post

Τούρτα Spiderman

    • spiderman cake DSC_0142spiderman cake DSC_0149

spiderman cake DSC_0171spiderman cake DSC_0153spiderman cake DSC_0172

  • spiderman cake DSC_0160

 

Η τούρτα που βλέπετε έγινε με πολλή πολλή αγάπη (όπως πάντα) για τον Χάρη το ανιψούδι που έκλεισε τα 5 πριν λίγες ημέρες. Η παραγγελία είχε δοθεί εδώ και καιρό (αυτή η τούρτα ήταν η αρχική έμπνευση) και μάλιστα ο κύριος Spiderman που κοσμεί την κορυφή της κατοικούσε στην τσάντα μου εδώ και ένα μήνα!! Πλύθηκε όμως, σενιαρίστηκε και πήγε και στάθηκε πάνω από μία σούπερ έκρηξη (ναι ναι έκρηξη είναι αυτό που βλέπετε).

Η παρασκευή μίας τέτοιας τούρτας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Και σε προηγούμενα ποστ μου έχω πει ότι χρειάζεται καταρχήν όρεξη, καλή οργάνωση χρόνου και κάποια βασικά εργαλεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δεντράκια έγιναν με τα κουπ πατ από τις πλαστελίνες της Πηνελόπης. Τα παράθυρα στα κτίρια είναι αποκλειστική εργασία της Πηνελόπης και του Γιάννη. Θα μπορούσαμε βέβαια να ακολουθώ και τις ίδιες μου τις οδηγίες και να μην φτιάχνω την τούρτα στο παρά πέντε (ακριβώς όμως ) του πάρτυ.

Σε κάθε περίπτωση η χαρά που δίνεις στον εορτάζοντα σε αποζημιώνει για τον κόπο σου! Άσε που με τη ζαχαρόπαστα δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ξαναγίνομαι παιδί που παίζει με τις πλαστελίνες του 🙂 . Πάμε λοιπόν να σας δείξω βήμα βήμα τα υλικά που χρησιμοποίησα και την εκτέλεση. 

Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει!! Να ξέρει ότι θα τα καταφέρει!

Τούρτα Spiderman

Ποσότητα: Σερβίρει 20 με 25 άτομα

 
Συστατικά
  • 450γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 960γρ κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
  • 6αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 700ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 770γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 10 ml κόκκινο χρώμα πάστας
  • 5 ml μπλε χρώμα πάστας
  • 2κ.σ. λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • 2 κουτιά morfat creamy
  • 313γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (εγώ χρησιμοποίησα άρωμα βούτυρο βανίλιας που είχα προμηθευτεί από τα Lidl)
  • 250γρ γκρι ζαχαρόπαστα
  • 500γρ μαύρη ζαχαρόπαστα
  • 1κ μπλε σκούρο ζαχαρόπαστα
  • 600γρ κόκκινη ζαχαρόπαστα
  • 200γρ κίτρινη ζαχαρόπαστα
  • λευκό και μαύρο γλάσο σε σωληνάριο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω-κάτω
  2. Ανακατεύουμε 470γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, 1κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι και το κακάο σε ένα μπολ
  3. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 230γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
  4. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
  5. Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  7. Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  8. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  9. Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
  10. Χρησιμοποίησα ορθογώνια φόρμα με αποσπώμενο μέρος διαστάσεων 38x25x7εκ
  11. Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτἀ
  12. Ανακατεύουμε 300γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι σε ένα μπολ
  13. Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 220γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
  14. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
  15. Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  16. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 300ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  17. Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το μπλε χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  18. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  19. Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
  20. Χρησιμοποίησα 2 στρογγυλές φόρμες με περίμετρο 18εκ αλλά μπορούμε να το ψήσουμε σε 2 δόσεις
  21. Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτἀ
  22. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν καλά, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο
  23. Την επόμενη μέρα χτυπάμε στο μίξερ τα μόρφατ με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν
  24. Κόβουμε τα παντεσπάνια με ένα κοφτερό μαχαίρι στα 4 και φτιάχνουμε τις άκρες ώστε να είναι ίδια σε πλάτος και ύψος.
  25. Στρώνουμε τη γέμιση σε κάθε στρώση παντεσπάνι και καλύπτουμε και όλα μας τα παντεσπάνια με το υπόλοιπο
  26. Αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες
  27. Σε μία τετράγωνη βάση 30εκ απλώνουμε την γκρίζα ζαχαρόπαστα
  28. Φτιάχνουμε τα περιφερειακά της τούρτας (κτίρια, αράχνη) και την κόκκινη έκρηξη
  29. Ντύνουμε με ζαχαρόπαστα την τούρτα μας και με λίγο νεράκι κολλάμε τα διακοσμητικά μας
  30. Με το μαύρο γλάσο κάνουμε τον ιστό αράχνης στο πάνω μέρος της τούρτας και με το λευκό στολίζουμε τη βάση
Σημειώσεις
Τις ζαχαρόπαστες και γλάσα προμηθεύτηκα από εδώ, εδώ και εδώ
Μέχρι να την σερβίρουμε την τούρτα τη φυλάσσουμε στο ψυγείο μέσα σε κουτί
Τα παντεσπάνια τα έψησα από την προηγούμενη
Την αράχνη την έφτιαξα με βάση αυτήν την εικόνα

 

 

post

Τούρτα με τριπλή μους και βάση brownie

triple mousse brownie cake DSC_0063

triple mousse brownie cake DSC_0091

triple mousse brownie cake DSC_0042

triple mousse brownie cake DSC_0054

Ή αλλιώς τούρτα kiss !! Έτσι την χαρακτήρισε ο αδερφός μου όταν την δοκίμασε. Έγινε με πολλή αγάπη για τον αγαπημένο μου θείο που έκλεισε αισίως τα ογδόντα χρόνια ζωής. Το γιορτάσαμε όλοι μαζί : παιδιά, ανίψια, σύζυγος, εγγόνια. Μεγάλη ευτυχία μεγαλώνοντας να έχεις δίπλα σου την οικογένειά σου!Να τον χαιρόμαστε λοιπόν και να είναι χιλιόχρονος!! 

Έχω ξανακάνει μους τούρτα το Πάσχα που μας πέρασε, απλά σε αυτήν είπα να συνδυάσω και την αγαπημένη μου γεύση φράουλας σε μους που δεν το είχα δοκιμάσει ξανά. Για βάση είπα αντί για cookies να χρησιμοποιήσω το λατρεμένο μου brownie οπότε τσουπ! έτοιμο το concept της τούρτας! Η βάση έγινε δύο μέρες πριν σερβιριστεί η τούρτα μας έμεινε στο ψυγείο να μαλακώσει. Το προηγούμενο βράδυ έκανα τις μους (μπορεί και να το είδατε και στο instagram) και το πρωί το γλάσο της σοκολάτας και ο στολισμός. Την τούρτα την φάγαμε το ίδιο μεσημέρι. Πάμε λοιπόν να δούμε βήμα βήμα πώς μπορούμε να την φτιάξουμε;

Τούρτα με τριπλή μους και βάση brownie

Ποσότητα: στρογγυλή φόρμα 24εκ.

 
Συστατικά
  • Βάση Brownie
  • 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Lurpak)
  • 190γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. λάδι (χρησιμοποίησα αραβοσιτέλαιο)
  • Μους Σοκολάτας Γάλακτος
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • Μους λευκής σοκολάτας
  • 1 morfat creamy (250γρ)
  • 175γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • Μους φράουλας
  • 180γρ σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 500ml κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 1½ σακουλάκιζελατίνη σε σκόνη
  • 12 κ.σ. (50γρ) nesquik φράουλα
  • Γλάσο Σοκολάτας
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • Διακόσμηση τούρτας
  • 125γρ αποψυγμένα φρέσκα μύρτιλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγα mini marshmallows (τα προμηθεύτηκα από το Marks and Spencer Food)
Οδηγίες
  1. Για τη Βάση Brownie, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο αέρα
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, κακάο, baking powder, και αλάτι με ένα κουτάλι
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά λιώνουμε το βούτυρο
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει χωρίς να αφήσουμε να βράσει
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μίγμα
  6. Λαδώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης τον πάτο από μία φόρμα 24 εκατοστών και τα τοιχώματα με το λάδι μας (χρησιμοποίησα με αποσπώμενο δακτύλιο)
  7. Αφού λοιπόν έχει κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε στο μίγμα ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και ζωηρά.
  8. Μόλις αρχίσει το μίγμα να γίνεται και πάλι ενιαίο και γυαλιστερό, προσθέτουμε τα υλικά σε σκόνη που έχουμε ανακατέψει στο μπολ
  9. Ψήνουμε για περίπου 22 λεπτά
  10. Αφού κρυώσει καλά, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο
  11. Για τη Μους Σοκολάτας Γάλακτος, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  13. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  14. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Για τη Μους λευκής σοκολάτας, σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα μας χωρίς να την κάψουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  16. Στο μίξερ ανακατεύουμε το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.
  17. Με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  18. Μόλις έχουμε ένα ενιαίο μίγμα το περιχύνουμε στη βάση brownie προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι ενιαία η στρώση και βάζουμε στο ψυγείο.
  19. Για τη Μους φράουλας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε τη ζελατίνη με 100ml κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ανακατευτεί και λιώσει καλά η ζελατίνη. Ρίχνουμε σε κομμάτια τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύομε μέχρι να λιώσει.
  20. Προσθέτουμε και το nesquik φράουλας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  21. Δεν αφήνουμε να βράζει μόλις ανακατευτούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
  22. Στο μίξερ ή μπλέντερ μας ανακατεύουμε τα 400ml της κρέμας γάλακτος που την έχουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει σαντυγί.
  23. Προσθέτουμε στη σαντυγί το μίγμα φράουλας ανακατεύοντας με μία μαρίζ απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  24. Προσθέτουμε το μίγμα στο στρώμα της μους λευκής σοκολάτας και ξαναβάζουμε στο ψυγείο
  25. Για το Γλάσο Σοκολάτας, σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά ανακατεύουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ένα εναίο μίγμα.
  26. Αφαιρούμε και αφήνουμε για πέντε λεπτά να κρυώσει.
  27. Περιχύνουμε ενιαία επάνω από τη μους φράουλας.
  28. Για την Διακόσμηση, λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα τοποθετούμε τα μύρτιλα στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με ένα μικρό σουρωτήρι την άχνη πάνω από τα φρούτα.
  29. Περιμετρικά των φρούτων τοποθετούμε τα mini marshmallows
Σημειώσεις
Η συνταγή για τη βάση brownie βασίστηκε σε αυτήν εδώ

 

triple mousse brownie cake letters DSC_0052

 

post

Scrambled Eggs με blue cheese

blue cheese scrumbled eggs DSC_0266

blue cheese scrumbled eggs DSC_0270

blue cheese scrumbled eggs DSC_0275

blue cheese scrumbled eggs DSC_0279

Και τί σημαίνει αυτό θα μου πείτε δικαίως; Είναι η ομελέτα της τεμπέλας που βαριέται να περιμένει με την τσίμπλα στο μάτι για μία τέλεια ολοστρόγγυλη ομελέτα. Φανταστική ιδέα: γίνεται στη στιγμή και έχεις ένα νόστιμο πρωινό με ευφάνταστο όνομα!! Η εκδοχή που βλέπετε είναι για αθεράπευτα τυρολάτρες (μην κοιτάτε εμένα, για τον Γιάννη την έφτιαξα). Καλοψημένη επίσης την θέλει ο καλός μου και εγώ χατήρι δεν χαλάω (καλοψημένο ο Γιάννης εννοεί ένα στάδιο πριν γκαργκανιάσει 🙂 ) . Το blue cheese έχει ιδιαίτερη και έντονη γεύση οπότε κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν χρειάζεται καμία προσθήκη καρυκεύματος, εγώ δεν έβαλα ούτε αλάτι. Είναι εύκολη και γρήγορη -εννοείται- συνταγή και μπορείτε να σκαρώσετε σε πολύ λίγο χρόνο ένα ιδιαίτερο πρωινό ! Πάμε να δούμε πώς με τρία μόνο υλικά μπορείτε να φτιάξετε μία σούπερ τυρένια ομελέτα;

Scrambled Eggs με blue cheese

Ποσότητα: 1 μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 αυγά
  • 50γρ γάλα (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
  • 60γρ blue cheese
  • 1κ.γ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά να ανακατευτούν καλά με έναν αυγοδάρτη.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  3. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κυβάκια (το έκανα με τα χέρια φορώντας γάντια βεβαίως βεβαίως) και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις να πάει το τυρί σε όλο το μίγμα
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά και μόλις ζεσταθεί ελαφρώς αδειάζουμε το μίγμα της ομελέτας
  5. Αν την θέλετε καλοψημένη όπως την βλέπετε στις φωτό την αφήνετε 4 λεπτά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια με μία σπάτουλα ξύνετε τα αυγά ώστε να ανακατευτούν αλλά δεν ψήνετε άλλο. Σε διαφορετική περίπτωση μειώνετε τον χρόνο περίπου 1,5 λεπτό.
  6. Με μία σπάτουλα βάζετε την ομελέτα σε ένα πιάτο
Σημειώσεις
Το τηγάνι που χρησιμοποίησα ήταν αντικολλητικό με διάμετρο 18εκ.

 

blue cheese scrumbled eggs letters v1 DSC_0278

post

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και μανιτάρια

saffron mushroom risotto DSC_0185

saffron mushroom risotto DSC_0165

 

saffron mushroom risotto DSC_0191saffron mushroom risotto DSC_0203

 
Πρόγραμμα και φθινόπωρο : έννοιες αντίθετες ειδικά αν είσαι μητέρα νηπίου! Οι ιώσεις δίνουν και παίρνουν στην οικογενειά μας και η πιο πρόσφατη με χτύπησε κατακούτελα κυριολεκτικά!! Όσο και να αποφεύγω τα φάρμακα κάθε είδους, ευγνωμονώ για αυτά τα σκευάσματα που τελοσπάντων σου επιτρέπουν να σηκωθείς από το κρεβάτι όπου έχεις πέσει και νομίζεις ότι θα πεθάνεις είτε από τον πολύ πονοκέφαλο είτε από τον αφόρητο πονόλαιμο! Ας τα αφήσουμε αυτά και ας πάμε στα δικά μας τα ωραία και τα γευστικά!

Ένα θα πω : αχ αυτά τα ριζότο! Τα αγαπώ τόσο πολύ !!! Θα μπορούσα να τα τρώω κάθε μέρα. Βέβαια τα πιο νόστιμα και είναι και τα πιο ενισχυμένα από άποψη θερμίδων. Βούτυρο και παρμεζάνα αυτό είναι το μυστικό για χυλωμένο λαχταριστό ριζότο. Το ολιγόλεπτο σχετικά βράσιμο και το καλό ανακάτεμα επίσης συντελούν στην επιτυχία κατά την ταπεινή μου γνώμη. Η συνταγή αυτή είναι (εννοείται) εύκολη, γευστική με το ιδιαίτερο χρώμα του κρόκου Κοζάνης. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε εύκολα και γρήγορα να απολαύσουμε αυτό το αρωματικό πιάτο;  

Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και μανιτάρια

Ποσότητα: 3-4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ ρύζι Αrborio
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 70γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 142γρ μανιτάρια κονσέρβας στραγγισμένα
  • 0,25γρ σκόνη κρόκος Κοζάνης
  • 500γρ νερό
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε το νερό με τον Κρόκο Κοζάνης
  2. Σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε το ρύζι
  3. Προσθέτουμε το νερό με τον κρόκο και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  4. Σε μεσαία φωτιά και ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα σιγοβράζουμε το ρύζι περίπου 20 λεπτά
  5. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια αλατίζοντάς τα
  6. Τα προσθέτουμε στο ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
  7. Μόλις αρχίσουν τα τελειώνουν τα υγρά προσθέτουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρου και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να χυλώσει το ριζότο μας

 

saffron mushroom risotto letters DSC_0156

 

post

Cake με λεμονίτα

lemonade cake DSC_0211

lemonade cake DSC_0172

lemonade cake DSC_0204

lemonade cake DSC_0200

Οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες της εποχή, μας δίνουν την ευκαιρία να επιστρέψουμε στην κουζίνα και να επανέλθουμε στα φουρνίσματα και πολύωρα μαγειρέματα. Είναι σίγουρα και η αρχή της σεζόν για τα πολυαγαπημένα μας cake. Το συγκεκριμένο έχει ένα μυστικό συστατικό που το κάνει έξτρα αφράτο, τη λεμονίτα με ανθρακικό. Η ποσότητα της ζάχαρης που χρησιμοποίησα δεν είναι τόση ώστε να κάνει το κέικ μας πολύ γλυκό. Έτσι λοιπόν συνοδεύει εξαιρετικά και ισορροπημένα το πρωινό μας ρόφημα. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Cake με λεμονίτα

Ποσότητα: Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποιήσα Lurpak)
  • 200γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 330ml λεμονάδα με ανθρακικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185ο Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο μίξερ μας χτυπάμε καλά σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και επιτρέπουμε να ενωθεί με το μίγμα το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη λεμονάδα και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Τοποθετούμε μία στρογγυλή φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 28εκ σε ένα ρηχό ταψί .
  6. Περιχύνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού ξεφορμάρουμε
  8. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη με τη βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού σε όλη την επιφάνεια του cake
Σημειώσεις
Εάν η φόρμα σας δεν είναι σιλικόνης, θα χρειαστεί να την βουτυρώσετε και αλευρώσετε.

 

lemonade cake letters DSC_0183

post

Egg Muffins με τομάτα & παρμεζάνα

egg muffins DSC_0090
egg muffins DSC_0075
egg muffins DSC_0080
egg muffins DSC_0114Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ενίοτε και το brunch που είναι και της μοδός. Εμείς στο σπίτι μας δεν φεύγουμε αν δεν φάμε πρωινό. Έστω και αν αυτό είναι ένα ταπεινό μπολ με δημητριακά και γάλα. Τα Σαββατοκύριακα όμως έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε καλύτερα και να ετοιμάσουμε ένα λίγο πιο εκλεκτό πρωινό. Τα egg muffins ήθελα να τα δοκιμάσω εδώ και πολύ καιρό καθώς τα χάζευα σε διάφορα βιντεάκια που βλέπεις στο facebook και σου τρέχουν τα σάλια. Στη δική μου εκδοχή είναι λίγο πιο τυρένια καθώς και τα ετοίμασα για τον τυρολάτρη αντρούλη μου. Μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο ενώ ετοιμάζουμε τηγανίτες και άλλα πρωινά καλούδια για την οικογένειά μας. Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή τους;

Egg Muffins με τομάτα & παρμεζάνα

Ποσότητα: 5 muffins

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 5 μάφινς
  • 2 αυγά (104γρ καθαρό βάρος)
  • 70γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • ½ τομάτα (109γρ) σε μικρά κυβάκια
  • 15γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  • λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη ώστε να ενωθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  4. Λαδώνουμε τους πάτους από 5 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς και τις γεμίζουμε μέχρι ¾ με το μίγμα αυγών
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα μάφιν αναποδογυρίζοντας τη θήκη σε μία πλατιά στρογγυλή σπάτουλα με τρυπούλες και να το αναποδογυρίσουμε στο πιάτο μας.

 
egg muffins letters DSC_0108

post

Noodles με Κοτόπουλο και Σάλτσα Φυστικοβούτυρο

peanutbutter chicken noodles DSC_0077 peanutbutter chicken noodles DSC_0075 peanutbutter chicken noodles DSC_0103

peanut butter chicken noodles DSC_0131Η σως φυστικοβούτυρου είναι απλά από τις πιο αγαπημένες μου. Νομίζω ότι μπορώ να την τρώω και σκέτη 🙂 Θα έχετε καταλάβει ότι προφανώς κάπου ανακάλυψα ξεχασμένα βαζάκια με φυστικοβούτυρο για αυτό και έχει την τιμητική του αυτή την εβδομάδα. Το έχω ξαναπάθει. Το συγκεκριμένο πιάτο γίνεται τόσο γρήγορα που μπορείς να έχεις ένα πλήρες γεύμα έτοιμο σε 15 λεπτά. Μπορεί εναλλακτικά να ετοιμαστεί και με γαρίδες ή άλλου είδους κρέας. Το κοτοπουλάκι για μένα ταιριάζει καλύτερα με τη συγκεκριμένη σάλτσα και εξισορροπεί τις γεύσεις. Μάλιστα εγώ χρησιμοποίησα δύο ξεχασμένα στην κατάψυξη καλαμάκια κοτόπουλου με πιπεριά. Εάν δε διαθέτουμε wok κανένα πρόβλημα, ένα βαθύ τηγάνι κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά για την περίπτωσή μας. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Noodles με Κοτόπουλο και Σάλτσα Φυστικοβούτυρο

Ποσότητα: 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4½ κ.σ. σισαμέλαιο
  • 65γρ φυστικοβούτυρο (χρησιμοποίησα με κομματάκια)
  • ½ κ.σ. μέλι
  • 85γρ αρακάς
  • 40γρ φασολάκια
  • 25γρ κάσιους ανάλατα
  • 50γρ γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  • 90γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα κονσέρβας)
  • 246γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κυβάκια (αποψυγμένο)
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση σε δυνατή φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει.
  2. Βράζουμε τα νουντλς ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και σουρώνουμε βάζοντας ελάχιστο σισαμέλαιο για να μην κολλήσουν.
  3. Στο wok ή ενα φαρδύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας σισαμέλαιο και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει χωρίς να αλατίσουμε.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στο μπρίκι βάζουμε το φυστικοβούτυρο να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σισαμέλαιο και το μέλι και ανακατεύουμε.
  7. Στο wok ή τηγάνι προσθέτουμε τα νουντλς με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα
Σημειώσεις
Τα φασολάκια και o αρακάς που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένα
Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών στο νερό των νούντλς (χρησιμοποιώ αυτόν)
Η συνταγή είναι προσαρμογή από εδώ

 
peanutbutter chicken noodles letter DSC_0072

post

Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας

peanutbutter cookie DSC_0021

peanutbutter cookie DSC_0014

peanutbutter cookie DSC_0024

peanutbutter cookie DSC_0001

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια θα τα χαρακτήριζα και λίγο μπάρες δημητριακών (θα μπορούσαν να είναι εύκολα). Είναι απαλά και πλούσια σε γεύση. Το φυστικοβούτυρο και το αυγό κάνουν περιττή τη χρήση του αλευριού οπότε μπορούν εύκολα να καταναλωθούν από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη εννοείται) τα κάνουν έξτρα τραγανά. Έχω να πω ότι ταιριάζουν σούπερ με τον πρωινό μας καφέ κακώς τα φωτογράφισα με γάλα 🙂 . Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας

Ποσότητα: 15 με 16 μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • ⅔ κούπας (125γρ) νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 340γρ απαλό φυστικοβούτυρο
  • ⅔ κούπας (235γρ) καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • ⅔ κούπας (137γρ) σταγόνες λευκής και σκούρας σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το baking soda και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  5. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάνε σε όλο το μίγμα
  6. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου
  7. Με μία κουτάλα παγωτού κάνουμε χοντρές μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε απόσταση μεταξύ τους
  8. Ψήνουμε για 9 με 10 λεπτἀ
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν εδώ

 

peanutbutter cookie letters DSC_0011

post

Μακαρονάδα Θαλασσινών με Φρέσκια Τομάτα

seafood pasta DSC_0071seafood pasta DSC_0074seafood pasta DSC_0063

seafood pasta DSC_0073seafood pasta DSC_0064Αυτή λοιπόν είναι Η αγαπημένη μακαρονάδα του συζύγου. Είναι επίσης και από τα φαγητά που του αρέσει να μαγειρεύει! Τρελαίνομαι και εγώ για θαλασσινά σε όλες τους τις μορφές (έως και ωμά) οπότε είμαι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να την δοκιμάσω κάθε φορά. Η συγκεκριμένη έχει φρέσκια ώριμη τομάτα έτσι για να μην ξεχνάμε ότι φοράμε ακόμα κοντομάνικα (περίπου). Την έφτιαξα εγώ και όχι ο Γιάννης (έτσι για να χαλάω την πιάτσα). Είναι εύκολη και γρήγορη καθώς δεν χρησιμοποιώ φρέσκα αλλά κατεψυγμένα, πλυμμένα και προβρασμένα θαλασσινά. Ναι ναι το ξέρω απαράδεκτη, αλλά μετά τη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να περάσω 3 ώρες ετοιμάζοντας δείπνο. Το μυστικό της συστατικό είναι η κανέλα η οποία δένει άψογα με την τοματούλα και δίνει στη σάλτσα μας μία ιδιαίτερη και εξωτική γεύση. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Μακαρονάδα Θαλασσινών με φρέσκια τομάτα

Ποσότητα: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 7 ώριμες τομάτες (952γρ)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 14 μύδια καταψυγμένα με μισό κέλυφος (περ. 210γρ)
  • 300γρ γαρίδες Vannamei προβρασμένες αποψυγμένες
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 πακέτο ζυμαρικά liguini
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό στα ¾ της κατσαρόλας κ αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι
  2. Πολτοποιούμε στο μούλτι μας τις τομάτες
  3. Σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες με τα μύδια και αρχίζουμε να σωτάρουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να γίνεται έντονο το χρώμα στα μύδια.
  4. Μόλις πιουν τα νερά τους, σβήνουμε με το κρασί
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σβήνουμε με το χυμό τομάτας και χαμηλώνουμε σε χαμηλή τη φωτιά
  6. Βάζουμε την κανέλα και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  7. Στο νερό της κατσαρόλας που θα έχει αρχίσει να βράζει βάζουμε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και προσθέτουμε τα liguini.
  8. Βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  9. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα μας που όλη αυτή την ώρα σιγοβράζει και ανακατεύομε να πάει παντού στα ζυμαρικά μας η σάλτσα.

seafood pasta DSC_0079 letters

post

Ατομικά Κέικ μήλου με κανέλα & επικάλυψη τυρί κρέμα

  apple spicy cupcakes sm DSC_0023 apple spicy cupcakes DSC_0019 apple spicy cupcakes DSC_0079 apple spicy cupcakes DSC_0093 apple spicy cupcakes DSC_0077 Να ζήσεις μπλογκάκι και χρόνια πολλά, μεγάλο να γίνεις με άρθρα πολλά !!

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που έκανα την πρώτη δημοσίευση στο μπλογκ μου. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Καταρχήν έγινε ριζική ανακαίνιση. Πώς σας φαίνεται το νέο μου σπιτάκι; Πολλά ευχαριστώ για αυτό χρωστώ στη Γεωργία, τον Γιώργο και την Ανθή, την Ελένη και φυσικά στον άντρα μου Γιάννη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε γνώρισα πολλούς και ενδιαφέροντες δημιουργούς. Διάβασα τα όμορφα άρθρα τους και τις πανέμορφες ιδέες τους. Αντάλλαξα απόψεις & συναισθήματα. Μοιράστηκα και εγώ τις δικές μου συνταγές και ιδέες. Κάθε φορά που κάποιος άφηνε ένα σχόλιο ή μου έλεγε ότι δοκίμασε συνταγή μου και του άρεσε με έκανε να χαμογελώ όλη μέρα.

Οι στόχοι μου για φέτος: έμπνευση, όρεξη για δημιουργία και αμείωτο πάθος για το μπλογκ μου. Χρόνια πολλά εύχομαι στο διαδικτυακό μου σπιτάκι!!

Πολλά τα συναισθήματα πολλά και για αυτόν ακριβώς το λόγο είπα να πάω να φτιάξω κεκάκια να σας κεράσω. Είναι αφράτα, φθινοπωρινά με λαχταριστή επικάλυψη από τυρί κρέμα. Το τραγανό τρίμμα από το μπισκότο κουάκερ τους δίνει το κάτι παραπάνω κατά την ταπεινή μου γνώμη. Και εις άλλα με υγεία!!

apple spicy cupcakes DSC_0004

Cupcakes με Καραμελωμένο Μήλο & Κανέλα
Ποσότητα 12
Εκτύπωση
Χρόνος μαγειρέματος
17 min
Χρόνος μαγειρέματος
17 min
Συστατικά
  1. 2 μήλα (χρησιμοποίησα κόκκινα) 337γρ
  2. 125γρ & 1κ.σ. καστανή ζάχαρη
  3. 235γρ & 1κ.σ. ανάλατο βούτυρο μαλακωμένο
  4. 100ml & 1κ.σ. ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
  5. 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 3 κ.σ. νισεστές (άμυλο αραβοσίτου)
  7. 1 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  8. 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  9. 2 κ.γ. baking powder
  10. 1 κ.γ. αλάτι
  11. 2 αυγά
  12. 2 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  13. 110γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  14. 220γρ ζάχαρη άχνη
  15. 1 μπισκότο κουάκερ με μέλι 16γρ
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα
  2. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια
  3. Σε ένα τηγάνι και σε μεσαία φωτιά βάζουμε μία κουταλιά βούτυρο να λιώσει και να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού
  4. Προσθέτουμε από μία κουταλιά καστανής ζάχαρης και ξινόγαλου και ανακατεύουμε να ανακατευτούν
  5. Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελωθούν καλά
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ να κρυώνουν.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, 1κ.γ. κανέλα, τζίντζερ, νισεστές & αλάτι)
  8. Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τα 125γρ βουτύρου μέχρι να ενωθούν καλά
  9. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αμέσως μετά τη 1 κουταλιά γλυκού βανίλιας
  10. Προσθέτουμε το αλεύρι και το ξινόγαλο και ανακατεύουμε έως ώτου να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  11. Σε ένα ταψί απλώνουμε 12 φόρμες ατομικών κέικ σιλικόνης και αδειάζουμε ενιαία το μίγμα
  12. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 17 λεπτά περίπου έως ώτου να χρυσίσει ελαφρώς η επιφάνεια
  13. Τοποθετούμε τα κεκάκια σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
  14. Στο μίξερ ή την κουζινομηχανή μας βάζουμε το τυρί κρέμα, 110γρ βουτύρου, μισή κουταλιά κανέλας & 1 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλιας κ ανακατεύουμε έως ώτου ομογενοποιηθεί το μίγμα
  15. Στο γουδί χτυπάμε το μπισκότο να γίνει χοντρά τρίμματα
  16. Αφού έχουν κρυώσει και ξεφορμαριστεί τα κεκάκια, περιχύνουμε με την κρέμα τυριού & το τρίμμα μπισκότου.
  17. Διατηρούνται στο ψυγείο σε τάπερ καλυμμένο με αλουμινόχαρτο
Σημειώσεις
  1. Εάν δεν έχουμε χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα υλικά, μπορούμε να τα βάλουμε για πολύ λίγο σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων (εκτός των αυγών)
  2. Η συνταγή των cupcakes είναι προσαρμοσμένη από εδώ
  3. Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα είναι αυτά
  4. H κουζινομηχανή που χρησιμοποιώ είναι αυτή
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
apple spicy cupcakes letters DSC_0040