post

Πίτσα με αραβική πίτα και σπαράγγια – Asparagus Pizza

 

 

 

Η άνοιξη είναι εγώ για τα καλά. Αγνοήστε παροδικές βροχές και συννεφιές!! Το μαρτυρά η ανθισμένη φύση, οι νερατζιές που μοσχομυρίζουν, οι πασχαλιές που στολίζουν τα σπίτια μας. Είναι και η εποχή των αγαπημένων μου σπαραγγιών. Με το που είδα εγχώρια σπαράγγια στο σούπερ μάρκετ τα έβαλα στο καρότσι χωρίς δεύτερη σκέψη. Η συνταγή που ακολουθεί είναι τρελός πειραματισμός (ως συνήθως), είναι εύκολη (ως συνήθως) και γρήγορη!! Συνδυάζει τα σπαράγγια με μία αρωματική σως γιαουρτιού και λιωμένο κίτρινο τυράκι. Ένα γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες και πολύ πολύ θρεπτικό. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε. 

Πίτσα με αραβική πίτα και σπαράγγια
Ποσότητα 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 24 σπαράγγια
  2. 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  4. 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  5. 2 κ.γ. σχοινόπρασο (chive) αποξηραμένο
  6. 6 αραβικές πίτες (μικρές)
  7. 6 φέτες κίτρινο τυρί (χρησιμοποίησα Milner)
  8. αλάτι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα στους 160 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το τρυφερό κομμάτι από τα σπαράγγια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα σπαράγγια σε δυνατή φωτιά για 2 με 3 λεπτά αφού τα αλατίσουμε.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε και λίγο από το ζουμάκι από τα σπαράγγια (μισή κουταλιά σούπας).
  7. Απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και απλώνουμε τις αραβικές (καλύτερα να ψήσετε μισές μισές).
  8. Βάζουμε από μία κουταλιά από τι σως γιαουρτιού στο κέντρο, από πάνω το τυρί και από 4 σπαράγγια.
  9. Ψήνουμε για 20 λεπτά, ανάλογα πόσο τραγανή θέλουμε την αραβική μας ( τα 20 λεπτά είναι αρκετά τραγανή).
Σημειώσεις
  1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με ελαιόλαδο με λεμόνι και να δώσουμε κάτι έξτρα στη γεύση.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

My Secret Bunny Project 2015

 

 

 

 

 

 

 
 

Πρόσφατα βλέπω πολλά περιστατικά αντιγραφών και καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων. Χωρίς καμία ντροπή. Είμαι αρκετά θυμωμένη με αυτό. Καταλαβαίνω ότι εκθέτεις δημόσια πράγματα στο διαδίκτυο όταν έχεις ένα blog. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως ο άλλος από τον δικό σου εκπόνημα μπορεί να επωφεληθεί, αναφέροντας απλά κάπου με μικρά μικρά γραμματάκια την πηγή της ανάρτησής του. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε αναφορές και πηγές έμπνευσης. Αναφέρομαι στην αυτολεξεί χρήση αναρτήσεων και φωτογραφικού υλικού. Υλικού που έγινε από τον δημιουργό του ίσως με κόπο, ξενύχτι, γκρίνια συζύγου και τετράχρονου κλπ κλπ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερος σεβασμός και ως προς τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ιστοσελίδες και blogs και κυρίως προς τους αναγνώστες που δεν τρώνε -φυσικά- κουτόχορτο…Αρκετά σας ζάλισα αλλού ήθελα να καταλήξω: η αεικίνητη και πολυμήχανη Ζίνα από το blog EfZin Creations διοργάνωσε το Πάσχα που μας πέρασε ανταλλαγή δώρων μεταξύ bloggers. Πρόκειται για το Secret Bunny. 


Κάπως έτσι παρέλαβα τα εκπληκτικά χειροποίητα πραγματάκια που βλέπετε. Η δική μου κουνελίτσα είναι η Βάσω από το I-Messy. Το ταλέντο της δεν χρειάζεται ανάλυση το βλέπετε!! Τί να πρωτοπώ;; ότι έπαθα πλάκα με το κολιέ και το φοράω ανελλιπώς λαμβάνοντας κολακευτικά σχόλια; Ότι τα coasters δεν θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα με το σπιτάκι μου; Έχω πάθει πλάκα!!Σε ευχαριστώ πολύ Βάσω μου για όλα και την εκπληκτική κάρτα ευχών που συμπεριέλαβες. Και του χρόνου να είμαστε καλά να το ξανακάνουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοργανώτρια Ζίνα που συντόνισε τόσα άτομα! 

 

 

post

Τούρτα με Τριπλή Μους Σοκολάτας & Φράουλες

 
 
 

 

 

 

Πάει και αυτό το Πάσχα. Σαν αστραπή! Για την οικογένειά μας ήταν μία περίοδο κυρίως ξεκούρασης και συνεύρεσης με τους αγαπημένους και κοντινούς μας ανθρώπους. Μπορεί να μείναμε εντός Αττικής αλλά περάσαμε υπέροχα. Την Κυριακή του Πάσχα το γιορτάσαμε με τους στενούς μας συγγενείς στη γιαγιά του Γιάννη. Είναι ωραία να πετριγυρίζεσαι από γέλια, χαρά και αγάπη, νομίζω ότι αυτό είναι και το νόημα της γιορτής.  Η δική μου συνεισφορά στο εορταστικό τραπέζι είναι το γλυκάκι που βλέπετε. Τραγανό μπισκότο oreo με τρεις στρώσεις μους σοκολάτας και φρέσκιες φράουλες. Ό,τι έπρεπε μετά από την βρώση βαριών κρεατικών και των παραγώγων του. Πάμε να δούμε τη συνταγή. 

 
 
Τούρτα με τριπλή μους σοκολάτας & φρέσκιες φράουλες
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 2 συσκευασίες μπισκότα oreo (308γρ)
  2. 100γρ ανάλατο βούτυρο (χρησιμοποίησα lurpak)
  3. 200γρ σκούρα σοκολάτα κουβερτούρας
  4. 1 morfat creamy (250γρ)για τη μους λευκής σοκολάτας
  5. 200γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  6. 1/2 φακελάκι ζελατίνης σε σκόνη
  7. 400γρ κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαράγια τη μους πραλίνας
  8. 175 γρ σοκολάτα κουβερτούρα πραλίνα
  9. 400γρ κρέμα γάλακτος πλήρη λιπαρά
  10. 2 κεσεδάκια με φράουλες (θα χρησιμοποιήσουμε περ. 20)
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε αέρα στους 150 βαθμούς.
  2. Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να κάψει (1 λεπτό στα 600watt).
  3. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα απλώνουμε ισομερώς στη βάση της φόρμας μας. Ψήνουμε για 10 λεπτά και το βγάζουμε να κρυώσει.
  4. Στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μας.
  5. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξουμε τη σαντιγύ μας.
  6. Στο μίξερ μας χτυπάμε το μόρφατ να αφρατέψει.
  7. Με μία μαρίζ προσθέτουμε με απαλές κινήσεις το χτυπημένο μόρφατ στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Αδειάζουμε επάνω στο μπισκότο και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Αμέσως μετά ετοιμάζουμε τη λευκή μους.
  10. Βάζουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζελατίνη.
  11. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  12. Αμέσως μετά φτιάχνουμε τη σαντιγύ μας ως εξής: Παίρνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (300ml) την οποία έχουμε αφήσει στο ψυγείο και με τη ράβδο ανάμιξης την φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα . Προσοχή μην την παραπήξουμε για να είναι αφράτη.
  13. Με τη μαρίζ ενώνουμε τη σαντιγύ με τη σοκολάτα καλά και προσθέτουμε επάνω από το στρώμα σκούρας σοκολάτας.
  14. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μία ώρα να πήξει λίγο.
  15. Λιώνουμε τη σοκολάτα πραλίνας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει (λόγω των υλικών της καίγεται πιο εύκολα η συγκεκριμένη σοκολάτα οπότε τη λιώνουμε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες).
  16. Με την ράβδο ανάμιξης χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
  17. Την προσθέτουμε με τη μαρίζ στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  18. Προσθέτουμε επάνω από το στρώμα της λευκής μους και ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Προτιμότερο να γίνει από το προηγούμενο βράδυ.
  19. Την επόμενη μέρα λοιπόν διαλέγουμε 20 μεσαίες φράουλες από τα κεσεδάκια μας και κοιτάμε να είναι περίπου ίδιες σε σχήμα και μέγεθος. Τις προσθέτουμε επάνω από τη μους πραλίνας.
  20. Το καλύτερο είναι να παρασκευάσουμε το γλυκό μας από την προηγούμενη ημέρα ώστε να προλάβει να δέσει στο ψυγείο. Η παρασκευή είναι πανεύκολη απλά θέλει υπομονή για τις στρώσεις.
Σημειώσεις
  1. Το καλύτερο είναι να παρασκευάσουμε το γλυκό μας από την προηγούμενη ημέρα ώστε να προλάβει να δέσει στο ψυγείο.
  2. Η παρασκευή είναι πανεύκολη απλά θέλει υπομονή για τις στρώσεις.
  3. Χρησιμοποίησα ορθογώνια φόρμα 28x 7 x 19εκ
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Φτιάξτε μόνοι σας στεφάνι με πασχαλινά αυγά

Το Πάσχα πλησιάζει και (όπως μάλλον και πολύ κόσμος) δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει . Δεν μας βοηθάει βέβαια και ο καιρός. Σε πείσμα λοιπόν της εξαντλητικής καθημερινότητας και του καιρού αποφάσισα να έρθω στο πνεύμα της άνοιξης και των εορτών. Το στεφάνι που βλέπετε το ζαχαρώνω πολλά χρόνια. Το έχω χαζέψει στο λατρεμένο μου pinterest πολλές φορές και έχω αγοράσει τα υλικά εδώ και δύο χρόνια αλλά ποτέ δεν κατάφερνα να το φτιάξω. Φέτος όμως ήρθε η χρονιά του. Με το πιστόλι σιλικόνης ανά χείρας έπιασα δουλειά. Χρησιμοποίησα ένα απλό στεφάνι από τα Jumbo που είχε κάτι άσχετο πάνω του το οποίο και ξήλωσα. Με την κόλλα άρχισα να κολλάω τα αυγουλάκια μου στο εσωτερικό και μετά περιμετρικά στο εξωτερικό του στεφανιού. Και μετά όπως μου ερχόταν ( στο project δεν είχε ανάμιξη ο Γιάννης γι’αυτό δεν βλέπετε καμία ομοιομορφία). Τα αυγά τα είχα προμηθευτεί από το Lidl και το Jumbo. Δεν έχει νόημα να σας πω πόσα χρειάζονται γιατί εξαρτάται από το μέγεθος του στεφανιού και τον τρόπο που θέλετε να τα βάλετε. Το δικό μου το αποκαλώ το στεφάνι τουρλουμπούκι. Μου έφτιαξε όμως το κέφι. Και έκανε την αρχή στην ανοιξιάτικη ανανέωση του σπιτιού μου με την οποία είμαι ενθουσιασμένη.

 

 
 

Εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία και ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας!

post

Νηστίσιμο Smoothie με Μπανάνα & Γάλα Φουντουκιού

 

 
 

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι μας συνήθως νηστεύουμε. Φέτος οι ιώσεις (πρέπει να είναι η λέξη με τις περισσότερες αναφορές στο blog μου) δεν μου επέτρεψαν να νηστέψω σαράντα ημέρες. Αλλά είπα, τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα, να τηρήσω την χριστιανική μας παράδοση. Για το πρωινό μου λοιπόν έψαχνα κάτι θρεπτικό, νόστιμο και φυσικά νηστίστιμο. Έτσι προέκυψε το smoothie που βλέπετε!! Το συνόδεψα με φρυγανιές και την αγαπημένη μου μαρμελάδα με άγριο μύρτιλο και τσουπ: ένα πλήρες πρωινό γεύμα. Ας δούμε τον πανεύκολο τρόπο παρασκευής του:

Smoothie με γάλα φουντουκιού & μπανάνα
Σερβίρει 1
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 μεσαία μπανάνα
  2. 100ml γάλα φουντουκιού
Οδηγίες
  1. Στο μπλέντερ μας κόβουμε σε μικρά κομμάτια την μπανάνα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα φουντουκιού και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η μπανάνα.
Σημειώσεις
  1. Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε πάγο, μειώνοντας λίγο την ποσότητα του γάλα φουντουκιού
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
post

Fudge με Σοκολάτα & Καραμέλες Γάλακτος

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 

 

Την μανία μου με τα fudge την γνωρίζετε όσοι διαβάζετε το blog μου!! Είναι τόσο νόστιμα και πανεύκολα στην παρασκευή τους που πραγματικά δεν χορταίνεις να τα φτιάχνεις ( και να τα τρως επίσης ). Αυτή εδώ η συνταγούλα κλείνει τους πειραματισμούς μου με το εν λόγω γλυκάκι για αυτή την σεζόν, μιας και πρέπει κάποια στιγμή να κόψω -τα τόσο παχυντικά- γλυκά. Η σοκολάτα που χρησιμοποίησα είναι σοκολάτα γάλακτος και με μία πολύ νόστιμη προσθήκη: Την καραμέλα γάλακτος – ναι αυτή την κλασική που κολλάει στο δόντι. Έτσι προέκυψαν τα δίχρωμα αυτά σοκολατάκια. Μπορεί να σας φαίνονται κάπως κακομούτσουνα αλλά η γεύση τους είναι μαγική! Ας δούμε την συνταγή:

 
Fudge με Σοκολάτα & Καραμέλες Γάλακτος
Ποσότητα 40
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  2. 170 γρ κουβερτούρα γάλακτος
  3. 17 καραμέλες γάλακτος (120γρ)
Οδηγίες
  1. Σε μέτρια φωτιά σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μισό ζαχαρούχο και τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  2. Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ 18εκ x 26εκ στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα μέχρι τις άκρες του πυρέξ αδειάζουμε το μίγμα της σοκολάτας.
  3. Σε μία δεύτερη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ζαχαρούχο με τις καραμέλες γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν καλά.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα με τις καραμέλες επάνω από την πρώτη στρώση με την σοκολάτα.
  5. Χτυπάμε ελαφρά το πυρέξ στον πάγκο μας ώστε να κάτσει η δεύτερη στρώση καλά επάνω στην πρώτη και να φύγουν οι όποιες φουσκαλίτσες.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 2 ώρες και κόβουμε σε κυβάκια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
post

Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικά σαπουνάκια – Diy Soaps

Si 
 
 
 
 
 
 
Επιτέλους είδαμε λίγο ήλιο. Ποιός θα μας το έλεγε ότι στην (συνήθως) ηλιόλουστη χώρα μας μία φωτεινή ημέρα θα είναι θέμα συζήτησης. Σε κάθε περίπτωση η άνοιξη είναι εδώ και τα χρώματά της με ξεσηκώνουν και με εμπνέουν. Έτσι προέκυψαν και τα σαπουνάκια που βλέπετε. Την ιδέα μου την έδωσαν η Μάχη και η Ζίνα με τις δικές τους σαπουνοκατασκευές. Η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι της Silikomart και θα την βρείτε εδώ. Έτσι λοιπόν σε πολύ λίγο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε όμορφα σαπουνάκια για δωράκια με τα χεράκια σας. Ας δούμε πως: 
diy%2Bsoaps%2Bcollage.png
Αρωματικά Σαπουνάκια
Ποσότητα 12
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 500γρ βάση σαπουνιού από κατσικίσιο γάλα (είναι άοσμο)
  2. αιθέρια έλαια της επιλογής σας
  3. χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη βάση σαπουνιού.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε το χρώμα και το άρωμα που θέλουμε και ανακατεύουμε. Δεν θέλει πολύ χρώμα (ειδικά αν είναι χρώμα πάστας) γιατί χρωματίζεται αμέσως.
  3. Αδειάζουμε προσεκτικά στα φορμάκια μας αφού έχουμε κλείσει την εσοχή της φόρμας με διάφανη μεμβράνη για να μην μας χυθεί το μίγμα.
  4. Στην πρώτη δόση έβαλα και αποξηραμένη λεβάντα.
  5. Μόλις σταθεροποιηθούν καλά ( σε θερμοκρασία δωματίου χρειάστηκε περίπου 1 1/2 ώρα) τα ξεφορμάρουμε και είναι έτοιμα!!
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
  

Μα δεν είναι πανεύκολα; 

Έχουμε επίσης και τον νικητή του giveaway και είναι η Μαρία Μ. Συγχαρητήρια Μαρία, σου εύχομαι Καλά Μαγειρέματα !! 

 

a Rafflecopter giveaway

post

Μπισκότα Λαδιού με Πορτοκάλι & Γάλα φουντουκιού – Orange Hazelnut Cookies

 
 

 

 
 
 
 
 
Στα πλαίσια των προϊόντων που παρέλαβα από τη Silikomart, παρέλαβα και ένα σετ χαριτωμένων πασχαλιάτικων σφραγιδών για μπισκότα, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Ήθελα να φτιάξω μπισκότα τα οποία να μην έχουν βούτυρο και αυγά αλλά να μπορώ να χειριστώ με κουπάτ. Την έμπνευση μου την έδωσε η Μαρία με αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή για κουλουράκια με πορτοκάλι. Επίσης έχω εντυπωσιαστεί από τη φιλενάδα μου Κίκα και την εξαιρετικές τις συνταγές για φυτικά γάλατα που θα βρείτε εδώ. Όλα αυτά συνδυάστηκαν στο κεφάλι μου και προέκυψαν τα άνωθεν μπισκοτάκια. Ας δούμε λοιπόν τη συνταγή: 
 
orange+hazelnut+cookies
Μπισκότα Λαδιού με πορτοκάλι και γάλα φουντουκιού
Ποσότητα 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1/4 ποτήρι νερού φυτικό λάδι
  2. 1/4 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  3. 1/4 ποτήρι νερού ζάχαρη
  4. λίγη σόδα ( στη μύτη του κ.γ.)
  5. λίγο baking powder (στη μύτη του κ.γ.)
  6. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  7. 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  8. 85γρ φαρίνα (χρησιμοποίησα με γεύση πορτοκαλιού)
  9. 6 κ.σ. γάλα φουντουκιού
  10. 2 κ.γ. ζάχαρη
  11. 2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. Ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φαρίνα με το αλεύρι.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκαλιού και το μίγμα αλευριού. Δεν ανακατεύουμε πολύ ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε στον πάγκο μας λαδόκολλα και παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίξουμε στο πάχος που θέλουμε τα μπισκοτάκια μας.
  5. Με την σφραγίδα κόβουμε και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε απλώσει ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
  6. Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ίσα ίσα να ροδίσουν.
  7. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα φουντουκιού με τη ζελατίνη και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν το αφήνουμε να βράσει.
  8. Αδειάζουμε προσεκτικά με το μπρίκι μας στη φόρμα μας το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. (σε αυτόν τον κρύο καιρό το άφησα να σταθεροποιηθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Σε πιο ζεστό καιρό, θα είχα βάλει σε ένα δισκάκι την φόρμα μου και θα την είχα βάλει στο ψυγείο).
  9. Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ μας αδειάζουμε τις φορμίτσες και τις ενώνουμε με τα μπισκοτάκια μας είτε με λίγο νερό, είτε με λίγη νουτέλα (όπως έκανα εγώ)
Σημειώσεις
  1. Τα συντηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές τάπερ και τα καταναλώνουμε σχετικά σύντομα (μέσα σε μία με δύο ημέρες το πολύ)
Craft Cook Love https://www.craftcooklove.gr/
 
  
 
post

Giveaway – Στην Κουζίνα των Γεύσεων- Closed

Το βιβλίο που βλέπετε έχει γραφτεί από μία από τις πιο αγαπημένες μου food bloggers, την Ερμιόνη. Η Ερμιόνη έχει το blog The one with all the tastes. Όσοι με παρακολουθείτε θα έχετε δει συχνά πυκνά αναφορές σε αυτό. Καταρχήν να δηλώσω για άλλη μια φορά δημόσια πόσο μεγάλη φαν είμαι. Είναι τόσο προσεγμένο, με υπέροχες φωτογραφίες και ένα βασικό: όλες μα όλες οι συνταγές της Ερμιόνης βγαίνουν και είναι εύκολες και γρήγορες. Ό,τι χρειάζεται κάποιος που δεν έχει και πολύ χρόνο για πειραματισμούς και σκέψεις επί της αναγραφόμενης συνταγής. Μόλις έμαθα για την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, δεν χρειάστηκε και πολύ: το απέκτησα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. Έχω δοκιμάσει πολλές από τις συνταγές του. Για τους σκοπούς της ανάρτησης αυτής δοκίμασα και την πιο εύκολη ζύμη για πίτσα ( bye bye έτοιμη ζύμη, σε ευχαριστώ Ερμιόνη), καθώς και τα διάσημα μπισκότα με τα τρία υλικά. Δείτε και εσείς: 

 

 

 
 
 
 
 

Να σας πω επίσης ότι το βιβλίο αυτό είναι προσφορά της ίδιας της συγγραφέως, την οποία ευχαριστώ πολύ τόσο για την υποστήριξη όσο και για την προσφορά της. Εάν λοιπόν επιθυμείτε να αποκτήσετε το δικό σας αντίτυπο του βιβλίου, ακολουθήστε τα βήματα του προγράμματος για να δηλώσετε συμμετοχή: όσα περισσότερα βήματα ακολουθήσετε, τόσο περισσότερες συμμετοχές μπορείτε να έχετε!  Ο διαγωνισμός ισχύει έως και την 1η Απριλίου. Καλή Επιτυχία σε όλους! 

 
a Rafflecopter giveaway