post

Ντίπ με τομάτα και αβοκάντο

 

 

Λατρεύω τα ντιπ. Είναι από τους πρώτους μαγειρικούς μου πειραματισμούς από τα φοιτητικά μου κιόλας χρόνια. Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέους συνδυασμούς. Το συγκεκριμένο προέκυψε όταν πειραματιζόμουν στο κλασικό γουακαμόλε. Ενισχύοντας την αναλογία της τομάτας και λίγο του κρεμμυδιού, έχουμε ένα πικάντικο, πλούσιο σε γεύση συνοδευτικό για τα νάτσος και την μπύρα μας. Πάμε να δούμε την πανεύκολη παρασκευή του; 

 

  
Ντιπ τομάτας και αβοκάντο
Σερβίρει 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 αβοκάντο
  2. 1/2 τομάτα
  3. 1/2 κρεμμύδι
  4. 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα υλικά σε μικρά κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μούλτι ή στην κουζινομηχανή μας μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία κρέμα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 
post

Κέικ με άρωμα πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη

 

 

 

 

 

To καλαμποκάλευρο σαν υλικό το γνώρισα πρώτη φορά σε αυτή τη συνταγή που έγινε στα πλαίσια του food challenge. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήμουν δύσπιστη στο πόσο μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με το αλεύρι σίτου. Στη συνέχεια διαπίστωσα ότι είναι πάρα πολύ καλή πρώτη ύλη τόσο για τηγανίτες όσο και για κέικ! Όταν άρχισα να ψάχνω σχετικά με το υλικό ανακάλυψα ότι δεν έχει και γλουτένη (ομολογώ δεν το γνώριζα) κάνοντας το ακόμα πιο ελκυστικό. Το κέικ που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως αφράτο και το άρωμα των αμυγδάλων και του πορτοκαλιού το κάνει ακόμα πιο λαχταριστό. Και μπορεί κάλλιστα να το απολαύσει και όποιος έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Δεν είναι τέλειο;

Κέικ με άρωμα πορτοκάλι χωρίς γλουτένη
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 110γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 225γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 4 μεσαία αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  4. ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή 1 κ.γ. εσάνς πορτοκαλιού
  5. 1 1/2 κ.γ. baking powder
  6. 115γρ καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο
  7. 120γρ αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
  8. 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς Κελσίου, αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το baking powder και την αμυγλαδόψιχα.
  3. Στο μίξερ μας ή στη κουζινομηχανή μας ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μία ενιαία κρέμα.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  5. Σταδιακά προσθέτουμε και τα υλικά σε σκόνη από το μπολ μέχρι να ανακατευτούν με το υπόλοιπο μίγμα.
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 με 55 λεπτά.
  7. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη με ένα μικρό σουρωτήρι ή κόσκινο.
  8. Το κέικ ψήθηκε σε ορθογώνια φόρμα αλλά μπορεί κάλλιστα να ψηθεί σε κάθε λογής φόρμες. Δείτε εδώ έναν χρήσιμο πίνακα για τις αντιστοιχίες στους χρόνους ψησίματος ανάλογα με τη φόρμα που θα επιλέξετε.
  9. Εάν η φόρμα σας δεν είναι απο σιλικόνη, μην ξεχάσετε να την βουτυρώσετε και αλευρώσετε.
Σημειώσεις
  1. Το κέικ ψήθηκε σε ορθογώνια φόρμα 20εκ αλλά μπορεί κάλλιστα να ψηθεί σε κάθε λογής φόρμες. Δείτε εδώ έναν χρήσιμο πίνακα για τις αντιστοιχίες στους χρόνους ψησίματος ανάλογα με τη φόρμα που θα επιλέξετε.
  2. Εάν η φόρμα σας δεν είναι απο σιλικόνη, μην ξεχάσετε να την βουτυρώσετε και αλευρώσετε.
  3. Η αρχική συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
  
 
 
 
 
post

Ένα παγωτό σοκολάτα και μία συνέντευξη

 
 
 

Μα δεν βγήκαν ωραίες οι φωτό; Και εμένα μου άρεσαν ομολογουμένως όπως και το σοκολατένιο παγωτάκι που έφτιαξα που ήταν και νόστιμο και είχα χαρεί για τον πειραματισμό μου…. Βέβαια, εκείνη την περίοδο είχα χάσει το σημειωματάριο μου. Είχα σημειώσει λοιπόν τα υλικά και τις μετρήσεις τους στο χαρτί της σοκολάτας που χρησιμοποίησα για τη συνταγή μου και το οποίο πετάχτηκε κατά λάθος στον κάδο χωρίς να το πάρω χαμπάρι…Οπότε τρώω μάτια ψάρια προς το παρόν. Αυτά γίνονται όταν πρέπει να κάνεις γύρω στα 10 πράγματα ταυτόχρονα και κάποια στιγμή χάνεις το μυαλό σου… Ιστορίες καθημερινής τρέλας λοιπόν. Αν θέλετε να μάθετε και άλλα τέτοια ωραία για μένα μπορείτε να πατήσετε στο link εδώ. Η γλυκιά μαμά blogger Άντζυ, από το Happy Mum Angie, διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα στήλη συνεντεύξεων από έταιρες μαμάδες bloggers. Στα πλαίσια αυτής της πολύ όμορφης στήλης, απάντησα και εγώ στις δικές μου ερωτήσεις. Αυτά και υπόσχομαι να ξαναπειραματιστώ στο συγκεκριμένο παγωτό και να αποκτήσει την δική του συνταγή…

 

 

post

Πράσινη Σαλάτα με Ψητό Κοτόπουλο

 

 

 

 

 

Λίγο η θάλασσα που ανοίγει την όρεξη, λίγο τα ωραία ταβερνάκια, λίγο τα παγωτάκια να σου τα έξτρα κιλάκια! Ευκαιρία για σαλάτα λοιπόν. Τη σαλάτα αυτή την ονομάζω “σαλάτα με ό,τι περίσσεψε σε κοτόπουλο”. Την σκαρώνω όταν έχω την προηγούμενη κοτόπουλο σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή του. Την έχω δοκιμάσει μέχρι και με καλαμάκι σουβλάκι κοτόπουλου με την ίδια επιτυχία. Πάμε να δούμε τα υλικά της; 

 
Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και σως μπαλσάμικο
Σερβίρει 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. ανάμικτη σαλάτα (μαρούλι, λόλα κόκκινη, ρόκα χρησιμοποίησα έτοιμη κομμένη & πλυμμένη)
  2. 10 κάσιους ανάλατα
  3. ένα φιλέτο ψητό κοτόπουλο στήθος ή 2 μπούτι
  4. αλάτι ανάλογα με την προτίμησή μας
  5. σιρόπι μπαλσάμικου
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας μας.
  2. Προσθέτουμε το φιλέτο κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  3. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με λάδι.
  4. Προσθέτουμε τη σως μπαλσάμικου και είμαστε έτοιμοι!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
grilled chicken green salad -DSC_0951 
 
 
 
post

Τούρτα Παγωτό με Maltesers & Καραμέλες βουτύρου

 
 
 

 

 

 

 

Η τούρτα που βλέπετε είναι η τούρτα που έφτιαξα για τα γενέθλιά μου που ήταν τον Αύγουστο. Είναι μία τούρτα παγωτό με μία νότα  καραμέλας και τα αγαπημένα μου maltesers. Γίνεται πανεύκολα χωρίς παγωτομηχανή. Βασικά εγώ την έφτιαξα στο χωριό που είχα διαθέσιμη μόνο μία ράβδο ανάμιξης. Οι οδηγίες είναι για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, όπως είναι και οι μέρες που διανύουμε. Άρα λίγα υλικά, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, τί αλλο θέλετε με τέτοια ζέστη;; Βουρ στην κουζίνα για εντυπωσιακό σπιτικό παγωτό !

 
Τούρτα Παγωτό με maltesers και καραμέλες βουτύρου
Σερβίρει 10
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 500γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  2. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  3. 12 καραμέλες βουτύρου
  4. 13 μπισκότα σαβαγιάρ
  5. 323γρ maltesers (χρησιμοποίησα 1 μεγάλη συσκευασία των 175γρ και 4 μικρές των 37γρ)
  6. 3 κ.σ. nutella
  7. 1 κορδέλα της προτίμησης μας μήκους περ. 30εκ
Οδηγίες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις καραμέλες γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα με απαλές κινήσεις το ζαχαρούχο και τις καραμέλες ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην χάσει τον αέρα της η σαντιγί.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα μας και καταψύχουμε για περίπου 2 ώρες.
  5. Αφού αφαιρέσουμε τα maltesers από τη συσκευασία και τα αδειάσουμε σε ένα ταψάκι, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη.
  6. Με γρήγορες κινήσεις (γιατί λιώνει) εναποθέτουμε τα maltesers στην επιφάνεια της φόρμας. Ο στόχος είναι να κολλήσουν στην επιφάνεια που ακόμα δεν έχει παγώσει εντελώς.
  7. Καταψύχουμε και πάλι για αρκετές ώρες.
  8. Πριν το σερβίρισμα, κόβουμε τα σαβαγιάρ στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  9. Στην λεία επιφάνειά τους απλώνουμε προς τα κάτω μέρος τους λίγη νουτέλα και τα έχουμε έτοιμα. Ξαναβγάζουμε την τούρτα, την ξεφορμάρουμε και με γρήγορες κινήσεις εναποθέτουμε τα μπισκοτάκια στην περιφέρειά της.
  10. Δένουμε με μία κορδέλα και ξαναψύχουμε ή σερβίρουμε αμέσως!
  11. Καλή μας απόλαυση!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 

 

post

Κριθαρότο με Σολωμό και το νέο τεύχος του Family Lives

 

 

 
 

Το φθινόπωρο ήρθε ενώ όλοι αναρωτιόμαστε πότε πρόλαβε και έφυγε το καλοκαιράκι! Επανήλθαμε στην καθημερινότητά μας και τώρα αρχίζουμε τα κλασικά : οργάνωση των σχολικών και των δραστηριοτήτων των μικρών μας, αναδιοργάνωση του σπιτικού μας για να υποδεχθεί τη νέα χειμερινή σεζόν και άλλα πολλά. Προσωπικά ακόμα βρίσκομαι σε ημι – χαλαρούς ρυθμούς και κάνω και λίγο από κάτι κάθε μέρα. 

Εδώ λοιπόν έρχεται να βοηθήσει και το νέο τεύχος του Family Lives. Σας έχω ξαναμιλήσει για αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια και εδώΆρθρα χρήσιμα για όλους τους γονείς εκεί έξω που ψάχνουν λύσεις για την οργάνωση του παιδικού γραφείου, των σχολικών αλλά και πολλά πολλά άλλα άρθρα επίκαιρα και χρήσιμα. 

Η δική μου συμμετοχή είναι το κριθαρότο σολωμού που βλέπετε. Ένα πιάτο που γίνεται γρήγορα και εύκολα και είναι  πολύ νόστιμο! Δείτε τη συνταγή μου καθώς και τα άλλα σούπερ ενδιαφέρονται άρθρα εδώ. Επίσης μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα του Facebook του περιοδικού και να παρακολουθείτε και το blog του ώστε να μην χάνετε κανένα νέο μας!! 

Καλό φθινόπωρο λοιπόν σε όλους! 

post

Καλοκαιρινές Διακοπές στο Βουνό : Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας

 
Το δεύτερο μέρος των διακοπών μας ήταν η σύντομη επίσκεψή μας στο χωριό του Γιάννη στην Αγία Βλαχέρνα Ευρυτανίας. Εκεί πραγματικά έχω εκτιμήσει τις θερινές διακοπές στο βουνό καθώς ανέκαθεν στην ερώτηση καλοκαίρι στο βουνό ή στα θάλασσα απαντούσα το δεύτερο χωρίς κανέναν δισταγμό. Το τοπίο είναι μαγικό και φυσικά συνδυάζει όλα τα καλά του (ημι) ορεινού χωριού: δροσιά και πράσινο παντού. Το χωριό μας έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: ένα υπέροχο ποτάμι με παραλία με άμμο (ναι άμμο) και πλατάνια! Οπότε και το μεσημέρι μπορείς χαλαρά να δροσιστείς στα τρεχούμενα, καθαρά νερά του. 
 
Ποταμός Τρικεριώτης

 

Ποταμός Τρικεριώτης

 

Η παραλία της Αγίας Βλαχέρνας 
Φέτος καταφέραμε να κάνουμε και όμορφες μονοήμερες εκδρομές στα περίχωρα. Η πρώτη μας εξόρμηση ήταν στο μοναστήρι του Προυσσού με το τοπίο να σου κόβει την ανάσα. Το αίσθημα κατάνυξης που σου δημιουργεί το συγκεκριμένο σημείο δεν περιγράφεται, είναι κάτι που απλά πρέπει να νοιώσεις για τον εαυτό σου. Προσωπικά δεν παραλείπω ποτέ να επισκέπτομαι το μοναστήρι κάθε χρόνο. 
Μοναστήρι στο Προυσσό
Μετά το προσκύνημά μας, ακολούθησαν οι αθλοπαιδίες της Πηνελόπης στο Saloon Park 
 
 

 

 

 
Στη συνέχεια πήγαμε για φαγητό στο Μεγάλο Χωριό. Εκεί φάγαμε λαχταριστή πέστροφα ψητή στα κάρβουνα με φρέσκα χόρτα. Τα λόγια είναι περιττά, δείτε και μόνοι σας. 
 
 
 
Στην πλατεία του πανέμορφου αυτού χωριού απολαύσαμε το γαλακτομπούρεκό μας στου Καρβέλη και εννοείται ότι αγοράσαμε τοπικά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού. 
 
 
 

 

 
Η επόμενη γευστική μας εκδρομή ήταν στο λεγόμενο “βουνό του χωριού” ή Παλιογωνιά στους πρόποδες της Χελιδόνας. Η θέα μαγική, έλατα παντού και δροσιά στα όρια του θέλω ένα πουπουλένιο μπουφανάκι τώρα (αυγουστιάτικα!). Εκεί λοιπόν κάναμε ένα πικ νικ ελληνικού τύπου (με κάτι λουκανικάκια και κάτι κοτοπουλάκια και λίγο ψωμάκι και μπόλικη χωριάτικη σαλάτα) και φάγαμε του σκασμού σε ένα καλυβάκι (ή αλλιώς κονάκι) πάνω σε ένα έλατο, χαζεύοντας τη θέα στη Λίμνη των Κρεμαστών. Στην επιστροφή είδαμε και λίγες αγελάδες και η Πηνελόπη απλά ενθουσιάστηκε! 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
Έτσι ήσυχα και όμορφα κύλησαν σαν νεράκι οι ολιγοήμερες διακοπές στο μικρό μας χωριό. Έναν τόπο πραγματικά πανέμορφο που ενώ η φύση του είναι τόσο άγρια, καταφέρνει να σε φέρει σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας (ό,τι πρέπει δηλαδή για την περίπτωσή μας! )Αυτές λοιπόν ήταν οι (γευστικές) διακοπές μας για φέτος το καλοκαίρι! Περιμένω να δώ και τις δικές σας…. Αυτή είναι η σελίδα του facebook του blog. Μπορείτε επίσης να μου στείλετε τις φωτογραφίες σας και μέσω email στο craftcooklove@gmail.com !! Τί τα φαγητά δηλαδή τα τρώτε απευθείας ούτε μία μικρή φωτογραφία δεν τα βγάζετε;;; Τσ τσ τσ!! 
 
 
 
 
post

Καλοκαρινές Διακοπές στην Ερείκουσα & Κέρκυρα

 
 

Φέτος μετά από πολλά χρόνια κάναμε 2 ολόκληρες εβδομάδες διακοπές εκτός σπιτιού. Λίγο η έλευση της Πηνελόπης, λίγο η κρίση, λίγο οι λοιπές υποχρεώσεις είχαμε να τολμήσουμε κάτι τέτοιο πάνω από 5 χρόνια! Αλλά αυτήν την χρονιά είπαμε να κάνουμε πολυήμερες διακοπές και να χαλαρώσουμε πραγματικά! Φυσικά αυτό θα ήταν (οικονομικά) ανέφικτο χωρίς την φιλοξενία των αγαπημένων μας φίλων Γιώργου και Βάσιας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για ακόμα μία φορά!

Φορτώσαμε λοιπόν τα μπαγκάζια μας, μαζέψαμε το κουράγιο μας για το πολύωρο ταξίδι και ξεκινήσαμε Σάββατο πρωί. Πρώτη στάση η Ερμιόνη όπου η Πηνελόπη είχε ήδη ξεκινήσει τις διακοπές της με τη γιαγιά της.

 

Στο καράβι προς Κέρκυρα 

Επόμενη στάση Κέρκυρα. Την επόμενη πρωί πρωί αφήσαμε το αυτοκίνητό μας και επιβιβαστήκαμε στον θρυλικό για τους ντόπιους “Αλέξανδρο” για την Ερείκουσα. Μαγεία! Ένα κατάφυτο μικρό νησάκι (ένα από τα τρία διαπόντια νησιά της Κέρκυρας ) με μία υπέροχη αμμουδένια παραλία, ήσυχη και ρηχή κατάλληλη για μικρά παιδιά. Όπου κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα και όπου οι αποστάσεις απλά διανύονται με τα πόδια γιατί είναι τόσο κοντινές (και τόσο όμορφες). 

 

Ερείκουσα 
Ερείκουσα 
Ερείκουσα 

Είχαμε μία υπέροχη διαμονή στο Erikousa Hotel όπου έχει και ένα υπέροχο εστιατόριο όπου μπορείς να τρως από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

 

Ο Αλέξανδρος που ενώνει την Κέρκυρα με τις Διαπόντιες Νήσους 
Εrikousa Hotel – Restaurant
Club Sandwich – Erikousa Hotel Restaurant 
Ψαρόσουπα – 

Erikousa Hotel Restaurant
 
Pizza με σπιτική ζύμη – 

Erikousa Hotel Restaurant
Erikousa Hotel Restaurant

Για αλλαγή ένα βράδυ πήγαμε για φαγητό στο Ιταλικό ξενοδοχείο που διαθέτει το νησί όπου και εκεί δεν μπορείς να πεις ότι φάγαμε και άσχημα!

 

 

 

Μετά από πέντε μαγικές και ήρεμες ημέρες στην Ερείκουσα (όπου η φόρτιση της μπαταρίας είχε πραγματικά φτάσει στο 100%) επιστρέψαμε στην αγαπημένη μας Κέρκυρα. Φέτος είπαμε να επισκεφτούμε όλα τα αγαπημένα μας σημεία για φαγητό καθώς και νέα στέκια για ποτό και φαγητό που μας σύστησαν οι Κερκυραίοι φίλοι μας.

Επίσης κάθε μέρα επισκεφτόμασταν και άλλη παραλία (τα καλά του μεγάλου νησιού). Το οδικό δίκτυο, χωρίς να είναι το τέλειο, απέχει αρκετά από το κλασικό που συναντάς στα περισσότερα μικρά νησιά, οπότε οδικώς μπορείς να φτάσεις σχεδόν παντού σε όλο το νησί! 

 

Χαλικούνας 

 

Παραλία Κοντογυαλού
Παραλία Βιταλάδων

Η ομορφιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας είναι απλά το κάτι άλλο. Περπατάς στα καντούνια της και νομίζεις ότι ταξιδεύεις στην Βενετία αλλά και στο χρόνο καθώς η ατμόσφαιρα των κτιρίων σε μαγεύει. 

 

Κέρκυρα 
Κέρκυρα 
Κέρκυρα 
 
Κέρκυρα 
 

 

Κέρκυρα 

 

Κέρκυρα 

 

Τσα να´μαι και εγώ 

 

Κέρκυρα 

 

 

Η Κέρκυρα διαθέτει κατά την ταπεινή μου γνώμη εξαιρετικό φαγητό! Πραγματικά οι γεύσεις είναι απίθανες και ιδιαίτερες και καταδεικνύει το μεράκι και την κουλτούρα των ανθρώπων που ασχολούνται με την εστίαση. Συναντώ πάντα εστιατόρια με εξαιρετικές γεύσεις και ιδιαίτερα πιάτα… και πάντα καταφέρνω να αφήνω ¨εκκρεμότητες¨ και να μην επισκεπτώ όλα όσα θα ήθελα. 

Η πρώτη μας γευστική στάση ήταν στην ταβέρνα Alonaki Bay στα νότια της Κέρκυρας και κοντά στην παραλία του Χαλικούνα. Εκεί φάγαμε μικρό γαριδάκι τηγανητό που ψαρεύεται στην τοπική λιμνοθάλασσα και πολλά ακόμα καλούδια που φυσικά δεν πρόλαβα από την πείνα να φωτογραφίσω! 

 

Στη συνέχεια πήγαμε σε ένα παλιό μας στέκι το  Fisherman’s Cabin το οποίο κρύβεται πίσω από εναν υπέροχο ελαιώνα στην παραλία του Αγίου Γεωργίου των Πάγων. Μαγευτική θέα και θαλασσινά μέχρι σκασμού. Απογοητευτήκαμε που ήταν κατεψυγμένα γιατί παλιότερα τα πάντα ήταν ολόφρεσκα αλλά και πάλι φάγαμε πολύ ωραία. 

 

Η είσοδος με διάφορες ¨οδηγίες¨ για τους πελάτες 

 

Μαγική θέα στη θάλασσα

 

Καβουροκεφτέδες νομ νομ 

 

Μακαρονάδα με κολοχτύπες 

Ένα σχετικά βροχερό απόγευμα επισκεφτήκαμε και το εστιατόριο Salto  στο οποίο έφαγα τις νοστιμότερες πατάτες τηγανιτές που έχω γευτεί μέχρι στιγμής: 

 

Μέσα στα καντούνια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας έχει πάρα πολλά και όμορφα εστιατόρια. Εμείς επιλέξαμε για φέτος το  Pomo d’ Oro. Πανέμορφο περιβάλλον σε έναν προσεγμένο χώρο :

 

Πιάτα στημένα με φαντασία, κυρίως ελληνικής κουζίνας με διάφορες πινελιές που, τουλάχιστον εμφανισιακά τα απογείωναν. 

 

Χωριάτικη Σαλάτα 
 
Ψητό χταπόδι με μους φέτας 
 
 
 
Το επιδόρπιό μας 
 
 

Φυσικά δεν παραλείψαμε να επισκεφτούμε την αγαπημένη μας trattoria La Famiglia  όπου για ακόμα μία φορά φάγαμε λαχταριστές μακαρονάδες. 

 

Μακαρονάδα Mare 
Liguini με κρεμ φρες και σολωμό 

Η Κέρκυρα δεν στερείται νυκτερινής ζωής. Μπορείς να βρεις όλα τα είδη της νυκτερινής διασκέδασης, μπαράκια, καφετέριες, wine bars, clubs, μέχρι και ελληνική ζωντανή μουσική (ναι μπουζούκια! ). Εμείς ως γονείς ενός πολύ υπομονετικού πλάσματος που μας ανέχεται και κοιμάται στο καρότσι της αν και τεσσάρων ετών, μπορέσαμε να επισκεφτούμε κάποια από τα μπαράκια της πόλης και των περιχώρων του νησιού και να απολαύσουμε το ποτό μας σε πανέμορφους κήπους και παραθαλάσσια μπαράκια. 

Tartaya 
 

 
                                                   
 
 

 

 

Imabari

 

 

The address 92

 

 

 

Αποχαιρετήσαμε το νησί γεμάτοι με υπέροχες εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες! Η Κέρκυρα είναι μία πραγματική βασίλισσα και πάντα καταφέρνει να μας κάνει να μην θέλουμε να την αποχωριστούμε. Εις το επανιδείν λοιπόν αγαπημένο μας νησί!

Μην πάτε μακρυά… αύριο ακολουθεί το Μέρος Β’… Μίνι Διακοπές στο βουνό !! 

 

 

post

Παγωτό Cheesecake με μύρτιλα και χωρίς παγωτομηχανή

 
 
 

Επιστρέψαμε λοιπόν για τα καλά στη βάση μας. Με φορτισμένες μπαταρίες, όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Αν ακουλουθείτε το μπλογκ στο Instagram ή στο Facebook θα είδατε πολλές από τις πολύ όμορφες στιγμές μας. Δεν έλειψαν βέβαια και τα απρόοπτα (2 λάστιχα σε 10 ημέρες σε φορτωμένο αυτοκίνητο, ξέχασα ΟΛΑ τα καλλυντικά μου στην Αθήνα, έβγαλα δερματικά κ.α. ) αλλά ήμασταν τόσο αποφασισμένοι να περάσουμε καλά που τίποτα δεν μας πτόησε! Είμαστε λοιπόν έτοιμοι (λέμε τώρα) για τον χειμώνα που έπεται. Σκοπεύω να κάνω και ένα foodie αφιέρωμα στις διακοπές μας αλλά είπα πρώτα να σας γλυκάνω με ένα πανεύκολο παγωτάκι (ακόμα καλοκαίρι δεν είναι ε;;;) που φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και το οποίο έχει τη γεύση ενός από τα πολυαγαπημένα μου γλυκά: cheesecake. Το μπισκοτάκι και τα μύρτιλα πραγματικά του έδωσαν μία σούπερ γεύση και αν με άφηναν οι τύψεις μου θα καταβρόχθιζα όλο το δοχείο!  Πάμε να δούμε τη συνταγή;

 
 
 
Παγωτό cheesacake με μύρτιλα
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  2. 300ml ξινόγαλα
  3. 160γρ φρέσκα ή αποψυγμένα μύρτιλα
  4. 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  5. 8 μπισκότα digestive (110γρ)
  6. 50 γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ μας βάζουμε το ζαχαρούχο με το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  2. Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, τρίβοντάς το με το χέρι ώστε να κάνουμε χοντροκομμένα ψίχουλα.
  3. Καθαρίζουμε το μούλτι και προσθέτουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη άχνη και επίσης ανακατεύουμε για λίγο ώστε να είναι τα φρούτα χοντροκομμένα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα του μίξερ σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
  5. Με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα και τα μύρτιλα με απαλές κινήσεις και σε όλο του το μήκος.
  6. Καταψύχουμε και το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!!
Σημειώσεις
  1. η ποσότητα παγωτού που προκύπτει είναι περίπου 600γρ.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 

 

 
 
 
 
post

Μαύρες Ταλιατέλες με χυμό από φρέσκα τοματίνια και τόνο

 

 
 

 

 

Βρίσκομαι στην άδεια αυγουστιάτικη Αθήνα. Είναι απλά μαγεία. Ησυχία, κίνηση μηδέν, συνειδητοποιείς πόσο χρόνο τρως από τη ζωή σου κολημμένος στην κίνηση. Επιστρέψαμε από άκρως αναζωογονητικές οικογενειακές διακοπές που πραγματικά τις χρειαζόμασταν. Έπονται ακόμα λίγες ημέρες διακοπών και πραγματικής ησυχίας στο χωριό του Γιάννη όπου δεν πιάνει η κινητή τηλεφωνία και ξεχνάς κάθε είδους διαδικτυακής επικοινωνίας. Μετά τα κλασικά: καλό χειμώνα, τα κεφάλια μέσα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (πολύ με θύμωνε αυτό μικρή) και άλλα τέτοια γλαφυρά!

Η συνταγή που ακολουθεί είναι παραλλαγή της συνταγής που μαγειρέψαμε στις Γεύσεις του τόπου μας ( το θυμάστε;). Αντικατέστησα κάποια υλικά για να την προσαρμόσω ακριβώς στα γούστα μου και κατέληξα σε μία δροσερή ανάλαφρη μακαρονάδα. Είναι ό,τι πρέπει για να χορτάσετε χωρίς να περάσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα!  

Μαύρες ταλιατέλες με χυμό από τοματίνια και τόνο
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 10 ελιές πράσινες με πιπεριά σε ροδέλες
  2. 160 γρ τόνο κονσέρβας σε νερό
  3. 160 γρ τοματίνια περασμένα στο μούλτι
  4. 225 γρ μαύρες ταλιατέλες ( χρησιμοποίησα αυτής της εταιρίας)
  5. μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από τη μέση και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να βράσει (σε δυνατή φωτιά).
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και προσθέτουμε τις ταλιατέλες.
  3. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
  4. Για να είναι al dente (να κρατάνε) τα δοκιμάζουμε ένα λεπτό πριν τον αναγραφόμενο χρόνο.
  5. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μεσαία προς δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές και τον τόνο σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  7. Σβήνουμε με το χυμό από τα τοματίνια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
  8. Μόλις σουρώσουμε τις ταλιατέλες, τις προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα και τα υλικά να πάνε παντού.
Σημειώσεις
  1. Με βολεύει πάντα να χρησιμοποιώ χρονόμετρο στα μακαρόνια για να μην ξεχνιέμαι!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/