2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (εγώ χρησιμοποίησα άρωμα βούτυρο βανίλιας που είχα προμηθευτεί από τα Lidl)
250γρ γκρι ζαχαρόπαστα
500γρ μαύρη ζαχαρόπαστα
1κ μπλε σκούρο ζαχαρόπαστα
600γρ κόκκινη ζαχαρόπαστα
200γρ κίτρινη ζαχαρόπαστα
λευκό και μαύρο γλάσο σε σωληνάριο
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω-κάτω
Ανακατεύουμε 470γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, 1κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι και το κακάο σε ένα μπολ
Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 230γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 400ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το κόκκινο χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
Χρησιμοποίησα ορθογώνια φόρμα με αποσπώμενο μέρος διαστάσεων 38x25x7εκ
Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτἀ
Ανακατεύουμε 300γρ αλεύρι με 1κ.γ. baking powder, ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι σε ένα μπολ
Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε 220γρ βούτυρο με 480γρ ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε 3 αυγά επιτρέποντας να αναμιχθεί πλήρως το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο
Προσθέτους 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και 300ml κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
Με μία σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) αφαιρούμε το μπλε χρώμα και το προσθέτουμε στο μίγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ και με ένα πινέλο σιλικόνης λαδώνουμε τη φόρμα μας
Χρησιμοποίησα 2 στρογγυλές φόρμες με περίμετρο 18εκ αλλά μπορούμε να το ψήσουμε σε 2 δόσεις
Περιχύνουμε με το μίγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτἀ
Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσουν καλά, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο
Την επόμενη μέρα χτυπάμε στο μίξερ τα μόρφατ με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν
Κόβουμε τα παντεσπάνια με ένα κοφτερό μαχαίρι στα 4 και φτιάχνουμε τις άκρες ώστε να είναι ίδια σε πλάτος και ύψος.
Στρώνουμε τη γέμιση σε κάθε στρώση παντεσπάνι και καλύπτουμε και όλα μας τα παντεσπάνια με το υπόλοιπο
Αφήνουμε να παγώσουν για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες
Σε μία τετράγωνη βάση 30εκ απλώνουμε την γκρίζα ζαχαρόπαστα
Φτιάχνουμε τα περιφερειακά της τούρτας (κτίρια, αράχνη) και την κόκκινη έκρηξη
Ντύνουμε με ζαχαρόπαστα την τούρτα μας και με λίγο νεράκι κολλάμε τα διακοσμητικά μας
Με το μαύρο γλάσο κάνουμε τον ιστό αράχνης στο πάνω μέρος της τούρτας και με το λευκό στολίζουμε τη βάση
Σημειώσεις
Τις ζαχαρόπαστες και γλάσα προμηθεύτηκα από εδώ, εδώ και εδώ Μέχρι να την σερβίρουμε την τούρτα τη φυλάσσουμε στο ψυγείο μέσα σε κουτί Τα παντεσπάνια τα έψησα από την προηγούμενη Την αράχνη την έφτιαξα με βάση αυτήν την εικόνα
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/spiderman-birthday-cake.html