Ιδού λοιπόν και η τούρτα της Πηνελόπης για τα τέταρτα γενέθλιά της. Η παραγγελία ήταν συγκεκριμένη όπως νομίζω γίνεται για την πλειοψηφία των παιδιών της ηλικίας της! Μία τούρτα με μόνο την Έλσα επάνω… Κατά τα δικά της γούστα θα την ήθελε μικρότερη, αλλά της εξήγησα ότι είχαμε πολλά άτομα να κεράσουμε οπότε συμβιβάστηκε με την ιδέα της μεγάλης τούρτας! Η παρασκευή της τούρτας μας ξεκίνησε την Πέμπτη και συνεχίστηκε όλη μέρα την Παρασκευή και λίγο το Σάββατο το πρωί! Χρησιμοποίησα βρώσιμη εκτύπωση με αυτήν την φωτό και την εκτύπωση την παρήγγειλα εδώ. Η συνταγή που χρησιμοποίησα είναι αυτή που χρησιμοποιώ σε όλες μου τις τούρτες και που σας έχω ξαναδείξει. Ευτυχώς που έχω το blog όπου μπορώ να φρεσκάρω όλες τις λεπτομέρειες χωρίς να αρχίσω να ψάχνω εκτυπώσεις κλπ. Χρειάστηκα 3 1/2 δόσεις της συνταγής όπου τις έψησα ως εξής: Μιάμισυ δόση (σε γαλάζιο χρώμα) στη μεγάλη φόρμα, 1 δόση στο μικρό και από 1 ξανά στο μικρό και στο μεγάλο τσέρκι σε άλλο χρώμα (μωβ). Χρειάστηκα δύο κιλά λευκής ζαχαρόπαστας & 1 κιλό γαλάζια. Βρήκα και το ελάττωμα στις ζαχαρόπαστες Στεργίου που σας εξυμνώ κάθε φορά: λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες και θέλει προσεκτικό χειριμό. Αλλά όταν την άφησα σε κλειστό κουτί για ώρα στο ψυγείο ήταν εντάξει. Την γαλάζια ζαχαρόπαστα την προμηθεύτηκα από εδώ. Τα γράμματα της Πηνελόπης τα σχεδίασα σε χαρτί, τα έκοψα και με ένα κοφτάκι έκοψα την ζαχαρόπαστα. Οι χιονονιφάδες είναι από κιτ μπισκότων που είχα προμηθευτεί από το Lidl τα Χριστούγεννα (χα χα προνόησα). Πάμε να σας δείξω τη συνταγή για το παντεσπάνι και την πανεύκολη γέμιση/ γλάσο. 

Frozen Τούρτα Γενεθλίων
Ποσότητα 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο (225γρ)
  3. 1 3/4 κούπας ζάχαρη
  4. 4 αυγά
  5. 2/1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 1/2 κ.γ. baking powder
  8. 1/2 κούπα γάλα
  9. 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  10. 2 βανιλίνες ή 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  11. χρώμα ζαχαροπλαστικής (χρειάστηκα 5ml για κάθε δόση)
  12. Για τη γέμιση
  13. 3 κουτιά morfat
  14. 400γρ ζάχαρη άχνη
  15. 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
  1. Για το Παντεσπάνι
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  3. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν καλά (περίπου πέντε λεπτά).
  4. Κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι μας όλα τα υλικά μας σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα δεύτερο μπωλ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μεσαία και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ενωθεί με το μίγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  7. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας.
  8. Με δύο κουτάλες αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ τα στερεά με τα υγρά υλικά μας έως ώτου γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
  9. Με την σύριγγα αντλούμε από το μπουκαλάκι του χρώματος ζαχαροπλαστικής 5ml.
  10. Το προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα τέσσερα λεπτά για να ενωθεί το χρώμα με τα υλικά μας.
  11. Καλύπτουμε με λαδόκολλα την φόρμα μας και με την μαρίζ αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα. Απλώνουμε να πάει παντού και προσπαθούμε να είναι ενιαίο το πάχος σε όλο το μήκος της φόρμας και τις γωνίες.
  12. Ψήνουμε 45-50 λεπτά έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.
  13. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μετακινήσουμε ή ξεφορμάρουμε.
  14. Όταν τα ξεφορμάρουμε τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  15. Μόλις κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια μας, τα κόβουμε στη μέση με ένα πολύ κοφτερό και μεγάλο μαχαίρι και αφαιρούμε ό,τι σκληρό κομμάτι έχει γύρω γύρω.
  16. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουν ὀλα το ίδιο μέγεθος.
  17. Αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε στρώση παντεσπάνι και γέμιση μέχρι και το τελευταίο.
  18. Βάζουμε τα πιο καλά μας παντεσπάνια ως βάση και κορυφή.
  19. Στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα με την γέμιση μας.
  20. Ιδανικά πρώτα αφήνουμε την τούρτα να παγώσει με την γέμιση και μετά βάζουμε την επικάλυψη. Λόγω έλλειψης χρόνου έκανα τα δύο βήματα σε ένα. Το γλάσο βοηθά να χτιστεί μία λεία επιφάνεια που θα κάτσει η ζαχαρόπαστα. Προσοχή μην το παραχτίσουμε και χαλάσουμε το σχήμα.
  21. Αφήνουμε λοιπόν την τούρτα μας να παγώσει με το γλάσο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  22. Κρέμα βανίλιας
  23. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ 3 κουτιά morfat creamy με 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και 400γρ ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
  24. Το βάζουμε με μεμβράνη στο ψυγείο μας για καμμία ώρα και είναι έτοιμο προς χρήση.
  25. Επικάλυψη με ζαχαρόπαστα
  26. Την ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε σαν φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και την βάζουμε επάνω στην τούρτα μας με προσοχή. Κόβουμε τις άκρες με ένα κοφτάκι για ζύμη και μπορούμε να καλύψουμε τις άκρες ή με κορδέλα, ή με κορδέλα από ζαχαρόπαστα όπως έκανα εγώ.
Σημειώσεις
  1. Τα παντεσπάνι είναι καλύτερα να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ
  2. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
  
 
 

Πραγματικά έχω καταλάβει ότι σας φαίνεται βουνό η παρασκευή μίας τέτοιας τούρτας αλλά πραγματικά δεν είναι. Χρειάζεται μόνο χρόνος και συντονισμός και καλή διάθεση. Σας προσκαλώ να δοκιμάσετε να την φτιάξετε για τα παιδάκια σας ! Ο ενθουσιαμός τους είναι τόσο μεγάλος που αξίζει τον κόπο. Θέλετε να δείτε πώς πήγε όλο μας το πάρτυ με θέμα Frozen; Κάντε κλικ εδώ.

[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

60 σχόλια στο “Frozen Birthday Cake

  1. Φιλενάδα εκπληκτική! Γεια στα χέρια σου! Μπράβο χίλιες φορές! Να τη χαίρεσαι τη γλυκειά σου Πηνελοπίτσα! Φιλιά από όλες μας! (η Κωνσταντίνα μου είπε – ξανά- ότι αυτή θέλει για τα γενέθλιά της και αν θα την παραγγείλω… 😉 χοχο )

    • Σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Για την Κωνσταντίνα κάτι θα κάνουμε….ετοιμάσου για εντατικά σεμινάρια !! Φιλιά !

  2. Πώς τη έχτισες όλη αυτή Αθηνά μου, χιλια μπράβο!!! Να χαίρεσαι την κούκλα σου και πάλι.. Είναι τυχερή που σε κάθε της πάρτυ εσύ δημιουργείς υπέροχα πράγματα!!!!

  3. Ότι και να πω δεν φτάνει για το αποτέλεσμα! Τι να πω βρε κούκλα μου!Αξιοθαύμαστη είσαι!! Φανταστική τούρτα! Όσο για την μικρή σου,να τη χαίρεσαι και να την δεις όπως επιθυμείς!
    Καλό βράδυ!

  4. Πάρα πολύ όμορφη τούρτα! Μπράβο σου! Με την ζαχαρόπαστα δεν έχω τολμήσει να ασχοληθώ ακόμη…
    Να την χαίρεσαι την μικρή! Πολύχρονη γερή και δυνατή!

    • Όχι καλέ και βουνό….να σαμαράκι μικρό μικρούτσικο που μετά από λίγο είναι πανεύκολο… Πολύ ευτυχισμένη η Πηνελόπη με την τούρτα της!

  5. Πόσο προσεγμένη ακόμη και στις λεπτομέρειες αυτή η τούρτα! Φυσικά δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο για τη μικρή σου Πηνελόπη, η οποία Αθηνά μου σου μοιάζει πάρα πολύ όσο είδα στις φωτογραφίες της προηγούμενης ανάρτησης, είναι σαν να βλέπω την Αθηνά σε μικρογραφία!!!! Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου, να το καμαρώνεις και να είστε πάντα ευτυχισμένες!!!

  6. Χαχαχαχαχαχα, μ'αρέσει που η μικρή ντίβα σου την ήθελε και μικρότερη!!!! Γεια στα χέρια σου Αθηνά μου! Πάντα τέτοιες ομορφιές να φτιάχνουν και φυσικά και πάλι πολύχρονη η Πηνελόπη :*

  7. Η τούρτα εξαιρετική και εντυπωσιακότατη!! Δεν έχω λόγια! Είσαι επαγγελματίας στις τούρτες! Αυτό το κιτ μπισκότων έχει κάνει θραύση τελικά! Ευχαριστούμε για το λινκ για τις βρώσιμες εκτυπώσεις θα μου φανεί χρήσιμο σίγουρα! Να τη χαίρεστε Αθηνά μου! Χρόνια σας πολλά και πάλι!

  8. Έκανες πολύ δουλειά, αλλά υπέροχη και το χαμόγελο και η ικανοποίηση της μικρής σου Αθηνά μου, όλα τα λεφτά!!!! :))
    Να την χαίρεσαι, να είναι πολύχρονη, με υγεία πασπαλισμένη με μπόλικη τύχη!!!!
    Και του χρόνου να είσαστε καλά!!

    Καλή εβδομάδα & φιλιά πολλά!!

  9. Εκπληκτική!!!!
    Γεια στα χέρια σου, την έκανες υπέροχη!
    Είμαι σίγουρη ότι η μικρούλα σου, μα και οι καλεσμένοι σου, την ευχαριστήθηκαν πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

  10. Από σένα δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από μια τούρτα υπερ-παραγωγή!
    Άψογη εμφάνιση και πιστεύω εξαίρετη και σε γεύση.Συγχαρητήρια!!!

  11. Να σου ζήσει η μικρή, να ειναι γερή και δυνατή! Υπερπαραγωγή η τούρτα βγήκε πολύ όμορφη και εντυπωσιακή. Εχεις βολευτεί πολύ βλέπω τη βρώσιμη εκτύπωση και μου βάζεις ιδεες (ανοίγεται ένας νέος δρόμος μπροστά μου βλέπεις). Αντε και του χρόνου 5-πατη τούρτα.

  12. Να την χαίρεσαι την μικρούλα σου Αθηνά μου να είναι υγιής και να την καμαρώνετε. Για όλα όσα ετοίμασες ένα μόνο μπορώ να πω… Ξέρεις πως να δημιουργείς Παραμύθια!!!! Μπράβο!!!

  13. Εντάξει Αθηνά ειλικρινά δεν έχω λόγια!
    Μπράβο σου βρε κορίτσι και πάλι μπράβο!
    Πανέμορφη και πολύ εντυπωσιακή η τούρτα σας!
    Ειλικρινά σε θαυμάζω που την έκανες τόσο όμορφη και με τόσες λεπτομέρειες!
    Φιλιά πολλά!

  14. Wow ενθουσιάστηκα και εγώ σαν μικρό παιδί από τις φωτογραφίες! Φαντάζομαι τι έγινε με τα πιτσιρίκια!
    Γεια στα χέρια σου Αθηνά μου! Τα ενθαρρυντικά σου λόγια νομίζω θα με στείλουν στην κουζίνα για ζαχαροπλαστική!

    • Φυσικά και να σε στείλουν!!! Είναι πραγματικά δημιουργικό να φτιάχνεις τούρτες για αυτούς που αγαπάς!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  15. η κόρη μου αν έβλεπε αυτή την τούρτα σοκ θα πάθαινε… ααααχχχμμμμ Ιούνιο έχουμε τα γενέθλιά μας οπότε στα υπόψιν Αθηνούλα μου καλά να είμαστε!

  16. Πολύ καθυστερημένο το σχόλιο, αλλά τώρα τα βλέπω. Εισαι θεά!! Οταν πρωτοειδα την τούρτα, νομιζα οτι ειναι ζαχαροπλαστείου κι ενθουσιάστηκα που ειδα οδηγίες παρασκευής!
    Θα δοκιμάσω το παντεσπάνι στα γενέθλια του μπαμπά μας που έρχονται πρώτα, για να δω πώς θα πάει. Εχω δοκιμάσει αρκετά ειναι η αλήθεια.
    Εμφανισιακά πάντως ειναι σούπερ!

    • Καθόλου καθυστερημένο ! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !! Επειδή έχω δοκιμάσει και εγώ πολλές συνταγές θα σου συνιστούσα αυτή και να ψήσεις τα παντεσπάνια σε ταψάκια μίας χρήσης! Μεγάλη διαφορά!!

  17. Όταν θέλω να βάλω μια βρωσιμη φωτογραφία στην τούρτα
    Τι βάζω από πάνω ακριβώς από αυτό? Τι “ζελέ” φτιάχνω δηλαδή

    • Για να κολλήσει η βρώσιμη εκτύπωση στην ζαχαρόπαστα χρειάζεται ελάχιστο νεράκι στο κάτω μέρος της. Από πάνω δεν χρειάζεται κάτι…Αν θέλεις να μοιραστείς μαζί μου περισσότερες λεπτομέρειες, ελπίζω να μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο..