Η άνοιξη είναι εγώ για τα καλά. Αγνοήστε παροδικές βροχές και συννεφιές!! Το μαρτυρά η ανθισμένη φύση, οι νερατζιές που μοσχομυρίζουν, οι πασχαλιές που στολίζουν τα σπίτια μας. Είναι και η εποχή των αγαπημένων μου σπαραγγιών. Με το που είδα εγχώρια σπαράγγια στο σούπερ μάρκετ τα έβαλα στο καρότσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Η συνταγή που ακολουθεί είναι τρελός πειραματισμός (ως συνήθως), είναι εύκολη (ως συνήθως) και γρήγορη!! Συνδυάζει τα σπαράγγια με μία αρωματική σως γιαουρτιού και λιωμένο κίτρινο τυράκι. Ένα γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες και πολύ πολύ θρεπτικό. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε.


- 24 σπαράγγια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 2 κ.γ. σχοινόπρασο (chive) αποξηραμένο
- 6 αραβικές πίτες (μικρές)
- 6 φέτες κίτρινο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
- αλάτι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα στους 160 βαθμούς.
- Κόβουμε το τρυφερό κομμάτι από τα σπαράγγια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα σπαράγγια σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά αφού τα αλατίσουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και λίγο από το ζουμάκι από τα σπαράγγια (μισή κουταλιά σούπας).
- Απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και απλώνουμε τις αραβικές (καλύτερα να ψήσετε μισές μισές).
- Βάζουμε από μία κουταλιά από τι σως γιαουρτιού στο κέντρο, από πάνω το τυρί και από 4 σπαράγγια.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανή θέλουμε την αραβική μας ( τα 20 λεπτά είναι αρκετά τραγανή).
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ελαιόλαδο με λεμόνι και να δώσουμε κάτι έξτρα στη γεύση.