post

Ανθρωποκεκάκια βανίλιας με γιαούρτι και πολύχρωμη τρούφα

 

 

 

 

 

 

Τα κεκάκια αυτά κανονικά προορίζονταν ως κέρασμα για την τελευταία ημέρα του παιδικού σταθμού της Πηνελόπης. Αλλά της άρεσαν τόσο που απλά δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους (πείσματα νηπίων). Δεν ήθελε να τα μοιραστεί με κανέναν. Και για εκείνη δεν είναι κέικ (που δεν τα συμπαθεί) αλλά μπισκότα (σσσςςς). 

Εγώ στόχευα για αφράτα κεκάκια που να λιώνουν στο στόμα χωρίς να σε λιγώνουν, με μία πολύχρωμη τσακπινιά που να ενθουσιάσει τα παιδάκια. Τελικά ενθουσίασαν τους συναδέλφους του Γιάννη στο γραφείο (τί να τα κάναμε δηλαδή 20 κεκάκια που η μικρή πεισματικά αρνιόταν να κεράσει….) και την ίδια με τις ξαδέρφες της αφού εννοείται ότι πήρε όσα περίσσεψαν μαζί της στις διακοπές. 

Το γιαούρτι τα έκανε πιο ανάλαφρα και το βούτυρο απλά γιαμ γιαμ. Χρησιμοποίησα τη θήκη Ginger Pop,  ευγενική χορηγία της Silikomart την οποία ευχαριστώ θερμά. Στην Ελλάδα μπορείτε να την βρείτε εδώ. Πάλι τα καλύτερα έχω να πω και για την φόρμα αυτή για το πόσο εύχρηστη είναι, ειδικά με τα ξυλάκια που εμπεριέχει η συσκευασία!

Η συνταγή είναι απλή, γρήγορη και δεν χρειάζεται μίξερ ούτε πολύ ανακάτεμα. Πάμε να την δούμε;   

 
Ατομικά Κεκάκια Βανίλιας με γιαούρτι
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  2. 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  3. 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  4. 200γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου (2% λιπαρά)
  5. 200γρ βούτυρο λιωμένο (χρησιμοποίησα lurpak)
  6. 110γρ αλεύρι
  7. πολύχρωμη τρούφα (όση θέλουμε, χρησιμοποίησα περίπου 5 κ.σ.)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε στο μίγμα το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γιαούρτι και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο χυλό.
  5. Προσθέτουμε και την πολύχρωμη τρούφα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάει παντού.
  6. Βάζουμε τα ξυλάκια που έχει στη συσκευασία η φόρμα κάθετα στα ανθρωπάκια και με ένα κουτάλι σούπας γεμίζουμε τις φόρμες.
  7. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν για δέκα λεπτά, αφαιρούμε με το ξυλάκια τα ανθρωπάκια από τη φόρμα και ψήνουμε την επόμενη δόση.Τα ανθρωπάκια μας είναι έτοιμα!!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 sprinkles-vanilla-cake-cover-letters.v1-683x1024.jpg
 
 
post

Δυναμωτικό Vegan Smoothie Μπανάνας

 

 

 

Σας τυχαίνει ποτέ να σας μένουν οι μπανάνες; εγώ το παθαίνω πάρα πολύ συχνά. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι ωριμάζουν τόσο γρήγορα που οι ένοικοι του σπιτιού δεν τις προλαβαίνουμε. Έτσι λοιπόν πάντα ψάχνω τρόπους να τις αξιοποιήσω ώστε να μην χρειαστεί να τις πετάξω. Το smoothie που βλέπετε έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες όπου πραγματικά χρειαζόμουν κάτι τονωτικό. Γιατί πέρα των γεγονότων ταλαιπωριόμουν και από μία ίωση που δεν έλεγε να φύγει. Επομένως το δυναμωτικό αυτό ποτό ήταν ό,τι έπρεπε. Πάμε να δούμε τον πανεύκολο τρόπο παρασκευής του;

Smoothie με μπανάνα και γάλα καρύδας
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 3 μεσαίες ώριμες μπανάνες
  2. 1 κούπα γάλα καρύδας
  3. 1 κ.σ. μέλι
  4. 4- 5 κάσιους άψητα & ανάλατα
Οδηγίες
  1. Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα κάσιους.
  2. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες.
  3. Τις προσθέτουμε μαζί με το γάλα καρύδας το μέλι στα ήδη πολτοποιημένα κάσιους και χτυπάμε ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές ποτάκι.
Σημειώσεις
  1. Eννοείται ότι μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένο πάγο για να κάνουμε το ποτό μας πιο καλοκαιρινό. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή μπορεί να επαρκεί για περισσότερα ποτήρια.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 
post

Ντόνατς Φούρνου με μπανάνα και γλάσο υποβρύχιο

 

 

Τα ντόνατ αυτά τα ζαχάρωνα καιρό. Δεν είμαι μεγάλη φαν των τηγανητών οφείλω να ομολογήσω γιατί δεν μου αρέσει η αίσθηση λαδιού που καμιά φορά αφήνουν. Αυτά είναι τόσο σούπερ που απλά δεν καταλαβαίνεις ότι έγιναν στον φούρνο. Και τόσο αφράτα. Κεράστηκαν στη δουλειά όπου και έγιναν ανάρπαστα καθότι και μπουκίτσες. Επίσης το γλάσο που χρησιμοποίησα ήταν ομολογουμένως το πιο εύκολο που έχω φτιάξει ποτέ! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρία Silikomart για την ευγενική χορηγία της πανέμορφης θήκης Small Narcissus που μπορείτε να την προμηθευτείτε και από εδώ

Είναι τόσο εύκολα που απλά πρέπει να τα δοκιμάσετε! Πάμε να δούμε τη συνταγή;

Ντόνατς Φούρνου Μπουκίτσες
Ποσότητα 20
Εκτύπωση
Χρόνος προετοιμασίας
10 min
Χρόνος μαγειρέματος
12 min
Συνολικός χρόνος
22 min
Χρόνος προετοιμασίας
10 min
Χρόνος μαγειρέματος
12 min
Συνολικός χρόνος
22 min
Συστατικά
  1. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 2 κ.γ. baking powder
  3. 1/4 κ.γ. αλάτι
  4. 1/4 κούπας ζάχαρη
  5. 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  6. 1/4 κούπας ξυνόγαλα
  7. 2 μικρές ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  8. Για το γλάσο
  9. 1 μικρή συσκευασία γλυκό υποβρύχιο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.
  2. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν και να γίνουν ένας ενιαίος χυλός. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
  3. Τα αδειάζουμε με ένα μικρό κουτάλι στη φόρμα σιλικόνης.
  4. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν ένα εικοσάλεπτο και ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
  6. Μετά μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε τη θήκη μας για τη δεύτερη δόση.
  7. Όταν κρυώσουν εντελώς είναι έτοιμα για το γλασάρισμα.
  8. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσει.
  9. Περνάμε τα ντόνατς μας από το υποβρύχιο και τα βάζουμε σε πιάτο.
  10. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

 
 
post

Τα δικά μου γεμιστά και ένας απολογισμός

 

Έχω να γράψω στο μπλογκοσπιτάκι μου εδώ και γεμάτες δύο εβδομάδες. Δεν το συνηθίζω. Μάλλον δεν του το έχω κάνει ποτέ έως τώρα. Αλλά οι ημέρες που περνάμε όλοι μας και η πολύπαθη πατρίδα μας είναι, τουλάχιστον για μένα, συγκλονιστικές. Τόσο που σε αφήνουν μουδιασμένο και έντρομο να παρακαλουθείς τα γεγονότα, την επικαιρότητα και να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στην ακόμα δυσκολότερη καθημερινότητά σου. Δε θα πω πολλά. Επειδή πιστεύω ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις έφτιαξα αυτό το κολάζ που περιγράφει ότι έζησα και είδα αυτές τις ημέρες: 

 

Προσπαθώντας να επανέλθω στην προηγούμενη ζωή μου (όσω μπορώ φυσικά) έφτιαξα την δική μου εκδοχή του all time classic καλοκαιρινού σπιτικού φαγητού: τα γεμιστά. Εδώ λοιπόν έχουμε τη μάχη των δύο φύλων: Ο Γιάννης τα προτιμά λιωμένα τα λαχανικά και ψημένα όσο δεν πάει και εγώ από την άλλη μου αρέσει να κρατάνε πολύ και να μην είναι και τόσο μαλακωμένα (Η Πηνελόπη δεν έχει άποψη τρώει σκέτο το ρύζι…ναι τόσο καλά!). Επομένως έχω καταλήξει στην ακόλουθη εκδοχή που αφήνει αμφότερους γευστικά ικανοποιημένους. Δείτε λοιπόν τη συνταγή για αυτό το παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό:

 

Γεμιστά Ορφανά
Ποσότητα 5
Εκτύπωση
Χρόνος μαγειρέματος
55 min
Χρόνος μαγειρέματος
55 min
Συστατικά
  1. 2 τομάτες μεσαίες (προσέχουμε να μην είναι πολύ άγουρες )
  2. 3 πιπεριές (χρησιμοποίησα την κλασική συσκευασία πολύχρωμων πιπεριών)
  3. 5 κ.σ. ρύζι γλασέ
  4. 1 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  5. 1 κ.σ. κουκουνάρι
  6. 1 κ.γ. θυμάρι
  7. αλάτι
  8. 5 κ.σ. λάδι
  9. 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς αέρα.
  2. Πλένουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και τα σκουπίζουμε.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καπάκια από τα λαχανικά και τις τομάτες.
  4. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο από τις τομάτες χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και με προσοχή μην τις τρυπήσουμε. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα λευκά εσωτερικά κομμάτια από τις πιπεριές.
  5. Στο μούλτι πολτοποιούμε το περιεχόμενο από τις τομάτες.
  6. Το προσθέτουμε και πάλι στο μπολ όπου βάζουμε και το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το θυμάρι και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  7. Παίρνουμε τη γέμιση και γεμίσουμε τα λαχανικά μας.
  8. Σε λαδωμένο πυρέξ, τοποθετούμε τα λαχανικά μας με τα καπάκια τους.
  9. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε το εξωτερικό τους (προσοχή γιατί γλυστράει) και σκεπάζουμε το πυρέξ με το αλουμινόχαρτο.
  10. Το βάζουμε στο φούρνο όπου ψήνουμε σκεπασμένο για 40 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά περίπου.
Σημειώσεις
  1. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πιπεριές με άλλα λαχανικά της προτίμησής μας, απλά τις τομάτες τις κρατάμε σε αναλογία.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/

 

post

Ομελέτα φούρνου με κατίκι και τομάτα

 
 

 

 

 
Η ομελέτα αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται ομελέτα με ό,τι έχουμε διαθέσιμο. Μπορεί να γίνει σε αμέτρητες παραλλαγές όλες εξίσου νόστιμες και προσαρμοσμένες στα δικά μας γαστρονομικά γούστα. Προσωπικά ήθελα μία ομελέτα ελαφριά, καλοκαιρινή και αρωματική. Επίσης έ π ρ ε π ε να χρησιμοποιήσω τις τομάτες γιατί αλλιώς θα χαλούσαν και σιχαίνομαι να πετάω φαγητό. Η προσθήκη της φρυγανιάς μας βοηθάει στο εύκολο σερβίρισμα. Πάμε να δούμε την πανεύκολη (εννοείται ) συνταγή; 
Ομελέτα φούρνου με φρέσκα τοματίνια & κατίκι
Σερβίρει 3
Εκτύπωση
Χρόνος μαγειρέματος
30 min
Χρόνος μαγειρέματος
30 min
Συστατικά
  1. 6 αυγά
  2. 2 μικρές τομάτες πλυμμένες
  3. 1 συσκευασία κατίκι Δομοκού (200γρ)
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 1 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
  6. 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  7. αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου αέρα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά καλά και κόβουμε σε κυβάκια τις τομάτες μας.
  3. Τις προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε το κατίκι, τον αποξηραμένο βασιλικό και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  4. Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ μικρού μεγέθους βάζουμε το ελαιόλαδο και το απλώνουμε με ένα πινελάκι σιλικόνης.
  5. Ρίχνουμε τη φρυγανιά σε όλο το μήκος του πυρεξ και στα τοιχώματα σε ένα λεπτό στρώμα. Περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
 
 
post

H πρώτη μου συνέντευξη & ένα σούπερ γρήγορο τιραμισού

 

 

 

Και ναι λοιπόν απάντησα στην πρώτη μου συνέντευξη (πλην αυτών των επαγγελματικών χα χα!). Η πρόταση έγινε από τη Μαρίνα και την Όλγα και το πολύ χρήσιμο μπλογκ τους Το e-periodiko.  Μπορώ να πω ότι ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία αφού ήταν σε στυλ συζήτησης που πολύ μου αρέσει! Η Μαρίνα με την οποία μίλησα με έκανε αμέσως να νοιώσω άνετα και είχα αυτό το συναίσθημα οικειότητας σαν να μιλάω με μία παλιά μου φίλη. Εκεί βέβαια δε θα δείτε μόνο την κουβέντα μας αλλά και τη συνταγή για το πιο γρήγορο και πανεύκολο τιραμισού ever! Τρώγεται εκείνη τη στιγμή που φτιάχνεται δεν είναι τέλειο;

Κάντε λοιπόν κλικ εδώ για να διαβάζετε τη συζήτησή μας και τη συνταγή!

post

Νηστίσιμο Παγωτό με Γάλα Καρύδας & Βατόμουρα – Vegan Raspberry Ice Cream

 

 
 
 
 
 
Επιτέλους και λίγο καλοκαιράκι! Βέβαια τώρα όλοι γκρινιάζουμε για τη ζέστη αλλά έτσι είναι αυτά! Κάθε φορά αναπολούμε αυτό που μας λείπει. Και το παγωτό είναι το απόλυτο συνώνυμο του καλοκαιριού! Φέτος έχω αποφασίσει να φτιάξω πολύ πολύ χειροποίητο παγωτάκι και να αξιοποιήσω επιτέλους την παγωτομηχανή μου. Έτσι ο κάδος της βρίσκεται πάντα στην κατάψυξη σε περίπτωση που λαχταρήσω αυτό το εξαιρετικό παγωμένο γλύκισμα. Ειδικά η περίπτωση του συγκεκριμένου που συνδυάζει τα χαμηλά λιπαρά με ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα του δάσους με έπεισε να το φτιάξω στο πι και φι. Η υφή του είναι λίγο πιο σκληρή από το κλασικό παγωτό αλλά η γεύση του είναι πραγματικά πολύ πλούσια και δεν στερείται του παγωτού με γαλακτοκομικά. Πάμε να δούμε τη συνταγή; 
 
Νηστίσιμο Παγωτό με Σμέουρα
Ποσότητα 700
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 168γρ κάσιους ανάλατα μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
  2. 400ml γάλα καρύδας (από το ψυγείο)
  3. 3 κ.σ. φυτικό λάδι (χρησιμοποίηση αραβοσιτέλαιο)
  4. 125γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα με στέβια)
  5. 3 κ.σ. ζάχαρη
  6. 160γρ βατόμουρα αποψυγμένα ή φρέσκα
Οδηγίες
  1. Στραγγίζουμε τα κάσιους.
  2. Στο μούλτι βάζουμε τα κάσιους με 3 κουταλιές της σούπας από το γάλα καρύδας και τα πολτοποιούμε.
  3. Τα προσθέτουμε με το υπόλοιπο γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το λάδι στην προετοιμασμένη παγωτομηχανή μας και ξεκινάμε τη λειτουργία της βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή.
  4. Βάζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη στο μούλτι και πολτοποιούμε.
  5. Ένα λεπτό πριν κλείσουμε την παγωτομηχανή προσθέτουμε τα βατόμουρα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ειδικό σκεύος κατάψυξης.
  6. Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να το διατηρήσουμε για μία εβδομάδα. Βέβαια φρέσκο από τη μηχανή είναι πραγματικά πολύ αφράτο.
  2. Σημείωση: Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 

 

 
 
 
 
post

Keep Calm and Daddy on – Father’s Day 2012

 
Μπαμπάδες αυτοί οι αφανείς σούπερ ήρωες. Η γιορτή της μητέρας γίνεται με φασαρία, αφιερωμάτα κλπ. Αλλά και οι μπαμπάδες; Δεν αξίζουν και εκείνοι μία ειδική ημέρα για να γιορτάζουν; Φυσικά θα πω εγώ και κάπως έτσι είπαν και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, οπότε και κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουν οι μπαμπάδες.  
 
Έχουμε και εμείς έναν σούπερ μπαμπά στο σπίτι μας, τον οποίο φροντίζουμε να κακομαθαίνουμε (αν και συχνά τον πήζουμε στην γκρίνια !). Το άνωθεν δωράκι του το έφτιαξα λίγο μετά τα πρώτα γενέθλια της Πηνελόπης μας. Είναι μία πανεύκολη κατασκευή για την οποία θα χρειαστείτε μία κορνίζα της επιλογής σας και λίγο φωτογραφικό χαρτί. 
 
Σκοπός του δώρου ήταν ένα ιδιαίτερο δωράκι που να μπορεί να το βλέπει και να του φτιάχνει το κέφι. Στο αυτό το blog βρήκα μία τέλεια φώτο – φράση που του ταίριαζε γάντι.Στον μπαμπά μας άρεσε πολύ! Το έχει μάλιστα στολισμένο στο γραφείο του ώστε να το βλέπει καθημερινά.

Δεν είναι απλά τέλειο; Εσείς τί δωράκι θα κάνετε φέτος στον δικό σας μπαμπά / σύζυγο και πατέρα;

post

Pancakes με άρωμα πορτοκάλι – Guest Post

 
 
 
 
 
 
 
Με μεγάλη μου χαρά η σημερινή μας συνταγή φιλοξενείται στο υπέροχο blog της Μάρως aka Akamatra. Ο τίτλος που έχει επιλέξει μάλλον το αντίθετο είναι από την ίδια καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο κορίτσι, χρυσοχέρα θα την έλεγα εγώ…. Μπορείτε να θαυμάσετε τις δημιουργίες της και εδώ
 
Η αγάπη μου για τις τηγανίτες είναι πολλή μεγάλη και για τον λόγο αυτό δείτε μία ακόμα πεντανόστιμη εκδοχή τους με γεύση πορτοκάλι στο σιροπάκι που τρέχει σε αυτά τα νόστιμα αφράτα μας ζυμαράκια! Δεν λέω άλλα δείτε το link για τη συνταγή εδώ.
 
Καλό ξεκίνημα της εβδομάδας εύχομαι! 
 
post

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με τοματίνια και ένταμ

 

 
 
 
 
 
 
 
Η μακαρονοσαλάτα που ακολουθεί είναι αυτή που έκανα και στο πάρτυ της Πηνελόπης. Είναι δροσερή, απλή στα υλικά της αλλά και τσακπίνικη. Με τον Γιάννη δεν αντισταθήκαμε και φάγαμε από δύο πιάτα όταν την ξαναέφτιαξα πρόσφατα! Η παρασκευή της είναι -φυσικά- απλή και εύκολη. Όσο πιο παγωμένη την φάτε, τόσο το καλύτερο. Πάμε να δούμε τη συνταγή;
 
Μακαρονοσαλάτα με ένταμ και τοματίνια
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 πακέτο (450γρ) μακαρόνια φιογκάκια (farfalle)
  2. 250γρ τοματίνια τσέρι
  3. 310 γρ τυρί ένταμ
  4. ένα μικρό βαζάκι μαγιονέζα (215γρ)
  5. αλάτι
  6. 1 κ.σ. chives (σχινόπρασο) αποξηραμένο
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νεράκι.
  2. Μόλις το νερό κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε βάσει του χρόνου που μας προτείνεται στη συσκευασία και ανάλογα πόσο al dente θέλουμε τα ζυμαρικά μας.
  3. Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στα τέσσερα και κόβουμε το ένταμ σε κυβάκια.
  4. Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τα chives και λίγο αλάτι.
  6. Αδειάζουμε στη σαλατιέρα μας τα μακαρόνια, προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια και τα τυράκια και στο τέλος περιχύνουμε με τη σως μαγιονέζας.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο καλύπτοντας με διάφανη μεμβράνη τη σαλατιέρα και αφήνουμε να παγώσει για καμία ωρίτσα.
  8. Εάν είμαστε βιαστικοί (όπως είμαι εγώ συνήθως και απλά θέλω να την φάω αμέσως ) κάνουμε τα εξής: Έχοντας τη μαγιονέζα ήδη στο ψυγείο όπως και τα υπόλοιπα υλικά, ετοιμάζω τη σως ενώ βράζουν τα μακαρόνια. Την αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σουρώσω τα μακαρόνια. Βάζω το στραγγιστήρι με τα μακαρόνια κάτω από μπόλικο κρύο νερό και τα κρυώνω παραλείποντας το λάδι. Στη συνέχεια ακολουθούμε τα τελευταία βήματα της συνταγής και ενώνω τα υλικά.
Σημειώσεις
  1. Εάν είμαστε βιαστικοί (όπως είμαι εγώ συνήθως και απλά θέλω να την φάω αμέσως ) κάνουμε τα εξής: Έχοντας τη μαγιονέζα ήδη στο ψυγείο όπως και τα υπόλοιπα υλικά, ετοιμάζω τη σως ενώ βράζουν τα μακαρόνια. Την αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σουρώσω τα μακαρόνια. Βάζω το στραγγιστήρι με τα μακαρόνια κάτω από μπόλικο κρύο νερό και τα κρυώνω παραλείποντας το λάδι. Στη συνέχεια ακολουθούμε τα τελευταία βήματα της συνταγής και ενώνω τα υλικά.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 

 

Για το τέλος αφήνω τον νικητή του διαγωνισμού μας. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας καθώς και την εταιρία Sunway Smart Kids για την προσφορά της. Νικητής είναι η Βάγια Π.!! Πολλά συγχαρητήρια!!! Πάντα τυχερή και εύχομαι να χαρείς το δωράκι σου!!