Noodles με Κοτόπουλο και Σάλτσα Φυστικοβούτυρο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 3 μερίδες
Συστατικά
  • 4½ κ.σ. σισαμέλαιο
  • 65γρ φυστικοβούτυρο (χρησιμοποίησα με κομματάκια)
  • ½ κ.σ. μέλι
  • 85γρ αρακάς
  • 40γρ φασολάκια
  • 25γρ κάσιους ανάλατα
  • 50γρ γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  • 90γρ μανιτάρια (χρησιμοποίησα κονσέρβας)
  • 246γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κυβάκια (αποψυγμένο)
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση σε δυνατή φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει.
  2. Βράζουμε τα νουντλς ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και σουρώνουμε βάζοντας ελάχιστο σισαμέλαιο για να μην κολλήσουν.
  3. Στο wok ή ενα φαρδύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές σούπας σισαμέλαιο και σωτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει χωρίς να αλατίσουμε.
  4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στο μπρίκι βάζουμε το φυστικοβούτυρο να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σισαμέλαιο και το μέλι και ανακατεύουμε.
  7. Στο wok ή τηγάνι προσθέτουμε τα νουντλς με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα
Σημειώσεις
Τα φασολάκια και o αρακάς που χρησιμοποίησα ήταν κατεψυγμένα
Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών στο νερό των νούντλς (χρησιμοποιώ αυτόν)
Η συνταγή είναι προσαρμογή από εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/peanutbutter-chicken-noodles.html