία λαδόκολλα και στρώνουμε επάνω το μίγμα
  7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια.
Σημειώσεις
Το σιρόπι σφένδαμου μπορεί να αντικατασταθεί με ρευστό μέλι στην ίδια ποσότητα.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/caramel-apple-bars.html