post

Frozen Yogurt Πραλίνας

 

 

Είναι ένα παγωτάκι πανεύκολο, χωρίς πολλά λιπαρά και με γεύση φουντούκι πραλίνας… Τί καλύτερο. Φτιάχνεται πανεύκολα στην παγωτομηχανή μας και μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς πολλές τύψεις και με λίγα υλικά. Ας δούμε τη συνταγή και καλή μας απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες !

 
 

Frozen Yogurt Πραλίνας

Ποσότητα: 700γρ παγωτού

Νόστιμο παγωτό χωρίς περιττές θερμίδες !
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 500γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 150γρ γάλα φουντουκιού (πρέπει να είναι στο ψυγείο)
  • 2 κ.γ. άγλυκο κακάο
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ μας σε μεσαία ταχύτητα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αμέσως μετά τα τοποθετούμε στην παγωτομηχανή μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Μόλις παγώσει καλά το μίγμα μας το αδειάζουμε σε μεταλλικό δοχείο φύλαξης.
  3. Αφήνουμε την κατάψυξη άλλη μία ώρα περίπου να παγώσει.
  4. Το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!
Σημειώσεις
Η συνταγή δημοσιεύτηκε αρχικά στο περιοδικόFamily Lives

 

post

Μαγειρεύοντας για τις Γεύσεις του Τόπου μας

Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή ανάρτηση. Την Παρασκευή που μας πέρασε είχα την τύχη και την ευτυχία να συμμετάσχω στο εργαστήριο μαγειρικής που διοργάνωσε το ΙΚΕΑ στα πλαίσια ανάδειξης των τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους. Για  περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Έτσι λοιπόν, το μεσημεράκι της Παρασκευής πήγα γεμάτη αγωνία και χαρά να δω πώς είναι να μαγειρεύεις μπροστά σε κόσμο, παρέα με ένα διάσημο σεφ. Η αλήθεια είναι ότι τα περίμενα πολύ δύσκολα. Τελικά η εμπειρία ήταν απλά τέλεια! Ο κος Πέσκιας πολύ προσιτός και ευχάριστος, η ομάδα της εταιρίας που διοργάνωνε το event πολύ εξυπηρετική και όλα πήγαν σούπερ. Μαγειρέψαμε μία καλοκαιρινή μακαρονάδα με φρέσκια τομάτα, τόνο και μαύρες ταλιατέλες. Και έχω να πώ ότι με τόση βοήθεια που είχα μπορώ να μαγειρεύω όοολη την ημέρα !! Δείτε (κάποιες από) τις φωτό που τράβηξε ο παπαράτσι Γιάννης:

Επίσης, πριν το εργαστήριο μαγειρικής είχα την ευκαιρία να δω τα περίπτερα των παραγωγών. Το ένα καλύτερο από το άλλο με πολλά πράγματα να δοκιμάσεις και με ανθρώπους φιλικούς και γεμάτους μεράκι για αυτό που κάνουν. Φυσικά και αγόρασα και τις ταλιατέλες που μαγείρεψα και άλλα πραγματάκια που ελπίζω να σας δείξω σε μελλοντικά μαγειρέματα!

Βέβαια να πω ότι το πιο τέλειο συναίσθημα ήταν όταν μοίρασα στον κόσμο το φαγητό που φτιάξαμε! Το φαγητό μας ενώνει το πιστεύω ακράδαντα!

post

Frozen Birthday Cake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ιδού λοιπόν και η τούρτα της Πηνελόπης για τα τέταρτα γενέθλιά της. Η παραγγελία ήταν συγκεκριμένη όπως νομίζω γίνεται για την πλειοψηφία των παιδιών της ηλικίας της! Μία τούρτα με μόνο την Έλσα επάνω… Κατά τα δικά της γούστα θα την ήθελε μικρότερη, αλλά της εξήγησα ότι είχαμε πολλά άτομα να κεράσουμε οπότε συμβιβάστηκε με την ιδέα της μεγάλης τούρτας! Η παρασκευή της τούρτας μας ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίστηκε όλη μέρα την Παρασκευή και λίγο το Σάββατο το πρωί! Χρησιμοποίησα βρώσιμη εκτύπωση με αυτήν την φωτό και την εκτύπωση την παρήγγειλα εδώ. Η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι αυτή που χρησιμοποιώ σε όλες μου τις τούρτες και που σας έχω ξαναδείξει. Ευτυχώς που έχω το blog όπου μπορώ να φρεσκάρω όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να αρχίσω να ψάχνω εκτυπώσεις κλπ. Χρειάστηκα 3 1/2 δόσεις της συνταγής όπου τις έψησα ως εξής: Μιάμισυ δόση (σε γαλάζιο χρώμα) στη μεγάλη φόρμα, 1 δόση στο μικρό και από 1 ξανά στο μικρό και στο μεγάλο τσέρκι σε άλλο χρώμα (μωβ). Χρειάστηκα δύο κιλά λευκής ζαχαρόπαστας & 1 κιλό γαλάζια. Βρήκα και το ελάττωμα στις ζαχαρόπαστες Στεργίου που σας εξυμνώ κάθε φορά: λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες και θέλει προσεκτικό χειριμό. Αλλά όταν την άφησα σε κλειστό κουτί για ώρα στο ψυγείο ήταν εντάξει. Την γαλάζια ζαχαρόπαστα την προμηθεύτηκα από εδώ. Τα γράμματα της Πηνελόπης τα σχεδίασα σε χαρτί, τα έκοψα και με ένα κοφτάκι έκοψα την ζαχαρόπαστα. Οι χιονονιφάδες είναι από κιτ μπισκότων που είχα προμηθευτεί από το Lidl τα Χριστούγεννα (χα χα προνόησα). Πάμε να σας δείξω τη συνταγή για το παντεσπάνι και την πανεύκολη γέμιση/ γλάσο. 

Frozen Τούρτα Γενεθλίων
Ποσότητα 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο (225γρ)
  3. 1 3/4 κούπας ζάχαρη
  4. 4 αυγά
  5. 2/1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 1/2 κ.γ. baking powder
  8. 1/2 κούπα γάλα
  9. 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  10. 2 βανιλίνες ή 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  11. χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρειάστηκα 5ml για κάθε δόση)
  12. Για τη γέμιση
  13. 3 κουτιά morfat
  14. 400γρ ζάχαρη άχνη
  15. 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Για το Παντεσπάνι
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν καλά (περίπου πέντε λεπτά).
  4. Κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι μας όλα τα υλικά μας σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα δεύτερο μπωλ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μεσαία και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ενωθεί με το μίγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  7. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας.
  8. Με δύο κουτάλες αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ τα στερεά με τα υγρά υλικά μας έως ώτου γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
  9. Με την σύριγγα αντλούμε από το μπουκαλάκι του χρώματος ζαχαροπλαστικής 5ml.
  10. Το προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα τέσσερα λεπτά για να ενωθεί το χρώμα με τα υλικά μας.
  11. Καλύπτουμε με λαδόκολλα την φόρμα μας και με την μαρίζ αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα. Απλώνουμε να πάει παντού και προσπαθούμε να είναι ενιαίο το πάχος σε όλο το μήκος της φόρμας και τις γωνίες.
  12. Ψήνουμε 45-50 λεπτά έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μετακινήσουμε ή ξεφορμάρουμε.
  14. Όταν τα ξεφορμάρουμε τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Μόλις κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια μας, τα κόβουμε στη μέση με ένα πολύ κοφτερό και μεγάλο μαχαίρι και αφαιρούμε ό,τι σκληρό κομμάτι έχει γύρω γύρω.
  16. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουν ὀλα το ίδιο μέγεθος.
  17. Αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε στρώση παντεσπάνι και γέμιση μέχρι και το τελευταίο.
  18. Βάζουμε τα πιο καλά μας παντεσπάνια ως βάση και κορυφή.
  19. Στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα με την γέμιση μας.
  20. Ιδανικά πρώτα αφήνουμε την τούρτα να παγώσει με την γέμιση και μετά βάζουμε την επικάλυψη. Λόγω έλλειψης χρόνου έκανα τα δύο βήματα σε ένα. Το γλάσο βοηθά να χτιστεί μία λεία επιφάνεια που θα κάτσει η ζαχαρόπαστα. Προσοχή μην το παραχτίσουμε και χαλάσουμε το σχήμα.
  21. Αφήνουμε λοιπόν την τούρτα μας να παγώσει με το γλάσο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  22. Κρέμα βανίλιας
  23. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ 3 κουτιά morfat creamy με 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 400γρ ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
  24. Το βάζουμε με μεμβράνη στο ψυγείο μας για καμμία ώρα και είναι έτοιμο προς χρήση.
  25. Επικάλυψη με ζαχαρόπαστα
  26. Την ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε σαν φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και την βάζουμε επάνω στην τούρτα μας με προσοχή. Κόβουμε τις άκρες με ένα κοφτάκι για ζύμη και μπορούμε να καλύψουμε τις άκρες ή με κορδέλα, ή με κορδέλα από ζαχαρόπαστα όπως έκανα εγώ.
Σημειώσεις
  1. Τα παντεσπάνι είναι καλύτερα να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ
  2. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
  
 
 

Πραγματικά έχω καταλάβει ότι σας φαίνεται βουνό η παρασκευή μίας τέτοιας τούρτας αλλά πραγματικά δεν είναι. Χρειάζεται μόνο χρόνος και συντονισμός και καλή διάθεση. Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε να την φτιάξετε για τα παιδάκια σας ! Ο ενθουσιαμός τους είναι τόσο μεγάλος που αξίζει τον κόπο. Θέλετε να δείτε πώς πήγε όλο μας το πάρτυ με θέμα Frozen; Κάντε κλικ εδώ.

post

Το Frozen Party μας – Our Frozen Party

 

 

 

 

 
 

Το κορίτσι μου έγινε τεσσάρων. Ο χρόνος κυλάει σαν νεράκι.  Μου φαίνεται σαν χθες που την πρωτοείδαμε με τον Γιάννη. Μία σταλίτσα με τεράστια μάτια να μας παρατηρούν με περιέργεια. 

Πιστεύω πολύ στον εορτασμό των γενεθλίων. Είναι η μοναδική ξεχωριστή προσωπική μας ημέρα. Γι´αυτό λοιπόν και κάθε φορά γιορτάζουμε τη γέννηση της Πηνελόπης με τυμπανοκρουσίες. Το φετινό θέμα γενεθλίων μας επιλέχθηκε από το προηγούμενο καλοκαίρι κιόλας…Frozen ή κατά την Πηνελόπη Έλσα. Είναι η ταινία της Disney που έχει ξετρελάνει όλα τα παιδάκια. Μήνες και μήνες περίμενε αυτό το πάρτυ και την τούρτα της που θα είχε πάνω μόνο την Έλσα.

Και να που έφτασε η στιγμή να κάνουμε τις ετοιμασίες για το πολυπόθητο πάρτυ της. Η συμμετοχή της φέτος ήταν πιο μεγάλη από ποτέ. Το ίδιο και ο ενθουσιασμός της! Η χαρά της μου έδωσε κίνητρο για όλες τις στιγμές που είπα “τί τα θέλω τα πάρτυ!” Και χαίρομαι πολύ που μοιράζομαι μαζί σας όλες μας τις ετοιμασίες και αυτά που με πολλή αγάπη φτιάξαμε για τους δικούς μας ανθρώπους !! Πάμε να δούμε βήμα βήμα τη διοργάνωση ενός σούπερ frozen party :

Οι προσκλήσεις

Το facebook έδωσε τη λύση. Οι γονείς είχαν όλες τις λεπτομέρειες του πάρτυ μέσω της διοργάνωσης event που προσφέρει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Πολύ χρήσιμο: μέχρι και πρόβλεψη καιρού δείχνει, φανταστικό. Φέτος οι καλεσμένοι περιορίστηκαν κατά πολύ, επομένως είχαμε και την οικειότητα να ανταλλάξουμε και φωτογραφίες μεταξύ μας και εντυπώσεις! Για τους καλεσμένους από το σχολείο, όπου καλέσαμε (λίγες από) τις φιλενάδες της προμηθεύτηκα αυτές τις τέλειες προσκλήσεις από το Τέλειο Πάρτυ :





Τα δωράκια


Φέτος απλά ξεσάλωσα ανέμελα. Με την πολύτιμη βοήθεια της χρυσοχέρας μανούλας τα δωράκια μοιράστηκαν σε δύο μέρη: στην υποδοχή των μικρών μας καλεσμένων, τα κοριτσάκια αποκτούσαν φούστα και τιάρα Έλσα και τα αγοράκια καπελάκια Όλαφ. Και στον αποχαιρετισμό  μοιράστηκαν οι σαπουνόφουσκες όπου έγινε χαμός!! 

Οι τιάρες έγιναν με βάση απλές στέκες που αγοράζονται σε τριάδες από το Jumbo. Ντύθηκαν με χρυσή κορδέλα και ράφτηκαν από τη μανούλα. Η τιάρα κόπηκε σε χρυσό μεταλλικό χαρτόνι 2 όψεων με το σχέδιο που βρήκα εδώ . Με κόλλα χειροτεχνίας κόλλησα το πετράδι που αγοράσαμε από κατάστημα με είδη ραπτικής και κοσμημάτων (αυτό). Ράφτηκε επάνω στην στέκα και έτοιμη!! Οι φουστίτσες έγιναν από γαλάζιο και λευκό τούλι. Αποκλειστικό project της μητέρας για το οποίο είχε την απόλυτη πρωτοβουλία! 

 

 

 

 

 

 Για τα αγόρια οι μάσκες Όλαφ έγιναν με αφρώδες χαρτόνι, ματάκια χειροτεχνίας και μπόλικη φαντασία. Τα υλικά τα προμηθεύτηκα από εδώ. Στην χειροτεχνία αυτή η μικρή βοηθός το καταευχαριστήθηκε όπως βλέπετε.  

 

 

 

Τις σαπουνόφουσκες προμηθεύτηκα από το Jumbo. Τα καρτελάκια τα εκτύπωσα σε χαρτί 205γρ από το Πλαίσιο χρησιμοποιώντας τα υπέροχα εκτυπώσιμα που βρήκα στο blog της Δώρας Perfect Party Ideas. Έκανα τις τρυπούλες με έναν απλό διακορευτή χαρτιού και έδεσα με αυτή την υπέροχη λευκογαλάζια κορδέλα κήπου που βρήκα στα Tiger.

Διακόσμηση και Αναλώσιμα 


Για την είσοδο και το χώρο που έκανα το πάρτυ προμηθεύτηκα μπάνερ από το Τέλειο Πάρτυ και τα οποία δεν κατάφερα να φωτογραφήσω. Από εκεί προμηθεύτηκα και το πλαστικό τραπεζομάντηλο για τον μπουφέ μας. Τα υπόλοιπα αναλώσιμα τα πήρα κλασικά από Jumbo και δεν τρελάθηκα να πάρω και πολλά Frozen καθώς τα βρήκα πιο ακριβά χωρίς να είναι και πολύ ωραία. Πήρα λοιπόν λίγο πιο μεγάλα και πιο οικονομικά γαλάζια και φούξια χάρτινα πιατάκια και ασορτί χάρτινα ποτηράκια για να ταιριάζουν με το θέμα μας. Ένα διπλό γλαστράκι χρησίμευσε ως σταντ για τις χαρτοπετσέτες και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Μέχρι και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του γραφείου εκμεταλλεύτηκα για να στολίσω τον μπουφέ. Τύπωσα καρτελάκια με τα φαγητά και χρησιμοποίησα την σπιτική λεμονάδα της μητέρας μου με λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής για να κάνω λεμονάδα μπλε και να δώσω χρώμα στον χώρο (παρεπιπτόντως η λεμονάδα είχε τρελή επιτυχία) . Κατά τα άλλα δεν έκανα κάτι άλλο στον χώρο γιατί απλά δεν πρόλαβα να υλοποιήσω όοοολα αυτά που είχα στο κεφάλι μου. Στα νεράκια για τους μικρούς μου καλεσμένους κόλλησα ταμπελίτσες με εκτυπώσιμα που βρήκα στο blog της Δώρας τα οποία τυπώθηκαν σε Α4 αυτοκόλλητο χαρτί, κόπηκαν και κολλήθηκαν πάνω στην κανονική ετικέτα του μπουκαλιού. 

 

 

 

Το μενού

Αποφάσισα φέτος να τα κάνουμε όλα χειροποίητα. Και χρησιμοποιώ Α’ πληθυντικό γιατί εκμεταλλεύτηκα κάθε βοήθεια που μου προσφέρθηκε. Η μανούλα έκανε καταπληκτικά κεφτεδάκια τηγανιτά, η πεθερούλα μου σαλάτες και σπανακόπιτα, η νονούλα μου λουκανικάκια και τυροπιτάκια. Με την σειρά μου έκανα για πρώτη φορά χειροποίητες κοτομπουκιές! Απλά εκπληκτικές, να είναι καλά η Ερμιόνη και το βιβλίο της γιατί η συνταγή της ήταν απλά μαγική. Μαλακές και ταυτόχρονα τραγανές, με γνήσιο κοτοπουλάκι και απίστευτη γεύση καμωμένα στο φούρνο και όχι στο τηγάνι. Ευχαριστώ Ερμιόνη για ακόμα μία φορά! 

Επομένως το μενού μας είχε τα εξής:

Κοτομπουκιές με σως τομάτας και μουστάρδας

Λουκανικάκια μίνι 

Κεφτεδάκια 

Πράσινη Σαλάτα

Μακαρονοσαλάτα με ένταμ τοματίνια και σως μαγιονέζας με chives 

Πρέτζελ 

Σάντουϊτς με γαλοπούλα – τυρί κρέμα & ζαμπόν – κίτρινο τυρί. 

Μέσα στον πανικό δεν κατάφερα να τα φωτογραφίσω όλα οπότε σας δείχνω κάποια από αυτά:

 
 

Τα παιδάκια πέρασαν υπέροχα τόσο γιατί σε προδιαθέτει ο χώρος του Playgroup όπου έγινε το πάρτυ όσο και γιατί η Τέτα από τα Παιδικά Γλέντια μεταμορφώθηκε στην πιο υπέροχη Έλσα. Παιχνίδια, ζωγραφιές, μουσικές και φυσικά εκπληκτικό face painting. Η Τέτα ήταν τόσο καλά οργανωμένη  ώστε να μας ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στην μακρινή Αρεντέλα με μουσικές και παιχνίδια απόλυτα εναρμονισμένα στο θεματικό μας πάρτυ. Κορίτσια σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! 

 

Περιττό να σας πω ότι το κοριτσάκι μου πέταγε από τη χαρά του τρεις μέρες πριν και τρεις μέρες μετά!! Όσο και να ξενύχτησα, όσο και να κουράστηκα το ευτυχισμένο της προσωπάκι μου έδειξε ότι έπρεπε να κάνω τόσα και άλλα τόσα!!! 

 

Πηνελόπη μου σου εύχομαι να τα χιλιάσεις !! 

Υ.Γ. Για την τούρτα μας είπα να κάνω χωριστή ανάρτηση όλη δική της. Μία ματιά θα ρίξατε τόσο στην αρχική φωτό όσο και στη φωτό που ανέβασα στο Instagram. Στο τέλος της ανάρτησης θα δείτε και τον πίνακα – έμπνευση στο pinterest 

Δείτε και τα άλλα μας πάρτυ κάνοντας κλικ στις εικόνες:

 
 photo D2Csmall2_zps76674af8.png photo D2Csmall2_zps76674af8.png photo D2Csmall2_zps76674af8.png

Ακολουθήστε τον πίνακα Frozen Party του Craft Cook Love στο Pinterest.

post

Παγωτό Ράσμπερυ & Καλοκαιρινό Giveaway

 
 
 
 
 

Το καλοκαίρι είναι επίσημα προ των πυλών. Το μαρτυρούν τα κοντομάνικα μπλουζάκια και τα ξεκάλτσωτα ποδαράκια! Και ξέρετε τι σημαίνει το καλοκαιράκι: θάλασσα, ήλιος, παγωτό (βασικά απαραίτητα χαρακτηριστικά). Ο ήλιος μπορεί να γίνει μεγάλο βάσανο για τις μαμάδες. Ευτυχώς που υπάρχουν λύσεις όπως τα αντηλιακά μαγιό Sunway για τα οποία θα σας τα πω αναλυτικά παρακάτω. Για παγωτό υπάρχει η πανεύκολη πραγματικά συνταγή με την οποία μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς πολλές ενοχές νόστιμο και σπιτικό παγωτάκι. H συνταγή που ακολουθεί την είχα πρωτοδεί στο Jamie Oliver στα 30λεπτα γεύματα και είχα ενθουσιαστεί! Έκτοτε είναι η αυτή που με ξελασπώνει κάθε φορά που θέλω να φτιάξω ένα γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο. 

Τα αντηλιακά μαγιό της Sunway είναι αυτά που μας έχουν βοηθήσει δύο καλοκαίρια τώρα να απολαμβάνουμε τις διακοπές μας και τη θάλασσα χωρίς να φοβόμαστε τις αρνητικές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Το συνδυάσαμε μάλιστα και με το αντηλιακό καπέλο για το οποίο επίσης έχω να πω τα καλύτερα. Πραγματικά τα μαγιό αυτά προσφέρουν τη μέγιστη αντηλιακή προστασία χωρίς να χρειάζεται να παστώνουμε παντού το παιδί μας με αντηλιακή κρέμα καθε μία ωρα. Στεγνώνουν γρήγορα, ειναι άνετα για το παιδί και πλένονται όπως κάθε μαγιό. Ό,τι πρέπει λοιπόν για ανέμελες μέρες στην παραλία και στη θάλασσα. Δείτε φωτό από τη δική μας εμπειρία με τα μαγιό Sunway:

 

Είμαι πολύ χαρούμενη που η εταιρία μάς προσφέρει ένα ολόσωμο μαγιό ανάλογα με την ηλικία και το φύλο του παιδιού σας και την οποία ευχαριστούμε πολύ. Για τη συμμετοχή σας παρακαλώ εισάγετε τα στοιχεία σας στο πρόγραμμα που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης. 


Για να ισχύει η συμμετοχή σας χρειάζεται να κάνετε like στις σελίδες του facebook της εταιρίας και του μπλογκ και να κάνετε like & δημόσια κοινοποίηση (public share) του ποστ του διαγωνισμού μέσω του προγράμματος στο τέλος της ανάρτησης. Ο διαγωνισμός ισχύει έως και 31/05/2015.  


Επίσης μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα με 10% έκπτωση εισάγοντας στην παραγγελία σας τον κωδικό “Για το διαγωνισμό craft cook love”. 

Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγούλα μας να δροσιστούμε και μετά να λάβετε μέρος και στο υπέροχο giveaway:

 
Το ευκολότερο παγωτό με σμέουρα
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 200γρ στραγγιστό γιαούρτι
  2. 300γρ κατεψυγμένα ράσμπερυ
  3. 1 1/2 κ.σ. μέλι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι μέχρι να λιώσει.
  2. Στο μούλτι ή σε μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, τα κατεψυγμένα ράσμπερυ σε μικρά κομμάτια και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Σημειώσεις
  1. Αν θέλετε πιο σφιχτό το παγωτάκι θα χρειαστεί να το βάλετε για μία ωρίτσα στην κατάψυξη. Είναι για άμεση κατανάλωση γιατί αν μείνει στην κατάψυξη παγώνει υπερβολικά και δεν πολυτρώγεται
  2. Η συνταγή είναι αναπροσαρμογή από εδώ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 

a Rafflecopter giveaway

Καλή επιτυχία σε όλους!!

post

Οργάνωση Εισόδου – Ikea Luns Hack

 
 

Τα hacks τα λατρεύουμε οικογενειακώς. Έχουμε κάνει IKEA hack, JUMBO hack και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Ο ανοιξιάτικος καιρός μας έχει φέρει την όρεξη για ανανέωση του σπιτικού μας. Το συγκεκριμένο αντικείμενο κοσμεί την αριστερή πλευρά της εισόδου. Τακτοποίησε επιτέλους όλα αυτά τα γυαλιά που βρίσκονταν δεξιά και αριστερά στην κουζίνα και το καθιστικό και με γλίτωσε από άπειρες πρωινές χρονοβόρες αναζητήσεις των κλειδιών μου την ώρα που ήθελα απλά να πάω στη δουλειά μου. Αν αναρωτιέστε (με το δίκιο σας) πού στο καλό βρήκαμε τόσα γυαλιά είναι γιατί ο αδερφός μου εργάζεται επιτυχώς στον χώρο αυτό οπότε έχουμε πολλά και εμείς και η μικρή κυρία του σπιτιού τα οποία και τα λατρεύουμε! Ο πίνακας είναι αυτός. Λόγω περιορισμένου χώρου στον τοίχο, έχει χακαριστεί και έχει μείνει ο μισός από τα χεράκια του μαστροΓιάννη. Τα στηρίγματα είναι μαγνητάκια είναι επίσης από το ΙΚΕΑ. Έτσι με δύο απλές κινήσεις μπορείτε να τακτοποιήσετε τα γυαλιά σας, να έχετε έναν χρηστικό πίνακα ανακοινώσεων και τα κλειδιά σας οργανωμένα. Και επίσης μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε και σαν απλό μαυροπίνακα. Μα δεν είναι εξαιρετικός;

post

Strawberry Cake – Κέικ με φρέσκιες φράουλες

 

 

 

Δεν θα πρωτοτυπήσω. Φράουλες και στο δικό μου το σπιτάκι με τρέλα και κορδέλα. Είναι πραγματικά από τα αγαπημένα μου φρούτα. Μου αρέσουν σκέτες, σε smoothies, σε σαλάτες και σε γλυκά. Εάν παρακολουθείτε το λογαριασμό μου στο Instagram θα δείτε και το cheesecake σαρλότ με φράουλες και φρούτα του δάσους που έφτιαξα για τα γενέθλια ενός πολύ αγαπημένου μας προσώπου. Το κεκάκι που ακολουθεί είναι ζουμερό και γεμάτο από τις αγαπημένες μου φρέσκιες φράουλες. Πάμε να δούμε τη συνταγή: 

Κέικ Βανίλιας με φρέσκιες φράουλες
Σερβίρει 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 200γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 500γρ φαρίνα
  5. 200γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  6. 200ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  7. 100 γρ φράουλες κομμένες σε φετάκια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνουν μία λευκή κρέμα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ σε μεσαία και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μίγμα γάλακτος γιαουρτιού μέχρι να ανακατευτούν καλά. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα σιλικόνης.
  5. Προσθέτουμε τα φετάκια φράουλες ανακατεύοντας ελαφρά με μία μαρίζ να πάνε παντού. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
  6. Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει καλά και βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει πλήρως.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
 
post

Φτιάξε εύκολα sushi: maki rolls & nigiri – Making maki rolls & nigiri

 
 
 

 

 
 
 
 
Το σούσι είναι φαγητό που προξενεί έντονα συναισθήματα. Το λατρεύεις ή το μισείς. Ανήκω φυσικά στην πρώτη κατηγορία. Αποτελεί ένα από τα comfort food μου. Μου αρέσει σχεδόν σε όλες του τις μορφές και πάντα αποτελούσε πρόκληση να το φτιάξω μόνη μου. Βέβαια με τρόμαζε λίγο και η διαδικασία και ο περίγυρος (αχ είναι δύσκολο και δεν μαγειρεύεται εύκολα το ρύζι κλπ κλπ). Μέχρι που το Lidl έβαλε προσφορά ασιατικά φαγητά και αποφάσισα να καταπιώ τις φοβίες μου και να το τολμήσω. Και καθόλου δεν το μετάνοιωσα αντιθέτως το απόλαυσα. Μπορεί η παρασκευή να είναι εύκολη αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και γρήγορη. Πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα και να μην βιαστείς και το γευστικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Βλέποντας άπειρα βιντεάκια στο youtube  και με πολύ χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να βρείτε εδώ ακολουθούν οδηγίες και συμβουλές για να φτιάξετε και εσείς σπιτικό πεντανόστιμο σούσι. 

 

 
Νιγκίρι και Μάκι Σούσι με Σολωμό
Ποσότητα 34
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 250γρ ρύζι για σούσι
  2. 400ml νερό
  3. 30ml (3 κ.σ.) ξύδι ρυζιού
  4. 1 κ.γ. ζαχαρη
  5. αλάτι
  6. 4 φύλλα νόρι για σούσι
  7. 250γρ φιλέτο σολωμού νωπό
  8. 1 αγγουράκι μικρό
  9. 1/2 αβοκάντο
  10. λίγο τυρί κρέμα
  11. σόγια σως για το σερβίρισμα
Οδηγίες
  1. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτή σίτα ξεπλένουμε πολύ καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό.
  2. Το πλένουμε αρκετά σχολαστικά και το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι και μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σχεδόν στη χαμηλότερη θερμοκρασία και ρίχνουμε το ρύζι.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε να τραβήξει τα νερά του.
  5. Αμέσως μόλις τραβήξει τα νερά του (περίπου ένα δεκάλεπτο) το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι ( η ποσότητα εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας) στο ξύδι ρυζιού. Είναι σημαντικό για τη γεύση να βάλουμε το συγκεκριμένο είδος ξυδιού.
  7. Το περιχύνουμε στο ρύζι μας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να πάει παντού.
  8. Το απλώνουμε σε ένα μεγάλο πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Οργανώνουμε τα υλικά μας: κόβουμε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια το αγγούρι και το αβοκάντο, βάζοντας λίγες σταγόνες λεμονιού στο αβοκάντο για να μην μαυρίσει.
  10. Σε άλλη επιφάνεια κοπής κόβουμε το σολωμό σε φαρδιά ορθογώνια κομμάτια (όσα προορίζονται για τα νιγκίρι ) και σε μακρόστενα κομμάτια (όσα προορίζονται για τα μάκι).
  11. Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό.
  12. Σε καθαρή επιφάνεια εργασίας βάζουμε το μπαμπού τυλίγματος και ένα φύλλο νόρι με την γυαλιστερή πλευρά κάτω και την πιο σκληρή επάνω.
  13. Βρέχουμε τα χέρια μας και πιάνουμε μία χούφτα ρύζι.
  14. Το απλώνουμε καλά επάνω στο φύλλο αφήνοντας δύο πόντους επάνω και κάτω. Προσέχουμε να μην το παραγεμίσουμε με ρύζι απλά φροντίζουμε να καλύψουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Αν νοιώθουμε ότι κολλάει το ρύζι ξαναβρέχουμε τα χέρια μας.
  15. Και μετά η φαντασία μας μπορεί να οργιάσει. Μπορούμε να βάλουμε σολωμό με αβοκάντο. Μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα με αγγουράκι και αβοκάντο. Μπορούμε να βάλουμε σκέτο το ψάρι. Ό,τι τραβάει η όρεξη μας.
  16. Με την βοήθεια του μπαμπού αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ένα σφικτό ρολό.
  17. Βρέχουμε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (χρησιμοποίησα ένα κεραμικό) και κόβουμε σε φετάκια 2 πόντων περίπου.
  18. Τα απλώνουμε σε πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
  19. Για τα νιγκίρι, πάλι με βρεγμένα χέρια παίρνουμε μισή χούφτα ρύζι και το κάνουμε ένα σφικτό ορθογώνιο. Κανονικά βάζουμε λίγο wasabi ανάμεσα από τη φέτα ψαριού και το ρύζι. Επειδή δεν το πολυσυμπαθώ το wasabi το έβαλα σκέτο.
  20. Τα στολίζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε.
Σημειώσεις
  1. Εφιστώ την προσοχή σας για καθαρά μαχαίρια, καθαρές επιφάνειες εργασίας και προσοχή στη συντήρηση ειδικά αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε ωμό ψάρι.
  2. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό σολωμό ή να κάνουμε μόνο τα μάκι σούσι με το αβοκάντο και το αγγουράκι.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Κοπανάκια Κοτόπουλου με Σόγια Σως

 

 

 

 

 

Tο κοτοπουλάκι που ακολουθεί είναι (παραλλαγή) συνταγής της πεθερούλας μου. Την κάνει πολύ συχνά και γλύφουμε οικογενειακώς τα δάκτυλά μας! Θέλει απλά υπομονή γιατί χρειάζεται να μαρινάρουμε τα μπουτάκια από το προηγούμενο βράδυ.  Κατά τα άλλα είναι απλά πανεύκολο! Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ρυζάκι, σαλάτα ή πατατούλες. Προσωπικά τα έφαγα με μπροκολάκι γιατί πρέπει να μαζευτούμε και λίγο, καλοκαιράκι έρχεται. Πάμε να δούμε τη συνταγή;

 
Κοπανάκια Κοτόπουλου με Σόγια Σος
Σερβίρει 2
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 6 κοπανάκια κοτόπουλου με την πέτσα
  2. 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 2 κ.σ. γλυκιά σόγια σως
  4. 1 κ.σ. μέλι
  5. αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, με τη σόγια σως, το μέλι και το αλάτι να ανακατευτούν καλά. Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε τον πάτο ενός πυρέξ με το μίγμα και τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Περιχύνουμε το υπόλοιπο μίγμα και με τη βοήθεια του πινέλου απλώνουμε σε όλο το κρέας τη μαρινάδα μας.
  3. Σκεπάζουμε καλά με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για όλο το βράδυ στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το κρέας.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα με γκριλ στους 180 βαθμούς.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, όπου στα μισά γυρίζουμε πλευρά στα μπουτάκια για να κάνει μία ωραία τραγανή κρούστα.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Ελάτε για κουβεντούλα

 
Με μεγάλη μου χαρά φιλοξενώ σήμερα το εβδομαδιαίο καφεδάκι της Ζίνας από το  EfZin Creations. Είναι το πρώτο μου link party. Και τί είναι αυτό θα μου πείτε; Είναι η ανταλλαγή links που μας αρέσουν ώστε να πιούμε μαζί το καφεδάκι μας και να κάνουμε κουβεντούλα! Και εκτός από αυτό σας έχω και ερώτηση / αναπόληση: Ποιό ήταν το αγαπημένο σας παιχνίδι ως παιδιά; Εμένα ανεπιφύλακτα το κρυφτό. Τότε που παίζαμε όλα μαζί τα παιδάκια της γειτονιάς (πάνω από 20) και όταν πέρναγε αυτοκίνητο το φωνάζαμε ο ένας στον άλλο από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη. Που φυλάγαμε έως το 100 ανά 5 με τη μέγιστη δυνατή φωνή και ταχύτητα και κρυβόμασταν στους κήπους, στις βεράντες, στα σπίτια γειτόνων που είχαν την ατυχία να έχουν διάπλατες τις μπαλκονόπορτες ή τις πόρτες τους. Τί όμορφα και ανέμελα χρόνια! Μα δεν είναι τέλεια ιδέα; Πραγματικά ανυπομονώ για τις συμμετοχές και τις απαντήσεις σας.  Παρακάτω ακολουθούν οι οδηγίες της Ζίνας. Kάντε κλικ στο InLinkz για να εισάγετε το link σας! Καλημέρα από μένα και ένα (εικονικό ) μπισκοτάκι από τα χεράκια μου!

Θα ήθελα να συνοψισω τους κανόνες ή
μάλλον τα τιπς:

 

 
– Το παιχνίδι αυτό είναι ένα παρτάκι για κουβέντα και όλοι
είναι ευπρόσδεκτοι, ακόμα  και αν δεν είναι blogger. Απλά
χρησιμοποίησε ένα άλλο social link που θα ήθελες να μοιραστείς μαζι
μας.
– Παρακάλω θα θέλαμε να δούμε το
σχόλιο σου στη σημερινή ερώτηση. Άλλωστε το σημαντικό στο πάρτυ αυτό
είναι να συζητήσουμε και όχι απλά να αφήσουμε ενα
λινκ.
– Μπορούμε να σχολιάζουμε τις ιστορίες των υπολοίπων…είναι
κουτσομπολίστικο πάρτυ αυτό, θυμάσαι;
– Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους άλλους.
Όμως θα ήταν ευχάριστο να ρίξουμε μια ματιά στα υπόλοιπα blogs…και
ποιος ξέρει…μπορεί να βρούμε κάτι να μας αρέσει!
– Εαν θέλεις να φιλοξενήσεις τον καφε στο “σπιτι” σου,
απλά στείλε ενα email στο ef.zin.creations@gmail.com